Σελίδα 16 από 18 ΠρώτοΠρώτο ... 61112131415161718 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 269

Θέμα: Το SH 150 δεν το περνάνε τα φορτηγά στις εθνικές

Παλαιό μέλος
    Μάλλον δεν μπισταει,, ούτε crypton x του 2010 δεν μπορεί να περάσει τελικές. Και έχει και παραπάνω κυβικά

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Λάθος μηχανάκια αγοράζετε παίδες...

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από D3300 Προβολή μηνύματος
    Λάθος μηχανάκια αγοράζετε παίδες...
    Λέγε τι ξέρεις; Δεν μπορείς να πετάς ένα στο έτσι και να μην εξηγείσαι. Επειδή ξέρω από χειμώνα με μηχανάκι και μάλιστα εκτός πόλης που έχει άλλα κλίματα σου λέω ότι η κουβέρτα που παίρνει αυτό το μηχανάκι σώζει την υγεία σου... Έχω δοκιμάσει να βάλω κουβέρτα σε μηχανάκι με το ντεπόζιτο ανάμεσα στα πόδια από απελπισία και πραγματικά κατέληξα ότι μόνο σκούτερ με πάτωμα. Το 350αρι που προτείνει η moto_Princess ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για να μην είναι οριακά πεθαμένο
    Τελευταία τροποποίηση από patinias; 10/06/2025 στις 22:37.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaskk Προβολή μηνύματος
    Μάλλον δεν μπισταει,, ούτε crypton x του 2010 δεν μπορεί να περάσει τελικές. Και έχει και παραπάνω κυβικά
    Μπισταει αλλά λίγο, όχι πολύ

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από patinias Προβολή μηνύματος
    Μπισταει αλλά λίγο, όχι πολύ
    HRC kit να του βάλεις να μπιστάει ποιο πολύ

Λέγε τι ξέρεις; Δεν μπορείς να πετάς ένα στο έτσι και να μην εξηγείσαι. Επειδή ξέρω από χειμώνα με μηχανάκι και μάλιστα εκτός πόλης που έχει άλλα κλίματα σου λέω ότι η κουβέρτα που παίρνει αυτό το μηχανάκι σώζει την υγεία σου... Έχω δοκιμάσει να βάλω κουβέρτα σε μηχανάκι με το ντεπόζιτο ανάμεσα στα πόδια από απελπισία και πραγματικά κατέληξα ότι μόνο σκούτερ με πάτωμα. Το 350αρι που προτείνει η moto_Princess ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για να μην είναι οριακά πεθαμένο
    Για το κυνήγι των επιδόσεων μιλάω πατίνια.
    Έχω (και) SH350i.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Πριν το αγοράσω το Δεκέμβρη του 2023 είχα δει το παρακάτω βίντεο και λέω ''το μηχανάκι μπισταει'', 132 χιλιόμετρα γράφει σε κάποια φάση... Τελικά έχω πιάσει 100 χιλιόμετρα στην ανηφόρα της Συγγρού (προς κέντρο) γιατί δεν εμπιστεύομαι τα φρένα του να το τελικιασω στην κατηφόρα, σίγουρα στην κατηφόρα θα πάει παραπάνω αλλά πιστεύω ή ότι το μηχανάκι στο βίντεο είναι πειραγμένο ή ότι ο αναβάτης είναι 50 κιλά, Με εμένα πάνω το μηχανάκι δεν πάει έτσι ούτε σε τελική ούτε και στο ρυθμό που επιταχύνει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι το μηχανάκι δεν μπισταει έτσι; Το μηχανάκι μπισταει αλλά όχι τόσο. Τι τελική έχει το δικό σας sh 150;

Ύστερα θα μου πεις τι να την κάνεις την τελική άμα δεν εμπιστεύεσαι το πως θα συμπεριφερθεί αν πλακωθείς στα φρένα... Είναι απλά μια λόξα που έχω από 12 χρονών όταν οδηγούσα yamaha chappy και έβλεπα τους φίλους μου με τα honda chaly να με περνάνε σαν σταματημένο... (Ποτέ ξανά yamaha από τότε)
    Αγορασμένο τον Δεκέμβριο 2024 και πλέον με 4.000 χλμ στο κοντέρ μπορώ να έχω μια άποψη. Κατ' αρχάς να σημειώσω πως το αγόρασα με τη ψηλή παππουδίστικη ζελατίνα και με τη μπαγκαζιέρα καθώς και με τις χούφτες που μπήκαν εκ των υστέρων. Από τις αρχές του Μάη αγόρασα και μια φιμέ και χαμηλότερη -καλοκαιρινή- ζελατίνα της GIVI η οποία μπαίνει στις υπάρχουσε βάσεις από την ζελατίαν της Honda.

Το σκούτερ το αγόρασα ξεκάθαρα σε ρόλο εργαλείου γιαυτό και προτίμησα τα 150cc πράγμα για το οποίο δεν μετάνιωσα καθόλου. Το χρησιμοποιώ για τη δουλειά μου 3-4 φορές την εβδομάδα διανύωντας περίπου 120-150 χλμ. Βέβαια με έχει βολέψει τόσο πολύ που το χρησιμοποιώ και στις εξόδους μου τις καθημερινές.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει είναι το χαμηλό του βάρος (σε συνδυασμό με χαμηλό κέντρο βάρους). Σε αυτό το τομέα -κατά τη γνώμη μου πάντα- δεν μπορεί να το ανταγωνιστή ούτε το 350cc. Έχει σημασία όμως η χρήση. Εγώ το η μεγαλύτερη απόσταση που θα κάνω σε μια μέρα είναι τα 50 χλμ πηγαίνοντας από το Γαλάτσι στη Σαλαμίνα και τριγυρίζωντας καμιά 10αριά χλμ στο νησί. Κάποιος που πρέπει να πηγαινόερχεται στο Λουτράκι προφανώς θα προτιμήσει το 350cc. Όμως στο κέντρο των πόλεων είναι τεράστια ευκολία το χαμλό του βάρος και η χαμηλή του κατανάλωση. Μιλώντας για κατανάλωση όταν το έστρωνα φλερτάριζε συνέχεια με τα 3 λίτρα ανά 100 χλμ. Από την 2η αλλαγή λαδιών και μετά (1η: 1000χλμ, 2η 3000 χλμ) δεν έχω ξεπεράσει ποτέ τα 2,6 λίτρα/100 χλμ (και το χουφτώνω αρκετά συχνά) ενώ σήμερα που μιλάμε έχω κάνει 240 χλμ από το γέμισμα και είμαι με κατανάλωση 2,3 λίτρα/100χλμ.

Τα φρένα του έχουν αρκετά καλή αίσθηση για σκούτερ (όχι τέλεια βέβαια) αλλά τα βρίσκω ιδιαίτερα ισχυρά. Θέλουν λίγο πίεση για να αποδώσουν αλλά το κάνουν επαρκέστατα με abs που δουλεύει σωστά με λίγο πιο ευαίσθητη παρέμβαση στο πισινό.
    Στους δρόμους των πόλεων είναι αρκετά ευέλικτο, χωράει παντού και μανουβράρει ανάμεσα σε σταματημένα αυτοκίνητα πολύ καλά. Σε άδειους δρόμους είναι απίστευτα διασκεδαστικό και μπορείς να μπεις με αρκετά χιλιόμετρα σε σφιχτές στροφές (π.χ. με ταχύτητες τύπου 50-60 χλμ) με πραγματικά πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Προφανώς δεν έχει πλαίσιο για τέτοια δουλειά και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που χαίρομαι για την επιλογή των 150cc γιατί δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο στα όρια του.

Είμαι τυπικός σιδερόκωλος αλλά πρέπει να πω πως η σέλα του μου ταίριαξε μια χαρά (δεν είμαι αξιόπιστη πηγή σε αυτόν τον τομέα).
    Έχει απίστευτα ποιοτικό ρολάρισμα και μηδέν τριγμούς ασχέτως βάθους λακούβας που μπορεί να πέσεις μέσα. Βοηθάνε οι 16άρες ζάντες και το ψηλό προφίλ στα ελαστικά που φοράει.

Τελική ταχύτητα σε ευθεία χωρίς ανέμους έχω δει 124 χλμ στο κοντέρ (με την ψηλή ζελατίνα) αλλά δεν ξέρω πόσα είναι τα πραγματικά. Δεδ ου φαίνεται απίστευτό σε μεγάλη κατηφορική ευθεία με χαμηλού βάρους αναβάτη και άπνοια να πιάνει τα 132 χλμ. Το "ταξιδεύω" στο ποτάμι συνήθως με 90 χλμ κι έχω τις καταναλώσεις που ανέφερα.

Η ψηλή ζελατίνα της Honda όσο άσχημη και αν είναι για μένα είναι ένα must have, καθώς μπορείς σε 5 λεπτά να βάλεις μια sport χαμηλή όποτε το θελήσεις και τον χειμώνα σε βροχή, αέρα, κρύο κάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δουλειά. Το καλοκαίρι που θέλεις να σε χτυπάει και λίγο ο αέρας βάζεις την χαμηλότερη.
    Επίσης απίστευτη δουλειά έκανα και οι διάφανες χούφτες της Honda. Απομακρύνουν πολύ κρύο από τα χέρια και δεν τους φαίνεται (δοκιμασμένο με γυμνά χέρια επί τούτου). Πρέπει να έχουν πολύ καλά μελετημένη αεροδυναμική.

Πραγματικά η συμβίωση μαζί του είναι πάρα πολύ ευχάριστη και πλέον ζορίζομαι να σκεφτώ αν θα το αποχωριστώ ποτέ. Είναι πραγματικό ΕΡΓΑΛΕΙΟ, απαλλάσει από άσκοπα χιλιόμετρα τις μοτοσυκλέτες μου και με εξυπηρετεί χρηστικά με κουβά, μπαγκαζιέρα και πάτωμα πολλές-πολλές φορές. Και θα το ξαναπώ, είναι απίστευτα διασκεδαστικό στην αστική χρήση (έως καγκούρικο όταν θέλεις). Μια αλλαγή λαδιών μου στοιχίζει 15 ευρώ, ούτε μπαίνω στη διαδικασία να το κάνω μόνος μου (παίρνει 1 λίτρο λάδι).

Αυτά από εμένα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20250611_212346.jpg 
Προβολές:	151 
Μέγεθος:	107,0 KB 
ID:	462989
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 11/06/2025 στις 20:31.

Νέο μέλος
    Αυτό το input περίμενα! Και εγώ το έχω ευχαριστηθεί το μηχανάκι αυτό, σε σχέση με το hornet το 900 που καβαλούσα από το 2004 πραγματικά με ξεκούρασε και στην πόλη και στο ταξίδι (γιατί έτσι και αλλιώς δεν τρέχω). Θα το πλακώσω στην ανηφόρα της Συγγρού όταν την πετύχω άδεια για να δω μέχρι που θα φτάσει... Μου κινείς την περιέργεια, ελπίζω να μην μου έτυχε μηχανάκι που δεν μπισταει... και απλά να μην το έχω πλακώσει αρκετά. Ούτε εγώ το μετανιώνω το 150αρι γιατί είναι φτηνό σε όλα από την αγορά του μέχρι τα τέλη

Αυτά τα χρώματα είναι εμένα, μαμά εντελώς
    Τελευταία τροποποίηση από patinias; 11/06/2025 στις 21:52.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από moto_Princess Προβολή μηνύματος
    να παρεις το 350, ειναι ποιο κυριλε και γκομενοπαγιδα.
    Μπα, σου βγάζει τον Ινδιάνο που κρύβεις μέσα σου, μόνο κυριλέ δεν είναι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Ινδιάνοι του κόσμου ενωθείτε
    Καβαληστε όλοι σκούτερ
    Και στους δρόμους απλωθειτε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Μπα, σου βγάζει τον Ινδιάνο που κρύβεις μέσα σου, μόνο κυριλέ δεν είναι
    Για γκομενοπαγίδα στην ηλικία μου δεν ξέρω, αλλά ότι έγραψε ο Θωμάς, ινδιάνος και κανίβαλος μαζι σε στροφιλίκια και για μέσα στη πόλη το 350.

@STF καταπληκτικός για μια ακόμη φορά Στέφανε!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	xoWVGJu.jpg 
Προβολές:	128 
Μέγεθος:	93,2 KB 
ID:	462992
    Τελευταία τροποποίηση από D3300; 12/06/2025 στις 06:51.

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Εν πάση περιπτώσει το sh είναι ένα εργαλείο για ψαρομάλληδες που έχουν φάει την άσφαλτο με το κουτάλι
    Και εγώ ο μαλ@κας πήγα και πήρα Speed triple 1050??

Βουρ στις αγγελίες ΓΤΠΜ το μαμημένο που μου βγάζει την (μ)πίστη κάθε φορά για να πιάσω 247χλμ/ώρα....
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

απλο μελος Το avatar του/της granazi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Manalishi Προβολή μηνύματος
    Και εγώ ο μαλ@κας πήγα και πήρα Speed triple 1050??

Βουρ στις αγγελίες ΓΤΠΜ το μαμημένο που μου βγάζει την (μ)πίστη κάθε φορά για να πιάσω 247χλμ/ώρα....

Τι να μπιστηξει το τριμπο@@λο σου, μαθετε μπαλιΤΣΑ
    Τελευταία τροποποίηση από granazi; 12/06/2025 στις 12:38.
    επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι

Πριν μερικά χρόνια είχα κι εγώ το 150. Μου είχαν κάνει πολύ θετική εντύπωση τα φρένα του. Το μόνο που δεν ξέρω για την ψηλή ζελατίνα: Όταν έχει αέρα και κρύο είναι προφανώς σωτήρια. Όταν βρέχει όμως οι σταγόνες δεν εμποδίζουν την ορατότητα; Αφού είναι πολύ ψηλή και πρέπει να κοιτάς από μέσα.

Νέο μέλος
    Όπως βολεύεται ο κάθε ένας... Και εγώ ήμουν 20 χρονών κάποτε και ήθελα να φέρνω το πίσω μπροστά και έψαχνα παλιά γυαλιστερή άσφαλτο για να μην μου τρώει τα λάστιχα τα οποία κάνουνε 350 ευρώ... Τώρα έχω ηρεμήσει, ξέρω πια ότι δεν υπάρχει δρόμος για πάνω από 200χ/ω στην Ελλάδα, κάποιοι μαθαίνουν ακόμα, ας ελπίσουμε ότι δεν θα μάθουν με τον άσχημο τρόπο

Σελίδα 16 από 18 ΠρώτοΠρώτο ... 61112131415161718 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τι τοθελες το ντουκι αμα δεν φτανουν τα ποδια σου
    από panavour στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2019, 07:25
  2. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2008, 16:24
  3. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2007, 13:13
  4. Το Rcv211 όπως δεν το είδατε ποτέ
    από sapila racing στο forum Off topic