Επίσης είναι ευκαιρία να βγάλετε όλα τα πλήκτρα και να τα πλύνετε ένα-ένα,επάνω στο πληκτρολόγιο είναι δύσκολο γιατί δεν καθαρίζουν στα πλάγια.Βγάλτε το πρώτα και μία φωτογραφία για να βλέπετε τη σωστή διάταξη όταν τα ξαναβάλετε.
Δεν θέλετε να δείτε τι βρώμα θα έχει μαζέψει από κάτω!![]()
![]()
Αυτό το κάνω μόνο σε ένα μηχανικό που έχω στο σπίτι.. Μια φορά το χρόνο πάνω κάτω..
Παλιότερα καθάριζα τα πλήκτρα ένα - ένα. Τώρα τα κάνω σούπα..
Με απλά λόγια ζεσταίνω νεράκι σε "κατάλληλο δοχείο", ρίχνω λίιιγο υγρό πιάτων, ρίχνω τα πλήκτρα μέσα, τα ανακατεύω, τα αφήνω λίγη ώρα "να μουλιάσουν" (να μαλακώσει η βρομιά), τα ανακατεύω ξανά, και τα στραγγίζω.
Στη συνέχεια τα σκουπίζω με ένα καθαρό πανί και τα βάζω στη θέση τους.
Έχοντας κάνει αυτή τη διαδικασία μερικές φορές, περισσότερο χρόνο μου παίρνει να ζεστάνω το νερό, παρά τα υπόλοιπα..
Σε έναν μήνα θα πενταπλασιαστεί το upstream στις γραμμές FTTH COSMOTE 1000/500/300.
https://www.cosmote.gr/pdf/FTTH_Upload_Upgrade.pdf
Στα σκαριά είναι και η παροχή νέας ταχύτητας 3/1 Gbps (downstream/upstream).
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Aς φτιάξουν πρώτα γραμμές και κουτιά να συνδέεται ο κόσμος και μετά αναβαθμίζουν τις ήδη υπάρχουσες. 2024 και είχαν το θράσος να μου φέρουν σπίτι γραμμή με 1,7 Mbps.
Δες για Speedbooster ή 4/5G ή δορυφορικό.
Ωραίο το 150αρι upload.
Που μένεις ρε Γιώργο ΤΤ και δεν υπάρχει κανείς με σοβαρή ταχύτητα; 1.7;;;
Ride(s) the wind of change...
Σε ένα χωριό στην Κω που δεν έχει οπτική ίνα και KW κοντά στο σπίτι μου.
Έχει να κάνει πρώτα με την χρήση. Μετά έχει να κάνει τι σου αρέσει που μεγάλο ρόλο έχει τι έχεις συνηθίσει - βαρεθεί.
Τώρα πλέον που μπορώ να έχω καθολικό έλεγχο σε μηχανικό πληκτρολόγιο χωρίς να κοστίζει μια περιουσία όπως πριν 10 χρόνια
είναι φυσιολογικό αυτά που προτείνω να έχουν το μέγιστο όλων των ποιοτήτων.
Θέλω και το καλύτερο σε αντοχή και αποτελεσματικότητα αλλά και το πιο βολικό, ξεκούραστο, χαρούμενο, ποιοτικό για τον χειριστή.
Αν χρειαστεί να πατηθεί δύο φορές ένα πλήκτρο στο μισάωρο, γιατί δεν "έπιασε", γιατί μάγκωσε κ.λπ. στο σπίτι δεν με ενοχλεί καθόλου.
8-9 ώρες όρθιος, σε μια μηχανή 6-7 μέτρα, που το ελάχιστο λάθος κοστίζει 5ε, που μπορεί να κτυπήσει κάποιος, ενώ κουβαλάς βάρη σε αυτήν
και της κάνεις hardware επεμβάσεις service κάθε μέρα, είναι παράγοντας κούρασης και έλλειψης εμπιστοσύνης που κουράζει επίσης.
Αν κάποιος πατήσει 3 φορές το δευτερόλεπτο ένα πλήκτρο, χρειάζομαι τρία ξεχωριστά σήματα από αυτό, όχι ένα και βλέπουμε τι άλλο πάτησε ο τρελάκιας και αν θα ξαναλειτουργήσει το πλήκτρο που πάτησε με 200γρ αντί των 35 που χρειάζεται..
Ένα απο αυτά που μου αρέσουν γιατί έχουν πέσει οι τιμές είναι τα χύτευσης δύο υλικών. Ποτέ ξανά τυπωμένα (εκτός και αν είναι πολύ ωραία)
Ωραία ιδέα η προσθήκη ειδικών συμβόλων σε side printed αν δεν χρειάζεσαι πολλά.
Αν είναι πάνω από 3-4 θεωρώ πως κουράζουν και θα το ξανασκεφτόμουν. Υπάρχουν και ξεχωριστά num pad που τα κάνεις ότι θες για παράδειγμα.
Η βρωμιά που περιγράφεις είναι από ρεμαλοποίηση με άγνωστο κύκλο καθαρισμού και η δική μου βιοτεχνικού χαρακτήρα με τουλάχιστον 15νθήμερο καθαρισμό![]()
Είχα ενθουσιαστεί με τα μηχανικά πληκτρολόγια πριν από 15 χρόνια. Είχα αγοράσει δύο από το εξωτερικό (Γερμανία και ΗΠΑ), διότι στην Ελλάδα δεν έβρισκες τότε κι ένα κλασσικό IBM δεκαετίας '90. Πρακτικά, άξιζε μόνο σαν αίσθηση το Das Keyboard, ενώ τα άλλα δύο τα χρησιμοποίησα λίγο καιρό.
Αλλά ακόμα και το Das Keyboard, μετά από μερικά χρόνια χρήσης το βαρέθηκα. Στην αρχή ενθουσιάζεσαι με την ηχητική και απτική ανάδραση, που αυξάνει την ακρίβεια στον χειρισμό και βελτιώνει την αίσθηση. Όμως, μετά από μερικά χρόνια χρήσης καταλαβαίνεις γιατί πριν από 30 χρόνια βαρέθηκε ο κόσμος τα μηχανικά πληκτρολόγια και έτρεχαν όλοι να αγοράσουν αθόρυβα πληκτρολόγια μεμβράνης, χαμηλότερης ποιότητας.
Κάποια στιγμή το είχα πάρει στο γραφείο για μερικές μέρες και παραπονέθηκαν οι συνάδελφοι επειδή έκανε πολύ θόρυβο. Είναι γεγονός ότι ενοχλεί τους τριγύρω ο κλασσικός μηχανισμός, αν και υπάρχουν και σχετικά αθόρυβες εκδοχές.
Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο, ίσως μόνο η αξία της εναλλαγής. Πάντως τα επιχειρήματα περί αντοχής στη χρήση των μηχανικών, είναι συνήθως έωλα. Πιο φθηνό και ευχάριστο θα σου βγει να αλλάζεις ανά λίγα χρόνια ένα ποιοτικό πληκτρολόγιο μεμβράνης, παρά να πληρώνεις μηχανικό. Θα ανανεώνεσαι κιόλας. Άσε που είναι μέσα στο πρόγραμμα να χυθεί και κανένα νερό ή καφές κλπ.
Πλέον διαλέγεις το είδος της κίνησης, την διαδρομή, βάρος πατήματος - επιστροφής, εργονομικό προφίλ, επίπεδο θορύβου, επίπεδο στήριξης κ.λπ.
Τα περισσότερα κυκλώματα είναι αδιάβροχα ή έχουν τρόπο να προστατευθούν στο μοντάρισμα.
Πρίν 20 χρόνια, η apple, η oracal, η dell είχαν ιστορία με ήσυχα μηχανικά (<cherry red) με πολύ στοιβαρή στήριξη, ντιζαϊνάτα κ.λπ.
Η εμφάνιση της τεχνολογίας των laptop σε αυτόνομα desktop μας ενθουσίασε όλους. Ύσηχα, με λιγότερη πληροφορία, πιο κουλ εμφάνιση, πολύ πιο ανάλαφρη χρήση..
Στείλαμε τα μηχανικά σε μια νύχτα και καλά κάναμε, έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση σε ένα γραφείο με πολλούς τα μεμβράνης.
Όλα καλά αλλά χαλάνε. Τα καλά εννοώ που κοστίζουν.. γιατί αν μιλήσουμε για τα απλά, η αίσθηση πάει περίπατο και έχεις πλήκτρα που
πατώνται στη μέση και χάνεις μερικές στα πλάγια, από χάλια πλαστικά κ.λπ.
Πήρα ένα πολύ ωραίο μεμβράνης πριν δυο χρόνια, θεωρώ πως έδωσα πολλά (80ε) και το έκανα γιατί είναι για το γραφείο στο πατρικό
που δουλεύει 4-5 ώρες την εβδομάδα. Ε λοιπόν χάλασε, σε σπίτι συνταξιούχων προγρ/στων που έχουν τα laptop τους για κάθε μέρα.