Σελίδα 16 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 61112131415161718192021 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 375

Θέμα: Xt 600 E, συντήρηση

Να θυμηθώ να αλλάξω τίτλο Το avatar του/της Pardalotzatziki
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    οταν λες ολα αλλαχτηκαν εννοεις και σετ επισκευης της τρομπας;
    Ναι, σετ εμβολακι και τα λαστιχακια επαναφορας πισω απο τα πιστονια της δαγκανα.
    Και φυσικα καθαρισμα δαγκανας κλπ.
    Εβαλα και τακακια και περιμενα λιγο να πατησουν, νεα εξαερωση και παλι χανει ολη την πιεση στην μανετα.
    Σωληνακι μαλλον οχι γιατι δεν λαστιχαρει για να παω προς τα κει. Απλα αν το αφησω λιγη ωρα χωρις να το πατησω χανει την πιεση.
    Για να επανελθει σε φυσιολογικο επιπεδο πρεπει να πατησω την μανετα 9-10 φορες και αυτο κραταει για 5 λεπτα.
    Πρεπει να φτασει σχεδον τερμα η μανετα και παλι το φρενο ειναι στο 20% σε σχεση με πριν....

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pardalotzatziki Προβολή μηνύματος
    Ναι, σετ εμβολακι και τα λαστιχακια επαναφορας πισω απο τα πιστονια της δαγκανα.
    Και φυσικα καθαρισμα δαγκανας κλπ.
    Εβαλα και τακακια και περιμενα λιγο να πατησουν, νεα εξαερωση και παλι χανει ολη την πιεση στην μανετα.
    Σωληνακι μαλλον οχι γιατι δεν λαστιχαρει για να παω προς τα κει. Απλα αν το αφησω λιγη ωρα χωρις να το πατησω χανει την πιεση.
    Για να επανελθει σε φυσιολογικο επιπεδο πρεπει να πατησω την μανετα 9-10 φορες και αυτο κραταει για 5 λεπτα.
    Πρεπει να φτασει σχεδον τερμα η μανετα και παλι το φρενο ειναι στο 20% σε σχεση με πριν....
    Οταν αλλαζεις το εμβολάκι και την τσιμούχα του στην τρόμπα, πρέπει να καθαρίζεις με ενα ψιλό γυαλόχαρτο το εσωτερικό κυλινδράκι της τρόμπας.
    Τυχόν επικαθήσεις προκαλούν διαρροές και χαλάνε και την τσιμούχα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Οταν αλλαζεις το εμβολάκι και την τσιμούχα του στην τρόμπα, πρέπει να καθαρίζεις με ενα ψιλό γυαλόχαρτο το εσωτερικό κυλινδράκι της τρόμπας.
    Τυχόν επικαθήσεις προκαλούν διαρροές και χαλάνε και την τσιμούχα.
    Εμπιστευομαι τον μηχανικο μου, ευτυχως τα τελευταια 6-7 χρονια βρηκα πολυ καλο τεχνικο και δεν εχω ιστοριες.
    Να μη γινω ο βλακας που ρωταει "καθαρισες την τρομπα;"
    Απ οτι φαινεται η τρομπα ειναι η επομενη λυση...

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από p@nos Προβολή μηνύματος
    Φιλε μου αρκετα μου φαινοντε τα 5.000χλμ για αλλαγη.

Εγω τα αλλαζω καθε 3.000 μαξ αλλα ειναι ολα μεσα στην πολη οποτε και πιο ''απαιτητικα'', μαζι με φιλτρο βεβαια...

Οι φυσουνες στα καλαμια μπαινουν ,επειδη το ΧΤ ειναι χωματινο μηχανακι και πηγαινει θεωρητικα σε μερη με χωματα/σκονες/πετραδακια, για να προστατευσουν τις τσιμουχες των καλαμιων.
    Το κακο ειναι οτι αν θες να τις αλλαξεις πρεπει να βγαζεις τα καλαμια.

Οι αεραγωγοι ειναι οντως πανακριβοι γιατι ειναι το πιο ευπαθες σημειο μιας και σε πτωση σπανε απευθειας.Δυστυχως το δικο μου το πηρα με μια ρογμη στον δεξι αεραγωγο απο πτωση μαλλον.Το ενοχλητικο ηταν οτι ετριζε, αλλα του εβαλα στοκο απο την εσωτερικη μερια και τωρα δε τριζει...

Τους λαιμους εγω τους καθαρισα με συρμα απ'αυτο που εχουμε για τα λυπη της κουζινας( ) και WD40
    Nα ρωτήσω με αλλαγή τσιμούχες στα καλάμια πρέπει να αλλάζουμε και ξύστρες, (φοράει φυσούνες )

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    ΤΟ βαζω και εδω.
    Κλώτσησε η βίδα του φίλτρου στο ΧΤ όταν άλλαζα τα λάδια μάλλον επειδή ήταν ζεστό το μοτέρ. Την πάτησα σαν αρχάριος.
    1)Έχει 75000 χλμ, αφού θα χρειαστεί να βγει το πλαϊνό καπάκι θα ήταν καλή ιδέα να αλλαχτούν και δισκάκια ελατήρια;
    2)Αν είναι να μπει helicoil μήπως να έβαζα και στις 2 πάνω βίδες του φίλτρου να είμαι σίγουρος για το μέλλον;
    3)Μαζί με την εργοστασιακή φλατζα του καπακιου πρέπει να μπει και φλατζοκολλα;

Τη δουλειά θα τη κάνω μόνος μου απλά θα έρθει μάστορας για το helicoil.
    Δυναμoκλειδο έχω.

Any help is appreciated!!
    1 μετρα το μηκος απο τα ελατήρια όταν είναι ασυμπίεστα. Αν είναι κατω απο τις προδιαγραφές για αλλαγή, αλλαξέ τα. Τα δισκακια να τ' αλλαξεις αμα αρχίσει να πατινάρει.
    2. οχι δεν χρειάζεται.
    3. όχι δεν χρειάζεται φλαντζοκολα, εκτός αν έχει χτυπηθεί ή πετσικάρει το καπάκι.

Για το σπείρωμα που χαλασε ξαναπέρνα σπειροτόμο ή κολαούζο (αναλόγως αν είναι αρσενική ή θυληκή η βίδα) με το ίδιο σπείρωμά και θα ναι οκ. 10 ευρω έχει ένας σπειροτόμος, λιγότερο ένας κολαούζος. Καθαρισε καλά τα γρέζια μετα.

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Thanks για την απαντηση!
    Για να μη μπω σε αυτη τη διαδικασια, θα προσπαθησω να παρω μια λιγο πιο μακρυα βιδα και να δοκιμασω να δω αν θα πιασει. Ετσι και αλλιως η συγκεκριμενη βιδα δε θελει και πολυ σφιξιμο. Τωρα οσο για το κολαουζο, οσες φορες και να εχω προσπαθησει δε τα εχω καταφερει και γι 'αυτο επελεξα τη λυση του heli coil.

Always somewhere.... Το avatar του/της zandesiro
    Χαιρετω την παρεα....

Ο φωτισμος μου στο στροφομετρο εχει γινει σχεδον ανυπαρκτος..
    Επειδη χειμωνιαζει σιγα σιγα και παντα ο χειμωνας προσφερετε για ψιλοκουτσουδουλια ,πριν κανω οτιδηποτε....Να ρωτησω ειναι ευκολο να το επισκευασω-αλλαξω το φωτισμο το στροφομετρου ή να ψαχνω για κανα μεταχειρισμενο...??

Thanks..

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    Thanks για την απαντηση!
    Για να μη μπω σε αυτη τη διαδικασια, θα προσπαθησω να παρω μια λιγο πιο μακρυα βιδα και να δοκιμασω να δω αν θα πιασει. Ετσι και αλλιως η συγκεκριμενη βιδα δε θελει και πολυ σφιξιμο. Τωρα οσο για το κολαουζο, οσες φορες και να εχω προσπαθησει δε τα εχω καταφερει και γι 'αυτο επελεξα τη λυση του heli coil.
    ριξε κανα σύρμα όταν το κάνεις.
    ομοιοπαθής και θα θελα να χαζέψω τη φάση.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zandesiro Προβολή μηνύματος
    Χαιρετω την παρεα....

Ο φωτισμος μου στο στροφομετρο εχει γινει σχεδον ανυπαρκτος..
    Επειδη χειμωνιαζει σιγα σιγα και παντα ο χειμωνας προσφερετε για ψιλοκουτσουδουλια ,πριν κανω οτιδηποτε....Να ρωτησω ειναι ευκολο να το επισκευασω-αλλαξω το φωτισμο το στροφομετρου ή να ψαχνω για κανα μεταχειρισμενο...??

Thanks..
    Λογικά κάηκε το λαμπάκι
    Απ ότι θυμάμαι πρέπει να το βγάλεις ολόκληρο να βγάλεις ντιζα,καλωδια και έχει 4 βίδες
    Προσοχή στο άνοιγμα

Νέο μέλος
    καθόλου δύσκολο δεν είναι, λίγο υπομονή θέλει γιατί πρέπει να βγάλεις το κοντερ.

μη δίνεται βάση στα χρώματα τον καλωδίων δεν θυμάμαι αν είναι η σωστή σειρά, το λαμπάκι για το κοντέρ είναι αυτό που φαίνεται ξεκουμπωμένο(λείπει το λαμπάκι) στη φώτο τα άλλα τρία είναι φλας, νεκρά και μεγάλη σκάλα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20151009_201332.jpg 
Προβολές:	159 
Μέγεθος:	101,8 KB 
ID:	342594

Always somewhere.... Το avatar του/της zandesiro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thnasd Προβολή μηνύματος
    καθόλου δύσκολο δεν είναι, λίγο υπομονή θέλει γιατί πρέπει να βγάλεις το κοντερ.

μη δίνεται βάση στα χρώματα τον καλωδίων δεν θυμάμαι αν είναι η σωστή σειρά, το λαμπάκι για το κοντέρ είναι αυτό που φαίνεται ξεκουμπωμένο(λείπει το λαμπάκι) στη φώτο τα άλλα τρία είναι φλας, νεκρά και μεγάλη σκάλα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20151009_201332.jpg 
Προβολές:	159 
Μέγεθος:	101,8 KB 
ID:	342594
    Thanks!!

Αλλαξα και τα 2 λαμπάκια στο κοντέρ. Με λίγη προσοχή τις αλλαζεις και χωρίς να το βγαλεις. Είναι πολύ ευκολο. Σε οποιοδήποτε μαγαζί με ελεκτρολογικα ηλεκτρονικά θα βρεις λαμπάκια για 30 με 50 λεπτα το καθένα σε οτι χρωμα θέλεις. Αλλαξε τες κ τις 2 αν θέλεις να έχουν την ίδια φωτεινότητα. ΠΡΟΣΕΧΕ τις περόνες που ασφαλιζουν το πίσω μέρος απο το κοντερ γιατί είναι τόσο μικρές που αν σου πέσουν κάτω δε θα τις βρεις ποτε.
    Τελευταία τροποποίηση από zannisvel; 10/10/2015 στις 08:13. Αιτία: Ορθ. Λαθη

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gayros Προβολή μηνύματος
    ριξε κανα σύρμα όταν το κάνεις.
    ομοιοπαθής και θα θελα να χαζέψω τη φάση.
    Αν ποιασει το κόλπο με τις πιο μακρυες βίδες σου παίρνω 2 και για σένα και τις βάζουμε.

Τα λαμπακια στο δικο μου μαυριζανε σιγα-σιγα και σκοτεινιαζε. Τελευταια χρονια δεν το κανει.
    Δεν χρειαζεται να βγει το κοντερ απο πανω, απλως βγαζετε τις ασφαλειες απο κατω και ανοιγετε το κατω μερος.
    Τραβατε το λαστιχακι με το αντιστοιχο λαμπακι οπως φαινεται στην φωτο που ανεβασε ο thnasd και το αλλαζετε.

Χαιρετώ,
    Ο διακόπτης που βρίσκεται πάνω στη μπροστά τρόμπα, έχει γίνει πολύ ευαίσθητος και μένει αναμενόμενο το φως του φρένου. Αν πιεζω τη μενατα προς τα μπροστά τότε σβήνει αλλά με το που ξανακάνει επαφή ξανά ανάβει. Πουλιέται σαν ξεχωριστό ανταλλακτικό?
    Επισκευάζεται?

Σελίδα 16 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 61112131415161718192021 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Skasimata Exatmisis Se Xt 600
    από DrkAngel στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 08/03/2005, 20:32
  2. service manual XT 600
    από FILIPPOS στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2004, 22:48
  3. XT 600 και XT 660 μετατροπή