Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Εγώ είμαι μηχανικός και ιδιοκτήτης.
Δεν θα είχα πρόβλημα να έχω οτιδήποτε μηχανάκι και να το φτιάχνω μόνος μου.
Σίγουρα δεν είναι μηχανάκι επιδόσεων και φυσικά κανένα από αυτά που το συγκρίνετε.
Πιο πίσω μιλήσατε για άξονα και αλυσίδα, αυτό το πρόβλημα το έχω λύσει με αυτόματη λίπανση της αλυσίδας, δεν ασχολούμαι καθόλου μαζί της πλέον, ήταν το μόνο που με είχε κουράσει γιατί το βαραντέρο τα αλυσογράναζα τα μασάει για πλάκα. Από κατανάλωση αν δεν το ζορίζεις καλά είναι.
Πέρα από αυτό το πρόβλημα έχει άλλο ένα, τρώει τακάκια και δίσκους για πλάκα, αλλά αυτό νομίζω ότι συμβαίνει σε οποιαδήποτε μηχανή πάνω από 250 κιλά.
Με σωστή συντήρηση (και οδήγηση φυσικά, παίζει μεγάλο ρόλο πως τους φέρεσαι) εδώ και μια δεκαετήα δεν έχω καμία βλάβη εκτός των αναλώσιμων. Βαλβίδες κάθε 60χιλ και πολύ είναι, κλείνει πάλι όπως ανοίχτηκε.
Οι αναρτήσεις προσδιορίζουν τον χαρακτήρα της μηχανής, all around turing μηχανάκι που τσουλάει σε καλό έως μέτριο χωματόδρομο που θα σε πάει παντού και ατσαλάκωτο χωρίς προβλήματα. Αν σε κάποιον δεν κάνουν οι αναρτήσεις του σίγουρα δεν ήθελε τέτοιο μηχανάκι.
Με τα χρόνια που έχουν στην πλάτη τους σε γενικές γραμμές είναι πολύ αξιόπιστα και θα κυκλοφορούν για πολλά χρόνια ακόμα εφόσον γίνεται σωστή συντήρηση.
Σε αυτό το νήμα μιλάμε για μεταχειρισμένα και αξιοπιστία, είναι αυτό στο οποίο επένδυσαν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες (γιατί υπάρχουν και αυτοί που δεν ξέρουν γιατί αγοράζουν ένα μηχανάκι) των βαρκαντέρο και δεν το μετάνιωσαν.
Μετά από χρόνια συζητήσεων επί συζητήσεων με φανατικούς έως άρρωστους Γιαπονεζόφιλους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορούν/μπορείτε να κατανοήσετε τον ψυχισμό που έχουμε και το συναίσθημα που νιώθουμε όσοι γουστάρουμε και αγοράζουμε Ευρωπαϊκά (κ' Αμερικάνικα) μηχανάκια....για εσάς κάτι σαν το "πας μη Έλλην βάρβαρος" ένα πράμα. Κατανοούμε απόλυτα τα νούμερα των πωλήσεων και τις στατιστικές αξιοπιστίας αλλά.....I don't give a shit αν το Varkadero (ακόμη και ιδιοκτήτες το αποκαλούν έτσι) είναι πιο αξιόπιστο από το Capo (που άν του λύσεις 3 στον αριθμό παιδικές ασθένειες είναι ΟΚ)...
και για να τελειώσω την προσωπική μου τοποθέτηση οι ίδιοι λόγοι που μου κάνουν πιο συμπαθή τα Ευρωπαϊκά μηχανάκια οι ίδιοι λόγοι με κάνουν φανατικό και ΑΡΡΩΣΤΟ με τα Γιαπωνέζικα αυτοκίνητα (δεν φτάνω για M2, Boxster, Cayman, Elise). Θα έλεγα μάλιστα ότι πιο πολύ είμαι κολλημένος με τα Γιαπωνέζικα τετράτροχα παρά με τα Ευρωπαϊκά μηχανάκια. Γιαπωνέζικη μηχανή μπορεί να πάρω, Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο όχι, είπαμε είναι και πόσο φτάνει η τσέπη
Χριστός Ανέστη συμφορουμίτες και ας ελπίσουμε το Άγιο φώς να φωτίζει τις μοτοσυκλετιστικές επιλογές μας!!![]()
διονύσης K / έλα να πάμε στο νησί...το (multi)strada μου εγώ και 'σύ
Σχετικα με το capo δεν νομιζω να ηταν θεμα μονο λιγο παρεμβασεων..Ενα πολυ καλο μηχανακι που το σκοτωσε στην κυριολεξια η ιδια του η εταιρια..Προσωπικη εμπειρια ο μηχανικος μου που επι μηνες ειχε ξεκοιλιασμενο ενα καπο επειδη δεν εβρισκαν ανταλλακτικα πουθενα, ο κατοχος τραβουσε τα μαλλια του, ενω πολλοι βαραντερο το ερωτευτηκαν μετα ομως απο τα τοσα που εβγαλε δεν τολμησαν να κανουν την κινηση να κανουν την αλλαγη...οσο για το νεο καπο 1200, πανεμορφο αλλα με 13 λιτρα καταναλωση στα 100χλμ δεν παει να εχει τις καλυτερες αναρτησεις, δεν το παιρνει κανενας οπως και εγινε..Αν το παλιο καπο ειχε απο πισω του τη σοβαροτητα της χοντα δεν θα ειχε αντιπαλο γιατι το μηχανακι τα εσπαγε αλλα πολυ λιγοι τελικα μπηκαν σε διαδικασια να βρουν αλλες λυσεις aftermarket για να καλυψουν την ασοβαροτητα της aprillia στο after sales support και αυτο φανηκε στις πωλησεις..καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα...κριμα..
Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..
Όπως είπε και ο φίλος Ζακυνθινός παραπάνω οι παιδικές ασθένειες του capo είναι τέτοιες που με μικρό κόστος το κάνουν απόλυτα αξιόπιστο.
Στην κατοχή μου ένα capo abs 2004 με 70.000+km από τα οποία τα 30.000 στα χέρια μου. Δεν κάνει κιχ στρίβει πολύ καλά και για τους πιο ανήσυχους ανεβάζει εύκολα και αλογάκια χωρίς να επηρεάζεται η αξιοπιστία του κινητήρα καθόλου. Το ίδιο κινητήρα με άλλα πιστόνια κεφαλές και σωματα συν άλλη χαρτογράφηση φοράνε και τα futura/rsv/tuono της εποχής.
Γνωστός μηχανικός βγάζει 115-120 αλόγατα τροχό στα capo.
Το κύριο πρόβλημα που έκαψε το capo και άλλα μοντέλα της aprilia ήταν το after sales support 1ον και τα μαστόρια της γειτονιάς κατά δεύτερον αλλά κυρίως το after sales support όπως ανέφερε και ο φίλος zopas! Αλλά και οι αντιπρόσωποι των japan πολύ πίσω δεν πάνε. Περισσότερα συνεργεία που τα γνωρίζουν σίγουρα υπάρχουν και εξυπηρετούν τον κόσμο.
Εμείς έχουμε γινει μαστόρια στα μηχανάκια μας. Ακόμα και προγραμμα στο κινητό tune ecu εχουμε με bluetooth συνδεδεμένο στον εγκέφαλο
![]()
Το καινούριο caponord δεν πούλησε, γιατί έπεσε στην μόδα-εποχή-τρέλλα των μοτοSUV με 150 άλογα τροχό, που αυτό...δεν είχε.
Το κατάργησε η Aprilia και ησύχασε. Παίζει να βγάλει κανά V4 Caponord βέβαια κάποια στιγμή, αλλά χεστήκανε, έχουνε φτιάξει μύθο&πωλήσεις με τα RSV4-TuonoV4, είχαν μια σκασίλα για το Caponord.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Ναι τα V4 είναι τρομερά μηχανάκια και θυμάμαι μάλιστα στο forum μας πόση γκρίνια είχε πέσει τότε που ανακοίνωνε την εξέλιξη του v4 και την εγκατάλειψη του rotax κινητήρα..
Οι περισσότεροι ήμασταν καχύποπτοι για κινητήρα design aprilia και κατασκευή piaggio. Λέγαμε γιατί να εγκαταλείψει το άσπαστο της rotax και να μην το εξελίξει κτλ.
Εκ των υστέρων φάνηκε ο,τι πολύ καλά έκανε με το rsv4 και tuono v4 και τωρα πάει να λανσάρει και διάφορα μοντέλα βασισμένα στον 660 κινητήρα με τα διάφορα concepts που εχει βγάλει.
Δυνατός κινητήρας και αυτός! Για να δούμε αν θα μας κάνει την έκπληξη και θα αρχίσει κόσμος να αγοράζει και πάλι aprilia και στις άλλες κατηγορίες γιατί μας έχει αφήσει με τα δυνατά ακριβά μοντέλα και με shiver / dorso στα 900cc. Πανεμορφα μηχανάκια αλλά λίγα σαν γκάμα επιλογών συνολικά.
Το 1200 το capo όντως έβγαζε λιγότερα άλογα από τον ανταγωνισμό και είχε και υψηλότερη κατανάλωση. 13 λίτρα δεν ηταν σίγουρα αλλά 1-2 λίτρα πάνω από τους ανταγωνιστές που σημειωτέον εβγαζαν όπως λες και 150 αλόγατα οπως το 1290 της ΚΤΜ και με στήσιμο περιφερειακά κτλ πάρα πολύ καλά. Και με καταναλώσεις σε ταξίδι γυρω στα 6 λίτρα όπως λένε από μοτέρ 1300 κυβικά!
Εδώ από το 1000ρι τον δικό μας και με το ζόρι με πρόγραμμα είμαστε στα 6.5 σε ταξίδι, στην πολη 1-1.5 πάνω σίγουρα...
Και μια πιο πρόσφατη με αλλαγμένες εξατμίσεις στο γαϊδούρι... :-)
![]()