Επιδημιολογικα στην Ελλάδα, περίπου 200.000 είναι ο αριθμός των ατόμων με πολυ βαριά ψυχιατρική διαταραχή. Απο αυτούς μονο 2000 περίπου είναι σε εγκλεισμό ή εντατική παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι είναι εξω και οδηγούν κάθε μέρα ανάμεσα μας. Να γιατί συστήνω σε όλους να οδηγούν το λιγότερο δυνατό και προσέχοντας σα να είναι η τελευταία διαδρομή στη ζωή τους.
Η ταχύτητα διηθησης πρέπει να είναι το πολύ +50% της ταχύτητας των αυτοκινήτων. Δε μπορεί να κινούνται μοτοσυκλέτες με 100 χλμ ανάμεσα σε ακίνητα αυτοκίνητα. Ούτε όμως και μπορούν να κινούνται και με 20. Μέτρο θέλουν όλα. Και αν είναι πίσω σας ο Rossi, αφήστε τον να περασει και αν συνέχεια αναγκάζεστε να αφήνετε κόσμο να περάσει, μάλλον πρέπει να κινηθείτε δεξιότερα.
Τελευταία τροποποίηση από duke200; 30/06/2018 στις 07:35.
Δλδ αν τα αυτοκίνητα πάνε με 120, είναι ΟΚ σύμφωνα με τον κανόνα σου, να πηγαίνουμε μέχρι 120*1.5=180 ανάμεσά τους.
Και τα 20 ανάμεσα στα ακινητοποιημένα, είναι ''Ούτε όμως και μπορούν να κινούνται και με 20''
Μπας και δεν τα έχεις σκεφτεί και πολύ αυτά που γράφεις;
Με 180 ανάμεσα σε αυτοκίνητα που πάνε με 120, αν γίνει κάτι στραβό, δεν θα βρήσκει ο παππάς να θάψει. Το μέγιστο που είναι λογικό περιθώριο να προλάβεις να αντιδράσεις να πηγαίνεις ανάμεσα σε ακινητοποιημένα είναι το 20, κι εσύ λες ''Ούτε όμως και μπορούν να κινούνται και με 20''. Ξέρω γω για ξαναψάξου λίγο...
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Έλα μπακλεϋ
Ποστ 115 .
Αυτό που μάλλον ήθελε να πει ο Δουκ200 είναι ότι παίζει ο ρόλο ή διάφορα που έχει το αυτοκίνητο
με την μοτοσυκλέτα στην διηθηση.
Αν φανταστείς ότι συνήθως 120 με 130 πάνε τα αυτοκίνητα
στην εθνική, μια σφήνα των 160 με 180
( τυχαία νούμερα όλα για να μην πιανεσαι από αυτά ) δεν είναι κάτι εξωπραγματικό.
Αν ακούγεται τρομακτικό, δεν είναι για κάποιους , για κάποιους άλλους είναι
Αν είναι παράνομο , βεβαίως Είναι .
Οτιδήποτε πάνω από το όριο είναι .
Να το κλείσουμε αυτό .
Όπως είναι το 80 Για το όριο των 50 , κ το 150 Για το όριο των 120 .
Αν πας πολύ αργά Κ μέσα στην μέση σαν κινητό εμπόδιο ,
ναι, κάποιος θα σε περάσει κανονικά , κάποιος γρήγορα Κ κάποιος επιδεικτικά .
Πέρα από το νόμιμο, το όριο της ασφαλείας είναι διαφορετικό για τον καθένα .
Γρήγορα μπορεί να σε περάσω Κ Εγώ Κ γρήγορα μπορεί να σε περάσει Κ Ο blade .
Το ένα προσπέρασμα με το άλλο δεν Θα έχει καμία σχέση .
Κ για τους δύο μας ομως η αίσθηση είναι ότι είναι μέσα στα όρια μας , άρα Κ ασφαλές .
Μην διυλιζουμε Τον κουνουπιοΝ
Τελευταία τροποποίηση από V-TEC; 30/06/2018 στις 16:57.
7 μηνύματα το χρόνο αλλά ποιοτικά![]()
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
εννοείται ότι τηρούμε τα ανώτατα επιτρεπομενα όρια ταχύτητας, ισως; Η θα προσπαθήσεις να κάνεις διηθηση στην Εθνική με 300 ανάμεσα στις Porsche για να τηρήσεις τον κανόνα του +50 χλμ;
Έχεις δοκιμάσει να πας με 20 χιλιόμετρα στο ποταμι ανάμεσα σε ουρές χιλιομέτρων ακινητοποιημένων ΙΧ; Και αν ναι,παρατηρήσες τίποτα περίεργες αντιδράσεις απο
δυσαρεστημένους μοτοσυκλετιστές απο πίσω σου;
Τελευταία τροποποίηση από duke200; 01/07/2018 στις 10:20.
Προχτές στο ποτάμι ακολουθούσα σε διήθηση ένα σουπερσπορτ με τον αναβάτη ντυμένο κομπλέ (όχι φόρμα) και ένα σκούτερ 300 κινέζικο. Τα αυτοκίνητα κινούνταν με 30,40 χλμ εμείς με 60,70 δηλαδή νορμαλ. Ο Κινέζος που μόνο παντόφλα δεν φόραγε έκανε ένα σωρό καραγκιοζιλικια απόγνωσης ότι το σουπερσπορτ τον καθυστερούσε...αυτά βλέπεις και καταλαβαίνεις το επίπεδο που επικρατεί σήμερα στο χώρο των δύο τροχών...
Τελευταία τροποποίηση από mia_zoi_kawa; 01/07/2018 στις 17:00.
Το να οδηγας αργα ειναι επιλογη και οι επιλογες ειναι καλο πραγμα στην ζωη
το να οδηγας γρηγορα ειναι επισης επιλογη , καποιοι ομως τη βαφτιζουν σαν λανθασμενη (συνηθως αυτοι που δεν μπορουν, μην γελιομαστε)
οσοι οι χρηστες του φορουμ τοσες και οι αποψεις οποτε ακρη δεν περιμενω να βγει για ακομα μια φορα
τι συμβαινει πιο συχνα αραγε ομως?
να μας περασει καποιος κολλητα και να κινδυνεψουμε θανασιμα?
η
να πεσεις στον μπαρμπα που παει βιδωμενος στην αριστερη χωρις να νοιαζεται τι γινεται πισω του?
να φυγει ο γραβατωμενος σκουτερας τερμα στο φαναρι και με το που συναντησει αυτοκινητα να ριξει αγκυρα?
να πετυχεις την κοπελιτσα με την δεκαποντη γοβα που εχει καθρεφτη μονο για μακιγιαζ?
και αλλα πολλα
επισης πως παραπονιουνται οι αργοι αναβατες οτι δεν προλαβαινουν να δουν τι γινεται πισω τους οταν το μεγαλυτερο ποσοστο απο σκουτεροπαπα δεν εχει καθρεφτες?
βεβαια εδω οσοι παραπονιουνται , λενε οτι δεν ενοχλουν οτι κοιτανε καθρεφτες οτι κανουν αμεσως δεξια κτλ. αν γινοντουσαν αυτα τοτε δεν θα υπηρχε και λογος παραπονων γιατι θα ηταν ενα το περιστατικο που απλα καποιος σας περασε κολλητα και οχι ο κανονας, αρα μαλλον τελικα εσεις ενοχλειτε και κατεπεκταση σας ενοχλουν στην πορεια γιατι αναγκαζονται να σας περασουν τσιμα τσιμα
δεν ειναι ντροπη να πηγαινεις αργα δεν ειναι ντροπη να εισαι απειρος δεν ειναι ντροπη να κανεις δεξια, καντε δεξια αφοβα και περηφανα παιδια κανεις δεν θα σας κακολογησει
επισης η κηφισιας και η καθε κηφισιας δεν ειναι χωρος εκμαθησης οδηγησης. μετα απο 20 χρονια αυτοκινητο πηρα σκουτερ και βγηκα στην κηφισιας και εχω και παραπονο που με περνανε κολλητα.
εμεις να δεις ποσα παραπονα εχουμε που σας βρισκουμε στο διαβα μας καθε μερα
και επειδη η αθηνα ειναι ζουγκλα και στην ζουγκλα επικρατει ο δυνατοτερος (ευγενης αμιλλα μεταξυ μηχανοβιων θα συναντησεις σε κανα ταξιδι στους δολομιτες η στα φιορδ της νορβηγιας, οχι στην κηφισιας δευτερα πρωι)
προσπαθησε κα συ αδυναμε αναβατη να γινεις πιο δυνατος αντι να παραπονιεσαι στα φορουμ και να ριχνεις καταρες και ψοφους, κανεις δεν βελτιωθηκε γραφοντας
δεν ειναι δικια μου δουλεια να σε μαθω να προστατευεις τον εαυτο σου, ειναι δικια σου υποχρεωση να το κανεις
Πρόσφατα πόσταρα και στο "σε είδα"...
Αρεσκόμαστε να εκφραζόμαστε εδώ μέσα αλλά και στον καφέ/ταβέρνα κτλ λες και εμείς οι μοτοσυκλετιστές είμαστε μια διαφορετική πάστα ανθρώπων και οδηγών. Σόρρυ, αλλά δεν. Στο εεξωτερικό σε έναν βαθμό ισχύει. Στην Ελλάδα όμως όπου σχεδόν κάθε κουτάκιας καβαλά και μοτό, όχι.
Η κυκλοφοριακή συμπεριφορά δικυκλιστών και κουτάκιδων δεν διαφέρει τόσο.
Έχω έρθει Ελλάδα για μερικές βδομάδες με τη μηχανή και φρικάρω με όσα βλέπω. Και με τους μοτο, φρικάρω περισσότερο. Τραγικά πράγματα. Όσο για την "μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη" που εκθειάζετε στα ταξίδια σας: Μια κατάβαση της Κηφισίας είναι ότι πρέπει να να προσγειωθείς ξανά στην Ελληνική πραγματικότητα!
Δεν θέλω ούτε κακός να γίνω, ούτε να το παίξω ξερόλας, αλλά και ένα γρήγορο πέρασμα μέσα από τα θρεντ εδώ μέσα με επιβεβαιώνει. Γενικά ρε σεις, χαλαρώστε. Έλεος... Σκεφτείτε τι γράφετε και τι απαιτείτε (με ή χωρίς εισαγωγικά) εδώ μέσα ή στον δρόμο από τους άλλους.
Η μεγάλη πλειοψηφία παίζετε τη ζωή σας στα ζάρια. Αυτά για σκιλς και εμπειρία τα ακούω βερεσέ. Στην Ελλάδα το ABS μου κάνει υπερωρίες και κάθε λίγο και λιγάκι πετάω μπάντες "κατά λάθος" στην κωλοάσφαλτο. Τι σκατά περιθόρια αντίδρασης πιστεύετε πως έχετε μερικοί μερικοί;
Τέλος πάντων, καμία έκπληξη δεν μου προκαλεί ο αριθμός τροχαίων και νεκρών από τροχαία στη χώρα. Δυστυχώς. Το χειρότερο είναι να απαιτείτε και από άλλους να "συμμορφώνονται". Και από τη μια και από την άλλη πλευρά. Δείξτε τον ελάχιστο σεβασμό στον συνάνθρωπό σας.
αν το εχει γραψει καποιος συγχωρατε με...
υποτιθεται οτι ειμαστε σωστοι μοτοσυκλετιστες με εμπειρια.
οταν γινεται χαος απο κινηση φτανουν +10χλμ για να κινηθεις σβελτα και με ασφαλεια (σε συνδυασμο με λιγη αντιληψη του χωρου, να νιωθεις ανετα με το μηχανακι σου και να μη το φοβασαι).
γιατι πατε στα ακρα? ουτε 180αρες χρειαζονται ουτε να περιμενεις με 40χλμ στην ουρα των αυτοκινητων.
my 2 cents...
it was nothing, just the normal thing to do at the time
Δεν υποτιθεται τπτ, ειδικα σε ενα φορουμ που η δεν γνωριζουμε κανεναν η το πολυ δυο τρια ατομα
ο καθενας υποθετει οτι θελει για τον εαυτο του και για τους αλλους
αν εσυ νιωθεις safe και δεν φοβασαι με +10 τοτε πολυ καλα κανεις και κινεισαι με +10
μην υποθετεις ομως οτι αυτο ισχυει για ολους, εκτος αν τοποθετεις τον εαυτο σου στους top αναβατες οποτε λες "αν εγω πηγαινω με +10 εεε ποσο να πανε οι αλλοι"
καποιος μπορει να νιωθει safe με +20 η με +50
υπαρχουν ανθρωποι εδω μεσα που τετρακυλινδρο εχουν καβαλησει μονο στην εκθεση μοτοσυκλετας και τα 200 τα εχουν δει μονο σε video game, λογικο ειναι λοιπον τα τους φαινονται εξωφρενικες αυτες οι ταχυτητες
ο εαυτος μας δεν ειναι και ο κανονας, ας το καταλαβουμε αυτο
συγχωρεμενος by the way