Σελίδα 17 από 37 ΠρώτοΠρώτο ... 7121314151617181920212227 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 542

Θέμα: Δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ για την απάντηση fasarias. Κάποια στο γερμανό ήταν out of stock αλλά οι τιμές είναι πάνω κάτω ίδιες με εδώ. Θα περιμένω black friday οπότε μαζί με την έκπτωση που έχω θα πέσει αρκετά η τιμή.

Οπότε as we speak το ΧR18V brushless μου βγαίνει 165€ μαζί με 2 μπαταρίες και φορτιστή.
    To παλιότερο μοντέλο 10€ κάτω με 3 μπαταρίες όμως.

Η ερώτηση είναι κατα πόσον θα επωφεληθώ του brushless εφόσον δεν θα γίνεται καθημερινή και επίπονη χρήση.
    Θα επωφεληθείς από τα 18 Nm παραπάνω που έχει το brushless.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Και λίγο καλύτερη διαχείριση μπαταρίας.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος

https://youtu.be/vkn5rrMVf7I?t=2792

Μου έβγαλε το παραπάνω βίντεο στα related και βλέποντας το σημείο από το οποίο το λινκ που παρέθεσα ξεκινάει δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι αν έχουν πλέον κάποια χρησιμότητα τα παλμικά κατσαβίδια πέραν του ξεβιδώματος.
    Υπόψιν, έχω την εντύπωση πως δεν πρόκειται για το νεότερο μοντέλο.

ΥΓ. Το έβαλα δύο φορές το λινκ. Το πρώτο είναι για όσους θέλουν να το δουν όλο (αν και είναι στα γερμανικά) ενώ το δεύτερο παραπέμπει στο σημείο του βίντεο που με έκανε να κάνω αυτό το ποστ!
    Τελευταία τροποποίηση από SciTeF; 05/12/2018 στις 19:38.

Επειδή το έχω το συγκεκριμένο, έχω να πω ότι όντως είναι πολύ δυνατό και (πολύ σημαντικό για τους ερασιτέχνες αλλά και τους επαγγελματίες) αθόρυβο, σε σχέση με το παλμικό.
    Όμως επ' ουδενί το παλμικό δε θα το βγάλω στη σύνταξη. Ο λόγος είναι ένας και βασικός. Αν είδες στο βίντεο μύρισε το Fein ο μαέστρος, να δει αν άναψε (ίσως όντως να είναι το παλιό μοντέλο γιατί το δικό μου δεν έχει ψύκτρες). Ζορίζονται αυτά τα εργαλεία με τέτοιες μαλακίες. Που να δεις τι ζόρια τρώνε αν πας να βιδώσεις κανά παξιμάδι 19αρι.

Παλαιό μέλος
    Εντύπωση μου κάνει τότε που στην πιο πλήρη έκδοση του ascm 18 qm δίνουν εκτός των κεφαλών για διάτρηση, βίδωμα και σπειροτόμηση, δίνουν και κεφαλή 1/2 καρε!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Κατ αρχάς τα παλμικά δε σου γυρίζουν τον καρπό. Τα κρατάς με τα τρία δάχτυλα και με τα άλλα δυο πατάς την σκανδάλη και όταν τερματίσει η βίδα απλά κοπανάνε μόνα τους.
    Sent from me using a computer.

Καλή τύχη σε αυτούς που θα το χρησιμοποιήσουν. Ιδίως σε τέτοιο εργαλείο με αυτή τη δύναμη που στραμπουλάει καρπούς για πλάκα.
    Η ευκολία και η πρακτικότητα του παλμικού, που δε χρειάζεται να ρυθμίζεις κάθε τρεις και λίγο τη ροπή, είναι αναγκαία.

Παλαιό μέλος
    Βασικά, πολύ σωστά, και καλώς το είπατε. Είναι φρόνιμο να χρησιμοποιούμε τη λαβή για το δεύτερο χέρι (αριστερό ή δεξί) όταν το επιτρέπει η περίσταση. Προσφέρει επιπλέον ασφάλεια!
    Η έστω να τοποθετήσουμε με τέτοιο τρόπο το σώμα μα ώστε να φρενάρει και αυτό το εργαλείο. Προφανώς μέρη του σώματος που είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Σε διάτρηση με ποτηροκορωνα σε ξύλο απο ντουλάπι με το 18volt Bosch , εάν το μηχάνημα δεν είχε kickback control να κόβει μονο του, με το μάγκωμα που έκανε η ποτηροκωρονα θα μου είχε κανει τα δάχτυλα στραγάλια ! Φανταστείτε οτι έκοψε το μηχάνημα ακαριαία κ παλι ο καρπός μου ενα σοκ το έπαθε . Αυτά τα τέρατα εχουν παρά πολυ ροπή !

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Ενα απο τα "θεματα" των σχεδιαστων ειναι αυτό..
    Προσπαθουν να εξισορροπησουν την ροπη αδρανειας (με το βαρος των μπαταριων χαμηλα) με την αντισταση στη ροπη στρεψης (που τοποθετειται καπου στο μεσον της λαβης) διατηρόντας σε καλα επιπεδα την ευχρηστια του εργαλειου (βαρος, ογκος, κ.λ.π.)

Παντως, οταν χρησιμοποιειτε "δυνατα" δραπανοκατσαβιδα, καλο ειναι το αλλο χερι να βαζει προληπτικη κοντρα στην φορα στρεψης οσο πιο χαμηλα γινεται..
    (εδω οι αριστεροχειρες ειναι πιο τυχεροι..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Δεν ξέρω και πολλά γύρω από αυτά και θεωρώ ότι χρειάζομαι κάτι απλό που δεν έχει σχέση με κάτι "τέρατα" που βλέπω εδώ στις φωτογραφίες.
    Χρειάζομαι ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας. Ερασιτεχνικό για συνηθισμένη και περιστασιακή χρήση σπιτιού (βιδώματα-ξεβιδώματα στις συνηθισμένες επισκευές και σε ξυλοκατασκευές).
    Δεν έχω σκοπό να τρυπάω μπετόν ή ατσάλια και αν χρειαστεί για τέτοιες δουλειές υπάρχει ηλεκτρικό τρυπάνι που είναι και κρουστικό. Οπότε θέλω βασικά έναν βιδολόγο που για λόγους ευκολίας να μπορεί που και που να κάνει 2-3 τρύπες σε ξύλο ή τοίχο. Θα ήθελα να έχει δύναμη που να μπορεί να βιδώσει μια μακριά ξυλόβιδα σε mdf χωρίς προτρύπημα, θα βόλευε να έχει ένα λαμπάκι που να φωτίζει το σημείο, δεν θα με χάλαγε ένα εύκολο σύστημα αλλαγής μύτης, και λογικά πρέπει να έχει ρυθμιζόμενη ροπή σφιξίματος.
    Δεν ξέρω αν είναι πολλά ή λίγα αλλά τα 50,00 είναι ένα ποσό που δεν θέλω να ξεπεράσω...
    Υπάρχει καμιά πρόταση με αυτό το σκεπτικό ?

EDIT Κάτι τέτοιο με καλύπτει ? Το συγκεκριμένο είναι καλό-αξιόπιστο ?
    https://www.kafkas.gr/proionta/ergal...4&skuid=194166
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 09/01/2019 στις 10:08.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    To DB3DL2 της Hitachi ? Amazon to χει 80 και ίσως Ελλάδα το βρεις το ίδιο. Σε αυτή τη κατηγορία είναι το πιο δυνατό

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    To DB3DL2 της Hitachi ? Amazon to χει 80 και ίσως Ελλάδα το βρεις το ίδιο. Σε αυτή τη κατηγορία είναι το πιο δυνατό
    Με μια πρόχειρη σκρουτζοματιά το βλέπω να μην υπάρχει στην Ελλάδα. Ή μάλλον υπάρχει σε ένα μαγαζί μόνο, κατόπιν παραγγελίας, και με τιμή στα 82,00... Δεν θα ήθελα να δώσω τόσα...

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.krausmann.gr/?product=kro...anafortizomeno νομίζω πολύ καλύτερο απο το black & decker σε χαρακτηριστικά.Στη τιμή των 50€ το πήρα εγώ και κάνω ακριβώς τη χρήση που θα κάνεις και εσύ.Μου το πρότεινε φίλος απο ασχολείται με τέτοια εργαλεία.Φθηνό αξιόπιστο για τη χρήση που το θες και επισκευάζεται σε περίπτωση που χαλάσει.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω και πολλά γύρω από αυτά και θεωρώ ότι χρειάζομαι κάτι απλό που δεν έχει σχέση με κάτι "τέρατα" που βλέπω εδώ στις φωτογραφίες.
    Χρειάζομαι ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας. Ερασιτεχνικό για συνηθισμένη και περιστασιακή χρήση σπιτιού (βιδώματα-ξεβιδώματα στις συνηθισμένες επισκευές και σε ξυλοκατασκευές).
    Δεν έχω σκοπό να τρυπάω μπετόν ή ατσάλια και αν χρειαστεί για τέτοιες δουλειές υπάρχει ηλεκτρικό τρυπάνι που είναι και κρουστικό. Οπότε θέλω βασικά έναν βιδολόγο που για λόγους ευκολίας να μπορεί που και που να κάνει 2-3 τρύπες σε ξύλο ή τοίχο. Θα ήθελα να έχει δύναμη που να μπορεί να βιδώσει μια μακριά ξυλόβιδα σε mdf χωρίς προτρύπημα, θα βόλευε να έχει ένα λαμπάκι που να φωτίζει το σημείο, δεν θα με χάλαγε ένα εύκολο σύστημα αλλαγής μύτης, και λογικά πρέπει να έχει ρυθμιζόμενη ροπή σφιξίματος.
    Δεν ξέρω αν είναι πολλά ή λίγα αλλά τα 50,00 είναι ένα ποσό που δεν θέλω να ξεπεράσω...
    Υπάρχει καμιά πρόταση με αυτό το σκεπτικό ?

EDIT Κάτι τέτοιο με καλύπτει ? Το συγκεκριμένο είναι καλό-αξιόπιστο ?
    https://www.kafkas.gr/proionta/ergal...4&skuid=194166
    Το έχω 4 χρόνια, πολύ καλό και κάνει ακριβώς αυτά που ζητάς! Κι εγώ για τους ίδιους λόγους το πήρα. Κι εγώ έχω ένα μπος πρίζας με κρούση για σοβαρά τρυπηματα. Το είχα πάρει και πιο ακριβά κιόλας τότε διότι οι λιθίου είχαν λίγο καιρό που βγήκαν σε τέτοια εργαλεία.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παρόμοια θέματα

1. Φορτιστης Μπαταριας - Ερευνα Αγορας
    από sadengr στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 196
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2024, 19:12
  2. Φόρτιση μπαταρίας
    από harlek στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 08/01/2013, 11:09
  3. προβλημα μπαταριας
    από elnor στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks