Σελίδα 17 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 712131415161718192021222767117 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 1985

Θέμα: Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι

ΣΥΡΙΖΑ μαγκες.

Για να τελειωνουμε με το μυθο της αστικής αριστερας που έχει για όλα λυσεις

(μα τη μπαναγια, όσο διαβαζω/ακουω αυτα που λέει ο σρζ, τοσο περισσότερο προτιμώ το ΚΚΕ - δεν υποσχεται παραδεισους και μαλακιες)

Πραγματικά, ΘΕΛΩ να βγει ο συριζα πρωτο κομμα, να παρει το μπονους των 50 εδρων (που ειναι καταπτυστο οταν το παιτνουν οι αλλοι, αλλα καλο για μας) και να αναγκαστει να κυβερνησει. Να τελειωνουμε με τη ροζ αριστερα μια και καλη

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	578106_3431693944304_1029031159_32532559_194594980_n.jpg 
Προβολές:	131 
Μέγεθος:	16,9 KB 
ID:	259179
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

καλα... το θρεντ ειναι για τα ανεκδοτα απο τον τιτλο του και μονο...

καπ10... αμα σε ζοριζει ο τσιπραντρεου υπαρχει και η ντορα σαμαρα...

Όνομα:	Η Ντόρα συμφώνησε με Σαμαρά.jpg 
Προβολές:	130 
Μέγεθος:	26,4 KB 
ID:	259182

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Πραγματικά, ΘΕΛΩ να βγει ο συριζα πρωτο κομμα, να παρει το μπονους των 50 εδρων (που ειναι καταπτυστο οταν το παιτνουν οι αλλοι, αλλα καλο για μας) και να αναγκαστει να κυβερνησει. Να τελειωνουμε με τη ροζ αριστερα μια και καλη
    Σε νοιώθω, αλλά εάν για να αποδείξεις ότι ο άλλος είναι εμπρηστής πρέπει πρώτα να σου κάψει το σπίτι, η στρατηγική πάσχει λίγο... Κι εδώ μιλάμε για μια ολόκληρη χώρα.

Κανονικά το μάθημα (Ανδρέας) έπρεπε όχι να το έχουμε απλά μάθει, αλλά (ΓΑΠ-Λεφτά υπάρχουν) να έχουμε αριστεύσει κιόλας.

ggs: μου θυμίζει αυτό που οι Άγγλοι το λένε "πηδάω από το τηγάνι και πέφτω στη φωτιά". Αν και η Αντώρα μάλλον θα κάνει/ουν λιγότερη ζημιά σε αυτές τις συνθήκες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος

ggs: μου θυμίζει αυτό που οι Άγγλοι το λένε "πηδάω από το τηγάνι και πέφτω στη φωτιά". Αν και η Αντώρα μάλλον θα κάνει/ουν λιγότερη ζημιά σε αυτές τις συνθήκες.
    Αφού κάναμε μεταγραφή στην άμυνα τον ογκόλιθο ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ δεν σκιάζομαι τίποτα… 5-0 θα τους φάμε τους κουτόφραγκους και τα κουμουνια…

εγώ πάντως έχω μια εντύπωση ότι το αδιέξοδο είναι στημένο.... και φτιαχτό για να διαλύσουν κάθε εργασιακό και μισθολογικό δικαίωμα....

ούτε περικοπές χρειάζοντας ούτε @@ μέντολες. Ένας ορθολογισμός της λειτουργίας του κράτους,ένας έλεγχος των εξόδων (δηλ κυνηγημα αυτων που τα μασάνε) και κάποιες διαρθρωτικές κινήσεις.Που σαφώς θα προκαλούσαν αντιδράσεις αφού θα τα έβαζες με συντεχνίες.

καταφεραν και μας έβαλαν στο λούκι με το λεφτά που θα βρούνε κλπ. Δεν ρωτάει κανείς οταν χρωστάγαμε τα 130δις αν υπήρξε δολος στο να φτάσουμε εδώ.
    Δεν απαντάει κανείς στο πως φουσκώθηκε το έλλειμμα, στο πως δανειστήκαμε με τα ληστρικά 7%. Όλα ένα καλοσχεδιασμένο κόλπο είναι με Καραμανλή-Παπανδρεου πρωταρχηγούς.

Για να απαντήσουμε σε αυτό θα πρέπει να γυρίσουμε στο 2009 και το πως μπήκαμε στο ΔΝΤ ,τι χρωστάγαμε τότε, τι χρωστάμε τώρα και γιατί το χρωστάμε και αν θα πρέπει να το χρωστάμε.
    http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

re iste zoa to tsipra 8a ton psifisoume oxi giati imaste aristeroi ase pou den iparxoun pia aristeroi... 8a ton psifisoume giati ine apili gia tin merkel me to pou idan anodo ton aristeron komaton arxisane to nero sto krasi tous min iste malakes siga min ginoume aristeroi... apla tsipras simeni anatropi ke apili mnimoniou pou mas aresi leme
    ta ipolipa ine mpourdes ke min sas do na masate apo ton ekfovismo ton kanalion ena arxidi 8a mas klasoune

i evropeoi xezonte min girisoume stin draxmi
    gia fantastite na tous plironoume ta dania se draxmes...

ti 8a tis kanoune ston kolo tous 8a tis valoune afou den 8a exoun kamia aksia stin evropi...
    tiponoume ta apira dis ke tous ta stelnoume se draxmes tous ksexreonoume se 5 lepta
    meta tis draxmes ti 8a tis kanoune?

gia afto min masate me oti sas lene

ke an ine na ptoxefsoume episimos giati exoume ptoxefsi idi
    emena ke esas fantazome den sas niazi se ti nomisma 8a ptoxefsete
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος

Σημ: Όταν τα διαβάζω φαίνεται λίγο επιθετικός ο λόγος μου, ελπίζω να μην το παρεξηγήσεις.
    Δε τρέχει τίποτα, όλοι τον ίδιο πόνο έχουμε.

Δεν το έθεσα ίσως εγώ σωστά λόγω του αστεϊσμού μου.
    Σαφέστατα και δεν θεωρώ ότι πρέπει να ψηφίσουμε κάποιον που λέει ψέματα στα μούτρα μας. Ο τσίριζας όμως δεν λέει ότι θα το κάνει. Λέει ότι θα προσπαθήσει να εφαρμόσει μια εναλλακτική λύση, μια όχι γιες μεν λύση.
    Πρώτος θα περιμένω στη γωνία αν όλα όσα λέει ΔΕΝ τα εφαρμόσει. Ξεκινώντας απο την απλή αναλογική (και ναι Ηλία, δε θα με χαλάσει να χρησιμοποιήσουν τα όπλα των άλλωνε για να γίνει η ανατροπή).
    Αλλιώς, αν η λύση που έχετε είναι να συνεχιστεί η ίδια πολιτική από τα ίδια σχεδόν πρόσωπα, η έστω από νέα που υπόσχονται να αλλάξουν την ελληνική
    νοοτροπία χωρίς καμμία δύναμη ή "άκρες", χ3ζε ψηλά κι αγνάντευε.

Έντιτ: Είναι και το πρώτο σκέλος της απάντησης του Λεωνίδα απο πάνω που φυσικά παίζει.

Μου το στείλαμε τώρα:

"Ανησυχεί το ΔΝΤ, ανησυχούν οι Βρυξέλλες, ανησυχούν οι τράπεζες, ανησυχεί η καριόλα του Βερολίνου, ανησυχεί ο Ράιχενμπαχ, ανησυχούν οι Ευρωπαίοι, ανησυχεί ο Βενιζέλος, ανησυχεί ο Σαμαράς, ανησυχεί ο Τσίπρας ανησυχεί ο Μπαρόζο, ανησυχούν τα χρηματιστήρια, ανησυχεί η Αμερική, ανησυχεί ο Ρουμπινί, ανησυχεί ο Σόιμπλε!!!!!!!!!....

Όταν ο νταβατζής ανησυχεί, η πουτάνα δεν κινδυνεύει...."

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    ΣΥΡΙΖΑ μαγκες.

Για να τελειωνουμε με το μυθο της αστικής αριστερας που έχει για όλα λυσεις

(μα τη μπαναγια, όσο διαβαζω/ακουω αυτα που λέει ο σρζ, τοσο περισσότερο προτιμώ το ΚΚΕ - δεν υποσχεται παραδεισους και μαλακιες)

Όνομα:	578106_3431693944304_1029031159_32532559_194594980_n.jpg 
Προβολές:	131 
Μέγεθος:	16,9 KB 
ID:	259179
    οπότε ΚΚΕ ή σύριζα;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Δηλαδη για να καταλαβω, το δογμα του φιλελευθερισμου για να αφησουμε τις οικονομικες θεωριες που ειναι εκ του ασφαλους -κατα βαθος- πρεσβευει οτι δεν ειμαστε ολοι ανθρωποι με τα ισα δικαιωματα επειδη γεννηθηκαμε ετσι η επειδη οιευκαιριες δεν μας εκαναν ολους ισους;
    Προφανως και δεν μπορει να ειμαστε ολοι καλοι σε ολα και ο κοσμος δεν ειναι ροζουλις οπως εχουν πει και αλλοι,αλλα μηπως καποιοι δεν ειναι καλοι σε τιποτα;Και αν ναι γεννηθηκαν ετσι - πχ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ανηθικοι σαν τους πολιτικους οπως λεει με στομφο ο Τζιμερος- η δεν τους δωθηκε η ευκαιρια - δικαιωματικα; -
    να εξελιχθουν;
    Λεω μηπως και ενας φτωχος γεννηθηκε με κακα γονιδια μιας και αυτα ευθυνονται που ο μπαμπας του δουλευει για τρεις και εξηντα και δεν μπορεσε να γινει δημιουργικος;
    Και αν τα λεω ετσι χυμα ειναι γιατι δυστυχως απο την μερα που το θρεντ μετονομαστηκε καποιες ειρωνειες και τρολιες σε καποιους οικονομικα αμορφωτους δηλωμενους αριστερους -δικαιως η αδικως-
    εδωσαν πολυ γρηγορα την θεση τους σε κατα μετωπο επιθεση.
    Κανω λαθος;
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Δηλαδη για να καταλαβω, το δογμα του φιλελευθερισμου για να αφησουμε τις οικονομικες θεωριες που ειναι εκ του ασφαλους -κατα βαθος- πρεσβευει οτι δεν ειμαστε ολοι ανθρωποι με τα ισα δικαιωματα επειδη γεννηθηκαμε ετσι η επειδη οιευκαιριες δεν μας εκαναν ολους ισους;
    Προφανως και δεν μπορει να ειμαστε ολοι καλοι σε ολα και ο κοσμος δεν ειναι ροζουλις οπως εχουν πει και αλλοι,αλλα μηπως καποιοι δεν ειναι καλοι σε τιποτα;Και αν ναι γεννηθηκαν ετσι - πχ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ανηθικοι σαν τους πολιτικους οπως λεει με στομφο ο Τζιμερος- η δεν τους δωθηκε η ευκαιρια - δικαιωματικα; -
    να εξελιχθουν;
    Λεω μηπως και ενας φτωχος γεννηθηκε με κακα γονιδια μιας και αυτα ευθυνονται που ο μπαμπας του δουλευει για τρεις και εξηντα και δεν μπορεσε να γινει δημιουργικος;
    Και αν τα λεω ετσι χυμα ειναι γιατι δυστυχως απο την μερα που το θρεντ μετονομαστηκε καποιες ειρωνειες και τρολιες σε καποιους οικονομικα αμορφωτους δηλωμενους αριστερους -δικαιως η αδικως-
    εδωσαν πολυ γρηγορα την θεση τους σε κατα μετωπο επιθεση.
    Κανω λαθος;
    Ενδιαφέρουσα παρατήρηση

Και το αστείο είναι ότι οι κατηγορίες, τα αναθέματα και οι ύβρεις δεν θ αγγίξουν ποτέ το όποιο αριστερό κόμμα, τον όποιο αριστερό "ηγέτη"...Ο αντικομμουνισμός (διότι περί αυτού πρόκειται) που ξεπηδά, στοχεύει σε όποιον έχει σκέψεις, διαθέσεις και πρακτικές για άλλες κοινωνικές ισορροπίες (ακόμα και αυτούς που σοσιαλίζουν). Απλά ακόμα δεν το λένε ανοιχτά.

Διότι όταν την πέφτεις με τέτοια λύσσα (όπως έχω ξαναπεί) σε ένα κόμμα του 4,κάτι% και λες...λες...λες...το κατηγορείς για το προπατορικό αμάρτημα και τη δευτέρα παρουσία μαζί, έχεις εντελώς άλλους πολιτικούς σκοπούς, σημαδεύεις όχι το κόμμα αυτό (ή όχι μόνο), αλλά την (εντός πάρα πολλών εισαγωγικών) αριστερή μεριά της ελληνικής κοινωνίας...

Διότι η κοινωνία αποφάσισε: το μέλλον της είναι στην βλαχιά, τη γκλαμουριά, την τσάμπα μαγκιά, την ανάλυση του καφενείου μέσω google ή αθλητικής εφημερίδας, τον τσαμπουκά των 50 σε 1 και με μαραφέτια, την ανικανότητα της να συνθέτει και να επιβιώνει από κοινού, αντί να αλληλοσφάζεται ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    ..
    Λέει ότι θα προσπαθήσει να εφαρμόσει μια εναλλακτική λύση, μια όχι γιες μεν λύση.
    ΟΚ, αλλά εγώ θεωρώ ότι είναι ανεφάρμοστη. Δεν πιστεύω ότι οι Ευρωπάιοι θα υποχωρήσουν, ειδικά όταν δεν έχουν δείγματα καλής πίστης (*σωστή* εφαρμογή του μνημονίου).

Βασική ένστασή μου είναι η λαϊκιστική, γενική δαιμονοποίηση μνημονίου/Ευρώπης/λοιπών. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η εγχώρια σαπίλα και δεν ακούω πολλούς να λένε κάτι γι'αυτό. Οι προτάσεις που έκαναν διάφοροι Συριζαίοι θεωρώ ότι όχι απλά δεν είναι αναπτυξιακές, αλλά πιθανόν καταστροφικές (όταν δεν ήταν αλληλοαναιρούμενες). Τέλος η αριστερά έχει κι αυτή τις ευθύνες της για το χάλι στο οποίο φτάσαμε, αλλά αντιπολιτεύεται ακόμα λες και μόλις προσγειώθηκε στη χώρα. Βάλε και κάποιες θέσεις για το μεταναστευτικό/εξωτερική πολιτική όπου προσωπικά τις θεωρώ λάθος και... δε μπορώ να ψηφίσω αυτό το πράγμα.

Extra: Ο Τσίπρας ειλικρινά μου θυμίζει κομματικοποιημένο πρόεδρο δεκαπενταμελούς που ξέρει μόνο να "αγωνίζεται" και να "γκρεμίζει κατεστημένα" αλλά όχι να δημιουργεί. Το έχω ξαναπεί, μακάρι να κάνω λάθος, να μου αποδείξει ότι η αριστερά μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ελπίζουν, αλλά... το μάθημα Ανδρέας το κάναμε ήδη, στην ίδια τάξη δε μένω (αλλάξαν όμως εξώφυλλο στο βιβλίο).

Πρώτος θα περιμένω στη γωνία αν όλα όσα λέει ΔΕΝ τα εφαρμόσει.
    Η δική μου λογική λέει ότι αν είναι ρεαλιστής θα καταλάβει ότι πρέπει να κάνει τόση κωλοτούμπα σε σχέση με τα όσα υπόσχεται, που ο καρπός του παράνομου έρωτα Σαμαρά-Κομανέτσι δε θα πιάνει μία μπροστά του. Και αυτό θα είναι το καλό σενάριο γιατί αν επιμείνει θα τον πιούμε χειρότερα.

Αλλιώς, αν η λύση που έχετε είναι να συνεχιστεί η ίδια πολιτική από τα ίδια σχεδόν πρόσωπα
    Σώθηκες. Ακόμα κι αν γίνει θαύμα και σε 1 χρόνο λασκάρουν λίγο τα πράγματα, υπολόγισε πόσους θα πλακωθούν να βολέψουν μόλις καταλάβουν ότι περισσεύει ένα πεντόευρο στον προϋπολογισμό.

η έστω από νέα που υπόσχονται να αλλάξουν την ελληνική νοοτροπία χωρίς καμμία δύναμη ή "άκρες"
    Και αυτό είναι το ρίσκο που διαλέγω να πάρω εγώ. Δεν είναι λιγότερο ριψοκίνδυνο, αλλά νομίζω ότι είναι πιο τίμιο. Το ζητούμενο για εμένα δεν είναι να εφαρμοστεί άλλη ή συγκεκριμένη πολιτική, αλλά να εφαρμοστεί οποιαδήποτε λογική πολιτική σωστά. Δυσκολεύομαι να εμπιστευθώ την Ελληνική προοδευτική αριστερά σήμερα, για δε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ούτε λόγος.

χ3ζε ψηλά κι αγνάντευε
    Μέσα είσαι...

Γι'αυτό δεν ήθελα να εμπλακώ σε αυτή τη συζήτηση, τα σεντόνια μου μέσα....
    Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 24/05/2012 στις 02:05.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alres Προβολή μηνύματος
    οπότε ΚΚΕ ή σύριζα;
    Αστική αριστερά είπε ο άνθρωπος. Όχι σταλινική. :P

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Ενδιαφέρουσα παρατήρηση

Και το αστείο είναι ότι οι κατηγορίες, τα αναθέματα και οι ύβρεις δεν θ αγγίξουν ποτέ το όποιο αριστερό κόμμα, τον όποιο αριστερό "ηγέτη"...Ο αντικομμουνισμός (διότι περί αυτού πρόκειται) που ξεπηδά, στοχεύει σε όποιον έχει σκέψεις, διαθέσεις και πρακτικές για άλλες κοινωνικές ισορροπίες (ακόμα και αυτούς που σοσιαλίζουν). Απλά ακόμα δεν το λένε ανοιχτά.

Διότι όταν την πέφτεις με τέτοια λύσσα (όπως έχω ξαναπεί) σε ένα κόμμα του 4,κάτι% και λες...λες...λες...το κατηγορείς για το προπατορικό αμάρτημα και τη δευτέρα παρουσία μαζί, έχεις εντελώς άλλους πολιτικούς σκοπούς, σημαδεύεις όχι το κόμμα αυτό (ή όχι μόνο), αλλά την (εντός πάρα πολλών εισαγωγικών) αριστερή μεριά της ελληνικής κοινωνίας...

Διότι η κοινωνία αποφάσισε: το μέλλον της είναι στην βλαχιά, τη γκλαμουριά, την τσάμπα μαγκιά, την ανάλυση του καφενείου μέσω google ή αθλητικής εφημερίδας, τον τσαμπουκά των 50 σε 1 και με μαραφέτια, την ανικανότητα της να συνθέτει και να επιβιώνει από κοινού, αντί να αλληλοσφάζεται ...
    Ενδιαφεροντα αυτα που λες,να κανω μια μικρη παρενθεση να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι κομμουνιστης.Ισως λιγο αριστερουλης στα ορια του πολιτικαλυ κορεκτ αλλα ως εκει.Και επαναλαμβανω οτι Συριζα ψηφισα γιατι
    γουσταρω τις τρολιες και -δυστυχως- μαλλον συμφωνω με τον καπτεν που λεει οτι ας κανει και ο Συριζα το περασμα του να πεσει πουτσα με την διαφορα οτι διαφωνω στο οτι αυτο θα συμβει επειδη ο νειφιλευθερισμος ειναι
    το φως το αληθινο και θα ερθουν οι πολιτισμενοι να διδαξουν εμε τον βαρβαρο.

Να μην μπορεις να αυτοπροσδιοριστεις πολιτικα τη σημερον ημερα,τι καταρα ρπμ....
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση

Νομίζω ότι είσαι άδικος. Πιστεύω ότι πολλοί εδώ μέσα βλέπουν την αριστερά με συμπάθεια σαν *ιδέα*. Το βασικό μας/μου πρόβλημα είναι ότι

α) οι μισοί αριστεροί στην Ελλάδα είναι προσωπολατρικά φασιστοκάθικα του κερατά (σταλινικοί, μαοϊκοί κλπ), ή ακολουθούν συνιστώσες/κόμματα τέτοιας ιδεολογίας (μάντεψε ποιος).

β) ακόμα και κάποιοι που δεν ανήκουν στους παραπάνω, εχθρεύονται τη δημοκρατία διότι είναι λέει αστική (π.χ. ανταρσύα). Αν μισείς μια δημοκρατία γιατί διαφέρει από την ιδεατή δική σου αλλά ανέχεσαι τους από πάνω φονιάδες γιατί είναι "αριστεροί"...φάουλ και κόκκινοι (get it?).

γ) οι πραγματικά προοδευτικοί αριστεροί αυτή τη στιγμή δε βλέπω να έχουν την πυγμή/φρεσκάδα να προτείνουν κάτι ουσιαστικό και κυρίως, ρεαλιστικό. Εγώ πάντως δεν ακούω κάτι που να με πείθει. Εδώ ίσως φταίω όμως εγώ και έχω αλλάξει πλέον τρόπο σκέψης.

Ειλικρινά νομίζω ότι πολλές από τις "επιθέσεις" εδώ μέσα προέρχονται από... πικραμένους αριστερούς αν θες. Δεν είναι κακοποαίρετο, απλά αυτοί νοιώθουν ότι το έχουν ξεπεράσει αυτό το στάδιο.
    Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 24/05/2012 στις 02:06.

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. Castrol vs Bel Ray
    από alexander_g16 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1