Σελίδα 17 από 34 ΠρώτοΠρώτο ... 7121314151617181920212227 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 509

Θέμα: Ανοιχτα την Κυριακη?

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Πάντως σήμερ που κατέβηκα στη πλάκα για καφέ και πέρασα και απο την Ερμού, μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση η εικόνα το πολύ κόσμου στους δρόμους,με τις οικογένειες να κάνουν τη βόλτα τους και στα μαγαζιά ..αλλά και τους υπαλλήλους να έχουν μια κυριακή να ξεκουράζονται να μη την έχουν πια...
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Παλαιό μέλος Το avatar του/της iliasfyntanidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    Πάντως σήμερ που κατέβηκα στη πλάκα για καφέ και πέρασα και απο την Ερμού, μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση η εικόνα το πολύ κόσμου στους δρόμους,με τις οικογένειες να κάνουν τη βόλτα τους και στα μαγαζιά ..αλλά και τους υπαλλήλους να έχουν μια κυριακή να ξεκουράζονται να μη την έχουν πια...
    Και όλα τα Σαββατα να πας πάλι η Ερμού γεμάτη θα ειναι...
    Και ομως τα μαγαζιά έχουν μείωση του τζίρου τους ενώ αλλα ακομα χειρότερα κλείνουν...
    Αλήθεια εαν έριχνε καρέκλες σημερα ποιοι θα πήγαιναν για ψώνια;
    Το οτι ο δρόμος ηταν γεμάτος δεν σημαίνει οτι ψωνισαν κιόλας.Πιο πολυ βολτα έκαναν παρά αγορές.
    Υ.Γ. Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων παντως έπαιξε το κατάλληλο τραγούδι.
    Ride till the end....isle of man style!
    William Joseph "Joey" Dunlop, OBE (February 25, 1952 - July 2, 2000)

απο την στιγμη που υπαρχει ζητηση θα επρεπε να υπαρχει και προσφορα και οποιον τον συμφερει μενει ανοιχτος. Δεν ειναι υποχρεωτικο.
    Αυτο μαλλον ή δεν το διαβασες ή δεν το καταλαβες...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από iliasfyntanidis Προβολή μηνύματος
    Εσύ έτσι μεγάλωσες?Με μία Κυριακή....
    Χωρις καν Κυριακη πολλες φορες γιατι επρεπε να βοηθησω τους γονεις μου σε αγροτικες και αλλες δουλειες... Αμισθι προφανος και απο ηλιο σε ηλιο...

Ας πούμε ότι σου λέει ο εργοδότης σου...
    Ο εργοδοτης μπορει να σου πει και να του κατσεις...
    Αν ο εργοδωτης εχει διαθεση να παρανομει μπορει να παρανομει και να σε αδικει οτι και να λεει ο νομος.
    Ρωτα τι γινετε στις τουριστικες περιοχες (ή και μια βολτα απο το μοναστηρακι) με τα τρελα ωραρια και τα 12ωρα χωρις καν να εισαι δηλωμενος. Νοιαστηκε κανεις τωσα χρονια;
    Ποιος ειναι ο υποκριτης;

Το προβλημα ειναι η εφαρμογη των νομων, οχι ο νομος.
    Αν ο νομος (ή οι νομοι) τηρουνται ο εργοδωτης που θα ΕΠΙΛΕΞΕΙ να δουλεψει Κυριακη ή οποιο αλλο ωραριο θελει, θα ξερει οτι θα πρεπει να προσλαβει εξτρα προσωπικο ή να πληρωσει υπερωριες. Αν το κοστος ειναι μεγαλυτερο απο τα εσοδα δεν εχει νοημα.
    Με αυτο το σκεπτικο ο νομος ειναι προς την σωστη κατευθηνση της πληρης απελευθερωσης του ωραριου των καταστηματων.

Αλλα ποιοι ειναι οι εργοδοτες που ειναι ποιο πιθανο να παρανομησουν;
    Οι μεγαλες πολιεθνικες-αλυσιδες (ουουουου 666), τα μεγαλα μαγαζια (ουου καπιταλες) ή τα μικρα συνοικιακα μαγαζια;
    hint: αυτοι που ειναι και ποιο πιθανο να μην κοψουν αποδειξεις ή να πουλανε λαθρεα.
    Αρα ποιους ευννοει το μετρο και με ποιους εχεις προβλημα;

Αλίμονο εάν η επιβίωση στηριζόταν στα 50 ευρώ της Κυριακής με την ανεργία στον Θεό και πιο ψηλά ακόμα..Εδώ τρέμεις την ημέρα που σου ξημερώνει.
    Κατι ελεγα για ασφαλιστικη καλυψη αλλα μαλλον το ξεχασες...
    Αλλα δικιο εχεις 50 ευρο. Αμα ησουν 18 χρονων και η οικογενεια σου δυσκολεβοταν, να τους εφτυνες στα μουτρα αυτους που τολμησαν να σου δωσουν 50ευρο...
    Ουτε ενα πανερι λουλουδια στον ΡΕΜΟ... Ντροπη...

Εάν έρθει ο τουρίστας και πει ότι δεν του άρεσε η Ελλάδα επειδη δεν ψώνισε θα σου πω και εγώ ότι μαλάκες τουρίστες δεν θέλω.
    Να σε βαλουμε στα σύνορα και στα λιμάνια τσεκαδορο.
    Το οτι δεν εξυπηρετείτε ο τουριστας και αφηνει κακες εντυπωσεις ειναι χειρωτερο ή καλυτερο απο το οτι χανει και ο τοπος-χωρα εισαγωμενο ρευστο;
    Σοβαρα τωρα... τρολαρεις ετσι;

Ο πολίτης εξαπατήθηκε για ακόμη μια φορά.Αλλά και να μην εξαπατήθηκε και να έπραξε λάθος ξανά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.
    Τι να σου πω... Οι πουλημενες δημοσκοπησεις αλλα λενε... Αλλα οι ρουφιανες, πουλημενες ξεπουλημενες ψιλοεπαληθευονται στις εκλογες...

Το εξωτερικό μανταμ και κύριε δεν υπάρχει η μαύρη εργασία που υπάρχει στην Ελλάδα τουλάχιστον σε αυτόν τον βαθμό.Έχω παραδείγματα live απο Αγγλία και Αυστρία.Και δεν μας λέτε στο εξωτερικό εάν βγεις το βράδυ θα βρεις σουβλατζίδικα,μπαρ,περίπτερα ανοιχτα?
    Ποσες φορες θα το πουμε... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!
    Αντιθετα ειναι υποχρεωτικο να ανοιγεις μονο μεσα στο ωραριο που σου επιτρεπουν.
    Οσο για τους ξενους και τις ρυθμισμενες κοινωνιες τους ειναι τουλαχιστον 100 χρονια πισο...
    Ειδες αμα δεν εχεις το ΠΑΜΕ και τους εργατοπατερες να βοηθα τον εργαζομενο εκει που πραγματικα χρειαζετε πως καταντα η κοινωνια. Τους φαγανε τα αφεντικα...

Μέσα κυρίως ήταν κοριτσόπουλα-γυναίκες γαρ να δοκιμάζουν φουστάνια...Τώρα εάν τα πήραν 5-5 δεν ξέρω...
    Αρα, ξανα, υπαρχει ζητηση και αρα λογος να ειναι ανοιχτα την Κυριακη;

υ.γ. τα quotations μου δεν αλιωνουν το νοημα των γραφομενων σου.
    Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 03/11/2013 στις 20:19.

Παλαιό μέλος
    Ρε μην κανετε προσωπικες αντιπαραθεσεις.
    Το προβλημα ειναι πολυσυνθετο και οι δυο αποψεις μπορει να ειναι σωστες,αναλογα απο ποια πλευρα το βλεπει ο καθενας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    Αν καποιος προσβαλλετε απο τον τροπο μου ζητω σηγνωμη.

Εγω παντος μεσο ιντερνετ δεν προσβαλλομαι με την καμια.
    (εκτος και αν γινει επι προσωπικου απο ανθρωπους που με ξερουν)

Παλαιό μέλος
    Οταν αναφερεσαι σε καποιον προσωπικα μπορει να το παρεξηγησει και δεν υπαρχει λογος.Ολοι εξαλλου στο ιδιο στρατοπεδο ειμαστε.

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    Το προβλημα ειναι πολυσυνθετο και οι δυο αποψεις μπορει να ειναι σωστες,αναλογα απο ποια πλευρα το βλεπει ο καθενας.
    βρε πατριώτη, πως μπορει να ειναι σωστο και από τις 2 πλευρές?
    και με τον χωροφύλαξ, και με τον αστυφύλαξ?

απο την στιγμη που υπαρχει ζητηση θα επρεπε να υπαρχει και προσφορα και οποιον τον συμφερει μενει ανοιχτος. Δεν ειναι υποχρεωτικο.
    Nαι....Υπάρχει ζήτηση.Δεν γινεται να υπάρχει ζήτηση από την μία και να κλείνουν μαγαζιά από την άλλη.
    1+1=2.Εδώ μου λες ότι 1+1=3.Αφού δεν υπάρχουν λεφτά για έξτρα πως θα ψωνίσει κάποιος?Την Κυριακή αυγατίζουν?
    Υποχρεωτικό δεν είναι σίγουρα αλλά εάν γίνει νόμος θα είναι.Και εκεί είναι που αρχίζει η ιστορία.

Χωρις καν Κυριακη πολλες φορες γιατι επρεπε να βοηθησω τους γονεις μου σε αγροτικες και αλλες δουλειες... Αμισθι προφανος και απο ηλιο σε ηλιο...
    όλοι μας έχουμε δουλέψει ανασφάλιστοι,από ήλιο σε ήλιο,από δύση σε δύση.Εσύ είσαι τυχερός που δούλευες για λογαρισμό των γονιών σου.Εγώ δούλευα για μία καφετέρια.Αλίμονο αν υπάρχει το ίδιο όφελος.

Ο εργοδοτης μπορει να σου πει και να του κατσεις...
    Αν ο εργοδωτης εχει διαθεση να παρανομει μπορει να παρανομει και να σε αδικει οτι και να λεει ο νομος.
    Ρωτα τι γινετε στις τουριστικες περιοχες (ή και μια βολτα απο το μοναστηρακι) με τα τρελα ωραρια και τα 12ωρα χωρις καν να εισαι δηλωμενος. Νοιαστηκε κανεις τωσα χρονια;
    Ποιος ειναι ο υποκριτης;

Το προβλημα ειναι η εφαρμογη των νομων, οχι ο νομος.
    Αν ο νομος (ή οι νομοι) τηρουνται ο εργοδωτης που θα ΕΠΙΛΕΞΕΙ να δουλεψει Κυριακη ή οποιο αλλο ωραριο θελει, θα ξερει οτι θα πρεπει να προσλαβει εξτρα προσωπικο ή να πληρωσει υπερωριες. Αν το κοστος ειναι μεγαλυτερο απο τα εσοδα δεν εχει νοημα.
    Με αυτο το σκεπτικο ο νομος ειναι προς την σωστη κατευθηνση της πληρης απελευθερωσης του ωραριου των καταστηματων.

Αλλα ποιοι ειναι οι εργοδοτες που ειναι ποιο πιθανο να παρανομησουν;
    Οι μεγαλες πολιεθνικες-αλυσιδες (ουουουου 666), τα μεγαλα μαγαζια (ουου καπιταλες) ή τα μικρα συνοικιακα μαγαζια;
    hint: αυτοι που ειναι και ποιο πιθανο να μην κοψουν αποδειξεις ή να πουλανε λαθρεα.
    Αρα ποιους ευννοει το μετρο και με ποιους εχεις προβλημα;

Ο εργοδότης θα πει ότι θέλει.Και αυτός που φοβάται και καλά κάνει,θα το κάνει.Το έκανε και παλαιότερα που τα πράγματα ήταν καλύτερα.Κανένας νόμος δεν θα σε καλύψει ούτε θα σε παρηγορήσει.Ξέρω τι γίνεται στις τουριστικές περιοχές.Το γιατί με λες υποκριτή δεν κατάλαβα.Αφού λοιπόν ξέρουμε τι γίνεται στις τουριστικές περιοχές τότε να επεκτέινουμε το μέτρο?Αυτό λες?Η μήπως τηρούνται οι νόμοι στην Ελλάδα και δεν το ξέρω οπότε θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο σε περίπτωση που μας αδικήσουν.Και ασφάλεια έχουμε στα οχήματα μας αλλά παρακαλάμε και κάνουμε τον σταυρό μας μην τρακάρουμε ακόμα και αν δεν χτυπήσουμε.
    Εάν γουστάρεις πλήρη απελευθέρωση τότε δεν θα έχεις ιδέεα από οικογένεια και μάλλον δεν θα αποκτήσεις.

Ποιο εργοδότες είναι πιθανό να παρανομήσουν?Σε πρώτη φάση οι μικροί οι οποίοι όπως λες δεν κόβουν αποδείξεις(άρα δεν εφαρμόζονται οι νόμοι που έλεγες προηγουμένως γενικότερα άρα και για την προστασία του εργαζομένου).Τα μεγάλα μαγαζιά δλδ είναι Άγιοι έτσι?
    Να σου πω τι κάνουν τα μεγάλα μαγαζιά που το βλέπεις αλλά δεν το παίρνεις χαμπαρι αγαπητέ.....Ρυθμίζουν την αγορά και τις τιμές.Πήγαινε να πάρεις ένα επώνυμο αθλητικό παπούτσι μάρκας μαικ π.χ. παντού η ίδια τιμή.Πήγαινε να πάρεις ένα κινητό τηλέφωνο παντού η ίδια τιμή.Να μην πούμε για τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ και το τι γίνεται με τον ανταγωνισμό στα ράφια από τις εταιρίες....
    Από τα γραφόμενα σου εάν κατάλαβα στοχοποιείς τα μικρά μαγαζιά ότι ευθύνονται για την φοροδιαφυγή και ότι είναι οι πρώτοι που θα παρανομήσουν?

Συνεχεια απο κάτω

Κατι ελεγα για ασφαλιστικη καλυψη αλλα μαλλον το ξεχασες...
    Αλλα δικιο εχεις 50 ευρο. Αμα ησουν 18 χρονων και η οικογενεια σου δυσκολεβοταν, να τους εφτυνες στα μουτρα αυτους που τολμησαν να σου δωσουν 50ευρο...
    Ουτε ενα πανερι λουλουδια στον ΡΕΜΟ... Ντροπη...

Υπήρξα 18 ετών όπως και εσύ.Εσύ δουλευες για τους γονείς σου εγώ για τον εργολάβο,για τον ιδιοκτητη του μπαρ κ.ο.κ.
    Δεν είπα πουθενα ότι 50 ευρώ δεν είναι χρήσιμα αλλά αυτό που λέω είναι ότι δε σώνουν.Ας μην το γελιοποιούμε με στυλάκι ισοπεδωτικό για μπουζούκια και Ρεμο...

Να σε βαλουμε στα σύνορα και στα λιμάνια τσεκαδορο.
    Το οτι δεν εξυπηρετείτε ο τουριστας και αφηνει κακες εντυπωσεις ειναι χειρωτερο ή καλυτερο απο το οτι χανει και ο τοπος-χωρα εισαγωμενο ρευστο;
    Σοβαρα τωρα... τρολαρεις ετσι;

Σου ξαναλέω και στο ξαναλέω ότι χέστηκα για αυτόν που θα πει ότι ''I visited Greece but the shops are closed on Sunday''
    ''Ι dont give a f@ck''
    Και όχι δεν τρολάρω.Τωρα για τσεκαδόρο στα λιμάνια σου είπα και πριν άσε την ειρωνία και μίλα με επιχειρηματα.

Ποσες φορες θα το πουμε... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!
    Αντιθετα ειναι υποχρεωτικο να ανοιγεις μονο μεσα στο ωραριο που σου επιτρεπουν.
    Οσο για τους ξενους και τις ρυθμισμενες κοινωνιες τους ειναι τουλαχιστον 100 χρονια πισο...
    Ειδες αμα δεν εχεις το ΠΑΜΕ και τους εργατοπατερες να βοηθα τον εργαζομενο εκει που πραγματικα χρειαζετε πως καταντα η κοινωνια. Τους φαγανε τα αφεντικα

Ωπα εδω με τσάκωσε τι κόμα είμαι!!!
    Εχει καταντήσει αφόρητα κουραστικό να μπαίνου ταμπέλες στον κόσμο.Και εξηγούμαι...
    Ακούς metal είσαι σατανιτστής...
    Έχεις μούσια είσαι αριστερός....
    Φοράς πόλο μπλουζάκι είσαι δεξιός...
    Από εναν νεαρό ανθρωπο περίμενα ποιο ανοιχτό μυαλό.Και εγώ κάλιστα θα μπορούσα να σου πω ότι αυτά που λες εκφράζουν την ΝΔ.
    Από πότε οι απόψεις των ανθρώπων αποτελούν ιδιοκτησία-λάβαρο των κυβερνήσεων και όχι το αντίθετο?Βεβαια αυτό τους συμφέρει γιατί έτσι αυτόματα εντάσεσαι στον φαυλο κυκλο της πολιτικής(αυτής)και όχι της αγνής πολιτκής(εαν υπάρχει)
    Αυτο που έκανες εσύ λέγοντας για ΠΑΜΕ είναι το εισητηριο για παρει κομματκη χροια η συζητηση.

Αρα, ξανα, υπαρχει ζητηση και αρα λογος να ειναι ανοιχτα την Κυριακη;
    Πιτσιρίκια ήτανε ως επι το πλέιστον δεν νομίζω να έχουν και πολλές δουλειες-σκοτούρες..Αρα όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να είναι ανοιχτα την Κυριακή.
    Κανω πίσω μόνο στην περιπτωση που κάποιος είναι κύριος του εαυτού του και διευθύνει την επιχείρηση του μονος του.Εαν θέλει να δουλευει ας δουλευει Ηλιο με Ηλιο και χωρις γυαλιά ηλίου αλλα επειδη αυτό ειναι μια ουτοπια δεν προκειται να συμβει.

Εγω δεν μπορω να χωνεψω ότι αυτο το μετρο λανσαρίστηκε σαν μετρο κατα της κρισης.Εαν εσύ πιστευεις ότι ακόμα και με την καθολική τηρηση των νόμων(ο νομος δεν ειναι παντα δικαιος οπως ξερεις) κατα των παραβατων εργοδοτων θα βγουμε από την κριση σηκωνω τα χερια ψηλα.Δηλαδη αυτη είναι και η μονη δικλιδα ασφαλειας που θετεις εσυ σαν καταναλωτης-πολίτης η τηρηση του νομου,που δεν γίνεται ποτε οπως ειπες στις τουριστικες περιοχες οπως ειπες παραπάνω αλλα ας γίνει ελευθερο το ωραριο μωρε...
    Αυτο φίλε λεγεται ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ορισμός αυτολεξεί.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Αν δουλεύεις την Κυριακή
    ΠΟΤΕ θα δεις τα παιδά σου?

ΠΟΤΕ θα κουβεντιάσεις μαζί τους ?
    Πότε θα τα συμβουλέψεις, θα τα μεγαλώσεις?

Και Η χυδαιότητα

Αυτοί που μας λένε να δουλεύουμε Κυριακή

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

που όταν γίνει κάτι θα πεταχούν πρώτοι και θα πουν ...

η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ φταίει ! ! ! ! !

:a31:

-------
    υγ1
    μια μέρα θα κάνεις κι εσύ παιδιά και τότε θα δεις τι πάει να πει

υγ2
    Αυτές οι κωλόγριες στο Παλιό Φάληρο που έτρεχαν στο Λιντλ σήμερα το πρωί και βάραγαν τις πόρτες να τους ανοίξουν τι ανάγκη είχαν δε κατάλαβα???
    Το πε ο ΣΚΑΙ ?

ΖΩΑ !
    ανανήψαντας

Εγώ θα πρότεινα να υπάρχει και ένας επιστάτης που να πυροβολάει όποιον "κατεβάζει" ρυθμό στο μάζεμα του μπαμπακιού.

ουπς! μπερδεύτηκα

Εδώ μιλάμε για το πως η συνεχόμενη εργασία χωρίς ημέρες ανάπαυσης θα φέρει την ανάπτυξη και θα μπορούμε πια να έχουμε όλοι δουλειά και με τα λεφτά που θα παίρνουμε ΟΤΑΝ μας πληρώνουν, θα μπορούμε να τα χαλάμε με την οικογένεια και τους φίλους μας στον ελεύθερο χρόνο.
    Τι δεν θα εχουμε ελεύθερο χρόνο αφου θα δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα?
    Ναι αλλά θα έχουμε τους τουρίστες που θα μας τα ακουμπάνε ολες της ημέρες.
    Θα κερδίζει το πολυκαταστημα και θα μοιράζει τα κέρδη στους εργαζόμενους μεγαλώνοντας τους μισθούς τους
    Το minimarket της γειτονιάς όμως θα εκμεταλλευτεί τον υπάλληλο και δεν θα μοιράζει τα κέρδη που θα φέρει η ανάπτυξη.
    εμμ
    χικ

sorry αλλά εχω τριτόσει το ποτηράκι το τσίπουρο και γράφω μ@λακίες

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    βρε πατριώτη, πως μπορει να ειναι σωστο και από τις 2 πλευρές?
    και με τον χωροφύλαξ, και με τον αστυφύλαξ?
    Δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο.Εγω ειμαι κατα σε αυτο το μετρο αλλα και αυτοι που ειναι υπερ εχουνε σοβαρα επιχειρηματα.Δεν μπορω ευκολα να πω σε καποιον που πρεπει να τζιραρει την Κυριακη για να καλυψει καποια επιταγη τη Δευτερα,να μην ανοιξει.Η να του απαγορευσω με το ετσι θελω να κανει οτι θελει την δικη του επιχειρηση.Εχουνε σιγουρα και αυτοι τα δικια τους,ασχετα αν εγω διαφωνω με το συνολο των επιχειρηματων τους.
    Στην τελικη,σκοπος ειναι να καταλαβουμε ολοι ,οτι το μετρο δεν θα προσφερει τιποτε μακροπροθεσμα και να αυτοκαταργηθει.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Αν δουλεύεις την Κυριακή
    ΠΟΤΕ θα δεις τα παιδά σου?

ΠΟΤΕ θα κουβεντιάσεις μαζί τους ?
    Πότε θα τα συμβουλέψεις, θα τα μεγαλώσεις?

Και Η χυδαιότητα

Αυτοί που μας λένε να δουλεύουμε Κυριακή

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

που όταν γίνει κάτι θα πεταχούν πρώτοι και θα πουν ...

η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ φταίει ! ! ! ! !

:a31:

-------
    υγ1
    μια μέρα θα κάνεις κι εσύ παιδιά και τότε θα δεις τι πάει να πει

υγ2
    Αυτές οι κωλόγριες στο Παλιό Φάληρο που έτρεχαν στο Λιντλ σήμερα το πρωί και βάραγαν τις πόρτες να τους ανοίξουν τι ανάγκη είχαν δε κατάλαβα???
    Το πε ο ΣΚΑΙ ?

ΖΩΑ !
    Αυτο ειναι το ζουμι.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    οποιος ΜΑΛΑΚΑΣ ιδιωτικος υπαλληλος ξαναυποστηριξει οτι κανεις δεν φωναξε οταν πλητονταν τα εργασιακα του κεκτημενα και δικαιωματα ενω ο ιδιος δουλευε και χτες, τρωει κλωτσια στα μουτρα.

απλα και ομορφα.

και οποιος κυριακατικος καταναλωτης ξανασκουξει οταν μπει το αγγουρι λιιιγο πιο βαθια και στο δικο του κωλαρακι φιλαω μια κλωτσια και γι' αυτον.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Υπαρχουν δυο μεγαλα θεματα.

ΠΡΩΤΟ αν η αλλαγη του νομου ειναι καλη ή κακη
    ΔΕΥΤΕΡΟ αν ο νομος μπορει να εφαρμοστει σωστα.

Για το πρωτο δεν εχω ακουσει απο κανενα καποιο επιχειρημα εναντιων.
    Γιατι συμφωνα με τους νομους ΑΝ ενα μαγαζι ανοιξει μια μερα παραπανω, θα αναγκαστει (για να μην παρανομησει) να προσλαβει επιπλεον προσωπικο.
    Το επιπελον προσωπικο σημαινει μερικες χιλιαδες θεσεςι εργασιας (εστω και part time). Δεν θα λυσει το συνολικο προβλημα της ανεργιας-υφεσης, ισος και να μην λυσει εντελος το προβλημα των μερικων χιλιαδων, αλλα θα βοηθησει μερικους χιλιαδες. Κακο παντος δεν θα κανει.
    Κακο ειναι να περιμενεις το μανα εξ ουρανο να βοηθησει.
    Το αν τελικα το συμφερει το μαγαζι να κανει κατι τετοιο ειναι δικο του θεμα. Εσωδα-εξωδα.
    Ο γωνιος-συντροφος-εκδρομεας του σαββατοκυριακου κτλπ που θα πρεπει να δουλεψει την Κυριακη θα εχει αλλη μερα ελευθερη. Ειτε με εναλλαξ βαρδιες ειτε μονημα.
    Δεν ειναι καινοφανης ο νομος. Εχουν επιλυθει-δοκιμαστει τα θεματα αυτα και στο εξωτερικο και στην ελλαδα για τις επιχειρησεις-εργασιες που ειναι ανοιχτα περισσοτερες ωρες απο το κανονικο. Δεν θα ξανακαλυψουμε τον τροχο.

Στο δευτερο θεμα για την εφαρμογη του νομου...
    Προφανος και θα υπαξει προβλημα αν ενα αφεντικο σου πει ερχεσαι ΚΑΙ κυριακη (με λιγα ακομα ή και καθολου χρηματα) και το ωραριο σου υπερβει τις 40 ωρες.
    Το ιδιο και αν σου πει θα δουλεψεις υπερωριες αλλα δεν θα τις πληρωνεσε.
    Το ιδιο και αν σου πει θα δουλεβεις 8ωρο αλλα θα σε δηλωνω 4ωρο.
    Το ιδιο και αν σε εχει αδήλωτο και ανασφαλιστο με 350ευρο.
    Το ιδιο και αν δουλεψεις αλλα στο τελος του μηνα σου πει δεν βγαινω για να σε πληρωσω.

Ποιο ακριβος ειναι το επιχειρημα σας;
    Οτι απο την στιγμη που δεν μπορει να εφαρμωστει (απο μονος του??) ΠΑΝΤΟΥ ΣΩΣΤΑ ο νομος δεν θα πρεπει να εφαρμωστει πουθενα;
    Να συμφωνησω αν θελετε αλλα ανοιγουμε κακα προηγουμενα.
    Υπαρχει αντικαπνιστικος νομος αλλα δεν εφαρμοζετε παντου; Καταργητε γιατι δεν μπορουμε να τον εφαρμωσουμε.
    Δεν φορανε ολλοι κρανος; Προερετικη η χρηση κρανους.
    Δεν ειναι ασφαλισμενοι; Δεν ειναι υποχρεωτικη η ασφαλιση για να μην αδικουνται οι υπολοιποι.
    Παραβιαζουν το κοκκινο, το στοπ και τον μονοδρομο. Καταργητε ο νομος και οι ποινες.
    Δεν πληρωνουν φορους; Οποιος θελει και μπορει ας πληρωνει.

Παρόμοια θέματα

1. Θα παίξει τίποτα την Κυριακή???
    από petridist στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2004, 14:21
  2. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2004, 09:08
  3. Την Κυριακη 21/3 κανονιζεται βολτα στην Αγια Αννα..
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2004, 10:00
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 14:42
  5. την Κυριακή που λέτε...
    από NLS στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 15:13

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε