Στα εκλογικα κεντρα στην καταμετρηση η περιπτωση να γινει στραβη ειναι ελαχιστη,ειναι τυπικοτατοι ολοι και υπαρχουν αντιπροσωποι απο ολα τα κομματα στην καταμετρηση...Ειδικα στις ευρωεκλογες που δεν μετρανε σταυρους αλλα ψηφοδελτια...
Στα εκλογικα κεντρα στην καταμετρηση η περιπτωση να γινει στραβη ειναι ελαχιστη,ειναι τυπικοτατοι ολοι και υπαρχουν αντιπροσωποι απο ολα τα κομματα στην καταμετρηση...Ειδικα στις ευρωεκλογες που δεν μετρανε σταυρους αλλα ψηφοδελτια...
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
+... όσα θέλετε στον velzevouli!!!![]()
Μπράβο ρε φίλε! Τα πράγματα είναι πολύ-πολύ απλά. ΑΝ δεν πας δεν μπορείς να γκρινιάζεις μετά. Δεν μπορείς να λες α αυτοί που μας κυβερνάνε α οι έτσι οι αλλιώς οι αλλιώτικοι.
Προσωπικά θα έλεγα ναι στην αποχή και θα συμφωνούσα με αυτήν αν γινόταν κάτι πολύ οργανωμένο και ηχηρό. Δηλαδή. Να μην πάνε να ψηφίσουν το 50% του λαού ή ας πούμε έστω το 40%. Να δοθεί δηλαδή ένα σαφές μήνυμα.
Σαφεστατο το μηνυμα αγαπητε:47,37% ΑΠΟΧΗ
Λοιπον τι εχετε να πειτε τωρα!? Αρκετα ηχηρο δεν νομιζετε!?
Στειλτους στο διαολο ολους λοιπον!Τους σιχαθηκαμε!
Και κατι ακομα:σε μια δημοκρατικη χωρα (ο θεος να την κανει...)η ψηφος ειναι δικαιωμα,οχι υποχρεωση.
Χωμα και βουνο μου πηραν το μυαλο!:a24::a39:
ποσο πιθανο το βλέπεις αυτο? (ακομα και με 48% αποχή)Αρχικά δημιουργήθηκε από ADVENTURAZ
Απ΄τους δυο μας ποταμούς
θα γευτεί μια νύχτα η έρημος καρπούς.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ADVENTURAZ
Σελιδα 13 λιγο πανω απο την μεση ειναι η απαντηση στην ερωτηση σου...
Αν το όλο θέμα είναι το να μπορώ να ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ μετά και αν αυτός είναι ο λόγος ή έστω ένας από αυτούς που κάποιοι ψήφισαν .... τότε τι να πω..
Δλδ, εσείς που νιώθετε ότι έχετε το δικαίωμα να γκρινιάζετε, τι ακριβώς έχετε καταφέρει όλο αυτό τον καιρό με τη γκρίνια??? Ή τι πιστεύετα ότι μπορείτε να καταφέρετε??
Είμαι 29 στα 30 και ήταν η 1η φορά που δεν πήγα να ψηφίσω.. Και όχι, δεν ήμουν σε κάποια παραλία.. Απλά ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ να ψηφίσω...
Το γιατί νομίζω ότι το καταλαβαίνουν όλοι.
Κατά τη γνώμη μου, εκεί που πρέπει δεν έχει καμία επίπτωση το πόση είναι η αποχή, δεν απείχα πιστεύοντας ότι θα δώσω κανένα μήνυμα σε κανέναν, ξέρω καλά ότι με έχουν γραμμένο στα @@ τους.. Εντάξει, είπα κι εγώ να τους δείξω ότι εκεί τους έχω κι εγώ γραμμένους...
Ούτως ή άλλως οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα...
Το γιατί... Έχω ξαναπεί την άποψή μου...![]()
Απλή αναλογική ή κενές έδρες. Ουσιαστικότερη η εφαρμογή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Ούτε μπόνους στο πρώτο κόμμα, ούτε όριο των 3%
1%? πάρε 3 έδρες. 0.4 % πάρε μια έδρα.
30%? πάρε 90 έδρες και τράβα κυβέρνα. Στα @@ μας πως θα το κάνεις. Χειρότερα από ότι είναι τώρα δεν παίζει. Ας κάνουν συνασπισμούς 4-5 κόμματα μαζί.
Δεν σου κάνει ουτε αυτό? 100 έδρες. 1% και έδρα Τράβα κάνε κυβέρνηση με το ΛΑΟΣ επίσης στα @@ μας. Αν κάνεις όμως πατάτα τον μπούλο ΚΑΙ θα το πληρώσεις και στις κάλπες απο τους ψηφοφόρους σου που έκανες ακροδεξιά πολιτική.
Ο δικομματισμός υπάρχει και ΘΑ υπάρχει απλά και μόνο επειδή ΜΟΝΟ τα 2 κόμματα έχουν προοπτική εξουσίας. Εκεί είναι η ουσία. Ότι υποστηρίζουν κάποιον που κατά πάσα πιθανότητα θα κυβερνήσει και θα γίνει εξουσία και μας και τον υποστηρίξαμε θα έχουμε και εμείς τα πρόβατα προτεραιότητα έναντι στους ανύπαρκτους ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΛΑΟΣ
Δώσε προοπτική εξουσίας (έστω και μερική) στα μικρά και θα δεις για πότε σκοτώνεις τον δικομματισμό....
+ AΠΕΙΡΟΑρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Απλή αναλογική ή κενές έδρες. Ουσιαστικότερη η εφαρμογή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
30%? πάρε 90 έδρες και τράβα κυβέρνα. Στα @@ μας πως θα το κάνεις. Χειρότερα από ότι είναι τώρα δεν παίζει. Ας κάνουν συνασπισμούς 4-5 κόμματα μαζί.
Δεν σου κάνει ουτε αυτό? 100 έδρες. 1% και έδρα Τράβα κάνε κυβέρνηση με το ΛΑΟΣ επίσης στα @@ μας. Αν κάνεις όμως πατάτα τον μπούλο ΚΑΙ θα το πληρώσεις και στις κάλπες απο τους ψηφοφόρους σου που έκανες ακροδεξιά πολιτική.
Ο δικομματισμός υπάρχει και ΘΑ υπάρχει απλά και μόνο επειδή ΜΟΝΟ τα 2 κόμματα έχουν προοπτική εξουσίας. Εκεί είναι η ουσία. Ότι υποστηρίζουν κάποιον που κατά πάσα πιθανότητα θα κυβερνήσει και θα γίνει εξουσία και μας και τον υποστηρίξαμε θα έχουμε και εμείς τα πρόβατα προτεραιότητα έναντι στους ανύπαρκτους ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΛΑΟΣ
Δώσε προοπτική εξουσίας (έστω και μερική) στα μικρά και θα δεις για πότε σκοτώνεις τον δικομματισμό....
Ω, μα τι λέτε αγαπητέ μου …Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Είπαμε , μας αρέσει η δημοκρατία αρκεί να μην είναι άμεση.
Αυτό θα μας οδηγούσε σε μεγάλες περιόδους ακυβερνησίας χωρίς αυτοδύναμες «στιβαρές» κυβερνήσεις και στο τέλος θα είχαμε αναρχία…
Ο τόπος θα είναι έρμαιο των ξένων που τον επιβουλεύονται και θα είχε επέλθει ολική καταστροφή σε κάθε βαθμίδα της κοινωνίας μας ….
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
ποσο πιθανο το βλέπεις αυτο? (ακομα και με 48% αποχή)
Δυστυχος απιθανο!Αν ομως το 48% δεν ηταν αποχη, αλλα λευκα η` ακυρα ποια θα ηταν η διαφορα?
Εξαλλου πιο πολυ τους ταρακουνησε η αποχη απο το να ριχναμε λευκα γιατι το λευκο το λεει ξεκαθαρα:ΛΕΥΚΟ.Ενω η αποχη τους τρωει περισσοτερο γιατι δεν φωτογραφιζει καποιο κομμα ,δεν μπορουν να το ερμηνευσουν.Ηταν πρασινοι ηταν γαλαζιοι ηταν κοκκινοι αυτοι που δεν ψηφισαν?
Χωμα και βουνο μου πηραν το μυαλο!:a24::a39:
Αυτα ελεγαν για το ΣΥΡΙΖΑ περσυ και φετος πηρε τα ***Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Δεν φτανει μονο αυτο,ειναι πολλοι οι παραγοντες που παιζουν ρολο.....
Γαλαζιοι ηταν σε μεγαλο ποσοστο...Σε σχεση με τις προηγουμενες εκλογες η ΝΔ εχασε 1,000,000 ψηφοφορους...Τον εβαλε ο lamoun τον πινακα πριν μερικες σελιδες...Αρχικά δημιουργήθηκε από ADVENTURAZ
Ηταν πρασινοι ηταν γαλαζιοι ηταν κοκκινοι αυτοι που δεν ψηφισαν?
Γαλάζιοι? Αυτό πίστευαν και οι δημοσκόποι-εκλογολόγοι-πάρτε τα @@ μου... και έδωσαν διαφορά 7 μονάδες, αλλά η αποχή ήταν και στα 2 κόμματα. σίγουρα όχι ισόποση αλλά σημαντικό ποσοστό.
Γαλαζιοι ηταν σε μεγαλο ποσοστο...Σε σχεση με τις προηγουμενες εκλογες η ΝΔ εχασε 1,000,000 ψηφοφορους...Τον εβαλε ο lamoun τον πινακα πριν μερικες σελιδες... [/B]
Πινακάκι. Σύγκρινε τις ευρωεκλογές του 2004 που το ΠΑΣΟΚ είχε τα χαμηλότερα ποσοστά ever? Και βέβαια δεν είναι σωστό.
δες εδώ
2009-2007
2009 ΠΑ.ΣΟ.Κ 36.64 % 1,878,859
2007 ΠΑ.ΣΟ.Κ 38.10 % 2,727,279
διαφορά 848.420
2009 Νέα Δημοκρατία 32.29 % 1,655,636
2007 Νέα Δημοκρατία 41.84 % 2,994,979
διαφορά 1.339.343
60-40
Και παλι γαλαζιοι την κανανε την διαφορα..60-40..Πιστευω ομως οτι καλο θα ηταν η συγκριση να γινεται με δεδομενα ευρωεκλογων...Οι εθνικες ειναι αρκετα διαφορετικες...
Αρχικά δημιουργήθηκε από ADVENTURAZ
Και κατι ακομα:σε μια δημοκρατικη χωρα (ο θεος να την κανει...)η ψηφος ειναι δικαιωμα,οχι υποχρεωση.
Μιας και δεν έχει αναφερθεί....Το πολίτευμα της χώρας ,είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία !!! Χρειάζεται κοινοβούλιο !!! Ψηφίζεται εκπροσώπους .....
Στην Ιταλία είχαν 17 % συμμετοχή ,ακυρώθηκαν οι εκλογές ,έγινε επανάληψη και βγήκε αυτό που βγήκε....
Γιατί λοιπόν εξακολουθώ ,να μην βλέπω το μήνυμα της αποχής???
Μήπως λέω να σκεφτείς οτι δεν θες να το δείς;... γιατί όλοι οι πολιτικοί το είδαν και το παραείδαν αν λάβω υπόψη το τι γίνεται σε κανάλια και εφημερίδες για να προσεγγίσουν την συγκεκριμένη "δεξαμενή εκλογικού σώματος"... που επαναλαμβάνω πως όποιος καταφέρει και πάρει έστω και ενα 20-30% εξ αυτών πάει σφαίρα για αυτοδυναμία.Γιατί λοιπόν εξακολουθώ ,να μην βλέπω το μήνυμα της αποχής???
Μόνο που για να τους πάρει πρέπει να δείξει έργα... Αυτό είναι το μήνυμα της αποχής φίλε μου. Α... να το πω και πάλι.... ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ... τους λόγους τους έχω εξηγήσει και παλαιότερα.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Εγω θα το σκεφτω εκεινη την χρονικη στιγμη.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Α... να το πω και πάλι.... ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ... τους λόγους τους έχω εξηγήσει και παλαιότερα.
Gandalf
Αλλα επειδη μαλλον δεν βλεπω και να αλλαζουν πολλα μεχρι τοτε παλι στα ιδια με βλεπω.
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!