Σελίδα 16 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 61112131415161718192021 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 349

Θέμα: Παραλειπόμενα των ΛΑΔΟΛΟΓΙΩΝ !!!

Αρτιμελής... ακόμη. Το avatar του/της eXJey
    Έχω πρόβλημα ακατανόητης αμάθειας.

OldMan, τα διάβασα, τα ξαναδιάβασα, αλλά συμπέρασμα για το τι λάδι να βάλω στο xj900 '84 μου, δεν έβγαλα. Βάλε ένα χεράκι... Βασικά λείπουν και τα εγχειρίδια (τα φύλαγα επί 25ετίας, αλλά ξεφύγαμε και πάμε για 30 έτη τώρα). Χρήση καλοκαιρινή, ειλικρινά μια απάντηση γιατί κάθε μαστόρι βάζει ότι να' ναι. Αν είμαι off topic ζητώ συγνώμη.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από eXJey
    OldMan, τα διάβασα, τα ξαναδιάβασα, αλλά συμπέρασμα για το τι λάδι να βάλω στο xj900 '84 μου, δεν έβγαλα.
    Μάλιστααααα ....

Ίσως αν σκεφτόσουν ότι οι προδιαγραφές λίπανσης των κινητήρων συμβαδίζουν (για την ακρίβεια, είναι λίγο προγενέστερες...) με τις προδιαγραφές των λαδιών που κυκλοφορούσαν στην αγορά όταν σχεδιάστηκε το μοτέρ ...???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

πολυ αλα ''πυθια'' απαντηση :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    PROzacRIDER

Εκτός από άνθρωπος με πολύ χιούμορ, είναι ολοφάνερο ότι γνωρίζεις πολλά πράγματα για κινητήρες. Ειλικρινά, θα μ'ενδιέφερε η γνώμη σου για το τι λάδι να έβαζα στο παλιό μου μοτόρι που βλέπει μηχανάκια 5ετίας να είναι στα service καθημερινά, και γελά.

Οι τεχνικές γνώσεις για τα λάδια που μας ανέφερες, είναι πολύ πολύ χρήσιμες. Μόνο όμως στον βαθμό που σαν οδηγοί, καλούμαστε να σεβόμαστε πλέον περισσότερο το εργοστάσιο κάτω από τα πόδια μας, και εν τέλη το ερώτημα του καθενός μας γεννάται αναπόφευκτα: τι στο καλό λάδι να βάλω στην καλή μου;

Ενας φίλος είπε πολύ απλά "αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής", και νομίζω έχει δίκιο. Ομως πολλά εγχειρίδια λένε μόνο γενικόλογα, οι μάστορες σε κάθε πόλη δείχνουν να πουλάνε αυτό που βρίσκεται στο ράφι τους χωρίς να τρελαίνονται και ιδιαίτερα, για να μην πω ότι εκμετταλεύονται απλά την άγνοια των περισσοτέρων από εμάς.

Η αγάπη δεν φτάνει μόνο για την μοτοσικλέτα. Οσο καλή θέληση και σεβασμός υπάρχει για το δίτροχο, χρειαζόμαστε πάντα κάποιον να μας συμβουλεύει, όσο κι αν περάσουν τα χρόνια και τα χιλιόμετρα μακρύνουν αρκετά.

Τα posts σου είναι πάντα ενθουσιώδη και σοβαρά ταυτόχρονα, έτσι οι συμβουλές σου ακόμη πιο πολύτιμες.

Η γνώμη σου πάντα σεβαστή. Το συγκεκριμένο μοτόρι σίγουρα το ξέρεις γιατί δείχνεις και άνθρωπος κάποιας ηλικίας, οπότε, περιμένω ακόμη να μου προτείνεις τι θα έβαζες αν ήταν δική σου (εφόσον το θέλεις βέβαια, αλλοίμονο, και προσωπικά πιστεύω ότι μόνο να βοηθάς θέλεις και τίποτα άλλο).

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Μάλιστααααα ....

Ίσως αν σκεφτόσουν ότι οι προδιαγραφές λίπανσης των κινητήρων συμβαδίζουν (για την ακρίβεια, είναι λίγο προγενέστερες...) με τις προδιαγραφές των λαδιών που κυκλοφορούσαν στην αγορά όταν σχεδιάστηκε το μοτέρ ...???

έτσι δείχνει ο κινητήρας (στην περίπτωση που το look της σε παραπέμπει σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική της yamaha για προτεινόμενο λάδι - λέω, αν).

Σε κάποιο ξένο forum διάβασα για 10-40 τύπο, όμως δεν έχω απολύτως κανένα λόγο να εμπιστευτώ ένα φαινομενικά πολύξερο ξένο site, από ένα ελληνικό όπως αυτό εδώ, με τόσα πολλά μέλη και τόση πολλή καθημερινή δραστηριότητα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	xj8.jpg 
Προβολές:	378 
Μέγεθος:	25,9 KB 
ID:	165698

Moderator
    έτσι δείχνει ο κινητήρας (στην περίπτωση που το look της σε παραπέμπει σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική της yamaha για προτεινόμενο λάδι - λέω, αν)
    Τον ξέρω τον κινητήρα (όπως και το μηχανάκι..)

Αν έβαζες ένα ημισυνθετικό προδιαγραφών SE (αν βρεις, αλλιώς SF) 15W50 τον χειμώνα και 10W40 το καλοκαίρι, θα είσαι Ικαι εσύ και το μοτέρ) μια χαρά ...!!

(εξαρτάται πάντα από την κατάσταση που βρίσκεται ένα μοτέρ 25ετίας...)

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity
    .... Το συγκεκριμένο μοτόρι σίγουρα το ξέρεις γιατί δείχνεις και άνθρωπος κάποιας ηλικίας....
    αυτο το έκανες γαργάρα, έτσι ?
    Απ΄τους δυο μας ποταμούς
    θα γευτεί μια νύχτα η έρημος καρπούς.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Τον ξέρω τον κινητήρα (όπως και το μηχανάκι..)

Αν έβαζες ένα ημισυνθετικό προδιαγραφών SE (αν βρεις, αλλιώς SF) 15W50 τον χειμώνα και 10W40 το καλοκαίρι, θα είσαι Ικαι εσύ και το μοτέρ) μια χαρά ...!!

(εξαρτάται πάντα από την κατάσταση που βρίσκεται ένα μοτέρ 25ετίας...)
    Αντώνη μήπως μπερδεύτηκες και τα εγραψες ανάποδα?

Καλύτερα 10-40 χειμώνα 15-50 καλοκαίρι, συμφωνούμε πιστευω.

Αν θυμάμαι καλά αυτό το μοτέρ είχε κι ενα θέμα με την αναπνοή του κάρτερ και το βελτίωσαν αργότερα μ' ενα τσουμπλεκι, απ οτι έλεγαν ήθελε τεράστια βόλτα μεχρι να ξεθολώσει το ματι του
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Αντώνη μήπως μπερδεύτηκες και τα εγραψες ανάποδα?
    Ό παλιάνθρωπος ΠΟΤΕ δεν μπερδεύεται.

Απλά σε δοκιμάζει. :rotflmao: :rotflmao:

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    Ό παλιάνθρωπος ΠΟΤΕ δεν μπερδεύεται.
    Απλά σε δοκιμάζει. :rotflmao: :rotflmao:
    Άσταδιάλα ρε ....!!!

Όντως μπερδεύτηκα, Άρη ..

(πολλές φορές τα "αυτονόητα" μας εκδικούνται ...)

Moderator
    Εκτός από άνθρωπος με πολύ χιούμορ....
    είναι ολοφάνερο ότι γνωρίζεις πολλά πράγματα για κινητήρες.....
    Ειλικρινά, θα μ'ενδιέφερε η γνώμη σου...
    Οι τεχνικές γνώσεις για τα λάδια που μας ανέφερες, είναι πολύ πολύ χρήσιμες....
    χρειαζόμαστε πάντα κάποιον να μας συμβουλεύει....
    Τα posts σου είναι πάντα ενθουσιώδη και σοβαρά ταυτόχρονα...
    οι συμβουλές σου ακόμη πιο πολύτιμες....
    Η γνώμη σου πάντα σεβαστή...
    προσωπικά πιστεύω ότι μόνο να βοηθάς θέλεις και τίποτα άλλο...
    Έτσι θέλω να μΕ μιλάτε, ρεμάλια....!!!

δείχνεις και άνθρωπος κάποιας ηλικίας...
    Συγχωρείσαι τέκνον μου ...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Έτσι θέλω να μΕ μιλάτε, ρεμάλια....!!!
    ρε δε μας χε.....ρετάς, λέω 'γώ...???

Και κοίτα αμα κατέβεις κατά δώ, να ειδοποιήσεις ενωρίτερα 2-3 μέρες, να έχω φρέσκιες φούσκες, γυαλιστερές και κυδώνια. Και αχινούς, ρε.

αγαπητοί μου λαδολόγοι

μια ερώτηξις: είναι δυνατόν να ισχυριστεί κάποιος ότι ο κινητήρας τάδε απαιτεί ορυκτέλαιο ή ημισυνθετικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπει φουλ συνθετικό, διότι σε αυτή τη περίπτωση (φουλσυνθετικ) θα πάθει ζημιά ο κινητήρας ??

(χωρίς να κάνουμε καμία αναφορά σε ιξώδη, προδιαγραφές SF, SG, SH, SJ κλπ κλπ. απλά και μόνο διακρίνοντας μεταξύ ορυκτελαίου και φουλσυνθετικ)

προσέξτε, δεν αναφερόμαστε στο οικονομικό του θέματος και στο περιττό (οτι ναι, ενας κινητήρας χαμηλών επιδόσεων δεν έχει ανάγκη για φουλ συνθετικά κλπ). Εδω πάμε στο άλλο άκρο και μου φαίνεται δύσκολο να το δεχτώ.

Πως ένα θεωρητικά ανώτερο λιπαντικό μπορεί να σου κάνει ζημιά στο κινητήρα?

oldman να είσαι τρυφερός plzz

edit: δεν τον πρόλαβα online γκαμώτ :wacko:

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    αγαπητοί μου λαδολόγοι

μια ερώτηξις: είναι δυνατόν να ισχυριστεί κάποιος ότι ο κινητήρας τάδε απαιτεί ορυκτέλαιο ή ημισυνθετικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπει φουλ συνθετικό, διότι σε αυτή τη περίπτωση (φουλσυνθετικ) θα πάθει ζημιά ο κινητήρας ??

(χωρίς να κάνουμε καμία αναφορά σε ιξώδη, προδιαγραφές SF, SG, SH, SJ κλπ κλπ. απλά και μόνο διακρίνοντας μεταξύ ορυκτελαίου και φουλσυνθετικ)

προσέξτε, δεν αναφερόμαστε στο οικονομικό του θέματος και στο περιττό (οτι ναι, ενας κινητήρας χαμηλών επιδόσεων δεν έχει ανάγκη για φουλ συνθετικά κλπ). Εδω πάμε στο άλλο άκρο και μου φαίνεται δύσκολο να το δεχτώ.

Πως ένα θεωρητικά ανώτερο λιπαντικό μπορεί να σου κάνει ζημιά στο κινητήρα?
    Φαντάζομαι οτι μιλάς για προβλήματα πατιναρίσματος στον συμπλέκτη με τα energy saving φουλ συνθετικά λάδια.
    Δεν πρόκειται για θέμα ζημιάς στον κινητήρα, ο κινητήρας δεν θα πάθει τίποτα, απλά το μηχανάκι θα μένει σταματημένο ενω εσυ αλλάζεις ταχύτητες κανονικά.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Φαντάζομαι οτι μιλάς για προβλήματα πατιναρίσματος στον συμπλέκτη με τα energy saving φουλ συνθετικά λάδια.
    Δεν πρόκειται για θέμα ζημιάς στον κινητήρα, ο κινητήρας δεν θα πάθει τίποτα, απλά το μηχανάκι θα μένει σταματημένο ενω εσυ αλλάζεις ταχύτητες κανονικά.
    Άρη δεν ήμουν μπροστά στη κουβέντα και δεν ξέρω. Μου το μετέφερε φίλος ο οποίος πήγε σε εξουσιοδοτημένο σερβις της μάρκας του για αλλαγή λαδιών, κρατώντας στο χέρι τα λάδια επιλογής του (full συνθετικά torco ) και η απάντηση του μηχανικού μόλις τα είδε ήταν λέει "ΟΧΙ ΜΗ ! θα σπάσει το μοτέρ με φουλ συνθετικά"

αυτιά ....

Σελίδα 16 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 61112131415161718192021 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 11/02/2004, 10:15
  2. Η ΨυΧολογια Των Χρωματων
    από KAS77 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2004, 09:30
  3. Ο ΑρΧοντασ Των ΔαΧτυλιδιων
    από niko13g στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/02/2004, 11:19
  4. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2003, 16:05
  5. Καποιος καλος γνωστης των διχρονων scooter?
    από ioannou_b στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2003, 16:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF