Καλορίζικο! Να τολμήσω να ρωτήσω τιμή;
Καλορίζικο! Να τολμήσω να ρωτήσω τιμή;
72,5€ από τον Προμηθέα
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Να μου τα δώσετε να τα χαλάσω ρε!
Sent from me using a computer.
Ακριβό εργαλείο... Και τί το κάνεις; Ξεβιδώνεις μεγάλες διατομές; Ειδα λέει 165χιλ. Τί κανει παραπάνω που μια 300αρα cobra δεν μπορεί;
Ρωταω απο περιέργεια γιατί στα εργαλεία του πατερα μου βρήκα και εγώ έναν αλυσοκάβουρα και περιέργως δεν ειναι lidl αλλά unior, φυσικά αχρησιμοποίητος...
Αν έχεις να κάνεις με αρδευτικό δίκτυο φ63 και πάνω είναι μονόδρομος ο αλυσοκαβουρας. Για να ενώσεις πλαστικά ρακορ τέτοιων διανομών και μουφες 2" και πάνω είσαι άρχοντας με δύο τέτοια. Και τα γατζοκλειδα ρακορ κάνουν αλλά κάθε διατομή θέλει και το δικό του κλειδι. Επίσης τα γατζοκλειδα μέσα στην πυρά του καλοκαιριού σου σπάνε το ρακορ και δεν πιάνουν. Ότι είπα για την άρδευση ισχύει και στην ύδρευση σε επίπεδο κεντρικών αγωγών.
Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του αλυσοκάβουρα είναι ότι δουλεύει σε στενούς χώρους.
Το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να χωρέσει η αλυσίδα.
Εγώ προσωπικά τους χρησιμοποιώ για να λυνω κεφαλές υδραυλικών εμβολων, όπου αυτό απαιτείται.
Τους δυο τεράστιους του οπλοστασίου, τους έχω για να "σπάνε" το αρχικό σφίξιμο. Δεν υπάρχει κάτι που να τους αντιστέκεται. Είναι όμως δυσχρηστοι αν θελεις να λύσεις όλο το σπειρωμα με δαυτους, καθώς θέλει δυο άτομα ένας να χειρίζεται το μοχλό και ένας να φροντίζει να μένει το σημείο επαφής στη θέση του.
Δεν μπορώ να το περιγράψω ιδανικά, είναι πάντως δύσκολη δουλειά που συνήθως συμβαίνει και σε περιορισμένο χώρο.
Αυτό τον μικρουλι, τον πήρα για να ολοκληρώνω το λύσιμο των κεφαλών πιο εύκολα.
Προφανώς κάποιος που ασχολείται με υδραυλικά, θα βρει περισότερες εφαρμογές του καθώς οι σωλήνες οι σιδερενιοι, είναι το πρωινό τους
Αυτό ακριβώς. Μην ξεχνάμε ότι οι κόμπρες και οι κλασικοί κάβουρας μεταφέρουν την δύναμη του μοχλούς σημειακα με αποτέλεσμα πολλές φορές να στραβώσει η σωλήνα αν δεν είναι μασίφ ή να μην ξεβιδώνει αυτό που θέλουμε γιατί ταυτόχρονα το στραγγαλίζει πάνω στο σπείρωμα. Ο αλυσοκαβουρας το αγκαλιάζει και εφαρμόζει σχεδόν σε όλη την περιφέρεια την δύναμη. Μια 2" σωλήνα ελαφρού τύπου με σκουριάσει σπείρωμα, με τον κλασικό κάβουρα απλα την τσαλακωνεις χωρίς αποτέλεσμα.
Δεν είναι μόνο το τι φθορά ενδεχομένως επιφέρουν οι γκαζοταναλιες/καβουρες στο προς λύσιμο εξάρτημα.
Νομίζω δεν υπάρχει κάβουρας με δόντια τόσο μακριά (προσοχη, λέω μακριά όχι χοντρά) ώστε να φτάνουν να αγκαλιάσουν μεγάλες σωλήνες. Ο αλυσοκαβουρας το πετυχαινειαβιαστα.
Αυτό που λέει ο Δημήτρης για τις τιμές είναι πικρη αλήθεια.
Τον προηγουμενο μήνα που είχα βγει στη γυρα για το ΗΙΤ, περασακαι από Σπ. Πατση. Στο Γκιοκα είδα οτι υπαρχουν και τετοιοι μικροί, μέχρι πριν νόμιζα ότι βγαίνουν μόνο στα τεράστια που είχα ήδη.
Κοιτάω ένα 6" και σκέφτομαι ωραίο αυτό. Τιμή κάπου 70-80€.
Κοιτάω δίπλα το 8" και μου λέει ο μαν, άστο αυτό είναι και Ridgid μη το κοιτάς! Ωπα ρε συ του λέω, ποσοδηλαδη παραπανω; 100? 150? Μου απαντάει κανα 200αρι!!! Το οχταιντσο!!!
Στα μεγάλα μπορεί να φτάσουν και χήνα+ αμα πας σε τοπ μάρκα
Το 8 ιντσων το πηρα 50 € + 25 € τα μεταφορικα.
Το 12 ιντσων το βρηκα στα 500 €
Αυτες ειναι τιμες μεταχειρισμενων.
Εμπορευομαι μηχανουργικα μηχανηματα και παραλληλα, ειμαι χομπιστας, συλλεκτης παλαιων εργαλειων.
Αλλα δεν μπορω να δαπανησω μεγαλα ποσα απλα και μονο για να τα βλεπω.
Δεν μίλησε κανείς για ερασιτεχνικά φίλε.
Δεν μπορώ να σκεφτω ερασιτέχνη που να έχει ανάγκη αλυσοκαβουρα και δη τους μεγάλους που συζητούσαμε για το ποσο ακριβοί είναι.
Ασε που ακόμα και σε αυτά τα πανάκριβα κομμάτια σίδερο, θα δεις πολλα με στραβωμενο το κοντάρι.
Σκέψου αν τα καλά κράματα των επωνύμων στραβώνουν, τι θα συμβεί στο τσαϊνιζιουμ κράμα. Μιλαμε για σοβαρές δυνάμεις, οπότε δεν νομίζω να εμπιστευόμουν κινεζια.