Cpt, αδιαφορώ...
σε θέματα αξιών και συμβόλων δεν κάνω ούτε διπλωματία , ούτε συμβιβασμούς.
Είναι κάτι που χαρακτηρίζει εμένα... το ποιός είμαι και το τι κάνω... αν θες ... αυτό που είναι μέρος μου.
Εδώ και ώρα μιλάμε για εθνικά ΄συμβολα και τέχνη... έχω τους δήθεν να υποστηρίζουν ενα μουνί αλλά μέχρι στιγμής ενα thread για τον Mουστάκα που υπήρξε μέγας εκφραστής τέχνης... ούτε ενα γειά σου.
Μιλάμε για υποκρισία; ακόμα;
Αυτοί είναι οι υποστηρικτές της τέχνης; ή μήπως ενδόμυχα αντιδρούν για άλλους λόγους;
To τονίζω λοιπόν ξανά.... δεν κάνω διπλωματία με σύμβολα και αξίες που πολλοί έχυσαν το αίμα τους για να τα έχω και να τα κοιτώ υπερήφανα. Ούτε αφήνω κανέναν να τα προσβάλει , καλυπτόμενος απο δήθεν δικαιολογίες.
Το έχω πεί και παλαιότερα. Τα σύμβολα δεν έχουν σχέση με το κράτος αλλά με το έθνος. Με το κράτος και τα στραβά του , τα έχουμε όλοι μας. Με τους εκφραστές του, με τους ιθύνοντες του...
Οχι με το έθνος και αυτό που αντιπροσωπεύει... ούτε τα σύμβολα του.
Αν είναι και είμαστε αδιάφοροι για τα σύμβολα, να δώσουμε τον ήλιο της Βεργίνας στα Σκόπια για δικό τους, να δώσουμε τον Παρθενώνα για να στήσουν καντίνες με βρώμικό, να δώσουμε την Βουλή για μπουρδέλο (ουπς... αυτό είναι ... sorry).
Αδιαφορώ για το αν έβαλε αιδοίο, στήθος, πισινό ή δεν ξέρω τι άλλο. Ας βάλει και την ίδια να κάνει πεο-ρούφηγμα. Αρκεί να μην προσβάλει δικές μου αξίες και αισθητική.
Τελεία απο μένα.
Gandalf