Σελίδα 16 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 61112131415161718192021 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 317

Θέμα: 21.12.2012

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SVX Προβολή μηνύματος
    re μαγκες ...ο τυπος λεει πως ο καλυτερος τροπος για να προετοιμαστει καποιος για τη "μοναδικοτητα" ειναι να διυθησει την προσωπικοτητα του μεσω ψυχοτροπων
    Εντάξει, αυτουνού δεν πρόλαβα να του στείλω τσικουδιά να δοκιμάσει. :wacko:
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	A7D3FB782FD99F54A71C1B85E5813867.jpg 
Προβολές:	89 
Μέγεθος:	8,0 KB 
ID:	249432

http://www.biblioasi.gr/product_info...ducts_id=78788

Στο βιβλίο αυτό για πρώτη φορά αποκαλύπτεται γιατί οι ΕΨΙΛΟΝ υπάρχουν. Με τον πλέον επιστημονικό τρόπο πιστοποιείται το γιατί λίγο μετά το 2011 οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.
    Accipere quam facere praestat injuriam

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	A7D3FB782FD99F54A71C1B85E5813867.jpg 
Προβολές:	89 
Μέγεθος:	8,0 KB 
ID:	249432

http://www.biblioasi.gr/product_info...ducts_id=78788

Στο βιβλίο αυτό για πρώτη φορά αποκαλύπτεται γιατί οι ΕΨΙΛΟΝ υπάρχουν. Με τον πλέον επιστημονικό τρόπο πιστοποιείται το γιατί λίγο μετά το 2011 οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.
    Tην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε διεθνές ιστορικό προηγούμενο.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Ρε ξεκολατε με τα ναρκωτικα... ο Hendrix τα επινε ολα, ο SRV αλκοολ και ο Satriani τιποτα... ολοι του γ@μαγ@νε σαν κιθαριστες, ο τελευταιος γ@μ@ει ακομη. Ειναι αν σου αρεσει και αν σου ταιριαζει, δεν ειναι παντα απαραιτητη προύποθεση, υπαρχουν και τυχεροι που την ακουνε απο γεννησιμιου τους τζαμπα, καθως και αλλοι τροποι γαι να την ακουσεις χωρις drugs, αλλα θελει εξασκηση και επιμονη.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    re μαγκες ...ο τυπος λεει πως ο καλυτερος τροπος για να προετοιμαστει καποιος για τη "μοναδικοτητα" ειναι να διυθησει την προσωπικοτητα του μεσω ψυχοτροπων , για να ειναι λεει πιο δεκτικη η ανθρωπινη φυση σε πολυδιαστατες καταστασεις...

ειμαστε σοβαροι? http://www.youtube.com/watch?v=_4oV_Z-c0e0 2012 μεγα μαστουρα ρεβελεησον

Ναι ειμαστε....

...και ποσο δικιο εχει
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Αυτό το θρεντ μου είχε ξεφύγει και βαριέμαι να το διαβάσω όλο . Άλλωστε δεν χρειάζεται να είσαι και ο Τειρεσίας για να καταλάβεις που περίπου θα κινείται.

Να πω και εγω την γνώμη μου (που ίσως να έχει ξαναειπωθεί) .
    Πρέπει να είσαι τουλάχιστον μ@λ@κας για να περιμένεις να σου πει πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου μια φυλή, που δεν είχε ανακαλύψει τα μέταλλα ( τα όπλα τους , τα καλέμια τους κτλπ ήταν απο οψιδιανό) δεν είχε καταφέρει να εξημερώσει κανένα ζώο εκτός απο το σκύλο (πολλοί λένε οτι ο σκύλος εξημέρωσε τον άνθρωπο) και την γαλοπούλα .
    Σκεφτείτε οτι δεν είχαν υποζύγια δηλαδή ότι κουβαλούσαν το κουβαλούσαν στα χέρια , σύν οτι παντού πήγαιναν με τα πόδια (η μεγαλύτερη αντιμοτοσυκλετική φυλή στον κόσμο ) μιας και οι γαλοπούλες ήταν δύσκολες στο καβάλημα
    Οι Μάγια ήταν ένας τελείως θρησκόληπτος λαος ,με περίπλοκο ημερολογιακό σύστημα (τελετουργικός κύκλος - ηλιακός κύκλος - Μακρό σύστημα αρίθμησης κτλπ ) και όλα αυτά σε συνδυασμό, τους προκαθόριζε το πότε θα κλάσουν και πότε όχι .
    Το "Μακρό σύστημα αρίθμησης" (αυτό που τελειώνει το 2012) ξεκινάει το 3113 πΧ . Δηλαδή για τους Μάγια τότε ξεκινάει ο κόσμος .
    Ε απλά όσοι πιστεύεται οτι ο κόσμος ξεκίνησε το 3113 πΧ, τότε μπορείτε ελεύθερα να πιστεύεται και να υποστηρίζετε οτι θα τελειώσει το 2012 .
    Λέτε να είπαν μαλακία για την αρχή, αλλά να πέτυχαν το τέλος

Τα πράγματα είναι απλά αρκεί να θές να τα δεις ορθολογιστικά . Τα άλλα όλα είναι :a31:
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από marios8 Προβολή μηνύματος
    Αυτό το θρεντ μου είχε ξεφύγει και βαριέμαι να το διαβάσω όλο . Άλλωστε δεν χρειάζεται να είσαι και ο Τειρεσίας για να καταλάβεις που περίπου θα κινείται.

Πρέπει να είσαι τουλάχιστον μ@λ@κας για να περιμένεις να σου πει πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου μια φυλή, που δεν είχε ανακαλύψει τα μέταλλα ( τα όπλα τους , τα καλέμια τους κτλπ ήταν απο οψιδιανό) δεν είχε καταφέρει να εξημερώσει κανένα ζώο εκτός απο το σκύλο (πολλοί λένε οτι ο σκύλος εξημέρωσε τον άνθρωπο) και την γαλοπούλα .
    Σκεφτείτε οτι δεν είχαν υποζύγια δηλαδή ότι κουβαλούσαν το κουβαλούσαν στα χέρια , σύν οτι παντού πήγαιναν με τα πόδια (η μεγαλύτερη αντιμοτοσυκλετική φυλή στον κόσμο ) μιας και οι γαλοπούλες ήταν δύσκολες στο καβάλημα
    Οι Μάγια ήταν ένας τελείως θρησκόληπτος λαος ,με περίπλοκο ημερολογιακό σύστημα (τελετουργικός κύκλος - ηλιακός κύκλος - Μακρό σύστημα αρίθμησης κτλπ ) και όλα αυτά σε συνδυασμό, τους προκαθόριζε το πότε θα κλάσουν και πότε όχι .
    Το "Μακρό σύστημα αρίθμησης" (αυτό που τελειώνει το 2012) ξεκινάει το 3113 πΧ . Δηλαδή για τους Μάγια τότε ξεκινάει ο κόσμος .
    Ε απλά όσοι πιστεύεται οτι ο κόσμος ξεκίνησε το 3113 πΧ, τότε μπορείτε ελεύθερα να πιστεύεται και να υποστηρίζετε οτι θα τελειώσει το 2012 .

Τα πράγματα είναι απλά αρκεί να θές να τα δεις ορθολογιστικά . Τα άλλα όλα είναι :a31:

Μολις ακυρωσες τον πολιτισμο των Aιγυπτιων και των Σουμεριων, των Βαβυλωνιων και ολων των αλλων εκει στην μεσοποταμια... και αυτοι μ@λ@κες εισαντε, θρησκοληπτα γιδια...
    Στο θεμα μας τωρα, ουτε εγω πιστευω οτι θα καταστραφει ο κοσμος το 2012. Τιποτα δεν θα γινει. Ναδα. Το θεμα ειναι πιασαρικο, σε αλλες εποχες μπορει να παιρναμε σοβαρα την φοβια των γαλατων οτι θα τους πεσει ο ουρανος στο κεφαλι, αλλα τι ταινια να κανεις με αυτο; Anyway, αυτο που πιστευω οτι χρειαζεται αν θελουμε να παμε ενα βημα μπροστα, ειναι να ξεκολησσουμε λιγο απο τη χρησιμοποιηση της επιστημης ως το μοναδικο μεσο για τη "γνωση", απορριπτωντας ασυζητητι οτιδηποτε αλλο. Δεν εννοω να επιστρεψουμε στον μεσαιωνα σε καμμια περιπτωση, ουτε να βαζουμε κρυσταλλους στο κεφαλι μας και να διαλογιζομαστε στους Δελφους κατα το θερινο ηλιοστασιο, απλα να ανοιξουμε λιγο περισσοτερο το μυαλο μας και να χρησιμοποιησουμε λιγο και τις αλλες δυνατοτητες του περα απο τους ξερους υπολογισμους 1+1=2. Η επιστημη ειναι μια υπεραναλυτικη περιγραφη και σαφως ειναι χρησιμη αλλα οχι λειτουργωντας μονη της. Μπορει επιστημονικα να βρισκομαστε πολυ μπροστα αλλα εχουμε απωλεσει και εχουμε αφησει ανεξελιχτα αλλα πραγματα, στα οποια επικρατει μεσαιωνας.

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από crs-k Προβολή μηνύματος

Προλαβαινουμε να πιουμε δυο ρεκες μΕ φαινεται...

:rotflmao:
    για πότε λες ?

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Η επιστημη ειναι μια υπεραναλυτικη περιγραφη και σαφως ειναι χρησιμη αλλα οχι λειτουργωντας μονη της.
    Δηλαδή ????
    Μπορει επιστημονικα να βρισκομαστε πολυ μπροστα αλλα εχουμε απωλεσει και εχουμε αφησει ανεξελιχτα αλλα πραγματα, στα οποια επικρατει μεσαιωνας.
    Όπως ????

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από marios8 Προβολή μηνύματος

Οι Μαγιας δεν ειπαν οτι θα καταστραφει ο κοσμος το 2012

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BELZEBOYLIS Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή ????

Όπως ????
    Δηλαδή και όπως, υπαρχει Θεός; Τι κάνουμε εδώ; Γιατί υπάρχουμε; Υπάρχουμε στην τελική ή όχι; Τα ίδια ερωτήματα είχαν και οι Μάγιας τα ίδια και εμείς... οκ, φανταστικό να ξέρω ότι το σύμπαν είναι υπερχορδές, αλλά απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δεν μου δίνει. Για την ακρίβεια, η επιστήμη και συγκεκριμένα η φυσική και η κοσμολογία στο σύνολο της, μας έχουν ανοίξει περισσότερο από ποτέ την όρεξη για να μάθουμε και να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά παίζει. Αλλά η επιστήμη είναι μόνο ένα από τα όπλα στην φαρέτρα μας και χρησιμοποιώντας μόνο αυτό δεν θα περάσουμε την πίστα. Θέλω να πω βρε αδερφέ παλίοτερα βολευόμουν με ένα γεωκεντρικό σύστημα, με τον Δία να πετάει κεραυνούς και τέρμα, δεν με ξεπερνούσε το σύνολο, το όριζα. Τώρα; Τώρα που έχω αντίληψη της ασημαντότητας μου μέσα σε αυτό το τεράστιο και αχανές πράμα αλλά και της σημαντικότητας μου όντας ικανός να το αντιλαμβάνομαι;

Ο Θεός πέθανε (Νίτσε, δεξί μπακ στη Λεβερκούζεν το 70'), σκοτώσαμε τον Θεό και καλά του κάναμε, αναλάβαμε εμείς το πόστο. Άντε να μας δω πόσο Θεοί είμαστε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BELZEBOYLIS Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή ????

Η επιστημη θετει και απανταει ερωτηματα κατασκευασμενα απο λεξεις. Οι λεξεις συνδεονται μεταξυ τους με γραμματικους και συντακτικους κανονες.
    Η αποψη και συνεπως και τα ερωτηματα που θετουμε για τον κοσμο εχουν αμεση σχεση με την γλωσσα μας. Για παραδειγμα για εναν δυτικο το ποτηρι ειναι ουσιαστικο. Τα ουσιαστικα ειναι ακινητα σναπσοτς σε ενα κοσμο που τα παντα κινουνται. Για ενα ναβαχο, δεν υπαρχει ποτηρι, υπαρχει 'ποτηραω'. Τα παντα εκει ειναι ρηματα.
    Με αλλα λογια, η επιστημη ειναι ενα κλειστο συστημα, αυτοσυνεπες (προς τιμη του) αλλα περιορισμενο απο την αντιληψη της κουλτουρας που το εξασκει. Ο περιορισμος δεν εγκειται στην ευφυια, αλλα στα εργαλεια. Η γλωσσα και οι εννοιες που αυτη εισαγει και εξαγει ανηκουν σε ενα κλειστο συμπαν νοηματων, τα οποια ουτε αντιπροσωπευουν ουτε εξαντλουν το ολον. Ειναι απλα και μονο γραμμικες προσεγγισεις, μικρες φωτογραφιουλες μιας ροης. Η δυτικη γλωσσα και τροπος σκεψης ειναι απο την αλλη εξαιρετικες για παραγωγη τεχνολογιας, εχοντας 'αποθεωσει' τον διαχωρισμο υποκειμενου-αντικειμενου.

Δεν εχω το παραμικρο εναντια στην επιστημη, απλα επισημαινω που (προς το παρον και κατα την γνωμη μου) βρισκονται οι περιορισμοι της. Εδω λεγοντας 'επιστημη' εννοω την πρακτικη της και οχι την φιλοσοφια της. Η ολη φιλοσοφια του McKenna και πολλων πριν και μετα απο αυτον, και ο λογος για τον οποιο ειναι υπερμαχος της χρησης ψυχεδελικων ουσιων, δεν ειναι αλλος απο το οτι ετσι (αλλα οχι μονο ετσι) δινεται η δυνατοτητα στο μεσο μυαλο να καταλυσει το γλωσσικο λεηερ που ειναι φιλτρο πραγματικοτητας και να εχει μια πιο αμεση επαφη με τις υπο μελετη διεργασιες.

Μολις ακυρωσες τον πολιτισμο των Aιγυπτιων και των Σουμεριων, των Βαβυλωνιων και ολων των αλλων εκει στην μεσοποταμια... και αυτοι μ@λ@κες εισαντε, θρησκοληπτα γιδια... .
    Το πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα είναι πραγματικά απορίας άξιο.
    Για σένα ο πολιτισμός είναι η θρησκευτική ιδεολογία ?????

Τι να πω ο καθένας με τα βίτσια του .

Δηλαδή και όπως, υπαρχει Θεός; Τι κάνουμε εδώ; Γιατί υπάρχουμε; Υπάρχουμε στην τελική ή όχι; Τα ίδια ερωτήματα είχαν και οι Μάγιας τα ίδια και εμείς... οκ, φανταστικό να ξέρω ότι το σύμπαν είναι υπερχορδές, αλλά απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δεν μου δίνει.
    Και δεν πρόκειται να σου δώσει γιατί έχεις λανθασμένη οπτική γωνία . Η επιστήμη στα έχει απαντήσει εσύ δεν θες να τα δείς .

+1 Στον DrBig

Διαβάζω το προηγούμενο μύνημα μου, δεν βγάζει και πολύ άκρη...

Επαναδιατυπωνω λοιπόν, αυτό που ήθελα και θέλω να πω είναι ότι η επιστήμη και ο τρόπος με τον οποίον αυτή τεκμηριώνει δεδομένα μέσω της παρατήρησης, του πειράματος και της επαλήθευσης είναι ένας τρόπος για να κατακτηθεί η γνώση. Δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό και είναι πάρα πολύ χρήσιμο σε οποιαδήποτε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας, μας έχει βοηθήσει απείρως πολύ κτλ-κτλ. Ωστόσο αυτή η τακτική και η μέθοδος, παρ΄ολο που είναι η καταληλότερη σε ορισμένες "εφαρμογές" να το πως και έτσι, θέτει παρωπίδες και στεγανά στον εγκέφαλο μας, με τον τρόπο που το κάνει και η γλώσσα, όπως το περιέγραψε ο DrBig στο μήνυμα του.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως είναι δυνατόν το σύνολο των προσωκρατικών φιλοσόφων, να έχει διατυπώσει απλοϊκά ίσως και χωρίς περιττές σάλτσες, όλες (μα όλες) τις κοσμογονικές θεωρίες τις οποίες επαληθεύει η σύγχρονη επιστήμη, 2500+ χρόνια πίσω. Είχαν τότε εποπτικά μέσα; Όχι! Βασίζονταν στην επαλήθευση μέσω των επαναλαμβανόμενων πειρμάτων; Τσου! Οκ, σε μερικά πράγματα έπεσαν έξω, π.χ. το νερό δεν είναι ακριβώς το γεννεσιουργό στοιχείο του σύμπαντος, αλλά σίγουρα είναι αυτό που γέννησε τη ζωή στη Γη και σίγουρα η εξάτμιση και η συμπύκνωση του προκαλλεί τις βροχές. Το είχαν πει. Τότε! Θα μου πεις, οκ, παρατήρησε ο άλλος την πάχνη να εξατμίζεται το πρωϊ και έβρεξε το απόγευμα... εντάξει, αλλά ο Αναξίμανδρος είχε περιγράψει με ακρίβεια το Big Bang! Τι παρατήρησε αυτός;;!!!

Από wikiepedia:

Ο Αναξίμανδρος, σύμφωνα με τον Ψευδο-Πλούταρχο (Στρωματείς 2), εξήγησε την δημιουργία του κόσμου εκκινώντας από το άπειρο. Από το άπειρο ξεχώρισε μια φλόγα και ο νεφελώδης αέρας. Στον πυρήνα του νεφελώματος συμπυκνώθηκε η Γη, ενώ φλόγα έζωνε τον αέρα. Κατόπιν η πύρινη σφαίρα εξερράγη και διαλύθηκε σε κύκλους τυλιγμένους από νεφελώδη αέρα. Οι κύκλοι απλώθηκαν και σχημάτισαν τα ουράνια σώματα. Σύμφωνα με τον Αέτιο, ο Αναξίμανδρος θεωρεί πως τα άστρα είναι συμπυκνώσεις αερίων και πυρός, που δημιουργήθηκαν από περιδινήσεις.

Για να μην πάμε πιο μετά στον Λέυκιππο και στον Δημόκριτο που ούτε λίγο, ούτε πολύ διατύπωσαν πρώτοι την ατομική θεωρία...

Πως διάολο τα κάναν όλα αυτά λοιπόν; Με τον στοχασμό και τη διαίσθηση, με την συδιαστική και ίσως μη αντιληπτή ικανότητα του εγκεφάλου μας να παράγει πράγματα και να προάγει την αντίληψη μας με βάση τα δεδομένα που τον ταϊζουμε. Φιλοσοφία ίσως, φαντασία, αγγελόκρουση; Δεν ξέρω πως να το πω. Δυστυχώς αυτό τα πολύ δυνατό όπλο του ανθρώπινου εγκεφάλου έχει καταπλακωθεί κάτω από τόνους εξισώσεων, υπολογισμών και ψυχαναγκαστικών αποδείξεων που καρατομούν την οποιαδήποτε "μη επιστημονική" αναλαμπή άμα τη γεννέση της. Κάπως πρέπει να το ξεκλειδώσουμε αυτό. Μαζί με την επιστημονική θεώρηση είναι τα μέσα μας για να εξελιχθούμε, αλλά χρειάζεται το ένα να λειτουργεί υποστηρικτικά του άλλου και όχι ανταγωνιστικά.

Σελίδα 16 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 61112131415161718192021 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Καλημέρες Πέμπτης 21/12/2006
    από project.breeze στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2006, 21:23
  2. ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΠΕΜΠΤΗ 21/12
    από kalgeorge στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2006, 14:10
  3. Καλημέρα!! 21/12/06
    από Respect στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια