Walking dead & παλι.
Περί ορέξεως....
Εγώ από την άλλη, θα δώσω μια ακόμη ευκαιρία στο Breaking Bad στην αρχή της 2ης σαιζόν, και αν δεν αποκτήσει ένα πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα ο
(γ@μ@τος κατά τα άλλα ηθοποιός) Γουώλτ, δε θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο με έναν άνθρωπο που προτιμά να σκορπάει θάνατο σε παιδιά από το
να δεχθεί ελεημοσύνη.
Δεν με έχει πείσει ακόμη για το τι δε πάει καλά στο κεφάλι του, πολύ βία και απελπισία χωρίς βάθος ακόμη.
Καμμία σύγκριση με την αντίστοιχη 1η σαιζόν του Dexter, καθώς κάποιος σύγκρινε τις σειρές πιο πάνω.
Απ'τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου.. Ο Walt είναι απ'τους πιο συμπλεγματικούς χαρακτήρες αντι-ήρωα που έχω δει ποτέ..
Και η σειρά απ΄τις λίγες (αν όχι η μοναδική..) που κάθε σεζόν γίνεται όλο και καλύτερη !!! Με αποκορύφωμα την 4η που απλά ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!
Αν προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις με ηθικούς κώδικες κάποιες συμπεριφορές.. μην το δεις, γιατί πραγματικά όσο προχωράει θα σε εκνευρίζει όλο και περισσότερο ο χαρακτήρας του..
Για εμένα... two thumbs up!!! Και το ξαναβλέπω ευχάριστα 2 με 3 φορές ακόμα!!![]()
![]()
Το σύγκρινα με το Dexter, επειδή έχει ήση συγκριθεί από άλλους φίλους (είναι και ο λόγος που το ξεκίνησα) και
ακριβώς γιατί δεν έχω πρόβλημα με την ηθική του ή με την ηθική γενικώς. Απλά μέχρι στιγμής δε με πείθουν
οι λόγοι του, ίσως επειδή έχω γνωρίσει το καρκίνο από κοντά και έχω δημιουργήσει μια άλλη οπτική επί του θέματος.
Τώρα, ήδη είμαι στο πρότελευταίο επεισόδιο που ξυρίζει το κεφάλι (badass dad) και κάτι έγινε εκεί, όχι όμως αρκετό.
Ζητώ (και σε αυτό το dexter με τη σε 1ο πρόσωπο αφήγηση τα σπάει) να μπω στο μυαλό του, να καταλάβω που σκοπεύει
να φτάσει. Και επιμένω ότι ένας δάσκαλος με παιδί με ειδικές ανάγκες δε θα πουλούσε ναρκωτικά έχοντας άλλη οικονομική
στήριξη (τον φίλο του από την gray matter).
Κάτι δε κολλάει ρε παιδί μου. Η επανάσταση του είναι κάπως χωρίς νόημα, σα να είναι κατα βάθος "κακός" και όχι
παραστρατημένος ή παραπλανημένος.
Δεν έχω πρόβλημα με τους "κακούς", δεν χαλιέμαι από το αποτέλεσμα, θέλω βαθειά αιτιολόγηση που δεν έχω πάρει.
Αν η απάντησή σου είναι "κάτσε και θα δεις" δε θα το αρνηθώ. Πολύ πιθανό να αλλάξω γνώμη στη συνέχεια, το ξέρω.
Για αυτό είπα πω θα δώσω και 2η ευκαιρία (άμα δε με πετάξει έξω από το σπίτι η συνοδοιπόρος μου στη τηλεθέαση
που εχει φρικάρει)
Έντιτ : και λατρεύω τους χαρακτήρες που με εκνευρίζουν (π.χ. ο Ράντυ στο my name is earl_
Εκει που ξυριζει το κεφαλι ?
Εισαι πολυ πισω φιλε... συνεχισε το κ θα δεις, παντως σαν χαρακτηρας θα παραμεινει ο ιδιος. :a13:
Εδώ οι απόψεις διίστανται.. Η δική μου συνοδοιπόρος στην τηλεθέαση πιστεύει αυτό το πρώτο που λες.. ότι είναι κατά βάθος κακός.
Εγώ πάλι πιστεύω πως του βγαίνουν τα 50 χρόνια καρπαζιάς συνδυασμένα με την απόγνωση για τον άδικα πρόωρο επικείμενο θάνατό του... σε καταπιεσμένη επιθετικότητα προς όλες τις πλευρές..
Δεν εκλογικεύω βέβαια την κατάσταση, ίσως γιατί σαν αντισυμβατικός χαρακτήρας είναι πολύ ρεαλιστικός.. Και η πραγματικότητα είναι έτσι.. Δεν μας οδηγεί η λογική πάντα στις αποφάσεις ζωής που παίρνουμε..
Όλη η εξέλιξη του χαρακτήρα του (με τις βλακείες του, τις αψυχολόγητες εκρήξεις, τον αποπροσανατολισμό και την απόγνωση) γίνεται πολύ ρεαλιστικά μπροστά στα μάτια μας κι αυτό με έκανε να αγαπήσω τη σειρά αυτή!!
Προσωπική άποψη πάντα. Κάνε μια προσπάθεια. Όντως ο 1ος κύκλος και ο μισός 2ός δεν είναι και το καλύτερο κομμάτι της σειράς..
Εμένα ευτυχώς η συνοδοιπόρος μου στην τηλεθέαση το στήριξε το breaking bad..![]()
Το ΟΤΕ Τν παντως εχει φοβερα σηριαλ. Φρεσκα και για ολα τα γουστα.
Εγω φυσικα ειμαι πιο πολυ των ντοκυμαντερ.
Μάλιστα, συμφωνώ, με πείθεις. Η ανάλυση σου είναι αυτό που μου λείπει.
Το κακό είναι ότι (αν και οι ερμηνείες του Bryan Cranston, του Aaron Paul, του
φοβερού μικρού RJ Mitte αλλά και του απόλυτου αμερικάνου μπάτσου αγροίκου Dean Norris που είναι εκπληκτικές)
η "αφήγηση" της σειράς είναι αυτή που πάσχει. Αν όντως βελτιώνεται στο 2ο μισό της 2ης σαιζόν, μπράβο στην επιμονή των παραγωγών
που το στήριξαν και δεν πήγε σούμπιτο.
Εξ αρχής, διαβάζοντας (επιγραμματικά πάντα) το θέμα που πραγματεύεται, τη ξεκίνησα ως πολύ υποσχόμενη.
Εύχομαι (ημίσεως επιτρέποντος) να επανέλθω σε λίγο καιρό δικαιώνοντας την επιμονή σας.
Εδω ειναι ολα τα καναλια.
http://otetv.ote.gr/portal/page/port...nnels/Channels
Breaking Bad RPG !
*Some Spoilers*
http://www.youtube.com/watch?v=-zgGd_7pTSI