Σελίδα 16 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 6111213141516171819 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 281

Θέμα: Κυκλοφοριακή Αγωγή - Οδική Παιδεία : Ανοιχτή Συζήτηση - Ιδέες - Πληροφορίες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
    +10000000

Γυρνάω από τη δουλειά καθημερινά από Ομόνοια.

Από εκεί και μέχρι και την πλατεία Καραισκάκη, είναι όπως τα λέει ο Καπταιν : δεν ξέρεις πότε θα σου βγουν μπροστά στη ρόδα σου. Συν τα τρόλει, τα τουριστικά λεωφορεία......
    δεν ειναι κακη ιδεα...

αρκει να μην ειναι βραδυ...
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    μέσα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της LIBYKOS
    Ηρθα σε επαφή με το Ιδρυμα Μυλωνά.

Η πρόεδρος Κα Μυλωνα δεν ήταν εκεί, αλλά στην έκθεση αυτοκινήτου.

Αφησα το κινητό μου για να επικοινωνήσει.

Θα σας ενημερώσω για το αν θέλουν να συναντηθούν μαζί μας ή όχι.
    LIBYKOS

τι εστι ιδρυμα Μυλωνα ???

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    Χθες μου ηρθε μια ιδεα [επηρεασμενος απο μια διαφημιση που ειδα καπου]

Η ολη επεξεργασια της εχει ως εξης...

Οπως πολυ εξυπνα ειπωθηκε, ενα ζητημα που δημιουργει προβλημα, ειναι η μη τηρηση των διαβασεων απο πεζους.. αλλα και απο μοτοσυκλετιστες κ αυτοκινητα αντιστοιχα...

επειδη κανενας δεν μπορει να ειναι σε πολλα μερη ταυτοχρονα, ουτε να μοιραζει φυλλαδια η οτι αλλο, αλλα ουτε κ να παιρνει απο το χερακι τον κοσμο να τον περναει απεναντι...

αλλα επειδη πιστευω οτι πρωτα εμεις πρεπει να δινουμε το καλο αραδειγμα για να μπορεσουν κ οι αλλοι να ακολουθησουν...

ας κανουμε λοιπον κατι εμεις πρωτα για να μην παραβιαζουμε το δικαιωμα των πεζων στις διαβασεις.

Μου ηρθε στο μυαλο λοιπον μια κινηση αντιστοιχη αυτων που βαφουν τους τοιχους η αλλες επιφανειες με μικρα γκραφιτι....

γιατι να μην κανουμε το ιδιο στις διαβασεις;
    οπως ειναι κ ασπρες [λεμε τωρα...] θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα στενσιλ με ενα "STOP" η κατι αντιστοιχο που θα κοιταει στην μερια της επερχομενης κινησης

μπορει στην αρχη να θυμιζει κινησεις κ τακτικες ανταρτοπολεμου, αλλα αν το σκεφτειτε σε βαθος χρονου, ισως κ να μην ειναι.

Σκεφτειτε δρομους που πλησιαζοντας στο φαναρι θα ειναι γραμμενο κατω ενα "σταματα εδω" "εδω στπ" η οτι αλλο;
    Το κοστος πραγματοποιησης ειναι ελαχιστο, η υλοποιηση ειναι πανευκολη, η απηχηση που μπορει να παρει ειναι τεραστια κ σιγουρα θα κινησει το ενδιαφερον.

για πειτε καμια γνωμη...

μαρεσει καλεσιν..

νομικα δενξερω πως μπορουμε να καλυφθουμε...
    σιγουρα δεν θελουμε να δημιουργησουμε προβλημα στην κινηση.
    ( θα ρωτησω )

γουσταρω

Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
    τι εστι ιδρυμα Μυλωνα ???
    www.ioas.gr
    LIBYKOS

Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
    Χθες μου ηρθε μια ιδεα [επηρεασμενος απο μια διαφημιση που ειδα καπου]

Η ολη επεξεργασια της εχει ως εξης...

Οπως πολυ εξυπνα ειπωθηκε, ενα ζητημα που δημιουργει προβλημα, ειναι η μη τηρηση των διαβασεων απο πεζους.. αλλα και απο μοτοσυκλετιστες κ αυτοκινητα αντιστοιχα...

επειδη κανενας δεν μπορει να ειναι σε πολλα μερη ταυτοχρονα, ουτε να μοιραζει φυλλαδια η οτι αλλο, αλλα ουτε κ να παιρνει απο το χερακι τον κοσμο να τον περναει απεναντι...

αλλα επειδη πιστευω οτι πρωτα εμεις πρεπει να δινουμε το καλο αραδειγμα για να μπορεσουν κ οι αλλοι να ακολουθησουν...

ας κανουμε λοιπον κατι εμεις πρωτα για να μην παραβιαζουμε το δικαιωμα των πεζων στις διαβασεις.

Μου ηρθε στο μυαλο λοιπον μια κινηση αντιστοιχη αυτων που βαφουν τους τοιχους η αλλες επιφανειες με μικρα γκραφιτι....

γιατι να μην κανουμε το ιδιο στις διαβασεις;
    οπως ειναι κ ασπρες [λεμε τωρα...] θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα στενσιλ με ενα "STOP" η κατι αντιστοιχο που θα κοιταει στην μερια της επερχομενης κινησης

μπορει στην αρχη να θυμιζει κινησεις κ τακτικες ανταρτοπολεμου, αλλα αν το σκεφτειτε σε βαθος χρονου, ισως κ να μην ειναι.

Σκεφτειτε δρομους που πλησιαζοντας στο φαναρι θα ειναι γραμμενο κατω ενα "σταματα εδω" "εδω στπ" η οτι αλλο;
    Το κοστος πραγματοποιησης ειναι ελαχιστο, η υλοποιηση ειναι πανευκολη, η απηχηση που μπορει να παρει ειναι τεραστια κ σιγουρα θα κινησει το ενδιαφερον.

για πειτε καμια γνωμη...

Ο δρόμος και το πεζοδρόμο είναι δημόσιοι χώροι και δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά επέμβαση χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια
    LIBYKOS

Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
    η σχετική άδεια

την οποια παιρνουμε απο την αστυνομια ?
    ( την παιρνουμε ? ??)
    θα ειναι παρουσα κ η αστυνομια ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
    την οποια παιρνουμε απο την αστυνομια ?
    ( την παιρνουμε ? ??)
    θα ειναι παρουσα κ η αστυνομια ?

Αν δεν κάνω λάθος από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και την αστυνομία.
    Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρω.
    LIBYKOS

σημερα συναντηση στο δελεαρ στις 8.30-9.00

εχουμε αρκετα θεματα να συζητησουμε
    οπως επαφες με αλλες ομαδες
    συμμετοχη σε δραστηριοτητες
    συγκεντρωση υλικου /σχολια/ιδεες.

ποιος θα ερθει σημερα?

απο το 0-300 site..

25 000 Λιγότεροι νεκροί
    Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

Η Highsiding Α.Ε., η πρώτη ελληνική εταιρία η οποία έγινε δεκτή και συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας για μείωση των νεκρών από τροχαία ατυχήματα κατά 50% (25.000 άτομα) μέχρι το 2010, δεσμεύεται να μεταδώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αναβάτες την οδική γνώση που κατέχει, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Προς αυτή την κατεύθυνση, δεσμευόμαστε να εκπαιδεύουμε 1.000 - 1.200 αναβάτες ετησίως (2005, 2006, 2007), κατόχους άδειας οδήγησης επιπέδου τουλάχιστον κατηγορίας Α1. Δεσμευόμαστε επίσης να κάνουμε γνωστούς τους στόχους και το περιεχόμενο του EUROPEAN ROAD SAFETY CHARTER στο ελληνικό κοινό, μέσω έντυπων ή ηλεκτρονικών άρθρων σε περιοδικά μοτοσυκλέτας, ποικίλης ύλης και σε μία τουλάχιστον μεγάλη ελληνική ημερήσια εφημερίδα, μέσω τηλεοπτικών προγραμμάτων και επαφών με κυβερνητικές υπηρεσίες, συνεργάτες και την ΜΟΤ.Ο.Ε. (Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος), ενημερώνοντας ένα σύνολο περίπου 700.000 αποδεκτών / θεατών / αναγνωστών στο πρώτο έτος και ακόμα 250.000 τα επόμενα δύο έτη. Στις ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνουμε και την παραγωγή - διανομή τουλάχιστον 80.000 σχετικών φυλλαδίων ετησίως.

Ο απώτερος σκοπός της Highsiding A.E. και της σχολής "0-300 Riding School" είναι οι προσπάθειες αυτές προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας να αναγνωριστούν από την Ελληνική Κυβέρνηση. Στόχος μας είναι να μας δοθεί η ευκαιρία να επιμορφώσουμε τους εκπαιδευτές μοτοσυκλέτας, καθώς αυτό εκτιμάται ότι αποτελεί τη συντομότερη οδό για τη διάδοση της ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας. Με γνώμονα τα προαναφερθέντα, η Highsiding A.Ε. θα προσπαθήσει επίσης να συμβάλει στην αναθεώρηση της βασικής κρατικής εκπαιδευτικής και εξεταστικής μεθόδου.

Από την ίδρυσή της, η Highsiding A.E. θεωρούσε τη "γνώση" ως τον πιο σημαντικό παράγοντα Οδικής Ασφάλειας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όσον αφορά τη μοτοσυκλέτα, ο χειρισμός της οποίας είναι εξ ορισμού ο πιο δύσκολος και απαιτητικός ανάμεσα σε όλα τα οχήματα.

Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε ένα ειδικό παράρτημα, τη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης "0-300 Riding School", μέσω της οποίας διεκπεραιώνουμε όλες τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες (σχολές, σεμινάρια, track days κ.λπ.).

Η διαρκής προσπάθειά μας για βελτίωση, μάς οδήγησε στη συνεργασία με την καλύτερη και πιο φημισμένη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης παγκοσμίως, την California Superbike School. Το ελληνικό παράρτημα είναι το τέταρτο παγκοσμίως, μετά από αυτά των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας. Στην αυτήν μας την προσπάθεια έχουμε την τιμή να διαθέτουμε τη βοήθεια και υποστήριξη σημαντικών εταιριών, όπως: Ηλιοφίλ Α.Ε. (επίσημη αντιπροσωπεία μοτοσυκλετών Triumph στην Ελλάδα, κράνη KBC, ένδυση ασφαλείας Spyke και Daytona) Michelin Ελλάδας (ελαστικά), BP Ultimate (καύσιμα) και Seat Τεχνοκάρ

πηγη http://www.0300.gr/el/25000.html

μπορει να ειμαστε μια απο τις χωρες με τους περισσοτερους νεκρους σε δυστυχηματα στο δρομο...ειμαστε ομως κ 4η χωρα μετα απο αμερικη βρετανια αυστραλια..στην δραστηριοποιηση!!

και σαφως τα ατυχηματα δεν ειναι μονο θεμα οδικης παιδειας αλλα κ συνθηκων ( βλ.οδοστρωμα , μπαρες , κυκλοφοριακη οργανωση -πινακιδες κλπ )... γι αυτο ισως εμεις οι ελληνες χρειαζομαστε περισσοτερη προσοχη , γνωση , κ κινητικοτητα ...

εμεις τι κανουμε ?και εννοω εμεις που ασχολουμαστε με την οδικη ασφαλεια ...

Έχω προτείνει και στο pitstop.gr το να γίνουν επώνυμες προτάσεις (οι ομαδικές) στο υπουργείο μεταφορών (και αλλού) σχετικά με τα 10 πράγματα που θα έπρεπε να ξέρουν όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτων και φορτηγών.

Στα αυτοκινητάδικα φόρα που πόσταρα το θέμα κάποιοι αρπαχτήκανε, αλλά και κάποιοι τα διαβάσανε και για πρώτη φορά παραδέχτηκαν ότι δεν ήξεραν αρκετά πράγματα σχετικά.

Καλό θα ήταν να είναι η σελίδα με αυτά τα 10 μέσα στο βιβλίο με τα σήματα για να τα διαβάσουν όλοι.

[edit]

Σχετικά με τα παραπάνω, μου απάντησαν από το υπουργείο (έβαλα την απάντηση στο πιο πάνω ποστ), τους απάντησα κι εγώ, για να δούμε μπας στο μέλλον γίνει τίποτα.

Αμελές μέλος Το avatar του/της Alki_Viades
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Στα αυτοκινητάδικα φόρα που πόσταρα το θέμα κάποιοι αρπαχτήκανε, αλλά και κάποιοι τα διαβάσανε και για πρώτη φορά παραδέχτηκαν ότι δεν ήξεραν αρκετά πράγματα σχετικά.
    Πολυ καλη ιδεα, ισως θα επρεπε να επεκταθει η συνεργασια με τα αυτοκινηταδικα φορουμ, μιας και οι αυτοκινητιστες ειναι που κυριαρχουν αριθμητικα στο δρομο. Επισης η ιδεα να ποσταρουν κι αυτοι εναν 10λογο με πραγματα που θα πρεπει να εχουν υποψη οι μοτοσυκλετιστες για τα αυτοκινητα ισως να εκαμπτε τις οποιες αντιδρασεις.

Παρόμοια θέματα

1. Κυκλοφοριακή Αγωγή - Οδική Παιδεία : Αρχίσαμε να ασχολούμαστε...
    από TROOPER στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 23/01/2007, 11:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF