Σελίδα 16 από 49 ΠρώτοΠρώτο ... 6111213141516171819202126 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 735

Θέμα: as mas sillavoun olous

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Cpt, αδιαφορώ...

σε θέματα αξιών και συμβόλων δεν κάνω ούτε διπλωματία , ούτε συμβιβασμούς.
    Είναι κάτι που χαρακτηρίζει εμένα... το ποιός είμαι και το τι κάνω... αν θες ... αυτό που είναι μέρος μου.

Εδώ και ώρα μιλάμε για εθνικά ΄συμβολα και τέχνη... έχω τους δήθεν να υποστηρίζουν ενα μουνί αλλά μέχρι στιγμής ενα thread για τον Mουστάκα που υπήρξε μέγας εκφραστής τέχνης... ούτε ενα γειά σου.

Μιλάμε για υποκρισία; ακόμα;

Αυτοί είναι οι υποστηρικτές της τέχνης; ή μήπως ενδόμυχα αντιδρούν για άλλους λόγους;

To τονίζω λοιπόν ξανά.... δεν κάνω διπλωματία με σύμβολα και αξίες που πολλοί έχυσαν το αίμα τους για να τα έχω και να τα κοιτώ υπερήφανα. Ούτε αφήνω κανέναν να τα προσβάλει , καλυπτόμενος απο δήθεν δικαιολογίες.

Το έχω πεί και παλαιότερα. Τα σύμβολα δεν έχουν σχέση με το κράτος αλλά με το έθνος. Με το κράτος και τα στραβά του , τα έχουμε όλοι μας. Με τους εκφραστές του, με τους ιθύνοντες του...

Οχι με το έθνος και αυτό που αντιπροσωπεύει... ούτε τα σύμβολα του.

Αν είναι και είμαστε αδιάφοροι για τα σύμβολα, να δώσουμε τον ήλιο της Βεργίνας στα Σκόπια για δικό τους, να δώσουμε τον Παρθενώνα για να στήσουν καντίνες με βρώμικό, να δώσουμε την Βουλή για μπουρδέλο (ουπς... αυτό είναι ... sorry).

Αδιαφορώ για το αν έβαλε αιδοίο, στήθος, πισινό ή δεν ξέρω τι άλλο. Ας βάλει και την ίδια να κάνει πεο-ρούφηγμα. Αρκεί να μην προσβάλει δικές μου αξίες και αισθητική.

Τελεία απο μένα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
    Καθε μερα μας σκοτωνουν λιγο λιγο και δεν σηκωνεστε απο το καναπε σας,προβατα.
    Δεν το ξέραμε μαντάμ που θα τρέχουμε εμείς για πάρτη σας ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    .....
    Gandalf
    συγνώμη ρε Μαγε αλλά κάπου ξέφυγες.
    Δηλαδή όσοι δεν (δια)δηλώνουμε το υφηλό εθνικό φρόνημα,είμαστε αδερφές,φλώροι,λακέδες,άβγαλτοι,ζούμε-στη-φούσκα-μας,κότες ετοιμοι για πούλο,και τα τοιαύτα κοσμητικά?

και γιατί σώνει και ντε,πρέπει πάντα να βάζουμε τους "αλλους" Ευρωπαίους στον τρόπο αντιμετώπισης μας?
    γιατί κάθε φορά που κάποιος εκφράζει την αντίθεση του (όσο έντονη κι αν είναι αυτή),πρέπει κάποιοι να τον προτρέψουν να πάρει το κουβαδάκι του και να πάει σε άλλη παραλία???

Το ενδεχόμενο να μείνουμε και να καθαρίσουμε την "δικιά μας παραλία",γιατί αυτόματα μπαίνει στο περιθώριο απο απόψεις ανάλογες με αυτή του τελευταίου σου ποστ?
    είναι κακό να ζητάω/με την βελτίωση των εδώ συνθηκών δηλαδή?

Εγω προσωπικά απ'όλα αυτά που (ίσως εσκεμμένα) μόλις ανέφερες έχω προσωπική γνώμη.
    και στο χωράφι έχω μπει,και στην οικοδομή έχω πάει,και με τον "μπαρμπα-Θύμιο" έχω συναστραφεί και έχω βγάλει και άκρη μάλιστα.
    αυτό τι σημαίνει?"εγώ" είμαι δηλαδή απο την "καλή" την κάστα και όσοι δεν,απο την "κακή"?

γιατί πρέπει να δίνουμε την εικόνα του άξεστου μπαρμπα-Θύμιου?για να τονίσουμε τι ακριβώς?

τα λέω αυτά χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ούτε κουλτουριάρη,ούτε (κατά διάνοια)διανοούμενο,ούτε οτιδήποτε απο όλα αυτά τα επίθετα που έγραψες.
    Ένας φτωχός (κυριολεκτικά) φοιτητής είμαι που παλεύω να μην πνιγώ στα σκατά.

Επίσης (αν και με ενοχλεί απίστευτα αυτό το ψευτοδίλλημα) αν ποτέ παρουσιαστεί η ανάγκη να πιάσω πυροβόλο και να υπερσπιστώ το σπίτι μου και το σπίτι σου,θα το κάνω να είσαι σίγουρος.
    Ως τότε όμως προτιμώ να μην αναλώνομαι σε πολεμικά σενάρια μίσους και συνομωσίας.

Γιατί αυτή η τάση κάποιοι να φανούν πιο "εθνικά ήρωες" απο άλλους?
    τελικά πολλά είναι αυτά που δεν καταλαβαίνω ρε πούστη μου...
    σκεφτήκατε ποτέ πόσο δεκτικοί είστε στην άποψη του "απέναντι"?
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Εισαγωγή από την Γηραιά Αλβιώνα ...
    Φαντάζομαι θα το είχε σχεδιάσει κάποιος ιθαγενής καλλιτέχνης.

τα δεινοσαυράκια ήταν αρσενικό-θηλυκό? (πρέπει να τα ρωτάμε αυτά τα πράγματα)...

You BETA believe...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    gandalf......γαμώτο.....

Δε μου βγαζει και το emoticon του προσκυνήματος !

Αρχηγός λέμε.Ετασι ακριβώς !!!!!!!!!

(το βρήκα τελικά)

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Δεν το ξέραμε μαντάμ που θα τρέχουμε εμείς για πάρτη σας ...

:rotflmao: :rotflmao:
    gentlemen σου λεει μετα
    με τετοια μπλουζακια βεβαια τι περιμενεις?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
    Όχι δεν κάνω πλάκα..

Αν δεν χαχανίζω δλδ και είμαι σοβαρός,ξύνω που και που το κεφάλι μου και χαιδευω τα γένια μου (και καμιά φορά τα @@ μου γιατί πλέον αν δεν εμπλεκεται με κάποιο τρόπο γεννητικό όργανο δεν είναι τέχνη..) την ώρα που 'δημιουργώ' είναι τέχνη ε..;

Οχι δεν εννοω αυτο...εννοω οτι αν κανεις κατι αβιαστα κι επιφανειακα και για το 8εα8ηναι αποκλειεται να ειναι Τεχνη ...τωρα αμα 8ες να βαλεις και τα @@ σου σ'αυτο δικο σου 8εμα δε με απασχολει...
    Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

o_gayros...

Μια ερώτηση... θεωρείς οτι ανήκεις σε αυτούς που δεν θα έκαναν τίποτα αν έκαιγαν μπροστά του την Ελληνική σημαία ή αν με μια βαριά κατεδάφιζαν κολώνα στην ακρόπολη;

Αν ναι.... τότε δεν έχει συνέχεια ο διάλογος μας...

αν οχι... τότε σκέψου οτι ο μπαρμπα-θύμιος δεν αναφέρεται ως ο "άξεστος" , αλλά ώς εκείνος που δεν έχει μπερδευτεί απο δήθεν μηνύματα ομαδοποίησης και διατηρεί στο ακέραιο ένα σύστημα αξιών.

Επειδή τώρα κάποιοι θα σπεύσουν να πουν οτι μπορεί να πηδάει προβατίνες ή το παιδί του, θα πω , πως αυτά είναι εξαιρέσεις... αλλιώς όλοι μας , αντί για φωνή θα κάναμε ΜΠΕ και αντί για πισινό-τρυπα θα είχαμε γκρόβεροταπα.

Οι περισσότεροι που αντιδρούν σωστά κάνουν κάτι για να αλλάξει... όπως είπα και πριν... οι νόμοι είναι εδώ... ας βγάλουν κόμμα και ας τους αλλάξουν... μπορούν; Μήπως επειδή είναι μειοψηφία και με τις κραυγές τους θέλουν να μας κάνουν οτι το ποντίκι στο λιοντάρι;

Δικαιώμα σου να διαφωνείς με αυτά που λέω και σέβομαι την γνώμη σου όπως την θέτεις. Δεν την ασπάζομαι αλλά την δέχομαι. Παρόλα αυτά είναι κάτι που πραγματικά δεν ασπάζεται πολύς κόσμος.

Πες μου ειλικρινά, μιας και δεν γνωρίζω την ηλικία σου... θυμάσαι καθόλου την δεκαετία του 80; Μήπως τι αντιδράσεις υπήρχαν για κάθε τι που προσπαθούσαν να περάσουν και εμπεριείχε προσβολή κατά συμβόλων και έθνους;

Δηλαδή εκείνοι είχαν φασιστική συνείδηση περί έθνους;... Και εμείς είμαστε εκείνοι που πρέπει να αλλάξουν τα πάντα ,έχοντας μια άποψη του οτι τίποτα δεν αξίζει για να ξεσηκωνόμαστε;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Banned Το avatar του/της X_NR750
    Αν και δεν συμφωνω με το συγκεκριμενο "εργο τεχνης"

ποιος καθοριζει στην τελικη τι ειναι τεχνη και τι δεν ειναι?

και επιτελους μονο οταν προκειται να κραξουμε κατι προκλητικο θυμομαστε την πατριδα ενω σε ολες τις αλλες περιπτωσεις στα @@ μας?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lygonis

Ta pragmata einai apla

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, την συγκεκριμένη "καλιτέχνιδα" και κάθε τέτοιου είδους καλιτέχνες πρέπει να τους αφήνουμε να κάνουν αυτό που θεωρούν τέχνη.Αυτό σημαίνει ελευθερία.Απλά εάν αυτό που κάνουν με προσβάλει τους κάνω μία μύνηση, αγωγή δεν ξέρω ποιος είναι ο σωστός όρος και ζητάω την φυλάκιση του διότι μου προσεβαλε τον ύμνο ή οτιδήποτε άλλο. Και αποφασίζει ο δικαστής. Και έαν δεν με συμφέρει η απόφαση μαζεύω και άλλους και πετάμε γιαούρτια που κάνουν καλό στην επιδερμίδα.Είναι δικαίωμα μου να πετάξω γιαούρτι.Και θα μου κάνει και αυτή μια απο τα ίδια και θα με καταδικάσει το δικαστήριο και θα πληρώσω την ποινή...... πολλά "και" έβαλα....... και θα πάω με ντομάτες την επόμενη γιατι ο μπαμπας μου δεν μου έδωσε καλή αγωγη και έχω ψυχολογικά προβλήματα και αυτα..........

Φιλικά Νίκος
    Ο καλός οδηγός στην ευθεία φαίνεται!!

@Gandalf:

To na min aspazetai kapoios tin simeiologia sou (simaia, kratos klp) einai anafereto dikaioma tou. To na min tin sevetai einai emfaneis elleipsi autosevasmou prota kai sevasmou pros esena stin sinexeia.

Den exei simasia an milas gia kammenes simaies, gkremismenous parthenones i otidipote. Ara den nomizo pos to na min aspazetai kapoios tin simeiologia sou aparaititos tou afairei to dikaioma tou dialogou.

Epimeno na pistevo pos anti na milame gia sevasmo kai paidia, milame gia simvola kai eikones.
    I wait and I wait
    and what i really hate
    is the panic that stops me from breathing
    my knees hit the floor
    and I panic more

Νίκο ... αυτό ακριβώς έγινε... κάποιος επισκέπτης έκανε μύνηση και ήρθε η ΕΛΑΣ και το κατέβασε βάσει νόμου.

Μόνο που τότε η έκφραση του δικού του δικαιώματος και κατά επέκταση και υπολοίπων που δεν ήταν εκεί, θεωρήθηκε "λογοκρισία"!!!!!

Για το αν μας ενοχλούν άλλα... ναι ρε παιδιά το είπαμε... και τα Σκόπια, και τα Ίμια και το παληκάρι που σκοτώθηκε με το σκάφος απο λάθος ελιγμούς προς όφελος κάποιων στρατηγών και πολιτικών κτλ...

Μόνο που για κάθε πράγμα υπάρχει συγκεκριμένος χώρος και χρόνος να εκδηλώσουμε τις αντιδράσεις μας.

Υ.Γ. γμτ... ακόμα αυτό το ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για την υποστολή της σημαίας μας ... εδώ μου κάθεται.. χειρότερα ακόμα γιατί 5 άτομα εκεί συν 1 αργότερα σκοτώθηκαν επειδή πίστευαν αυτά που πιστεύω εγώ αλλά κανείς απο τους απο πάνω δεν πίστευε το ίδιο.

Gandalf

packo

To na min aspazetai kapoios tin simeiologia sou (simaia, kratos klp) einai anafereto dikaioma tou. To na min tin sevetai einai emfaneis elleipsi autosevasmou prota kai sevasmou pros esena stin sinexeia.
    μαζί σου 120%....

Απο εκεί και πέρα το θέμα του σεβασμού είναι πάντα αμφίδρομο όπως είπες. Για να τηρηθεί θέλει πάντα ίσες αποστάσεις και τιμές... σε όποια περίπτωση και οχι μόνο αυτήν.

Gandalf

@Gandalf: simfono pos einai amfidromo. Fisika kai einai.

Tora, sxetika me prodotes pou efigan apo tin xora tous klp klp den einai to meros na sizitisoume.

Edo milame gia themata sevasmou kai paidias...Afiste autous pou efigan kai to pos efigan kai to giati stin isixia tous.

I, anoikste ena thread pou na legete "Prodotes ksenitemenoi".....kai tha ta poume ekei
    I wait and I wait
    and what i really hate
    is the panic that stops me from breathing
    my knees hit the floor
    and I panic more

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    o_gayros...
    .....
    Gandalf
    Το θέτεις υπερβολικά πολύ σε "ή ασπρο ή μαύρο" το ερώτημα σου....
    ή μαζί μας ή εναντίον μας?για μένα αυτό δεν είναι τρόπος.ειδάλλως να μπούμε στην αρένα με την εξάρτυση μας και όποιος κουμαντάρει καλύτερα το σπαθί,να μείνει στο τέλος όρθιος.
    Εγώ μπαίνω στον κόπο να γράψω γιατί πιστεύω στην ανταλαγή απόψεων με ενδιαφέροντα άτομα,ακόμα και αν είναι διαφορετικής άποψης απο τη δική μου.
    Ας παίξω λοιπόν αυτό το "παιχνίδι" απατώντας ότι στη θέα μιας καιγόμενης σημαίας δεν ξέρω τι θα έκανα.σίγουρα δεν θα πετροβολούσα τον "εμπρηστή".
    για την καταστροφή της κολόνας του Παρθενώνα όμως θα ήμουν πρόθυμος να ασκήσω βία.

έστω τώρα ότι εκλαμβάνουμε έτσι όπως λες τον μπαρμπα Θύμιο.
    έχω προσωπικές παραστάσεις απο "μπάρμπα Θύμιους" της επαρχίας,ανθρώπους του χωραφιού και της όπως αναφέρεις διατηρημένης άποψης περί αξιών,οι οποίοι αν και στα χαρτιά είναι "μπλε" σε πληροφορώ ότι άνετα πέρναγαν για "κόκκινοι" στην πόλη.
    Διαφωνώ σε όσα λες περί πνεύματος ομαδοποίησης.Δεν λέω ότι δεν συμβαίνει,λέω ότι δεν τους έχει πάρει όλους η μπάλα.
    θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι (προοδευτικοί ή μη,λίγο με νοιάζει) που προβάλουν την διαφορετικότητα και την γοητεία αυτής.
    Αυτό που αναφέρεις για τις μειοψηφίες,είναι ένα ακόμα μέγα λάθος για μένα.
    Εσύ δηλαδή στην μέχρι τώρα διαδρομή σου,δεν είδες κάτι στραβό?δεν το βροντοφώναξες?(όχι απαραίτητα διαδηλώνοντας).
    έσπευσες δηλαδή αμέσως να συγκροτήσεις κόμμα για να ανατρέψεις την ισχύουσα κατάσταση?
    δεν νομίζω...

Δεν θυμάμαι την δεκαετία οτυ 80,καθώς όπως θα δεις και στο προφίλ,εγώ ξετσούμισα ένα ένδοξο πρωινό Σαββάτου ανήμερα μεγάλης εθνικής εορτής το Μάρτη του '82.οι γονείς μου μάλιστα μου είπανε ότι έκτοτε κάνουν και παρέλαση για πάρτη μου την μέρα των γενεθλείων μου.

Παρόλα αυτά οι καιροί που ζούμε,απέχουν πολύ απο τις συνθήκες που επικρατούσαν προ εικοσαετίας.νομίζω?

Δεν είναι θέμα του να αλλάξουμε τα πάντα.όπως βλέπεις απέφυγα να χρησιμοποιήσω έννοιες όπως φασισμός,αριστερά,δεξιά,διαγώνια μιας και αυτές οι ίδιες πλέον έχουν χάσει πολύ απο το χρώμα τους.
    Οι συμπεριφορές είναι που με χαλανε.όπως νομίζω και κάθε νοήμων άνθρωπο με κάποιες κοινωνικές ανυσηχίες.γιατί αλλιώς ήξερα κι εγώ να τα γράψω όλα στο γκιώνη μου (που λέν' και στο χωριό) και να κοιτάω την πάρτη μου,βαυκαλιζομενος με τα περασμένα μεγαλεία της Ελλάδος.

Οι γνώμες "μας" δεν απέχουν τόσο πολύ όσο δείχνουν και για αυτό συνεχίζω να πιστεύω ότι αξίζει ακόμα να ανταλλάσσονται.αρκεί να λείπουν οι εξάρσεις "ηρωισμού" ένθεν κι ένθεν.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παρόμοια θέματα

1. As Giortasoyme Kyrioi.. Hr8e To Neo Melos Mas! Oooo.... Oyk!!!
    από alexioannides στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2007, 11:09
  2. mas afora olous
    από afrotwin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2005, 11:36
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2004, 22:12
  4. Megia mas to forum...oloi pame Zappeio
    από Traveller στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 0