Σελίδα 17 από 52 ΠρώτοΠρώτο ... 7121314151617181920212227 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 769

Θέμα: Αγορά Δυναμόκλειδου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Το tti 8-50 είναι αυτό ε;
    Ναι, το καλύτερο εύρος έχει! Πιο κάτω δε θα σου χρειαστεί ενώ οι περισσότερες βίδες κινητήρα που πατάνε φλατζες είναι εκεί μέσα. Το ίδιο και οι περισσότερες βίδες με τις οποίες ασχολούμαστε σε τυπικά σέρβις. (Λάδια, δισκοπλακες δαγκάνες, καπάκια βαλβιδων, βαλβίδες).
    Με άλλο ένα 40-200 είσαι κομπλέ.

3/8 είναι;
    Αυτό είναι https://images-na.ssl-images-amazon....L._SL1200_.jpg αλλά νομίζω έχω δει στο manual της KTM 5nm σε κάποιες βίδες. Θα το ξανατσεκάρω. H tim;h den ξέρω κατά πόσον είναι καλή

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Αυτό είναι https://images-na.ssl-images-amazon....L._SL1200_.jpg αλλά νομίζω έχω δει στο manual της KTM 5nm σε κάποιες βίδες. Θα το ξανατσεκάρω. H tim;h den ξέρω κατά πόσον είναι καλή
    Η τιμή είναι παραπάνω από μια χαρά!

Τα nm είναι μια χαρά.

Εγώ θα το έπαιρνα σε 3/8 γιατί έχει μικρότερη κεφαλή και τα καρυδάκια 3/8 είναι μικρότερα. Αν όμως δεν έχεις τίποτα σε 3/8, τι να πω? Πάρτο σε 1/2 αλλά ίσως κάπου να μη χωράει λόγο όγκου κεφαλής και μεγέθους στο καρυδάκι.

Και λιγότερο από 5 νμ έχουν οι μηχανές, τι θα κάνεις? θα πάρεις δυναμομετρικό κατσαβίδι να βιδώνεις πλαστικά? Ο κατασκευαστής έχει ροπές για όλες τις βίδες, ακόμα και αυτές για το τζαμάκι των φλας!

Οι ροπές που θα συναντήσεις στα μανουαλ των κατασκευαστών είναι από 1 μέχρι 200.
    Το καλύτερο είναι να έχεις..

0-20νμ σε 1/4 ή 3/8

8-50 ή 10-50 σε 3/8

40-200 σε 1/2

Πάρε 5-30 και θα δεις ότι αν αργότερα πέσει στα χέρια σου καμια ευκαιρία για 40-200 θα έχεις κενό 10νμ.
    Sent from me using a computer.

Η τιμή είναι παραπάνω από μια χαρά!

Τα nm είναι μια χαρά.

Εγώ θα το έπαιρνα σε 3/8 γιατί έχει μικρότερη κεφαλή και τα καρυδάκια 3/8 είναι μικρότερα. Αν όμως δεν έχεις τίποτα σε 3/8, τι να πω? Πάρτο σε 1/2 αλλά ίσως κάπου να μη χωράει λόγο όγκου κεφαλής και μεγέθους στο καρυδάκι.

Και λιγότερο από 5 νμ έχουν οι μηχανές, τι θα κάνεις? θα πάρεις δυναμομετρικό κατσαβίδι να βιδώνεις πλαστικά? Ο κατασκευαστής έχει ροπές για όλες τις βίδες, ακόμα και αυτές για το τζαμάκι των φλας!

Οι ροπές που θα συναντήσεις στα μανουαλ των κατασκευαστών είναι από 1 μέχρι 200.
    Το καλύτερο είναι να έχεις..

0-20νμ σε 1/4 ή 3/8

8-50 ή 10-50 σε 3/8

40-200 σε 1/2

Πάρε 5-30 και θα δεις ότι αν αργότερα πέσει στα χέρια σου καμια ευκαιρία για 40-200 θα έχεις κενό 10νμ.
    Δεν έχω ιδέα τι είναι τα 3/8 και 1/4 και τα 3 2 Οκ πέραν από την πλάκα φαντάζομαι ότι είναι το μέγεθος για αντάπτορα ή καρυδάκια ? τα καρυδάκια που έχω δεν θυμάμαι τι είναι άλλα έτσι κι αλλιώς θα χρειαστώ καινούργια.

Για λάδια πάντως θέλει λιγότερα nm. Τα υπόλοιπα είναι στις τιμές που είπες.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screen Shot 2017-10-26 at 00.05.58.jpg 
Προβολές:	388 
Μέγεθος:	38,6 KB 
ID:	389779

Moderator
    Δεν έχω ιδέα τι είναι τα 3/8 και 1/4 και τα 3 2 Οκ πέραν από την πλάκα φαντάζομαι ότι είναι το μέγεθος για αντάπτορα ή καρυδάκια ? τα καρυδάκια που έχω δεν θυμάμαι τι είναι άλλα έτσι κι αλλιώς θα χρειαστώ καινούργια.

Για λάδια πάντως θέλει λιγότερα nm. Τα υπόλοιπα είναι στις τιμές που είπες.

Όνομα:	Screen Shot 2017-10-26 at 00.05.58.jpg 
Προβολές:	388 
Μέγεθος:	38,6 KB 
ID:	389779
    Τι εννοείς ότι για λάδια θέλει λιγότερα νμ? Απ' τα 8? Ε και? Και για να βγάλεις τα πλαστικά θέλει λιγοτερα nm. Και για να αλλάξεις φίλτρο αέρα θέλει λιγότερα!
    Αν θέλεις να σφίγγεις M5 επάνω σε αλουμίνιο ή πλαστικό πάρε και το 1-20.

Το 8-50 πιάνει τις περισσότερες βίδες που θα σου χρειαστούν αλλά και τις σημαντικότερες βίδες γενικότερα. Αν θα έπρεπε να να έχω μόνο 1 δυναμόκλειδο, θα έπαιρνα το 8-50 σε 3/8.
    Οι περισσότερες βίδες που πατάνε καπάκια με φλάτζες, είναι μέσα σε αυτές τις ροπές. Και αυτές οι βίδες πρέπει απαραιτήτως να σφιχτούν όλες στην ίδια ροπή, διαφορετικά η φλάτζα θα δακρύζει.

Όχι δεν είναι μόνο το μέγεθος για καρυδάκια. Είναι το μέγεθος του καρέ. Δλδ του τετραγώνου στο οποίο μπαίνει το καρυδάκι. Εχουμε 1/2 της ίντσας, 3/8 κ.α. Ανάλογα με το μέγεθος του καρέ είναι και το πάχος, ύψος στο καρυδάκι αλλά και το μέγεθος της κεφαλής της καστάνιας. Περισσότερα, αυριο!

Καλησπέρα
    Μου πήραν δώρο ενα δυναμόκλειδο και συγκεκριμένα το http://eshop.pikounistools.gr/δυναμό...-8-detail.html
    Διαβάζοντας το θεμα,ρίχνοντας μια μάτια το manual του Ktm αλλα και γνωρίζοντας τι μπορώ και εχω το χώρο/χρόνο να κάνω βλεπω πως οι περισσότερες βίδες που θα το δουλέψω παιζουν απο 8-40nm (εκτος τροχού που εκει παμε σε αλλη κλίμακα).
    Σκέφτομαι, αφού υπάρχει η επιλογή, μηπως πάρω αντ´αυτού το http://eshop.pikounistools.gr/δυναμό...-8-detail.html αλλα βλέποντας το νομιζω πως εχει πίσω τον ρυθμιστή που σε παλιοτερα posts σχολιάσατε ως δυσχρηστο/κακό.
    Ξέρει κανεις αν όντως ειναι ετσι;
    Ποιοτικά έχουν μεγάλες διάφορες? Το πρώτο αναφέρει πως εχει industrial καστανιά ενώ το δεύτερο versatile.
    Thanks

Moderator
    Ο ρυθμιστής σε αυτό που σκέφτεσαι να πάρεις είναι μια χαρά. Εξ' άλλου απ' την κατώτερη τιμή μέχρι το τέρμα χρειάζεται ελάχιστες περιστροφές ενώ η δύναμη που χρειάζεται για να γυρίσει είναι σταθερή. Ο miskin είχε πει ότι "κάτι" έφυγε? Κάτι έγινε? Δε θυμάμαι! Αλλά το διόρθωσε ο πικούνης. Αν σε προβληματίζει ρώτα τον ίδιο τον πικούνη.

Αυτό που σου χάρισαν είναι το καινούριο μοντέλο της φθηνής σειράς της norbar (όπως και αυτό που σκέφτεσαι να πάρεις). Δεν ξέρω τι λέει ο ρυθμιστής σε αυτό αλλά δε θα με απασχολούσε και πολύ σε κανένα απ' τα δύο.

Το καινούριο μοντέλο μάλλον το έβγαλαν λόγο του καινούριου πιστοποιητικού.

Με την industrial καστάνια έχεις την δυνατότητα να εφαρμόσεις ροπή σε αριστερόστοφες βίδες ενώ με την κανονική δεν μπορείς.

Η "versatile" όμως είναι λίγο πιο μικρή.

Για 2 nm δε νομίζω να άλλαζα δυναμόκλειδο γιατί ίσως τα 10nm παραπάνω, που μπορεί να πάει, μου φαίνονταν πιο χρήσιμα στο μέλλον. Εκτός και αν είναι τόσο σημαντικά για σένα οπότε...

Τι βίδες χρειάζονται 8nm?

Η αληθεια ειναι πως με τις γνώσεις που εχω τώρα ελάχιστα μπορώ να κάνω και απλα κοιτούσα το manual μπας και στο μέλλον μάθουμε τίποτα. Πχ οι βίδες στα καπάκια αλλα και πολλες αλλες ειναι στα 10nm που ειναι η ελάχιστη του δυναμοκλειδου αλλα τώρα που το ξανασκέφτομαι, περα απο το χαρτί ο πικουνης το τέσταρε ακομα και στα 8nm και το έβγαλε μια χαρά.

Αν αργοτερα αποκτήσουμε γνωσεις (αληθεια ενα workshop μέσω του forum του στυλ να μαζευτούμε και καποιος να δείχνει πως αλλάζουμε τακάκια και κάνουμε εξαέρωση, αλλάζουμε-ρυθμίζουμε ρουλεμάν τιμονιού, ρυθμίζουμε βαλβίδες ξερω γω τι μπορει να γινει απο τον μέσο χρήστη, θα ήταν super) ισως να πρεπει να πάρω και ενα 20-100.

Οποτε μάλλον κρατάω το 10-60. Thanks

Επειδη ρώτησες αυτή η βίδα ειναι 8nm

Όνομα:	1B387ACD-FDE4-4691-A019-7E672F5506E5.jpg 
Προβολές:	302 
Μέγεθος:	69,6 KB 
ID:	389910

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xaotikos Προβολή μηνύματος
    Η αληθεια ειναι πως με τις γνώσεις που εχω τώρα ελάχιστα μπορώ να κάνω και απλα κοιτούσα το manual μπας και στο μέλλον μάθουμε τίποτα. Πχ οι βίδες στα καπάκια αλλα και πολλες αλλες ειναι στα 10nm που ειναι η ελάχιστη του δυναμοκλειδου αλλα τώρα που το ξανασκέφτομαι, περα απο το χαρτί ο πικουνης το τέσταρε ακομα και στα 8nm και το έβγαλε μια χαρά.

Αν αργοτερα αποκτήσουμε γνωσεις (αληθεια ενα workshop μέσω του forum του στυλ να μαζευτούμε και καποιος να δείχνει πως αλλάζουμε τακάκια και κάνουμε εξαέρωση, αλλάζουμε-ρυθμίζουμε ρουλεμάν τιμονιού, ρυθμίζουμε βαλβίδες ξερω γω τι μπορει να γινει απο τον μέσο χρήστη, θα ήταν super) ισως να πρεπει να πάρω και ενα 20-100.

Οποτε μάλλον κρατάω το 10-60. Thanks

Αν μείνεις με το 10-60Nm πάρε 40-200 ή 30-150 Νm. Θα χρειαστεις -μαλλον και δύο σετ καρυδάκια: 3/8' για αυτό που θα κρατήσεις και 1/2' για το άλλο ή θα συμβιβαστείς με αντάπτορα 3/8 σε 1/2 αλλά δεν θα έβαζα πάνω από 100 Nm σε καρυδάκι 3/8.... Για οικονομικές και καλές λυσεις για καρυδάκια μια πολυ-κασετίνα μεχρι τα 100-120 ευρώ θα σε καλύψει και στα δύο δυναμόκλειδα από καρυδάκια στο 98-99% των περιπτώσεων. Μπορει -όσο κάνεις περισότερες μαστοριές να πάρεις 2-3 αντάπτορες για μύτες 1/4 και 5/16 για άλλεν και τορξ μυτες.

Thanks!

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    αλλά δεν θα έβαζα πάνω από 100 Nm σε καρυδάκι 3/8....
    Οι ελάχιστη ροπή ασφαλείας σύμφωνα με το iso είναι κάπου στα 250nm για 3/8 και στα 600nm για 1/2. Το καρέ του 3/8 αντέχει πάνω από 300nm σε επώνυμες μάρκες.

Τα καρυδάκια βγαίνουν στάνταρ μέχρι 22 και κάποιες μάρκες έχουν και 24. Το 22 είναι για Μ14 όπου η στάνταρ βίδα 8.8 έχει ροπή σύσφιξης 140nm. Για να την χαλαρώσεις θέλεις περισσότερα.
    Για το 24άρι (Μ16) η ροπή για βίδα 8.8 είναι πάνω από 200nm.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xaotikos Προβολή μηνύματος

7-8 νμ είναι πολύ λίγο. Αυτή η βίδα θέλει σφίξιμο με το χέρι μέχρι να πατήσει και μετά ένα κλικ ακόμα μέχρι να καταλάβεις ότι σφίγγει.
    Σπάνια τη σφίγγω με δυναμόκλειδο παρόλο που έχω 0-20νμ, γιατί συνέχεια έχει λάδι (και αν δεν έχει θα πέσει, γιατί βάζω στη ροδέλα) οπότε το δυναμόκλειδο θα την σφίξει παραπάνω. (Με το λάδι στα σπειρώματα τα 8νμ θα έρθουν με παραπάνω γύρισμα της βίδας).

Παλαιό μέλος
    Οι ελάχιστη ροπή ασφαλείας σύμφωνα με το iso είναι κάπου στα 250nm για 3/8 και στα 600nm για 1/2. Το καρέ του 3/8 αντέχει πάνω από 300nm σε επώνυμες μάρκες.

Τα καρυδάκια βγαίνουν στάνταρ μέχρι 22 και κάποιες μάρκες έχουν και 24. Το 22 είναι για Μ14 όπου η στάνταρ βίδα 8.8 έχει ροπή σύσφιξης 140nm. Για να την χαλαρώσεις θέλεις περισσότερα.
    Για το 24άρι (Μ16) η ροπή για βίδα 8.8 είναι πάνω από 200nm.
    Τα καρυδάκια θα αντέξουν μια χαρά ιδίως αν είναι "ράτσας". Η καστάνια θα έχει θέμα σε πολύ λιγότερα Nm από εκεί που θα ζοριστεί το καρυδάκι.....

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    Τα καρυδάκια θα αντέξουν μια χαρά ιδίως αν είναι "ράτσας". Η καστάνια θα έχει θέμα σε πολύ λιγότερα Nm από εκεί που θα ζοριστεί το καρυδάκι.....
    Αφού σου λέω ότι η ροπή ασφαλείας του iso για το καρέ είναι 250nm. Συνεπάγεται και όλων των εργαλείων που έχουν καρέ 3/8, συμπεριλαμβανομένης της καστάνιας. Στην οποία btw αν είναι ράτσας θα σπάσει το καρέ της πριν πηδήξει δόντι (αν είναι καθαρά και η δύναμη ασκηθεί ομαλά).

Λεό μη το ψάχνεις. 110nm ρίχνω στον πίσω άξονα όταν ρυθμίζω αλυσίδα και όταν δεν είμαι σπίτι τον χαλαρώνω συνέχεια με μανέλα 3/8. Τα 100nm για τα 3/8 είναι σα να λες ότι θα σπάσεις κανένα δόντι με καραμελίτσα βουτύρου. 70 νμ είναι η ελάχιστη τιμή του iso για το 1/4 να φανταστείς.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 02/11/2017 στις 21:47.

Φίλτατε Daz, το προηγούμενο που συζητούσαμε έχω επιλογές για 1/2, 1/4 και 3/8 κεφαλή... Προτείνεις το 1/4 ? (έχει και 1/2) δυνάμεις 1-20 ή 8-50

Moderator
    Φίλτατε Daz, το προηγούμενο που συζητούσαμε έχω επιλογές για 1/2, 1/4 και 3/8 κεφαλή... Προτείνεις το 1/4 ? (έχει και 1/2) δυνάμεις 1-20 ή 8-50
    Κατ' αρχήν το 1-20 είναι μόνο σε 1/4 και 3/8
    και το 8-50 σε 3/8 και 1/2.

Θεωρώ ότι το 8-50 θα σου φανεί πιο χρήσιμο και θα πιάσει πιο σημαντικές βίδες απ' το 1-20.

Επίσης τίποτα δε σε ενοχλεί μετά να πάρεις και το 1-20 αν κρίνεις ότι σου χρειάζεται και ίσως αργότερα και το 40-200 ώστε να έχεις όλη βασική κλίμακα. Εγώ για ένα και μοναδικό για να δουλεύω στη μηχανή μου θα έπαιρνα το 8-50. Εσύ κρίνεις ανάλογα με το τι εργασίες κάνεις, τι μηχανή έχεις, τι βίδες χρησιμοποιεί σε αυτές τις εργασίες και που είναι χωμένες αυτές οι βίδες.

Όσο αφορά το μέγεθος...

Είπες ότι θα πάρεις και καρυδάκια γιατί δεν έχεις. Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται διότι..

Τα βασικά καρυδάκια για να κάνεις τις περισσότερες αν όχι όλες τις εργασίες που απαιτούνται χωρις να ανοίξεις κινητήρα είναι 1/4 και 1/2. Τα 3/8 δουλεύουν οριακά μέχρι το 22 με κρικομανέλα. Χωρις κρικομανέλα δεν έχουν το κατάλληλο μήκος για να χαλαρώσουν ακόμα και 17αρα (μιλάω για καρυδάκια όχι για δυναμόκλειδα). Επειδή μάλλον έχεις άγνωστες λέξεις η κρικομανέλα είναι αυτή. Σε 3/8 έχει το μήκος περίπου μιας καστάνιας 1/2 και χρησιμοποιείται για τις πολύ σφιγμένες βίδες.

Συνεπώς αν πάρεις δυναμόκλειδο 3/8 8-50 θα μπορείς να δυναμομετρήσεις βίδες το πολύ μέχρι Μ10 (δλδ αυτές που έχουν κεφάλι 17αρι ή 14αρι στα Ιαπωνικά) και να χρησιμοποιήσεις τα καρυδάκια σου για βίδες μέχρι Μ14 (δλδ αυτές που έχουν κεφάλι 22αρι).
    Άντε να σφίξεις και κανένα άξονα με 24αρα βίδα ή να τον χαλαρώσεις αν δεν τον έχει σφίξει κανένας ΚΔΟΑ* ή μάστορας με αερόκλειδο. Αν η μηχανή σου έχει και μεγαλύτερες βίδες θα χρειαστείς σίγουρα και καρυδάκια 1/2.

Οπότε αν επιλέξεις να πάρεις δυναμόκλειδο 1/2 θα μπορείς να δυναμομετράς πάλι μέχρι Μ10 (αφού οι μεγαλύτερες χρειάζονται μεγαλύτερες ροπές) αλλά θα μπορείς να χρησιμοποιείς τα καρυδάκια σου για όλες τις βίδες.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ενώ με καρυδάκια 1/2 και μερικά γερμανικά κλειδιά μπορείς να κάνεις σχεδόν όλες τις εργασίες, με δυναμόκλειδο δεν θα μπορείς να μετρήσεις την ροπή στις ίδιες βίδες που θα μπορείς με το 3/8 λόγο όγκου. Θα πας να σφίξεις μπουζί και η καστάνια θα αποτελεί πρόβλημα ενώ τα 12nm του μπουζί είναι μέσα στην κλιμακα του δυναμόκλειδου. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε άλλες βίδες που βρίσκονται μέσα στο φάσμα του 8-50. Και δεν είναι μόνο η καστάνια του δυναμόκλειδου πιο μεγάλη και πιο χοντρή αλλά και τα καρυδάκια έχουν μεγαλύτερο πάχος και μεγαλύτερο μήκος.

Εγώ προτείνω να πάρεις 3/8 πάντως. Έχει περισσότερο νόημα αν θέλεις να μετράς και καμία ροπή. Τα 8-50 είναι ροπές που βρίσκονται στις κατώτερες δυνατότητες της διάστασης 3/8 και έχουν το κατάλληλο μέγεθος γι' αυτές τις ροπές-βίδες. Αν αργότερα πάρεις και το 1-20 μπορείς να το πάρεις πάλι σε 3/8.

*ΚΔΟΑ = Κτηνώδης δύναμη, ογκώδης άγνοια.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 17/11/2017 στις 09:14.

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 01:45
  2. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2004, 01:18
  3. Αγορα μηχανής απο Αγγλία
    από niko13g στο forum Off topic