Σελίδα 166 από 183 ΠρώτοΠρώτο ... 66116156161162163164165166167168169170171176 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 2.476 έως 2.490 από 2733

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Πλέον διαλέγεις το είδος της κίνησης, την διαδρομή, βάρος πατήματος - επιστροφής, εργονομικό προφίλ, επίπεδο θορύβου, επίπεδο στήριξης κ.λπ.
    Τα περισσότερα κυκλώματα είναι αδιάβροχα ή έχουν τρόπο να προστατευθούν στο μοντάρισμα.

Πρίν 20 χρόνια, η apple, η oracal, η dell είχαν ιστορία με ήσυχα μηχανικά (<cherry red) με πολύ στοιβαρή στήριξη, ντιζαϊνάτα κ.λπ.
    Η εμφάνιση της τεχνολογίας των laptop σε αυτόνομα desktop μας ενθουσίασε όλους. Ύσηχα, με λιγότερη πληροφορία, πιο κουλ εμφάνιση, πολύ πιο ανάλαφρη χρήση..
    Στείλαμε τα μηχανικά σε μια νύχτα και καλά κάναμε, έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση σε ένα γραφείο με πολλούς τα μεμβράνης.
    Όλα καλά αλλά χαλάνε. Τα καλά εννοώ που κοστίζουν.. γιατί αν μιλήσουμε για τα απλά, η αίσθηση πάει περίπατο και έχεις πλήκτρα που
    πατώνται στη μέση και χάνεις μερικές στα πλάγια, από χάλια πλαστικά κ.λπ.
    Πήρα ένα πολύ ωραίο μεμβράνης πριν δυο χρόνια, θεωρώ πως έδωσα πολλά (80ε) και το έκανα γιατί είναι για το γραφείο στο πατρικό
    που δουλεύει 4-5 ώρες την εβδομάδα. Ε λοιπόν χάλασε, σε σπίτι συνταξιούχων προγρ/στων που έχουν τα laptop τους για κάθε μέρα.
    Υπάρχουν υψηλής ποιότητας πληκτρολόγια μεμβράνης που μπορείς να βρεις με 20 έως 30€. Dell, HP, Logitech, Microsoft, Trust. Την τελευταία 5ετία χρησιμοποιώ αυτό το Trust. Πρέπει να το έχω πάνω από 10 χρόνια, απλά στο ενδιάμεσο χρησιμοποιούσα και τα μηχανικά, καθώς και ένα ακόμη πληκτρολόγιο μεμβράνης χαμηλού προφίλ.

Παλιότερα έδινα μεγάλη βαρύτητα στην αίσθηση του πληκτρολογίου (και του ποντικιού), διότι ήταν το βασικό εργαλείο μου και ήθελα να το ευχαριστιέμαι όσο περισσότερο γίνεται. Πλέον προσαρμόζομαι σε διάφορα, έχοντας κατεβάσει το κατώφλι της τελειότητας. Αλλά θορυβώδες μηχανικό, θα αργήσω να ξαναχρησιμοποιήσω συστηματικά.

Επισημαίνω όμως ότι τα εμπορικά επιχειρήματα περί ακρίβειας και αξιοπιστίας είναι για ειδικές περιπτώσεις. Καμία γραμματέα που πληκτρολογεί δεκάδες σελίδες τη μέρα, κανέναν χειριστή τηλεοπτικού σταθμού που θέλει απόλυτη ακρίβεια, αίσθηση και αντοχή στη σκληρή χρήση. Είναι θέμα marketing να ανάγουμε απαιτήσεις ειδικών επαγγελματιών που αφορούν στο 1% της χρήσης, σε άλλους επαγγελματίες και ερασιτέχνες που κάνουν μεν συστηματική χρήση, αλλά δεν έχουν τέτοιες ανάγκες.

Σαν αναλώσιμα τα βλέπω πλέον, χωρίς απαίτηση να βγάλουν 10ετία. Κι αν χαλάσει, είναι μία ευκαιρία να ανανεωθείς.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Τα μηχανικα ειναι μονο για του GAMERS....τελος.

Παλαιό μέλος
    To θέμα με το ίντερνετ το έλυσα με 5G router και κάρτα με απεριόριστα data. Ταχύτητα την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές έχω 201/25. Δεν έχω αποσυνδέσεις, δουλεύει πολύ σταθερά και αν δεν σας ενδιαφέρει να είστε top 1% στο CoD μπορείτε να παίξετε άνετα.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    To θέμα με το ίντερνετ το έλυσα με 5G router και κάρτα με απεριόριστα data. Ταχύτητα την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές έχω 201/25. Δεν έχω αποσυνδέσεις, δουλεύει πολύ σταθερά και αν δεν σας ενδιαφέρει να είστε top 1% στο CoD μπορείτε να παίξετε άνετα.
    Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Ποιο ρούτερ, ποια κάρτα; Μηνιαίο κόστος; Από latency πάει καλά σε online gaming ή είσαι στα 100+ ms; 0 αποσυνδέσεις, lag spikes; Κάτι άλλο που σε προβληματίζει;

Εγώ είμαι με 24άρα (δεν υπάρχει κάτι άλλο εδώ) + speedbooster αυτή τη στιγμή, αλλά μου φαίνεται εξωφρενικό το κόστος (~30€/μήνα) για ταχύτητες του έτους 2002.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Λοιπον ...επειδη τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλ...σας λεω το δικο μου στορυ με τις υπερταχυτητες που υποσχεται ο ΟΤΕΣ.
    Πληρωνω 100αρα και εχω 100αρα.
    Πριν δυο χρονια που εκανε την μαγκια Ο ΟΤΕ και ειπε σας διπλασιαζω την (οποια)ταχυτητα εχετε ,τι επαθα;
    Ναι..πηγε στα 200 αλλα, ειχα συνεχεια αποσυνδεσεις....1 2 22 102.
    Φωναζω το μαστορα του Οτε και τι μου λεει :
    Ναι οκ εχεις πλεον 200αρα ,αλλα ολο το συστημα απο το ΚΑΦΑΟ μεχρι το σπιτι (λιγοτερο απο 80 μ)ΔΕΝ μπορει να μεταφερει τετοιο ογκο .(μπουκωνει μου λεει!!!!!)
    Του λεω και τι κανουμε που πιο πολυ εχω διακοπες παρα ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
    Λεει..."σου βαζω κοφτη στα 100 και εισαι μαγκας"
    Και οντως ο ανθρωπος ειχε δικιο.....οταν εβαλε κοφτη να σταματαει στα 100(95 καθαρα δλδ)σταματησε να κανει διακοπες.
    Τρομαρα μας,θελουμε να γινουμε Ευρωπη.

Μέλος
    Μην είσαι απόλυτος, έχω πολλούς γνωστούς που χρησιμοποιούν μηχανικά, χωρίς να είναι gamers, τους βολεύει στην δουλειά σαν γραφιάδες.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Δεν ξέρω για εσάς τους από πάνω, εγώ έβαλα ΙΝΑΛAN πριν κανένα 7-8 μήνες (Νέα Φιλαδέλφεια, στην παλιά Ρενώ περιοχή) και έχω ξενοιάσει πραγματικά!
    2 φορές που έπαθα βλάβη (και όχι "κλασική περίπτωση βλάβης" ) εξαιτίας των 2...κουνελιών(!) που φιλοξένησα τέλη Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου, (δάγκωσαν και έκοψαν 2 φορές την οπτική ίνα) ήρθαν μέσα σε μια ώρα(!) από την ώρα που έκανα την κλήση στην εξυπηρέτηση πελατών, το επισκεύασαν με γελοίο κόστος. Έστειλα τον λογαριασμό στην ιδιοκτήτρια των κουνελιών και απείλησα περί στιφάδου αν δεν τον τακτοποιούσε και να τα πάρει
    Στον αντίποδα, ο γιος μου έχει ΝΟVA, και σε βλάβη για την οποία ευθυνόταν ο....ΟΤΕ, τον είχαν στο περίμενε 15(!!!!) μέρες!!! Και φυσικά ούτε λόγος για συμψηφισμό ημερών.....

Και οι φωτό των....απειλών

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	αρχείο λήψης (28).jpg 
Προβολές:	152 
Μέγεθος:	52,9 KB 
ID:	457923Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	αρχείο λήψης (27).jpg 
Προβολές:	152 
Μέγεθος:	54,8 KB 
ID:	457924
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    https://www.skroutz.gr/s/40751348/ZT...t.html#reviews

Αγόρασα το παραπάνω ρούτερ. Έχει όλες τις επιλογές ενός καλού aftermarket ρούτερ. Κάρτα προϋπήρχε μία της cosmote με απεριόριστα δεδομένα αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω για το κόστος, αφού είναι σε οικογενειακό πακέτο με άλλους 4 αριθμούς. Διαβάζω ότι πολλές εταιρίες πλέον δίνουν απεριόριστα πακέτα σε ανταγωνιστικές τιμές, κάνε μια έρευνα αγοράς και θα βρεις κάτι. Για gaming, υπολόγισε 15-20 ms επιπλέον από αυτό που βλέπεις τώρα. Αποσύνδεση δεν είχα ποτέ και παίζω περίπου 4 ώρες την μέρα online αλλά βράδι, ίσως παίζει και αυτό ρόλο. Spikes υπάρχουν αλλά πάρα πολύ σπάνια, έχω να δω spike πάνω από ένα μήνα. Από ταχύτητα, το χειρότερο που έχω δει είναι 80 Mbps, καλοκαίρι σε ώρα αιχμής. Υπόψιν ότι έχω μόνο δύο γραμμές σήματος, αν είχα καλύτερο σήμα προφανώς θα είχα καλύτερες ταχύτητες.

Η Inalan παρέχει τον καλύτερο λόγο ταχύτητας/τιμής, αλλά δυστυχώς έχει μικρή γεωγραφική κάλυψη. Αν κάλυπτε το σπίτι μου, θα είχα βάλει σίγουρα, έχοντας εφεδρικό 4G. Κατά περιόδους δίνει προσφορές με συμμετρική 1Gbps με 25€/μήνα. Σύγχρονες ταχύτητες σε λογική τιμή.

Από την άλλη μεριά, είναι ευρέως γνωστό ότι έχει χαμηλή αξιοπιστία. Ευρείας έκτασης προβλήματα (δίκτυο κορμού), αφήνουν τους πελάτες, περί τις δύο μέρες τον μήνα χωρίς internet. Όσοι γνωρίζω με Inalan, είναι ευχαριστημένοι, αλλά έχουν φροντίσει να έχουν εφεδρική σύνδεση (4G σπίτι και δεύτερη γραμμή από COSMOTE στο γραφείο). Έχουν την Inalan για να κάνουν γρήγορα τη δουλειά τους και την εφεδρική σύνδεση για να πετύχουν το always on που δεν μπορεί δυστυχώς να παρέχει η Inalan.

Τα κουνέλια είναι γνωστό ότι λατρεύουν τα καλώδια. Αρκεί να μείνει ελεύθερο ένα κουνέλι για μερικά δευτερόλεπτα και σου έχει δαγκώσει όποιο καλώδιο φθάνει. Τηλεφώνου, οπτική ίνα, από μετασχηματιστές DC (δικτύου νομίζω τους πέφτει χοντρό). Έχω συναντήσει μερικές φορές το θέμα, σε σημείο να ρωτάω "Έχετε κουνέλι;" και να μου λένε "Πώς το ξέρεις;".

Τα καλώδια δικτύου τα δαγκώνουν οι σκύλοι.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 09/11/2024 στις 18:43.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Η Inalan παρέχει τον καλύτερο λόγο ταχύτητας/τιμής, αλλά δυστυχώς έχει μικρή γεωγραφική κάλυψη. Αν κάλυπτε το σπίτι μου, θα είχα βάλει σίγουρα, έχοντας εφεδρικό 4G. Κατά περιόδους δίνει προσφορές με συμμετρική 1Gbps με 25€/μήνα. Σύγχρονες ταχύτητες σε λογική τιμή.

Από την άλλη μεριά, είναι ευρέως γνωστό ότι έχει χαμηλή αξιοπιστία. Ευρείας έκτασης προβλήματα (δίκτυο κορμού), αφήνουν τους πελάτες, περί τις δύο μέρες τον μήνα χωρίς internet. Όσοι γνωρίζω με Inalan, είναι ευχαριστημένοι, αλλά έχουν φροντίσει να έχουν εφεδρική σύνδεση (4G σπίτι και δεύτερη γραμμή από COSMOTE στο γραφείο). Έχουν την Inalan για να κάνουν γρήγορα τη δουλειά τους και την εφεδρική σύνδεση για να πετύχουν το always on που δεν μπορεί δυστυχώς να παρέχει η Inalan.

Τα κουνέλια είναι γνωστό ότι λατρεύουν τα καλώδια. Αρκεί να μείνει ελεύθερο ένα κουνέλι για μερικά δευτερόλεπτα και σου έχει δαγκώσει όποιο καλώδιο φθάνει. Τηλεφώνου, οπτική ίνα, από μετασχηματιστές DC (δικτύου νομίζω τους πέφτει χοντρό). Έχει πετύχει μερικές φορές το θέμα, σε σημείο να ρωτάω "Έχετε κουνέλι;" και να μου λένε "Πώς το ξέρεις;".

Τα καλώδια δικτύου τα δαγκώνουν οι σκύλοι.

Απλώνονται συνεχώς....

Στο 8μηνο που την έχω, μόνο 3 ώρες έτυχε να μην έχω ίντερνετ και είχα ειδοποιηθεί με μήνυμα για βλάβη στην περιοχή, πράγμα που ουδέποτε έκαναν οι Νόβα και ΟΤΕ.

Το δικό ΜΟΥ κουνέλι μάσησε προχθες το καλώδιο ρεύματος της τηλεόρασης του σαλονιού και ψαχνόταν η γυναίκα

Η Λούσι μου ευτυχώς είναι κυρία, μασάει μόνο τα παιχνίδια της

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Το δικό ΜΟΥ κουνέλι μάσησε προχθες το καλώδιο ρεύματος της τηλεόρασης του σαλονιού και ψαχνόταν η γυναίκα
    Αυτό δεν είναι DC, είναι AC 220Volt. Ανάλογα την παρουσία ή όχι ρελέ στο σπίτι, παίζει να το κλάψεις το κουνέλι αν ξαναμασήσει τέτοιο καλώδιο. Καλό είναι να το βάλεις σε ύψος που να μην το φθάνει ή να το προστατέψεις με κανάλι (δεν εννοώ ANT1, MEGA κλπ).

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Αυτό δεν είναι DC, είναι AC 220Volt. Ανάλογα την παρουσία ή όχι ρελέ στο σπίτι, παίζει να το κλάψεις το κουνέλι αν ξαναμασήσει τέτοιο καλώδιο. Καλό είναι να το βάλεις σε ύψος που να μην το φθάνει ή να το προστατέψεις με κανάλι (δεν εννοώ ANT1, MEGA κλπ).
    Τα μάζεψα όλα, εννοείται. Αν και δεν θα με χαλούσε ένα ψητό κουνέλι, εδώ που τα λέμε (ήταν επιλογή της γυναίκας)

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    2 φορές που έπαθα βλάβη..... εξαιτίας των 2...κουνελιών(!) ...
    Το δικό ΜΟΥ κουνέλι μάσησε προχθες το καλώδιο ρεύματος της τηλεόρασης....
    .... Αν και δεν θα με χαλούσε ένα ψητό κουνέλι, εδώ που τα λέμε....

Ρε μπουλένο, το πνίγεις το κουνέλι;;;;;;;;;;;;;
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    Ρε μπουλένο, το πνίγεις το κουνέλι;;;;;;;;;;;;;
    Πολύ θα το ήθελα αλλά δεν με αφήνει η γυναίκα (της)

Και εδώ το δικό μου, τα από πάνω τα είχα φιλοξενήσει το καλοκαίρι που μας πέρασε

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	αρχείο λήψης (29).jpg 
Προβολές:	90 
Μέγεθος:	81,0 KB 
ID:	458000

Νέο μέλος
    παρακαλώ την βοήθειά σας .προσπαθεί να μπεί ο αδελφός μου στο nbg (εθνική τράπεζα)για ιδιώτες μέσω σταθερου υπολογιστή με windows 10 ,δίνει κανονικά κωδικούς κλπ ,του στέλνουν τον 6ψήφιο κωδικό OTP στο κινητό που εχει δηλώσει για εισοδο κλπ ,πατάει ΟΚ και του βγάζει λευκή σελίδα και το εξής μήνυμα . αυτη η σελίδα ΔΕΝ λειτουργεί και βγάζει HTTP ERROR 418 . εχει προσπαθήσει να μπεί και με το chrome και με το edge και με το firefox το ιδιο μήνυμα του βγάζει .επικοινώνησε με την εθνική τράπεζα και του λένε ,αφου εδωσε τα στοιχεία του αφμ -ταυτότητα κλπ ,του λένε ολα σωστά εμείς τα βλέπουμε εδω και της ειπε για τον ERROR 418 ,αλλα η κοπέλα δεν ηξερε τι ειναι αυτο και του ειπε να μπεί μέσω κινητού μηπως εξυπηρετηθεί .ο αδελφός μου ομως εχει θέμα με την ορασή του και δεν μπορεί να χειριστεί τη πολυ μικρή οθόνη του κινητού ,και θέλει να κανει τις εργασίες του στην οθόνη του υπολογιστή που την βλέπει ανετα .η ερώτηση πως βγαίνει το ERROR 418 ?? συγνώμη για το σεντόνι (εβγαλε το ad block που εχει για διαφημίσεις αλλα πάλι το ιδιο μήνυμα βγάζει)

Παρόμοια θέματα

1. Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
    από blackbusa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2314
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2018, 15:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2017, 09:58
  3. Μια βοήθεια από androidάδες....
    από Ζεύκας στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2016, 11:46
  4. μια βοηθεια απο τοπογραφους....