Και λίγο καλύτερη διαχείριση μπαταρίας.
Sent from me using a computer.
https://youtu.be/vkn5rrMVf7I?t=2792
Μου έβγαλε το παραπάνω βίντεο στα related και βλέποντας το σημείο από το οποίο το λινκ που παρέθεσα ξεκινάει δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι αν έχουν πλέον κάποια χρησιμότητα τα παλμικά κατσαβίδια πέραν του ξεβιδώματος.
Υπόψιν, έχω την εντύπωση πως δεν πρόκειται για το νεότερο μοντέλο.
ΥΓ. Το έβαλα δύο φορές το λινκ. Το πρώτο είναι για όσους θέλουν να το δουν όλο (αν και είναι στα γερμανικά) ενώ το δεύτερο παραπέμπει στο σημείο του βίντεο που με έκανε να κάνω αυτό το ποστ!
Τελευταία τροποποίηση από SciTeF; 05/12/2018 στις 19:38.
Επειδή το έχω το συγκεκριμένο, έχω να πω ότι όντως είναι πολύ δυνατό και (πολύ σημαντικό για τους ερασιτέχνες αλλά και τους επαγγελματίες) αθόρυβο, σε σχέση με το παλμικό.
Όμως επ' ουδενί το παλμικό δε θα το βγάλω στη σύνταξη. Ο λόγος είναι ένας και βασικός. Αν είδες στο βίντεο μύρισε το Fein ο μαέστρος, να δει αν άναψε (ίσως όντως να είναι το παλιό μοντέλο γιατί το δικό μου δεν έχει ψύκτρες). Ζορίζονται αυτά τα εργαλεία με τέτοιες μαλακίες. Που να δεις τι ζόρια τρώνε αν πας να βιδώσεις κανά παξιμάδι 19αρι.![]()
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Εντύπωση μου κάνει τότε που στην πιο πλήρη έκδοση του ascm 18 qm δίνουν εκτός των κεφαλών για διάτρηση, βίδωμα και σπειροτόμηση, δίνουν και κεφαλή 1/2 καρε!
Κατ αρχάς τα παλμικά δε σου γυρίζουν τον καρπό. Τα κρατάς με τα τρία δάχτυλα και με τα άλλα δυο πατάς την σκανδάλη και όταν τερματίσει η βίδα απλά κοπανάνε μόνα τους.
Sent from me using a computer.
Καλή τύχη σε αυτούς που θα το χρησιμοποιήσουν. Ιδίως σε τέτοιο εργαλείο με αυτή τη δύναμη που στραμπουλάει καρπούς για πλάκα.
Η ευκολία και η πρακτικότητα του παλμικού, που δε χρειάζεται να ρυθμίζεις κάθε τρεις και λίγο τη ροπή, είναι αναγκαία.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Βασικά, πολύ σωστά, και καλώς το είπατε. Είναι φρόνιμο να χρησιμοποιούμε τη λαβή για το δεύτερο χέρι (αριστερό ή δεξί) όταν το επιτρέπει η περίσταση. Προσφέρει επιπλέον ασφάλεια!
Η έστω να τοποθετήσουμε με τέτοιο τρόπο το σώμα μα ώστε να φρενάρει και αυτό το εργαλείο. Προφανώς μέρη του σώματος που είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό.
Σε διάτρηση με ποτηροκορωνα σε ξύλο απο ντουλάπι με το 18volt Bosch , εάν το μηχάνημα δεν είχε kickback control να κόβει μονο του, με το μάγκωμα που έκανε η ποτηροκωρονα θα μου είχε κανει τα δάχτυλα στραγάλια ! Φανταστείτε οτι έκοψε το μηχάνημα ακαριαία κ παλι ο καρπός μου ενα σοκ το έπαθε . Αυτά τα τέρατα εχουν παρά πολυ ροπή !
Ενα απο τα "θεματα" των σχεδιαστων ειναι αυτό..
Προσπαθουν να εξισορροπησουν την ροπη αδρανειας (με το βαρος των μπαταριων χαμηλα) με την αντισταση στη ροπη στρεψης (που τοποθετειται καπου στο μεσον της λαβης) διατηρόντας σε καλα επιπεδα την ευχρηστια του εργαλειου (βαρος, ογκος, κ.λ.π.)
Παντως, οταν χρησιμοποιειτε "δυνατα" δραπανοκατσαβιδα, καλο ειναι το αλλο χερι να βαζει προληπτικη κοντρα στην φορα στρεψης οσο πιο χαμηλα γινεται..
(εδω οι αριστεροχειρες ειναι πιο τυχεροι..)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Δεν ξέρω και πολλά γύρω από αυτά και θεωρώ ότι χρειάζομαι κάτι απλό που δεν έχει σχέση με κάτι "τέρατα" που βλέπω εδώ στις φωτογραφίες.
Χρειάζομαι ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας. Ερασιτεχνικό για συνηθισμένη και περιστασιακή χρήση σπιτιού (βιδώματα-ξεβιδώματα στις συνηθισμένες επισκευές και σε ξυλοκατασκευές).
Δεν έχω σκοπό να τρυπάω μπετόν ή ατσάλια και αν χρειαστεί για τέτοιες δουλειές υπάρχει ηλεκτρικό τρυπάνι που είναι και κρουστικό. Οπότε θέλω βασικά έναν βιδολόγο που για λόγους ευκολίας να μπορεί που και που να κάνει 2-3 τρύπες σε ξύλο ή τοίχο. Θα ήθελα να έχει δύναμη που να μπορεί να βιδώσει μια μακριά ξυλόβιδα σε mdf χωρίς προτρύπημα, θα βόλευε να έχει ένα λαμπάκι που να φωτίζει το σημείο, δεν θα με χάλαγε ένα εύκολο σύστημα αλλαγής μύτης, και λογικά πρέπει να έχει ρυθμιζόμενη ροπή σφιξίματος.
Δεν ξέρω αν είναι πολλά ή λίγα αλλά τα 50,00 είναι ένα ποσό που δεν θέλω να ξεπεράσω...
Υπάρχει καμιά πρόταση με αυτό το σκεπτικό ?
EDIT Κάτι τέτοιο με καλύπτει ? Το συγκεκριμένο είναι καλό-αξιόπιστο ?
https://www.kafkas.gr/proionta/ergal...4&skuid=194166
Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 09/01/2019 στις 10:08.
To DB3DL2 της Hitachi ? Amazon to χει 80 και ίσως Ελλάδα το βρεις το ίδιο. Σε αυτή τη κατηγορία είναι το πιο δυνατό
Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.krausmann.gr/?product=kro...anafortizomeno νομίζω πολύ καλύτερο απο το black & decker σε χαρακτηριστικά.Στη τιμή των 50€ το πήρα εγώ και κάνω ακριβώς τη χρήση που θα κάνεις και εσύ.Μου το πρότεινε φίλος απο ασχολείται με τέτοια εργαλεία.Φθηνό αξιόπιστο για τη χρήση που το θες και επισκευάζεται σε περίπτωση που χαλάσει.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου