Σελίδα 160 από 183 ΠρώτοΠρώτο ... 60110150155156157158159160161162163164165170 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 2.386 έως 2.400 από 2733

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Οι Epson EcoTank και HP SmarTank είναι πράγματι φθηνότεροι στις εκτυπώσεις από τους οικονομικούς και μεσαίους laser. Είναι καλή επιλογή για πολλές έγχρωμες εκτυπώσεις.
    Για καλό έγχρωμο laser ξεκινάς από 500€ με Φ.Π.Α..

Laser θα πρότεινα σε κάποιον που εκτυπώνει χιλιάδες σελίδες τον μήνα ή το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή μερικές δεκάδες σελίδες τον χρόνο. Το πρώτο λόγω αντοχής κάποιων μοντέλων στην εντατική χρήση (κοιτάς και το συνιστώμενο μηνιαίο πλήθος εκτυπώσεων για κάθε μοντέλο) και οικονομίας, το δεύτερο λόγω αντοχής στην αχρησία. Τα μελάνια τείνουν να ξεραίνονται και να χαλάνε και τις κεφαλές σε κατάσταση αχρησίας.

Τα μελάνια και toner τρίτου κατασκευαστή είναι δίκοπο μαχαίρι. Είναι φθηνά, αλλά μου έχει τύχει και σε laser και σε inkjet να τους βγάλουν άχρηστους. Στον laser άξιζε με το παραπάνω, διότι αγοράζαμε toner τρίτου κατασκευαστή των 7.000 σελίδων με 15€, ενώ το κανονικά κόστιζε 170€ (11πλάσιο κόστος). Τον είχαμε χρόνια και είχαμε κερδίσει πολλά λεφτά με αυτά τα toner, αλλά κάποια στιγμή ένα toner μας γέμισε γραφίτη τον εκτυπωτή και έβγαλε άχρηστους όλους τους αισθητήρες, με ασύμφορο κόστος επισκευής (380€).

Αν σκοπεύεις να βάζεις οικονομικά αναλώσιμα τρίτου κατασκευαστή, ξεκινάς ανάποδα: Βλέπεις τι παρέχει η αγορά σε συμβατά αναλώσιμα και ανάλογα αγοράζεις εκτυπωτή. Υπάρχει ένας συνεχής ανταγωνισμός στις εταιρείες κατασκευής εκτυπωτών κι εκείνες των αναλωσίμων. Οι πρώτες αλλάζουν συνέχεια τους τύπους των συμβατών αναλωσίμων, ώστε να κερδίσουν χρόνο αποκλειστικής διάθεσης, μέχρι να ξεκινήσουν οι αντιγραφές τους. Με αυτή τη λογική, συνήθως δεν σε συμφέρουν πολύ καινούρια μοντέλα εκτυπωτών, διότι δεν βρίσκεις συμβατά αναλώσιμα τον πρώτο καιρό.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 15/09/2024 στις 15:17.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της borgiriadis1
    Είχα καταλήξει σε laser εκτυπωτές όλα αυτά τα χρόνια γιατί οι inkjet αυτά τα πιο χοντρά φύλλα δεν τα τύπωναν σωστά και ακόμα και να τα τύπωναν μόλις τα ακουμπαγες το χρώμα έμενε στα δάχτυλα.

Όσο για τα μελάνια για αυτό το ανέφερα εξ αρχής. Είχα τον hp laserjet M252n pro (από τον οποίο ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος και τον είχα αγοράσει τότε γύρω στα 250€) τα τελευταία 5 χρόνια και δεν του έβαλα ποτέ αυθεντικά μελάνια γιατί η τετράδα αυθεντικά τόνερ έβγαινε 240€ ενώ η τετράδα τα συμβατά έκαναν λιγότερο από 50€. Δεν είχαν την ίδια διάρκεια εκτύπωσης αλλά η τιμή του αυθεντικού ήταν αποτρεπτική.

Αυτά τα ecotank και smart tank δεν τα έχω υπ όψιν μου. Έχω δει πως δουλεύουν αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μου κάνουν τι δουλειά που θέλω και με τι κόστος. Υπάρχει κάποια επιλογή για να πάρω σαν μπουσουλα?

Τα brothers τα είδα στο skroutz αλλά δεν τα ήξερα καθόλου και τα απέφυγα. Από αναλώσιμα πως πάνε?

Και kyocera πραγματικά πρώτη φορά στη ζωή μου τα ακούω αλλά δεν είμαι αρνητικός σε τπτ.
    Τελευταία τροποποίηση από borgiriadis1; 15/09/2024 στις 13:06.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    H Kyocera είναι Ιαπωνική εταιρεία η οποία είναι γνωστή κυρίως για τα MFP (Multi Functional Printer) της. Δηλαδή για τα "μεγάλα/σύνθετα φωτοτυπικά/εκτυπωτές" που κατασκευάζει.
    Η Brother είναι από τις πιο παλιές εταιρείες κατασκευής εκτυπωτών. Σαν εταιρεία μεσουρανούσε από τα μέσα των 80's μέχρι τα μέσα των 90's πριν διαδοθούν οι inkjet εκτυπωτές. Η Brother κατασκεύαζε τους καλύτερους Dot Matrix εκτυπωτές, και μάλιστα εξακολουθεί και κατασκευάζει Dot Matrix για υπηρεσίες που χρειάζονται εκτύπωση σε αυτογραφικό χαρτί.

Προσωπικά σε Kyocera θα πήγαινα μόνο αν ήθελα "πολυμηχάνημα". Βέβαια όταν λέω "πολυμηχάνημα", δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτό που οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους όταν λένε πολυμηχάνημα. Εννοώ στην ουσία έναν εκτυπωτή/scanner και "μικρό" φωτοτυπικό. Το "μικρό" έχει να κάνει με τον αριθμό σελίδων, κάτω από 45.000 φύλλα την ημέρα.. :P

Επίσης προσωπικά σε Brother δεν θα πήγαινα αν δεν χρειαζόμουν Dot Matrix εκτυπωτή. Ναι η Brother είναι παλιά και καλή εταιρεία, αλλά τα μοντέλα της (πέρα από Dot Matrix) κάποιο λόγο θα έχουν για να μην περπατάνε στην αγορά.

Προσωπικά αν θα ήθελα σκέτο Laser εκτυπωτή (και όχι mini MFP) θα κοιτούσα τις διαθέσιμες επιλογές σε HP. Στους laser εκτυπωτές είναι γενικά αξιόπιστη εταιρεία. Έχω στο γραφείο έγχρωμο laseer εκτυπωτή HP του 2007 που δουλεύει ακόμα.
    ΔΕΝ θα συνιστούσα HP ούτε στον εχθρό μου, αν μιλάμε για "πολυμηχάνημα" ή τέλος πάντων για οτιδήποτε δεν είναι "ΣΚΕΤΟΣ" εκτυπωτής.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    ...ΔΕΝ θα συνιστούσα HP ούτε στον εχθρό μου, αν μιλάμε για "πολυμηχάνημα" ή τέλος πάντων για οτιδήποτε δεν είναι "ΣΚΕΤΟΣ" εκτυπωτής.

Τρουθ γουελ τολντ!

Διαχειρίζομαι ψηφιακό πιεστήριο δικό τους. Είναι ένας μεγάλος printer δύο όψεων. Με την τεχνολογία του, φιλικό κ.λπ.
    Τα επιμέρους εξαρτήματα του είναι στοιβαρά και καλοφτιαγμένα. Η συχνότητα αλλαγής τους μου κάνει ακόμα εντύπωση.
    Δέσμευσα χώρο κοντά του για τα ανταλλακτικά.

Για τον φίλο θα κοίταγα πρώτα μήπως έχει κάποιο μικρό μοντέλο η xerox και σίγουρα θα τσέκαρα την canon αν έχει
    κάποιον τόσο μικρό και φθηνό ώστε να μπορεί να αλλάζεται ολόκληρο αν χρειάζεται.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Τα μελάνια που δεν στεγνώνουν αρκετά γρήγορα, συνήθως είναι τρίτου κατασκευαστή. Τα γνήσια είναι αρκετά καλά στη λειτουργία τους.

Βέβαια λέγεται ότι το κόστος των μελανιών ανά μονάδα όγκου, τα τοποθετεί στα ακριβότερα υγρά ανά τον κόσμο, λίγο μετά από το δηλητήριο φιδιών που χρησιμοποιείται στη Φαρμακευτική. Έχουν και τεράστιο λόγο τιμής πώλησης προς κόστος κατασκευής, αφού το κόστος κατασκευής τους είναι περί το 2-5% της τελικής τιμής.

Γενικά τα υπερκέρδη από τους εκτυπωτές πηγάζουν από τα αναλώσιμα και όχι από τα ίδια τα μηχανήματα. Με τους Eco/smart tank, αυτό δείχνει να αλλάζει.

Σε HP χαλάει σχετικά γρήγορα ο μηχανισμός που τραβάει τις σελίδες, ειδικά στο scanner.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Γενικά τα υπερκέρδη από τους εκτυπωτές πηγάζουν από τα αναλώσιμα και όχι από τα ίδια τα μηχανήματα. Με τους Eco/smart tank, αυτό δείχνει να αλλάζει.
    Είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο, οι εταιρείες εκτυπωτών κάπως πρέπει να βγάλουν κέρδος.

Είτε θα πληρώσεις "ακριβά" τον εκτυπωτή και θα έχεις φθηνά αναλώσιμα, είτε θα αγοράσεις "φθηνά" τον εκτυπωτή και θα έχεις ακριβά αναλώσιμα.

Είναι γνωστό οτι οι εταιρείες εκτυπωτών κάπου στις αρχές του 2000 έκαναν "στροφή" από το πρώτο σενάριο στο δεύτερο.
    Έτσι φτάσαμε οι (ειδικά οι inkjet) εκτυπωτές να πωλούνται πολύ κάτω του κόστους παραγωγής τους (με χασούρα) με την λογική οτι αν ο χρήστης αγοράσει τον εκτυπωτή, μετά θα θέλει και μελάνια και η εταιρεία θα βγάλει κέρδος από εκεί.
    Βέβαια στις αρχές του 2000 δεν έβρισκες αναγόμωση μελανιών inkjet ούτε μελάνια τρίτων κατασκευαστών.
    Όταν ήρθαν αυτά στην αγορά, ήταν αργά. Οι εταιρείες είχαν ήδη σκοτώσει τις τιμές των εκτυπωτών λόγο ανταγωνισμού, και πλέον χάνανε κέρδη και από τα αναλώσιμα.

The rest is history που λένε.

Πάντως μακροπρόθεσμα την οικονομικότερη εκτύπωση την είχαν πάντα οι laser εκτυπωτές, αρκεί να δούλευαν με 4 toner και όχι 2 (όταν μιλάμε για έγχρωμο)

Υ.Γ: Το 2008 αγοράσαμε στην εταιρεία που δουλεύω 20 ασπρόμαυρους laser εκτυπωτές της HP. Το πιο απλό και φθηνό μοντέλο που έβγαζε εκείνη την στιγμή. Είχε ένα καλό: Το toner άλλαζε μαζί με το τύμπανο.
    Αποτέλεσμα: 16 χρόνια μετά δουλεύουν ακόμα 14 από τους 20 και έχουν εκτυπώσει εκατομμύρια φύλλα..
    Αυτό δεν θα το έκανε κανένας inkjet..

Υ.Γ.2: Όχι δεν έχω έρωτα με την HP. Αντίστοιχα success stories έχω και με Lexmark/Xerox (πάντα σε laser). Γι αυτό και δεν αναφέρω και μοντέλα. Απλά τυχαίνει τα 2/3 εκτυπωτών που χρησιμοποιούμε στην εταιρεία μου να είναι HP. Σήμερα πρέπει να έχουμε γύρω στους 30 με 35 εκτυπωτές και 2 MFP.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Έχω κι εγώ έναν HP LaserJet 1020 από το 2007 και παίζει σχεδόν απροβλημάτιστα*. Γενικά ότι HP είχα πάρει βγήκε σκυλί, αλλά πλέον με τα αναλώσιμα (αυθεντικά vs τρίτοι κατασκευαστές) υπάρχει θέμα γι' αυτό και διστάζω να την προτείνω.

*Μετά από τόσα χρόνια τα ροδάκια που τραβάνε το χαρτί έχουν ένα θεματάκι που λύνεται εύκολα, αλλά πλέον τυπώνω σπάνια, οπότε δε με νοιάζει.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Και στον δικό μου hp το ίδιο πρόβλημα υπάρχει. Δεν τραβάει το χαρτί. Και στον προηγούμενο hp πάλι το ίδιο πρόβλημα υπήρχε με το χαρτί όταν τον άλλαξα. Γενικά κ εγώ με τους hp είμαι σχεδόν ικανοποιημένος. Κάθε 6-7 χρόνια βέβαια αλλάζω γτ χαλάνε, άλλα και πάλι.
    Σμρ πήγα τον παλιό να μου πουν αν φτιάχνεται (ή αν συμφέρει να φτιαχτεί) μήπως γλιτώσω το κουστούμι.
    Πάτα το 0

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Όταν δεν τραβάει χαρτί, συμβαίνει διότι τα ροδάκια που γυρνούν και το τραβάνε, χάνουν την τραχύτητά τους, λόγω φθοράς, οπότε μετά απλά γλυστράνε πάνω στο χαρτί.

Θεωρητικά είναι φθηνή και εύκολη η αντικατάστασή τους.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sorath Προβολή μηνύματος
    Όταν δεν τραβάει χαρτί, συμβαίνει διότι τα ροδάκια που γυρνούν και το τραβάνε, χάνουν την τραχύτητά τους, λόγω φθοράς, οπότε μετά απλά γλυστράνε πάνω στο χαρτί.

Θεωρητικά είναι φθηνή και εύκολη η αντικατάστασή τους.
    Φτιάχνονται και με ελαφρύ τρίψιμο με γυαλόχαρτο

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Φτιάχνονται και με ελαφρύ τρίψιμο με γυαλόχαρτο
    Και με οινόπνευμα καθαρισμό.
    Κάνει τρομερή δουλειά.
    Ride(s) the wind of change...

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Αν έχετε παρατηρήσει πως γίνεται το δέρμα μας όταν σκουπιζόμαστε με χαρτί για ώρες κ.λπ.
    Χάνει τα λιπίδια του, κοκκινίζει, σκληραίνει, έχουμε λίγο τσούξιμο και φαγούρα.

Το χαρτί είναι σκόνη ξύλου που διατηρεί μέρος από τις απορροφητικές ιδιότητες του.
    Οι επιστρώσεις που κάνουμε στα χαρτιά είναι σαν ένα πολύ ήπιο βερνίκι με αντίστοιχες ιδιότητες.

Η σκόνη τους μπαίνει στους πόρους του καουτσούκ και κολλάει με τα έλαια κάνοντας την επιφάνεια
    λιγο πιο στιλπνή και γλυστρά.

Σαπουνάδα με σαπούνι για το πρόσωπο και κοντό πινελάκι, συντηρητικό καουτσουκ μετά.

Τα πακέτα χαρτί έχουν το 80% της σκόνης στο πλαϊ, αν είναι κοντά η σκούπα του γραφείου οταν ανοίγουμε
    πακέτο γλιτώνουμε αρκετή σκόνη και για εμάς, στον αέρα κ.λπ.

Άμα είναι εύκολη και φθηνή επισκευή θα την προτιμήσω γτ δεν είμαι για έξοδα.

Το καλό που είχε αυτός ο hp που χάλασε ήταν ότι και να τελειώσει το τσιπ του μπορείς να επιλέξεις να συνεχίζει να τυπώνει πράγμα που βολεύει γτ στην ουσία και να τελειώσει και να μην έχεις έτοιμο toner για αντικατάσταση κ ας ήταν και λίγο πιο αχνά.

Αύριο αν δεν με πάρει αυτός θα τον πάρω εγώ να τον ρωτήσω.

Επανέρχομαι στο θέμα διότι ήρθε η απάντηση του service. Ο λόγος που δεν τράβαγε χαρτί ο εκτυπωτής είναι επειδή βγάζει error στο "φούρνο" (δεν ξεφουρνίζει δλδ). Οπότε πάμε για αγορά οπωσδήποτε. Αξίζει κάτι τύπου smart tank ή καλύτερα να μην πειραματίζομαι και να πάω για laser μάρκας Kyocera-brothers που βγαίνουν αρκετά φθηνότερα από hp?
    Πάτα το 0

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από borgiriadis1 Προβολή μηνύματος
    Επανέρχομαι στο θέμα διότι ήρθε η απάντηση του service. Ο λόγος που δεν τράβαγε χαρτί ο εκτυπωτής είναι επειδή βγάζει error στο "φούρνο" (δεν ξεφουρνίζει δλδ). Οπότε πάμε για αγορά οπωσδήποτε. Αξίζει κάτι τύπου smart tank ή καλύτερα να μην πειραματίζομαι και να πάω για laser μάρκας Kyocera-brothers που βγαίνουν αρκετά φθηνότερα από hp?
    Για ασπρόμαυρο θα αγόραζα laser. Για έγχρωμο, inkjet (ink tank). Όπως έχω κάνει δηλαδή. Είχα ασπρόμαυρο laser και όταν άλλαξαν οι ανάγκες μου πήγα σε Epson EcoTank.
    Life begins at 45°.

Παρόμοια θέματα

1. Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
    από blackbusa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2314
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2018, 15:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2017, 09:58
  3. Μια βοήθεια από androidάδες....
    από Ζεύκας στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2016, 11:46