Σελίδα 17 από 130 ΠρώτοΠρώτο ... 712131415161718192021222767117 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 1950

Θέμα: ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙΙ

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed

Re: Πτωχευση.... Και μετα τι???

Αρχικά δημιουργήθηκε από sfigas
    Και ενω οι μερες παιρνουν και βρισκομαι μακρια απο την Ελλαδα αφοσιωμενος στην ερευνητικη μου εργασια... οι σκεψεις μου για την χωρα μου.. για τους φιλους μου τους γονεις μου τους δικου μου ανθρωπους εχουν μεινει ολες πισω.. Οσο μπορω καθημερινα ενημερωνομαι μεσω ιντερνετ για το τι συμβαινει στην Ελλαδα.. Πλεον βλεπω ακομα και απο εδω μακρια (Αγγλια) χωρις να μπορω να το ζησω οπως το βιωνεται οι περισσοτεροι την τραγικοι κατασταση που εχει επελθει η χωρα.. Και αναρωτιεμαι λοιπον.. Και μετα τι? Που παμε? Σε περιπτωση πτωχευσης? Οι μητερα μου ειναι συνταξιουχος και ο πατερας μου ετοιμαζεται να βγει φετος στην συνταξη.. Τι θα συμβει σε περιπτωση πτωχευσης? Τα χανουν ολα? Θα εισπρατουν τον μισθο του δημοσιου υπαλληλου? Θα επιστρεψουμε στην δραχμη? Καθε μερα που περναει νιωθω οτι οχι μονο βουλιαζουμε σαν κρατος.. Αλλα βουλιαζουμε σαν ανθρωποι.. γινομαστε κατι αλλο..

Ευχαριστω και συγνωμη για το ψυχοπλακωμα πρωι πρωι.. Καλημερα σε ολους...
    Κάνε ό,τι μπορείς εκεί έξω που είσαι και μην πολυ-αγχώνεσαι για εμάς εδώ μέσα....

Δεν θα πτωχεύσουμε γιατί θα συμπαρασύρουμε στο βούρκο και πολλά άλλα κράτη που έχουν επενδύσει σε εμάς και στο χρέος μας.

Απλά θα συρρικνωθούμε κι άλλο και όλες οι απολαβές θα μειωθούν στο ελάχιστο ώστε να μπορούμε τουλάχιστον να τη βγάζουμε πέρα...

Μην ακούς τα υπόλοιπα...
    "Qu ils mangent de la brioche"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sfigas
    Το να μην ανχωνομαι για το τι συμβαινει εκει θα ηταν υπερβολικα εγωιστικο. Δεν ειναι οτι σκεφτομαι μονο την πατριδα μου και το μελλον μου μιας και σκεφτομαι να ξαναγυρισω καποια στιγμη.. Σκεφτομαι τους δικου μους ανθρωπους και σε τι κατασταση θα επελθουν σε περιπτωση πτωχευσης...
    ziste tin kathe strofi..tin kathe euthia,,,

σκεφτομαι να ξαναγυρισω καποια στιγμη..

Βρε κάτσε εκεί που είσαι .....εδώ εμείς ψάχνουμε κάπου να ακουμπήσουμε για να αποδράσουμε από δω και συ θέλεις να έρθεις .
    Ούτε να το σκέφτεσαι ....καλύτερα να τους πάρεις και τους δικούς σου εκεί να ζήσουν με αξιοπρέπεια τουλάχιστον το υπόλοιπο της ζωής τους.

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    ι σκεφτομαι να ξαναγυρισω καποια στιγμη.. Σκεφτομαι τους δικου μους ανθρωπους και σε τι κατασταση θα επελθουν σε περιπτωση πτωχευσης...
    Κάτσε εκεί που είσαι, είναι ο μόνος τρόπος να βοηθήσεις και τους δικούς σου σε περίπτωση στραβής. Αν έρθεις πίσω, τί θα κάνεις? θα μπείς κι εσύ στον ΟΑΕΔ? Εκτός κι αν η επαγγελματική σου δραστηριότητα μπορεί να σου εγγυηθεί κάποιο μέλλον στην ζοφερή πραγματικότητα....
    "Qu ils mangent de la brioche"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sfigas
    Δυστηχως δεν εχω ακομα την οικονομικη δυνατοτητα να τους στηριξω οπως θελω.. Κανω το μεταπτυχιακο μου και απο Σεπτεμβριο ξεκιναω το διδακτορικο.. Απλα εχω απελπιστει, εχω φτασει σε ενα σημειο να λεω στον εαυτο μου ποσο πιο κατω? ποσο ακομα.. Οι γονεις μου οπως παρα πολλοι εχουν δουλεψει πολυ στην ζωη τους.. Και το θεωρω πλεον ξεφτιλα ο πατερας μου να εχει 36 χρονια καθηγητης και να φοβαται να βγει στην συνταξη γιατι αναγκαστικα θα μεινει 6-7 μηνες απληρωτος...
    ziste tin kathe strofi..tin kathe euthia,,,

Για να ετοιμαζομαστε σιγα-σιγα να παμε πλατεια!

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ»
    Στη δημοσιότητα έχει δοθεί το μανιφέστο της κίνησης «Πραγματική Δημοκρατία τώρα» (Democracia Real Ya), που τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με τις ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχει οργανώσει στη Μαδρίτη και σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ισπανίας. Το enet.gr επιχείρησε μια απόδοση του κειμένου στα ελληνικά: Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς: άνθρωποι που κάθε πρωί πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.

Κάποιοι από εμάς είναι προοδευτικοί, κάποιοι άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι. Ολοι μας όμως είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας. Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών... Από το ότι οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι.

Αυτή η κατάσταση μας πληγώνει όλους καθημερινά. Ομως αν ενωθούμε μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι:

Προτεραιότητα για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία της συμμετοχής στον πολιτισμό, την οικολογική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη, την ευημερία και την ευτυχία των ανθρώπων.

Υπάρχουν βασικά δικαιώματα που πρέπει να προστατεύονται στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, τα δικαιώματα του καταναλωτή, το δικαίωμα για μια υγειή και ευτυχισμένη ζωή.

Με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα η κυβέρνηση και το οικονομικό μας σύστημα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προτεραιότητες και αυτό αποτελεί πλέον εμπόδιο για την πρόοδο των ανθρώπων.

Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει. Αντίθετα, ξέρουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει καν μας ακούσει. Το καθήκον τους θα έπρεπε να είναι να μεταφέρουν τη φωνή μας στα εθνικά και διεθνή θεσμικά όργανα, να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών μέσα από κανάλια άμεσης επικοινωνίας, να λειτουργούν προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και όχι υπέρ των πλουσίων που ευημερούν εις βάρος μας, όχι ακολουθώντας πιστά μονάχα τις προσταγές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία έχουν επιβάλει τη δικτατορία και την κομματοκρατία.

Η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των λίγων παράγει ανισότητα, προκαλεί εντάσεις, φέρνει αδικία, η οποία οδηγεί στη βία. Κι εμείς την απορρίπτουμε.

Το απαρχαιωμένο οικονομικό μοντέλο παγιδεύει την ατμομηχανή της κοινωνίας μέσα σε ένα φαύλο κύκλο όπου οι λίγοι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί βουλιάζουν στη φτώχεια τη μιζέρια. Και έτσι καταρρέουμε. Μοναδικός σκοπός του συστήματος είναι η συσσώρευση κεφαλαίων σε βάρος της αποτελεσματικότητας και της ευημερίας της κοινωνίας.

Η σπατάλη πόρων οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και οι καταναλωτές πολίτες αποτελούν μέρος του κέντρου βάρους σε ένα μηχάνημα σχεδιασμένο να εμπλουτίσει μια μειοψηφία που δεν ξέρει τις ανάγκες μας.

Είμαστε ανώνυμοι αλλά χωρίς εμάς τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς εμείς κινούμε τον κόσμο. Αν σαν κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε αφηρημένες οικονομικές αποδόσεις που ποτέ δεν ωφελούν τους πολλούς, μπορούμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις και τις ελλείψεις από τις οποίες σήμερα όλοι υποφέρουμε. Χρειάζεται μια ηθική επανάσταση... Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά…

Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
    Νομίζω ότι μπορώ να το αλλάξουμε.
    Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
    Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.
    Παρέα με εμάς. Είναι δικαίωμά σας.
    του Αντρέα Παναγόπουλου

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ «ΙΝΤΙΓΝΑΔΟΣ» --ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--
    Το κίνημα των «Ιντιγνάδος» - Αγανακτισμένοι- που ξεκίνησε στην Ισπανία ως αντίδραση στους πολιτικούς, την αυξανόμενη ανεργία και τη διαφθορά, μεγαλώνει και επεκτείνεται εκτός της Ιβηρικής χερσονήσου.
    Πλέον, όπως ανακοίνωσε μια από τις διοργανώτριες οργανώσεις του, επιδιώκουν να επεκτείνουν τη δράση τους και εκτός συνόρων και προσκαλούν σε συγκεντρώσεις ανά τον πλανήτη.
    Μπουένος Άιρες, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πόλις του Μεξικού, Βερολίνο, Μπογοτά, Βιέννη είναι μερικές μόνο από τις πόλεις που έχουν προκηρυχθεί συγκεντρώσεις μέχρι σήμερα.

Μέσο επικοινωνίας και οργάνωσης για τους "Αγανακτισμένους" οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για του λόγου του αληθές στο Twitter, τα μηνύματα που εμπεριέχουν ένα από τα συνθήματα τους, #notenemosmiedo (δε φοβόμαστε), είναι τα πλέον δημοφιλή στην ισπανική του σελίδα.

Tην αγανάκτηση των νέων, εμφανίζεται να παραδέχεται μέχρι και ο πρωθυπουργός Θαπατέρο, ο οοπίος δήλωσε πως «βλέπει δίκαιους λόγους» στην αντίδραση τους.
    «Οφείλουμε να τους αφουγκρασθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε διότι υπάρχουν δίκαιοι λόγοι για να εκφρασθούν αυτή η δυσαρέσκεια και η κριτική», δήλωσε.
    Στη συνέχεια της αυτοκριτικής του τόνισε πως «Εξ αφορμής αυτού θα πρέπει να ενισχυθούμε, να βελτιωθούμε. Τα κόμματα τα ίδια πρέπει να βελτιωθούν; Βεβαίως και ναι».
    Σε κάθε περίπτωση και μετά τις δηλώσεις Θαπατέρο, η Ισπανική ανεργία και αγανάκτηση συνεχίζουν να είναι στα ύψη με την πρώτη να υπολογίζεται επισήμως στο 21,19%.

ΠΡΕΖΑ TV
    19-5-2011

live απο μανδριτη εδω:http://www.ustream.tv/channel/motion...medium=8306676

απο της 15 μαιου που ξεκινησαν εχουν εξαπλωθει σε 25 πολεις της ισπανιας.
    Μην οδηγησεις ποτε πιο γρηγορα απο τον φυλακα αγγελο σου!
    http://www.youtube.com/watch?v=nliOB4U0UyU&feature=kp

ΑΨΗΦΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "LOS INDIGNADOS" ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
    Οι διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία κλιμακώθηκαν την Παρασκευή, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν πως η αστυνομία δε θα αποπειραθεί να διαλύσει τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις ενόψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.
    Η αστυνομία δε θα επέμβει εάν οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.
    Η εθνική εκλογική επιτροπή είχε νωρίτερα χθες απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις για σήμερα Σάββατο και για την ημέρα των εκλογών.
    Αλλά οι διαδηλωτές έκαναν σαφές ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση και θα πραγματοποιήσουν καθιστικές διαμαρτυρίες σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Περίπου 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια πορεία το απόγευμα στο κέντρο της Μαδρίτης.
    Χιλιάδες συμμετείχαν σε κινητοποίηση στη Βαρκελόνη.
    Πορείες έγιναν σε περίπου 150 ισπανικές πόλεις, σύμφωνα με εγχώρια τηλεοπτικά δίκτυα.
    Ο αστυνομία θα επιβάλει το νόμο αλλά δε θα δημιουργήσει προβλήματα αν δεν είναι απαραίτητο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.
    Ενδεχόμενα επεισόδια ενώ οι εκλογές απέχουν ώρες θα μπορούσαν να στερήσουν κι άλλες ψήφους από τους Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, που ήδη προβλέπεται να υποστούν βαριά ήττα από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα.
    «Δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές εκστρατείες, ούτε ζητάμε ψήφους», είπε ένας εκπρόσωπος του κινήματος των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης, όπου χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν με σκηνές ή χωρίς.
    Οι κινητοποιήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ειρηνικές από την έναρξή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο.
    Το νεοπαγές κίνημα ονομάστηκε M-15, από την 15η Μαΐου, όταν χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πάνω από 50 πόλεις της χώρας της Ιβηρικής.
    Απαίτησαν ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος στην Ισπανία, που οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν διεφθαρμένο, ταγμένο στην υπηρεσία των τραπεζών και του κεφαλαίου και φτιαγμένο ώστε να ευνοεί μόνο δύο μεγάλα κόμματα.
    Το κίνημα ξεκίνησε να οργανώνεται στο Διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες, ως μια αντίδραση στην οικονομική κρίση στην Ισπανία τα τελευταία δύο χρόνια.
    Η ανεργία στις τάξεις των νέων ξεπερνά το 40%.
    Το κίνημα διχάζει πολιτικούς επιστήμονες και δημοσιογράφους.
    Κάποιοι λένε ότι δεν σηματοδοτεί κάτι σημαντικό, ότι αποτελεί μια εκτόνωση, ότι είναι κάτι σαν φεστιβάλ δρόμου.
    'Αλλοι το συγκρίνουν με τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και κοινωνικά κινήματα όπως ο Μάης του 1968 στη Γαλλία.
    «Γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός νέου τύπου κοινωνικού κινήματος, ανεξάρτητου από κόμματα και συνδικάτα», λέει ο καθηγητής κοινωνιολογίας Χάιμε Παστόρ.

ΠΡΕΖΑ TV
    21-5-2011

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    News247.gr
    Σκηνικό Αργεντινής βλέπει η CIA στην Ελλάδα

Για εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό τύπου Αργεντινής στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA. Ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητος γίνονται σκληρότερα

Μίκα Κοντορούση
    Μπορεί το ΔΝΤ να προβαίνει σε ενθαρρυντικές προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ίσως να μη θέσει σε κίνδυνο τα κεφάλαια που έδωσε δανεικά στην Ελλάδα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όμως προειδοποιούν ευθέως όσους ενδιαφέρονται ή έχουν βάλει και κεφάλαια στην χώρα μας, πως "τα δύσκολα είναι μπροστά".

Οι σκληρές μεταρρυθμίσεις θα συναντήσουν τεράστιες αντιστάσεις, που απειλούν να "μπλοκάρουν" το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να οδηγήσουν ακόμα και σε αιματηρά επεισόδια ή και λεηλασίες.

Στην έκθεσή της για την κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η CIA μοιάζει περίπου έκπληκτη για το γεγονός ότι δεν έχουν ήδη ξεσπάσει ακόμα χειρότερα επεισόδια και συγκρούσεις στη χώρα, μετά τα αιματηρά γεγονότα του Μαΐου πέρυσι.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι συντάκτες της εκθέσεως που αναρτήθηκε στο επίσημο site της αμερικανικής υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών, η κυβέρνηση της Αθήνας "αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις για να περάσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει την ηχηρή αντίδραση από ισχυρά συνδικάτα της χώρας και των εργαζομένων γενικά".

Τα ελληνικά εργατικά συνδικάτα, σύμφωνα με την έκθεση, έχουν αντιδράσει στα νέα μέτρα λιτότητας "αλλά οι απεργίες μέχρι τώρα είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις".

Κόκκινος συναγερμός για την Ελλάδα

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στους Αμερικανούς επενδυτές που θα έδειχναν ενδιαφέρον για να τοποθετήσουν στη χώρα μας τα κεφάλαια, τα οποία θα ήθελε η κυβέρνηση να προσελκύσει – με τις διαδικασίες του fast track μάλιστα - για να βάλει την Ελλάδα ξανά στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων.

Όπως αναφέρεται στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, φαίνεται έτσι όμως και πόσο εύθραυστη είναι η προσπάθεια για να φιλοτεχνηθεί ένα νέο προφίλ για τη χώρα σύμφωνα με το οποίο, αν και δυσφημίστηκε διεθνώς πριν ένα χρόνο ως σύγχρονος "Τιτανικός", θα μπορούσε τώρα να αποδείξει πως είναι ένας φιλικός και ασφαλής προορισμός για τα ξένα κεφάλαια.

Στην έκθεση της CIA προβάλλεται ιδιαίτερα η δυσκολία που ενέχει η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδύσεων, σε συνθήκες κρίσης και σαρωτικών ανατροπών.

Το οξύμωρο ίσως είναι πως, ενώ οι "θυσίες" οδηγούν σε βία που τρομάζει τους επενδυτές, θεωρούνται ταυτόχρονα και το τίμημα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι "σε αντάλλαγμα για το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που δόθηκε ποτέ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων συνολικού ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα τριών ετών, πέρα από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη ληφθεί".

"Κρατικός καπιταλισμός"

Περιγράφοντας το ελληνικό ζήτημα, οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για "μια καπιταλιστική οικονομία, με ένα δημόσιο τομέα που αντιστοιχούσε στο 40% του ΑΕΠ και με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου στα δύο τρίτα των κορυφαίων οικονομιών της ζώνης του ευρώ".

Υπό την έντονη πίεση από την ΕΕ και από διεθνείς παράγοντες της αγοράς, τονίζεται στην έκθεση, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας που περιλαμβάνει μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα, μείωση της φοροδιαφυγής, μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και των συνταξιοδοτικών συστημάτων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας και προϊόντων.

"Ζοφερό μέλλον"

Αλλά τα χειρότερα έρχονται.

Σύμφωνα με την έκθεση της CIA, όπως αυτή δημοσιεύεται στο "Πρώτο Θέμα", οι δανειστές της Ελλάδας απαιτούν από την Αθήνα να εντείνει τις προσπάθειές της το 2011 για αύξηση της είσπραξης των φόρων, μετοχοποιήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και τη συγκράτηση των δαπανών υγείας, ενώ σκοπεύουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του δανείου από το την ΕΕ και ΔΝΤ.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε εισάγοντας μείζονες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά "οι επενδυτές εξακολουθούν να αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής απέναντι σε μια ζοφερή οικονομική προοπτική και στη λαϊκή δυσαρέσκεια".

Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά και σε όσα προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης. Υπερτονίζεται το "μαγείρεμα" των αριθμών και η απώλεια της αξιοπιστίας ενώ ουσιαστικά, στην έκθεση αυτή δικαιώνονται και οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης για τις απανωτές υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας στις οποίες προέβησαν.

Επικρίνονται τέλος συλλήβδην οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 και εξής "για την αποτυχία τους να ελέγξουν την αύξηση των ελλειμμάτων", εξαιτίας της ανικανότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος.
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    sfigas... και εκεί που είσαι αδερφέ απο φίλους και γνωστούς που μένουν εκεί ακούω οτι δεν πάνε καλά τα πράγματα. Εύχομαι να μην τα ζήσεις εκεί... εδώ δυστυχώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα έτσι και αλλιώς.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχίζει διαμαρτυρία στο Σύνταγμα αύριο Κυριακή 22/5

Στις 10 το πρωί.Όπως στην Ισπανία.Πρωτοβουλία πολιτών θα μείνει μόνιμα εκεί μέχρι να γίνει δημοψήφισμα.
    ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ/ΙΣΑ,
    Είμαι ο αδερφός ,ο φίλος , ο συγγενής,o συνεργάτης σου,ίσως και εσύ ο ίδιος,που πλέον δεν έχει δουλειά, χάνει το σπίτι του,κλείνει το μαγαζί του,του έκοψαν το μισθό ή την σύνταξη.
    Είμαι αυτός που δεν κάνει πια όνειρα και δεν έχει πλέον τα απαραίτητα και ίσως ούτε και φαί για τα παιδιά του.
    Είμαι αυτός που κοιμάται και ξυπνάει με το στομάχι δεμένο κόμπο και το άγχος και το φόβο μόνιμη παρέα για το αύριο.

Δεν είμαι όμως μόνος μου. Είμαστε πολλοί και είμαστε εδώ για να ζητήσουμε τα αυτονόητα.
    Για να φωνάξουμε για το ΔΙΚΙΟ που μας πνίγει,γιατί δεν τα φάγαμε μαζί με κανένα, γιατί δεν μας ρώτησαν ποτέ για τίποτα και τώρα μας καλούν να πληρώσουμε για άλλη μια φορά τα σπασμένα ΑΛΛΩΝ.

Δεν είμαστε συνδικαλιστές , δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα δεν μας υποστηρίζει κανείς και τίποτα. Από τον ΜΟΝΟ που μπορούμε να περιμένουμε βοήθεια είναι από ΕΣΕΝΑ.

Ομως είμαστε πλέον ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ και να αποδείξουμε ότι όσο και αν μας έχουν τσακίσει, υπάρχουν ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ με ΨΥΧΗ . Ετσι αποφασίσαμε να κατέβουμε στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και να παραμείνουμε εκεί μέχρι να γίνει αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει,πριν από οποιαδήποτε σημαντική απόφαση.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ . ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ info@300ellines.org ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ
    www.300ellines.org

Βοήθησε την προσπάθεια. Κατέβασε το παρακάτω συνημμένο, εκτύπωσε το και μοίρασε το σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο -ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΗ!..

http://www.stopcartel.info/2011/05/21/ΚΙΝΗΜΑΤΑ

Υ.Γ http://www.youtube.com/watch?v=kScEu...eature=related

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
    News247.gr
    Σκηνικό Αργεντινής βλέπει η CIA στην Ελλάδα

Για εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό τύπου Αργεντινής στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA. Ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητος γίνονται σκληρότερα

..................
    Το θέμα είναι ποιος θα κάνει την "μετάφραση" σε μια τέτοια ανάρτηση. Ποιος θα βρει την πραγματική είδηση, θ΄απομονώσει την προπαγάνδα, θα δει το μήνυμα προς τους φίλα προσκείμενους καθώς και τη μασημένη τροφή για το λαο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Το θέμα είναι ποιος θα κάνει την "μετάφραση" σε μια τέτοια ανάρτηση. Ποιος θα βρει την πραγματική είδηση, θ΄απομονώσει την προπαγάνδα, θα δει το μήνυμα προς τους φίλα προσκείμενους καθώς και τη μασημένη τροφή για το λαο.

+1000........................

εδω θα βρειτε το οριτζιναλ κειμενο:

Διαβάστε εδώ το PDF με την έκθεση

http://www.protothema.gr/files/1/201...20Factbook.pdf

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Δεν ξερω αν βλεπεις προπαγανδα εσυ παντως εγω βλεπω οτι ειναι προειδοποιηση,Μαγκες αν κουνηθητε δεν θα διστασουμε να το κανουμε Συρια το χωραφι σας...
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
    Δεν ξερω αν βλεπεις προπαγανδα εσυ παντως εγω βλεπω οτι ειναι προειδοποιηση,Μαγκες αν κουνηθητε δεν θα διστασουμε να το κανουμε Συρια το χωραφι σας...
    Δεν ξέρω τι γίνεται στη Συρία.
    Υποψιάζομαι τι γίνεται εδώ. Και κάθε φορά με μεγάλη διστακτικότητα πρέπει να λέει κανεις τι νομίζει ότι συμβαίνει.

Οτι δεν κουνιέται φύλλο είναι αλήθεια. Το ότι υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες για να αρπάξουν τα φύλλα είναι επίσης αλήθεια. Το ότι οι υποκειμενικές συνθήκες είναι κλαύτα χαράλαμπε είναι ξανα μανα αλήθεια. Το ρεζουμε;;;;

Καλό είναι να "μεταφράζει" κανείς τις εφημερίδες, γιατί πολλά λένε που περνάνε απαρατήρητα.

Παλαιό μέλος
    Ανευ σχολιασμού γιατί είναι από τα εύκολα

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a...5/2011_1295263

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a...5/2011_1295258

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ