Σελίδα 17 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 71213141516171819202122 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 349

Θέμα: -10 χρόνια προσδόκιμο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Και μόνο η κοινή σε όλους μας παραδοχή της αναγκαιότητας προστασίας των ζώων και όλων των ειδών του πλανήτη , εμπεριέχει την συνειδητοποίηση της ανωτερότητας μας .

Διαφορετικά πως ? Και γιατί ?

Σχετικά δε με τους προλαλήσαντες ..

Συμφωνώντας με δικές μου θέσεις , μου στερείτε το δικαίωμα της αντιπαράθεσης .

Επειδή δεν συμφωνώ περί της ανωτερώτητας του ανθρώπου, δε σημαίνει ότι διαφωνούμε σε όλα.

Όμως δες το οξύμωρο -> η προστασία της ζωής στο πλανήτη έχει ως αποτέλεσμα τα λιοντάρια να ξεσκίζουν τις αντιλόπες σε βίαιο θάνατο,
    οι αντιλόπες να κατασπαράζουν ότι πανίδα βρεθεί μπροστά τους, τα χορτάρια επανατρώνε ότι μείνει από τα σκατά του γύπα που τρώει τα ψοφίμια
    and so on. Εμείς λοιπόν θέλουμε να προστατεύσουμε τα λιοντάρια, τις αντιλόπες και τα χορτάρια να αλληλοσπαράζονται.
    Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος;

Μα ποιος άλλος από το να μην διαλύσουμε το οικοσύστημα το οποίο θρέφει ΕΜΑΣ.

Πάλι για τη πάρτυ μας δουλεύουμε, απλά και όμορφα, ποια ανωτερότητα;

Αντικειμενικοτητα...

1. Εισαι εσυ, ο σκυλος σου και ενα παιδι σε ενα απομονομενο μερος. Το παιδι ειναι στα προθυρα του θανατου και εσυ εχεις δυο συριγγες. Στην μια συριγγα εχει το φαρμακο που θα σωσει το παιδι και στην αλλη δηλητηριο που δρα ακαριαια αλλα δεν ξερεις ποιο ειναι ποιο.
    Η επιλογη ειναι απλη... Διακινδυνευεις την ζωη του παιδιου ή κανεις το αθωο σκυλι πειραματοζωο; Αξιζουν τελικα το ιδιο οι ζωες τους;
    (το δοκιμαζω την συριγγα στον εαυτο μου ειναι η χειρωτερη επιλογη)

2. Θα ελεγες πωτε οτι η καταστροφη της χιροσιμα και του ναγκασακι ηταν μεγαλυτερη λογο του οτι (εκτος αποτους 200.000 ανθρωπους) σκωτωθηκαν και 10.000 περιστερια, 50.000 γατες και 1.000.000 πεταλουδες;

3. Η "Φυση" εχει μηχανισμους ελεγχου του μεγιστου επιτρεπομενου αριθμου ζωων ανα περιοχη. Οταν πολλα οντα ζουν σε μικρο χωρο ξεσπουν λιμοι και λοιμοι που αποδεκατιζουν (ή και εξαφανιζουν) την υπερσυγκεντρωση αυτη. Αρα η πανουκλα ή η ευλογια π.χ., ειναι κακη για τους ανθρωπους αλλα καλη για την βιοποικιλότητα του πλανητη. Κακος λοιπων την καταπολεμησαμε;

Αν στο 1 δεν θα σωζατε την ζωη του παιδιου θυσιαζοντας την ζωη ενος σκυλου ειστε τουλαχιστον ανήθικοι.
    Αν στο 2 συμφωνητε δεν εχετε αισθηση του μετρου.
    Αν στο 3 συμφωνητε καλο ειναι να μαθετε οτι ο πλανητης και η ζωη σαν συνολο πανω σε αυτον δεν κυνδυνευει. Το 99,9 ολων των μορφων ζωης που υπηρξαν πωτε εχει εξαφανιστει απο την ιδια την "φυση". Αλλοιμονο αν η "ζωη" στον πλανητη κυνδυνευε απο μερικους "εξυπνους" πυθηκους. Εμεις και μερικα αλλα συγχρονα ζωα θα αυτοεξαφανιστουμε, ΑΠΛΑ.

Αρα το ολο θεμα καταληγει στην διαχειριση πορρων.
    Ειναι σπαταλη πορων το να πετας το 80+% απο μια πεπερασμενη ποσοτητα ενεργειας. Το οτι ταυτοχρονα δημιουργεις ρυπους και μολυνση του περιβαλοντος θα προστεθει στην "ζυγαρια" μονο οταν θα υπαρξουν εναλλακτικες που θα μολυνουν το περιβαλλον λιγοτερο.
    Το να σκωτωνεις ζωα που εκτραφικαν για τον σκοπο αυτο δεν ειναι σπαταλη. Ισος ειναι ανυθηκο να σκοτωνεις ζωα γενικα, αλλα και εμεις ζωα ειμαστε και εχουμε κοφτερουτσικους κυνοδοντες...

Αρκετα μεχρι εδω και σαν επιλογο να επισημανω την αποψη οτι το νορμαλ στην "φυση" ειναι το να πεθαινεις με τρομερο πονο και με φρικτο τροπο συνηθος εχοντας ακομα τις αισθησεις σου καθος ενα αλλο ζωο ξεκιναει να σε κανει γευμα του.
    Το να πεθαινεις στο κρεβατι σου (σχετικα ηρεμα) ειναι ανθρωπινη επινοηση και μαλιστα ΠΟΛΥ προσφατη...
    Luis CK

υ.γ. Πρωταρχικο κινητρο του 99,9% της ζωης στον πλανητη ειναι η διαιωνηση των γονιδιων καθε ζωντανου οργανισμου. Αυτος ο εγωισμος-ατομισμος δημιουργει την αναγκη σε πιο εξεληγμενα ειδη (κυριος θυλαστικα) της επιβιωσης της φυλης ως αποτελεσματικοτερο μεσο διαιωνισης των γονιδιων...
    Για περισσοτερα διαβαστε το The Selfish Gene του Richard Dawkins. Βγαινει και σε audio book και ειναι οτι πρεπει για να ακουει κανιες οταν κανει χειρονακτικη δουλεια.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Τι σημαίνει εξίωση και ποιος ορίζει ποιος είναι ίσος ή όχι; Για τον άνθρωπο ένας συνάνθρωπος έχει μεγαλύτερη "αξία" απ΄ότι ένας σκύλος, όπως για την αρκούδα , το αρκουδάκι της έχει μεγαλύτερη αξία από οποιονδήποτε άνθρωπο. Από εκεί και έπειτα, αν αποστασιοποιηθείς λίγο και δεις τα πράγματα στο σύνολο τους, χέστηκε η φοράδα στο γενί τζαμί για την αρκούδα που σκοτώθηκε στην Εγνατία, όπως επίσης χέστηκε η φοράδα στο γενί τζαμί για το πολύνκερο που σημειώθηκε στην Εγνατία με 15 ανθρώπους να αποχαιρετούν τον μάταιο τούτο κόσμο. Η Γη θα συνεχίσει να γυρίζει με ή χωρίς την αρκούδα ή τους 15 συνανθρώπους μας. Αν το πάμε πιο μακρύα χέστηκε το σύμπαν αν σκάσει μετεωρίτης και μας εξαϋλώσει όλους, ανθρώπους, αρκούδες, σκύλους και ότι υπάρχει σε αυτό τον πλανήτη.

Το όλο θέμα έχει να κάνει με την έπαρση μας, νομίζουμε ότι είμαστε κάτι ξεχωριστό ως είδος και ότι όλοι και όλα μας χρωστάνε και πρέπει να μας (εξ)υπηρετούν. Φούτσες κύριοι...
    Χυμαδόρη τι λες? Εγώ ξέρω ότι ο θεός μας έφτιαξε καθ' εικόνα και ομοίωσιν του, αφού πρώτα είχε δημιουργήσει όλο το σύμπαν γύρω μας.

Ξέρω πως κατέχω το κέντρο όλων των πραγμάτων διότι ως λογικό ων έχω την αντιληπτική ικανότητα να δεχθώ τη θεία αποκάλυψη. Δεν δημιουργήθηκε ο άνθρωπος χάριν του κόσμου αλλ' ο κόσμος χάριν του ανθρώπου διότι μόνο μόνο σε αυτόν αποκαλύφθηκε το πλήρωμα της θείας αγάπης.

Με μια τέτοια ανθρωποκεντρική θεώρηση πως είναι δυνατόν να δεχθώ ότι το σύμπαν είναι ανεξάρτητο προς την ύπαρξή μου?
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Χυμαδόρη τι λες? Εγώ ξέρω ότι ο θεός μας έφτιαξε καθ' εικόνα και ομοίωσιν του, αφού πρώτα είχε δημιουργήσει όλο το σύμπαν γύρω μας.

Ξέρω πως κατέχω το κέντρο όλων των πραγμάτων διότι ως λογικό ων έχω την αντιληπτική ικανότητα να δεχθώ τη θεία αποκάλυψη. Δεν δημιουργήθηκε ο άνθρωπος χάριν του κόσμου αλλ' ο κόσμος χάριν του ανθρώπου διότι μόνο μόνο σε αυτόν αποκαλύφθηκε το πλήρωμα της θείας αγάπης.

Με μια τέτοια ανθρωποκεντρική θεώρηση πως είναι δυνατόν να δεχθώ ότι το σύμπαν είναι ανεξάρτητο προς την ύπαρξή μου?
    Ασταδιαλα... ντύθηκες το ράσο καημένε Σουπιά???

Ρε τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν απομακρύνεται από τον κόσμο....
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Θα το κλειδώσεις ρε κεφτέ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Θα το κλειδώσεις ρε κεφτέ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator

Τι πίνετε ρε Αποστόλη στην Θεσσσσαλονίκη;;;;;;;;;
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος

Λαθος.
    Θεσσαλλλλλονικη

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Λαθος.
    Θεσσαλλλλλονικη

Λάθος και οι δύο.

Κρήτη.

Θέλετε τώρα να σας απαντήσω?
    Sent from me using a computer.

Βρε Δάσκαλε ....

ΗΜΑΡΤΟΝ !!!

ΔΕ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ.........ΔΕ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ

Κρίμα καί σ'έχω γιά ξύπνιο παιδί..!!

Διαφωνούντες συμφωνούμε !

Εξαιρετικό το post του sonic και η αναφορά του στο «Εγωιστικό γονίδιο» του Richard Dawkins Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη..
    Βρε άνθρωπα, βεβαίως και συμφωνούμε σε πολλά σου λέω, απλά την "ανωτερώτητα" που λες εσύ, εγώ την ονομάζω ως "εξελικτικό αβαντάζ" ας πούμε, που βοήθησε τον άνθρωπο
    να επιζήσει σε κάποιες πολύ αντίξοες συνθήκες για αυτόν (π.χ. η εποχή των παγετώνων).
    Όπως λές ακριβώς, αν ξυπνήσει στραβά ο ήλιος, ή κάτι άλλο εδώ κοντά (π.χ. κοίτα εδώ) πάπαλα και η ανωτερώτητα και η κατωτερότητα και όλα όσα γνωρίσαμε, γνωρίζουμε ή νομίζουμε
    ότι θα γνωρίσουμε στη γειτονιά μας.

Όσο για το σχόλιο του sonic, στο 2ο μισό είναι μια χαρά, στο 1ο πέφτει στην ίδια λούμπα με σένα.

@sonic, η επιλογή μεταξύ σκύλου και παιδιού δεν έχει να κάνει με ηθική. Έχει να κάνει με το ποιον αγαπάς περισσότερο.
    Πιθανόν να δοκίμαζα τη σύριγγα σε μένα τον ίδιο δηλαδή, αυτοθυσία γιου νόου.

Και η αγάπη δεν είναι παρά ορμόνες, ή αν θες, η ίδια η προσπάθεια να επιζήσουν τα γονίδιά σου, οπότε σε αυτή τη περίπτωση
    οπωσδήποτε η "λογική" και όχι η ηθική επιλογή θα ήταν να δοκιμάσω στο σκυλί.

@sonic, η επιλογή μεταξύ σκύλου και παιδιού δεν έχει να κάνει με ηθική. Έχει να κάνει με το ποιον αγαπάς περισσότερο.
    Δλδ θες να μου πεις οτι αν το παιδι (που μονο εσυ μπορεις να βοηθησεις να μην πεθανει θυμιζω) δεν ηταν δικο σου, απλα θα επερνες τον (αγαπημενο) σκυλο σου και θα πηγαινες παραπερα;
    Και οτι τελικα ολο αυτο δεν ειναι θεμα ηθικης φυσεως αλλα λογικης σκεψης;

Πιθανόν να δοκίμαζα τη σύριγγα σε μένα τον ίδιο δηλαδή, αυτοθυσία γιου νόου.
    Αυτος ο αλτρουισμος τελικα θα ειναι το τελος μας...
    Εξηγησε μου τι ακριβος θα κερδισεις αν κανεις την ενεση στον εαυτο σου;
    Εχεις 50% πιθανοτητα επιτυχιας στην μαντεψια. Αν πεθανεις θα πεθανει και το παιδι μιας και ο σκυλος δεν ξερει απο ενεσεις. Αν ζησεις θα ζησει και το παιδι. Αρα γιατι να μην κανεις κατευθειαν τον πειραματισμο στο παιδι;

Και για να το ολοκληρωσουμε, πηγαμε απο την εγγληματικη αδιαφορια της πρωτης παραγραφου σε πιθανη αυτοκτονια με εκουσιο φονο, με μονο λογο το οτι προτημησες να παιξεις ζαρια με την ζωη ανθρωπων παρα με την ζωη του σκυλου...

Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 03/05/2014 στις 23:36.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    Δλδ θες να μου πεις οτι αν το παιδι (που μονο εσυ μπορεις να βοηθησεις να μην πεθανει θυμιζω) δεν ηταν δικο σου, απλα θα επερνες τον (αγαπημενο) σκυλο σου και θα πηγαινες παραπερα;
    Και οτι τελικα ολο αυτο δεν ειναι θεμα ηθικης φυσεως αλλα λογικης σκεψης;

Αυτος ο αλτρουισμος τελικα θα ειναι το τελος μας...
    Εξηγησε μου τι ακριβος θα κερδισεις αν κανεις την ενεση στον εαυτο σου;
    Εχεις 50% πιθανοτητα επιτυχιας στην μαντεψια. Αν πεθανεις θα πεθανει και το παιδι μιας και ο σκυλος δεν ξερει απο ενεσεις. Αν ζησεις θα ζησει και το παιδι. Αρα γιατι να μην κανεις κατευθειαν τον πειραματισμο στο παιδι;

Και για να το ολοκληρωσουμε, πηγαμε απο την εγγληματικη αδιαφορια της πρωτης παραγραφου σε πιθανη αυτοκτονια με εκουσιο φονο, με μονο λογο το οτι προτημησες να παιξεις ζαρια με την ζωη ανθρωπων παρα με την ζωη του σκυλου...

(μιας που μιλάμε για μένα και το τι θα έκανα)

Η θεωρεία όταν εφαρμοστεί στη πράξη θα είναι σωστή. Εγώ λοιπόν θα προτιμήσω να επιζήσω επιλέγοντας τον σκύλο για πειραματόζωο διότι το παιδί έχει
    γενετικά χαρακτηριστικά (σχήμα ματιών, ήχους και εκφράσεις) τα οποία το κάνουν πιο "συμπαθητικό" σε μένα από (σχεδόν) οποιοδήποτε σκύλο.
    Επίσης, έχω γαλουχηθεί και πλύνει τον εγκέφαλό μου με 4 δεκαετίες μπλα μπλα μπλα για να λυπάμαι τα παιδάκια και όλους τους πιο αδύναμους από
    μένα, και μεγαλώνω (γερνάω πια) τρώγοντας δολοφονημένα πτώματα αγελάδων και γουρουνιών. Έχω επίσης να σκεφτώ τη κατακραυγή του περίγυρού
    μου και όλες τις τύψεις και τις ενοχές που θα έρχονται στο μυαλό μου όταν θα επιστρέφει η εικόνα του νεκρού παιδιού, του πατέρα του, της μάνας του
    και την αναπόφεκτη σύκριση και ταύτιση με αυτούς αν βρισκόμουν στη θέση τους.
    Με λίγα λόγια, ο σκύλος την έκατσε τη βάρκα.

Η μία διαφορά μας είναι, ότι θα θρηνήσω για το σκύλο (σχεδόν, μη ξεχνάμε είναι διαφορετικό είδος) εξίσου όσο θα θρηνούσα για το παιδί.
    Η άλλη είναι ότι αντιλαμβάνομαι τους πραγματικούς λόγους που θα με οδηγήσουν στην επιλογή μου και αυτοί δεν είναι η ηθική,
    αλλά η προσπάθειά μου για επιβίωση σύμφωνα με τους κοινωνικούς κανόνες.
    Η τρίτη και τελευταία είναι, ότι ποτέ δεν υπάρχουν διλήματα με μόνο 2 λύσεις, το υποθετικό ερώτημα που θέτεις είναι ελλιπές.
    Που βρίσκομαι; Ποιος είναι το παιδί; Ο σκύλος είναι δικός μου; Μήπως κοντά υπάρχει κάποιος που μπορει να βοηθήσει; Που ξέρω
    ότι η μια ένεση όντως είναι η σωστή; Τι χρόνο έχω για να αποφασίσω; Μήπως είμαι γιατρός, χημικός, ο Μακγκάϊβερ;

Σελίδα 17 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 71213141516171819202122 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 10 Χρονια moto.gr. Ετήσια βόλτα Κυριακή 20 Μαΐου 2012
    από Cpt. Haddock στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 276
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2012, 00:55
  2. Απαντήσεις: 223
    Τελευταίο μήνυμα: 22/05/2012, 23:33
  3. 10 χρονια γραφει ιστορια !!
    από nic mor στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 24/01/2010, 11:31
  4. 10 χρόνια μετά... τι άλαξε?
    από idomeneas στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2009, 14:33
  5. μετα τα χρονια πολλα να πουμε και τα καλημερουδια 14-10?
    από 675 στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2007, 16:51

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF