Σελίδα 17 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 7121314151617181920 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 289

Θέμα: 19o 36ωρο - Οδοιπορικό Αντοχής 14 - 15 Μαιου

Bruce, εσπειρες

πουτσ@@@@@@@@@

Η διαφωνία μου σε ένα πράγμα μόνο. Οι ταξιδευτές που λες, δεν είναι το φθηνό που τους κάνει να περνάνε καλά, είναι το μικρό-οικονομικό-ελαφρύ.

Το φθηνό είναι παρηγοριά αν χρειαστεί να το αφήσεις για όποιο λόγο ή αν καταστραφεί-κλαπεί. Και αν δεν έχεις υψηλό μπάτζετ αφήνει κεφάλαια ελευθερα για το ταξίδι.

Παλαιό μέλος
    Και τώρα κάτι τελευταίο - επιτέλους – και σχετικό με το 36ωρο που με ενόχλησε αφάνταστα και με πρόσβαλε, σαν άνθρωπο και σαν πολίτη …

ΤΙΤΛΟΣ : ΠΟΥΤ ΔΕ ΠΑΠ ΝΤΑΟΥΝ ….

Όπως ήδη έχω γράψει το ταξίδι δεν το έκανα ξεβράκωτος στα αγκάθια … Γνωρίζοντας τις αδυναμίες της φτηνής του κυρίως κατασκευής και της μικρής του ιπποδύναμης, με τον φίλο και μηχανικό μου Στέλιο Βασιλείου ασχοληθήκαμε από μέσα Μαρτίου ώστε με ελάχιστα χρήματα, το παρτάλι να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο γίνεται …
    Από την αρχή αρχή είχε ήδη μπει ένα καλό ψυγείο λαδιού ώστε το μοτέρ να είναι προστατευμένο από υψηλές θερμοκρασίες … εκεί πάσχουν ούτως ή άλλως τα περισσότερα μοτέρ ...
    Στην συνέχεια εκτός από άλλες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις, διαδοχικά αλλάζαμε συνδυασμούς γραναζιών εμπρός και πίσω κάνοντας μικτά χιλιόμετρα ώστε να καταγράψουμε αδυναμίες και πλεονεκτήματα σε σχέση πάντα με την ιπποδύναμη του μοτέρ.

Τετάρτη 30-03-16 φεύγω βράδυ από το συνεργείο αφού βάλαμε +1 δόντι εμπρός και +4 δόντια πίσω … Από τα πρώτα χιλιόμετρα ακούω κατά διαστήματα μεταλλικό ήχο κάπου κάτω αριστερά … Είναι βράδυ και δεν ξαναγυρίζω συνεργείο … το ελέγχουμε αύριο … Ότι είναι θα βρεθεί ούτως ή άλλως.
    Το πρωί ξεκινώ για το συνεργείο … ωωππ !!! τι ακούω !! ????
    Δύο μεταλλικούς θορύβους αυτήν την φορά !!
    Προσπαθώ να καταλάβω τι στο διάλα είναι αυτά και από πού προέρχονται … και δε είναι σταθεροί θόρυβοι … Σταματώ – ελέγχω – κουνώ ρόδες – αλυσίδες … ψάχνω για χαλαρές βίδες τίποτα … Βάζω εμπρός το μοτέρ … όλα φυσιολογικά … Ξεκινώ και μετά από λίγο τα ίδια … Την τρέλα μου μέσα …. Πιάνω δεξιά σε δρόμο χωρίς μεγάλη κίνηση (Ανατολική Αττική Μεσόγεια) και πηγαίνοντας σιγά σιγά βγάζω το κράνος το οποίο εμποδίζει την ακοή και προσπαθώ να ακούσω καλύτερα .. Ανοίγω γκάζι και το κλείνω απότομα … τίποτα ... μετά από λίγο να και οι δύο θόρυβοι μαζί … Μπροστά μου και σε απόσταση ένα συμβατικό octavia με καρούμπαλο στην οροφή από το παράθυρο… Εγώ πηγαίνω σταθερά σιγά με την προσοχή μου στους θορύβους … Ξαφνικά δίπλα μου είναι το Octavia το ποίο έχει κόψει ΠΟΛΥ ταχύτητα γιατί εγώ σερνόμουν και με κόρνα και σήμα ο συνοδηγός μου λέει να πιάσω δεξιά …
    Τελευταία τροποποίηση από Vrasidas; 22/05/2016 στις 21:32.

Παλαιό μέλος
    Σταματώ, βγαίνει ο συνοδηγός και ευγενικά μου ζητά άδεια – δίπλωμα – ασφάλεια … Βεβαίως του απαντώ ευγενικά και ανοίγοντας την σέλα του τα δίνω … Πάει για έλεγχο στο όχημα και περιμένω μέχρι να γυρίσει ... Γυρίζοντας ο νεαρός αστυνομικός διαπιστώνω ότι κάποιος είναι πίσω μου, γυρίζω και βλέπω μια γυναίκα αστυνομικό σε στάση επιφυλακής (όπως οι τις ΔΙΑΣ σε έλεγχο εάν έχετε παρατηρήσει) να με προσέχει … (μπράβο τον πιάσαμε και σήμερα τον επικίνδυνο πολίτη με το σούπερ παπί, σκέφτομαι …)
    Ούτε που την είχα δει γιατί δεν είχα καν το μυαλό μου στον έλεγχο. Με επιτακτική φωνή η αστυνομικός με ρωτάει γιατί δεν φοράω κράνος …
    Μάλιστα, σκέφτομαι … τι να της πεις τώρα … Αποφασίζω να της πω την αλήθεια όπως ακριβώς είναι … Της απαντώ ότι επειδή ετοιμάζω το παπί μου για ένα διήμερο μεγάλο ταξίδι, πηγαινοέρχομαι στο συνεργείο. Από εχθές το βράδυ που έφυγα από αυτό, μου κάνει μεταλλικούς θορύβους και προσπαθώ μέχρι να φτάσω στο συνεργείο να τους εντοπίσω.
    Αφού με κοίταξε με ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΒΛΕΜΜΑ που με έχουν κοιτάξει ποτέ στην ζωή μου … με αποκάλεσε γελοίο
    Σε αυτήν τη ΓΑΤΑ (σύνδρομο Γατίδη) να τολμήσω να αμφισβητήσω την εξυπνάδα της ??? Θα με πατήσει κάτω και θα με ξεφτιλίσει … γιατί έχωμεν την εξουσία κύριοι …
    Μετά μου είπε με πολύ απαξίωση και απίστευτο στυλ, ότι δεν μπορεί να με γράψει για κράνος 350 ευρώ γιατί φέρω κράνος μαζί μου … και έφυγαν.

Έφτασα σχεδόν 50 ετών για να με ξεφτιλίζει έτσι κάποιος που πιθανότατα δεν γνωρίζει τι σημαίνει λεβιές … Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά όμως …

Όσοι με γνωρίζουν και τους έχω ήδη εξιστορήσει το περιστατικό όλοι ρώτησαν το ίδιο : Και εσύ δεν έκανες τίποτα ???? … Υπ’ όψιν ότι από το σπίτι μου έχουν περάσει κόσμος και κοσμάκης από το συγκεκριμένο επαγγελματικό είδος … και έχω άποψη και για τις δυό τους όψεις .. και το υγιές και το σκάρτο …

Στο φόρουμ της λέσχης στις 25 – 03 – 2006 άρα 5 μέρες πριν το περιστατικό έγραψα :

Απ: 19o 36ωρο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗΣ - 2016
    « Απάντηση #137 στις: Μάρτιος 25, 2016, 07:16:40 μμ »
    Μετά την περσινή απουσία, η επιστροφή στα σκληρά απαιτεί ήπια δόση μοτοσυκλέτας ... Αφαίρεση 879 cc και ενός σταύλου άλογα ... και η προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει ... ;-)

Και στις 31-02-2016 το απόγευμα της ίδιας ημέρας με το περιστατικό :

Απ: 19o 36ωρο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗΣ - 2016
    « Απάντηση #169 στις: Μάρτιος 31, 2016, 05:37:19 μμ »
    Το 36ωρο θα μας "καταστρέψει" ... ...
    Επειδή δεν θέλω να το γρουσουζέψω (δεν αφορούν αυτά που θέλω να γράψω σε τίποτα την διοργάνωση ή το 36ωρο, αλλά βάση περιστατικού που μου συνέβη το πρωί στην περιοχή του Κορωπίου με αστυνόμο - την μηχανή που θα λάβω μέρος - και την προσβλητική του στάση) θα επανέλθω μετά το οδοιπορικό αντοχής ....

Φτάνω στο συνεργείο με απίστευτη στεναχώρια και χάλια διάθεση …
    Οι βλάβες βρίσκονται … Α) επειδή μεγάλωσαν και τα δύο γρανάζια, πλησίασε η αλυσίδα σε σταθερά σημεία (προφυλακτήρας αλυσίδας) της μηχανής … Ο θόρυβος ήταν από την ασφάλεια της αλυσίδας η οποία προεξέχει από το σύνολό της και η οποία χτύπαγε σε συγκεκριμένο σημείο του προφυλακτήρα ΜΟΝΟ όταν έστριβα και από τις στρεβλώσεις του ψαλιδιού μειωνόταν περισσότερο η απόσταση αλυσίδας προφυλακτήρα … και Β) είχε σπάσει από κάτω η κολλημένη βαλβίδα που όταν κατεβάζεις το πλαϊνό σταντ κόβει το ρεύμα και σβήνει το μοτέρ …

Πόσες φορές στην Πίνδο δεν σκέφτηκα το περιστατικό αυτό … και πόσες φορές δεν καταράστηκα τον εαυτό μου που όσες φορές μου δόθηκε η ευκαιρία να φύγω από αυτήν την μύξα που θέλουν να το ονομάζουν κράτος … εγώ ηλιθιωδώς αρνήθηκα …

Η παραμονή στην χώρα των δήθεν και του ποτέ ποτέ … στοιχίζει ακριβά στην κλίμακα της χαμένης αξιοπρέπειας ….

Έχω περιέργεια για την εξέλιξη της συνέχειας.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με ανέχτηκαν στον δρόμο και άργησα να κάνω πιο δεξιά για να περάσουν και σε όσους σε δύο μόλις ημέρες έδωσαν ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ….
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης για όσους ξόδεψαν χρόνο για διαβάσουν τα ψυχολογικά μου ξεσπάσματα
    … και τέλος …
    ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Στέλιο που αν δε ήταν αυτός με τις γνώσεις του και την υπομονή του, το πιθανότερο είναι ότι τίποτα από όσα έγραψα πιο πάνω ΔΕΝ θα είχε συμβεί ….
    Τελευταία τροποποίηση από Vrasidas; 22/05/2016 στις 21:36.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vrasidas Προβολή μηνύματος
    Αφού με κοίταξε με ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΒΛΕΜΜΑ που με έχουν κοιτάξει ποτέ στην ζωή μου … με αποκάλεσε γελοίο
    starX:su κι όλας....
    ανανήψαντας

♠ ace of spades ♠ Το avatar του/της ALX GS 11½
    Όσοι δεν έχουν κάνει 36ωρο, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν τι είναι.
    Είναι δύσκολο να καταλάβουν πόσο δύσκολο ή πόσο εύκολο(?) είναι.
    Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν τι σημαίνει να οδηγείς από 10 έως και 15-16 ώρες συνεχόμενα με κάποιες μικροστάσεις μερικών λεπτών.
    Είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβουν ότι την ίδια διαδρομή πρέπει να την κάνεις στεγνή, ή σε μικτές συνθήκες, ή και επί συνεχή βροχή.
    Το 36ωρο ΔΕΝ αναβάλεται λόγω καιρού. Προσαρμόσου στις συνθήκες και οδήγησε με ασφάλεια ώστε να τερματίσεις. Αν δεν μπορείς, υπάρχει και η επόμενη χρονιά.
    Είναι πολύ δύσκολο λοιπόν να καταλάβουν τι συναισθήματα βγάζει στην επιφάνεια όταν συμμετέχεις.
    Αν δεν το έχεις κάνεις ΔΕΝ μπορείς να καταλάβεις τι είναι!

Και για να το ξεκαθαρίζουμε...
    Ο 36ωρίτης που συμμετέχει κάθε χρόνο και τερματίζει by the book, για μένα, δεν είναι καλυτερότερος αναβάτης από κάποιον που δεν έχει κάνει 36ωρο, ούτε είναι κάτι το ιδιαίτερο.
    Αυτός που συμμετείχε αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει και ξανάρθε και ματαξανάρθε για να καταφέρει, για μένα αξίζει ένα μεγάλο respect.
    Το μηχανάκι δεν κάνει τον 36ωρίτη... ο 36ωρίτης κάνει το μηχανάκι. (εξού τα παπιά, οι βέσπες, τα ρημάδια Java αλλά και ο κινέζικος μπόμπος το 2005)
    Γρήγοροι-αργοί, δεν έχει σημασία. Ο καθένας έχει (ή κρατάει) τον ρυθμό που του αρέσει. Οι γρήγοροι υπάρχουν για να γουστάρουν κάποιοι άλλοι γρήγοροι.
    Κουφάλα δημιουργέ, τα πάντα εν σοφία εποίησες!
    Δεν έχει σημασία τι μοτοσυκλέτα οδηγείς αλλά....ΠΩΣ την οδηγείς!

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    Σάββατο στις 16:00 η απονομή!

http://forum.motoguzziclub.gr/index.php?topic=8235.0
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Σε οσους συμμετειχαν να ευχηθω να χαιρονται παντα ετσι τα μηχανακια τους, παντα τετοια.
    Βρασιδα πολλα οχι γιατι το εκανες με παπι, αλλα για την περιγραφη...

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sahara Προβολή μηνύματος
    Σε οσους συμμετειχαν να ευχηθω να χαιρονται παντα ετσι τα μηχανακια τους, παντα τετοια.
    Βρασιδα πολλα οχι γιατι το εκανες με παπι, αλλα για την περιγραφη...
    Καλά η περιγραφή είναι μακράν η καλύτερη!!!
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    κατάφερα επιτέλους να φτιάξω και εγώ ένα βιντεάκι με Moto theme.

Είναι η πρώτη φορά που δοκίμασα κάτι τέτοιο. Να πω την αλήθεια είχα πολλές ιδέες για το τι έπρεπε να κάνω κάποιες από αυτές μου βγήκαν κάποιες άλλες όχι. πάντως τη διαδικασία του editing τη καταχάρηκα. Ευτυχισμένοι αυτοί που το κάνουν για επάγγελμα.

https://www.youtube.com/watch?v=9No9LkIaNv4

αυτή θα είναι και η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό του βίντεο για το φετινό 36ωρο

στη πορεία μπορεί να ανεβάσω και κανα βιντεάκι από τις διαδρομές μεμονομένα χωρίς κόψιμο και ράψιμο και λοιπά παρελκόμενα στη μέση,

PS. ευχαριστώ τον Byron που προσφέρθηκε να μου δανείσει τη κάμερα του για το event.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    πάντως τη διαδικασία του editing τη καταχάρηκα. Ευτυχισμένοι αυτοί που το κάνουν για επάγγελμα.
    Γάμους κάνουν για να ζήσουν ρε....
    ανανήψαντας

Νέο μέλος
    Μπράβο Σπύρο, πολύ καλό

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    παρα πολυ ωραιο σπυρο

μοναδικη ενσταση αλλα βεβαια δεν ξερω τι ληψη θα ειχες. το ανω κουδουνι. πολυ σφιχτο κομματι αλλα φοβερη διαδρομη.
    Γιαννης

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    παρα πολυ ωραιο σπυρο

μοναδικη ενσταση αλλα βεβαια δεν ξερω τι ληψη θα ειχες. το ανω κουδουνι. πολυ σφιχτο κομματι αλλα φοβερη διαδρομη.
    έχεις δίκιο Γιάννη. Η αλήθεια είναι οτι τη δεύτερη μέρα δε τράβηξα τίποτα, αν πρόσεξες όλα τα βίντεο ήταν απο τη πρώτη μέρα. ουσιαστικά ήταν η πρώτη σοβαρή μου δοκιμή σε λήψεις και το βράδυ του Σαββάτου που τα είδα λίγο νόμιζα οτι δεν είχα τραβήξει κάτι της προκοπής οπότε τη δεύτερη μέρα το παράτησα τελείως. Τεράστια βλακεία μου γιατί τελικά μια χαρά ήταν (άσχετα αν η ποιότητα στο youtube δε το δείχνει και τόσο καλά)

Ωραιος Σπύρο
    Μακαρι να αξιωθω να γράψω και εγώ κατι αντιστοιχο, εχω καμια ωρα σε κλιπακια.

Απονομή θα κατεβετε παιδες;
    Αμηχανος

Παρόμοια θέματα

1. 18ο Classic Trophy 14-15 Μαίου 2011
    από sapila racing στο forum Ιστορία & κλασικές μοτοσικλέτες
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2011, 12:25
  2. ΣΚ στα Βαρδούσια, 14-15-16 Μαϊου
    από dimval στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2010, 11:21
  3. 11ο 36ώρο οδοιπορικό αντοχής (τα μεθεόρτια).
    από npat στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 78
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2008, 15:45
  4. Πολυήμερη στη Βόρεια Ελλάδα, 13-14-15-16/03/08.
    από Greg61 στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2008, 11:10
  5. Απαντήσεις: 105
    Τελευταίο μήνυμα: 15/02/2007, 18:17

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ