Σελίδα 17 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 7121314151617
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 245 από 245

Θέμα: Πολυεργαλειο - Σουγιας (LEATHERMAN vs VICTORINOX)

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Ναι το περασα με τη βαλίτσα που έκανα check η οποία ανοίχτηκε γιατί βρήκα μέσα ένα χαρτί από TSA ότι ελέγχθηκε πριν φορτωθεί.

Banned
    έχω στην κατοχή μου αυτή την στιγμή το leatherman surge για 17 χρόνια και τον Mut περίπου 6 χρόνια.ο πρώτος που είχα ήταν Victorinox Swisstool X που μου τον έχανε κάνει δώρο.ετσι άρχισα να λατρεύω τα multi tool άσχετα εάν αργότερα τον πούλησα .παιδια καλός οVictorinox Swisstool X αλλά letterman δεν είναι όπως και ο sog αλλά και ο gerber.δουλευω το surge 17 χρόνια σε καθημερινή βάση σε βιομηχανία ως μηχανικός και ξέρω πολύ καλά της αντοχές αρκετών πολυεργαλειων. ο leathrman στα πενσοειδοι είναι πολύ μπροστά. για τα αλλά δεν εγώ γνώμη τύπου σουγιάδες και πολυκατσαβιδια
    Τελευταία τροποποίηση από xristospatsou; 23/10/2018 στις 23:21.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xristospatsou Προβολή μηνύματος
    έχω στην κατοχή μου αυτή την στιγμή το leatherman surge για 17 χρόνια και τον Mut περίπου 6 χρόνια.ο πρώτος που είχα ήταν Victorinox Swisstool X που μου τον έχανε κάνει δώρο.ετσι άρχισα να λατρεύω τα multi tool άσχετα εάν αργότερα τον πούλησα .παιδια καλός οVictorinox Swisstool X αλλά letterman δεν είναι όπως και ο sog αλλά και ο gerber.δουλευω το surge 17 χρόνια σε καθημερινή βάση σε βιομηχανία ως μηχανικός και ξέρω πολύ καλά της αντοχές αρκετών πολυεργαλειων. ο leathrman στα πενσοειδοι είναι πολύ μπροστά. για τα αλλά δεν εγώ γνώμη τύπου σουγιάδες και πολυκατσαβιδια
    Ο καθένας υπερέχει στα δικά του σημεία. Τα leatherman δε θα αποκτήσουν ποτέ τη λειτουργία των victor και όπως φαίνεται θα αργήσουν ακόμα πολύ να έχουν πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία χωρίς να ανοιγοκλείνεις συνέχεια την πένσα. Η Swisstool X είναι ίδιος απ' το 98 με πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία απ' έξω αλλά ο surge/wave μπορεί να λυθεί για επισκευή χωρίς να στερηθείς το εργαλείο μέχρι να πάει και να έρθει ελβετία.
    Ο surge είναι πιο βαρύς και πιο ογκώδης. Ο Swiss X σε βάρος, όγκο, είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με τον wave (ίδιο βάρος με περισσότερα εργαλεία, ελάχιστα πιο ψηλός, ελάχιστα πιο στενός).
    Το leatherman είναι πιο στιβαρά (όταν πχ προσπαθείς να ξεβιδώσεις με το κατσαβίδι μια βίδα με μεγάλη δύναμη) λόγο σχεδίασης η οποία όμως αυξάνει σημαντικά το βάρος, τον όγκο και την λειτουργία του εργαλείου και έχουν λίγο πιο σκληρό ατσάλι απ' τα victor Όμως το ατσάλι αυτό σκουριάζει πιο εύκολα (πολύ πιο εύκολα) ενώ στο θέμα της αντοχής των εργαλείων, λόγο λαθών στη σχεδίαση, δεν υπερέχουν. Πχ το ίσιο κατσαβίδι στα leatherman έχει γωνίες ενώ στα victor έχει στρογγυλεμένες άκρες. Οι γωνίες χαλάνε πολύ πιο εύκολα και σίγουρα αυτη η σχεδίαση είναι ακατάλληλη για χρήση σε βίδες διαφόρων μεγεθών (πολυεργαλείο είναι όχι συλλογή με κατσαβίδια).

Τα victor έχουν πιο αποτελεσματικά εργαλεία (πρινόνι που κόβει καλύτερα, πολύ πιο άγριες λίμες, καλύτερα ψαλίδια, μακρύτερα κατσαβίδια) και γενικά πιο καλοσχεδιασμένα εργαλεία. Τα leatherman εχουν σουγιάδιες που ανοίγουμε με το ένα χέρι, ανταλλάξιμες μύτες, διαμαντόλιμα κ.α.

Έχω χρησιμοποιήσει και έχω ασελγήσει σε ότι leatherman υπάρχει ή υπήρξε. Καθημερινά χρησιμοποιώ ένα StoolX ενώ κάπου υπάρχει και ένα leatherman. Δεν μπορώ να αποφασίσω ποια είναι καλύτερα.

Θέλουμε να δούμε φωτό από 17 ετών surge. Come on!!!!!!!!

Edit. Gerber της προκοπής είχαμε να δούμε πολλά χρόνια. Τώρα τελευταία έβγαλε ένα μοντέλο που έχει καλά στοιχεία.
    Τα Sog έχουν τα δικά τους συστήματα που επίσης προσφέρουν πλεονεκτήματα αλλά έχουν και άλλου είδους μειονεκτήματα.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 24/10/2018 στις 22:04.
    Sent from me using a computer.

Banned
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	B4F15096-49A4-4D8B-B6C6-AFFECD3859B5.jpg 
Προβολές:	142 
Μέγεθος:	100,6 KB 
ID:	400813Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DCB9C161-1E29-4B19-AE59-EB9E14A733E8.jpg 
Προβολές:	144 
Μέγεθος:	62,0 KB 
ID:	400812Ο πρώτος lestherman surge Τον έχω από το 2005. Τον προσέχω πάρα πολύ το τρόχισμα του γίνεται πάντα με πέτρα και τακτική λίπανσή. Είναι αλήθεια ότι είναι πιο ευάλωτη σε σκουριά εάν δεν τους προσέξεις. Όσο για το leatherman mut Το μετάνιωσα όταν τον έπιασα στα χέρια μου όχι γιατί δεν είναι όμορφος αλλά δεν είναι χρηστικός για τη δουλειά που κάνω. Έχω και έναν wave Που τον έχω από το 2000 απλά τώρα τον έχω στο εξοχικό και δεν έχω φωτογραφία αλλά προσεχώς θα αναρτήσω
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 7DBB8171-B611-4330-A424-835C445ABDC4.jpg‎  
    Τελευταία τροποποίηση από xristospatsou; 03/11/2018 στις 10:35.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της raccoon
    Leather man, Victor Knox & Gerber είναι όλα καλές μάρκες. Δεν θα σγουριασουν, θα κάνεις με όλα δουλειά. Νομίζω το Gerber είναι λίγο πιο φιλικό σε τιμή στα αντίστοιχα εργαλεία με τα άλλα. Εκδρομές, βουνό, κάμπινγκ, στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή στην μηχανή είναι εργαλείο.
    Σε τι τιμή θα πας και με πόσα εργαλεία θα διαλέξεις, είναι προσωπική υπόθεση.
    Εγώ έχω leatherman kick, είναι από τα μικρά, ( πενσα, μαχαίρι, 2κατσαβιδια, 1 σταυρωτό, 1 λίμα, κλειδί για μπύρες και κονσέρβες ) δεν μου χρειάστηκε ποτέ κάτι περισσότερο, αλλά με αυτά που εχει είναι ότι πρέπει. Βολικό και στην μεταφορά.
    Μετά από πολύ κακή χρήση (στραβώσε ένα κατσαβίδι ισιο και φθαρθηκε η μύτη από το σταυρωτό), το πήγα πίσω και έγινε αντικατάσταση με καινούριο. ( Εγγύηση ευ όρους ζωής)

Σελίδα 17 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 7121314151617

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. 300v vs 5100
    από alex14 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket