Σελίδα 17 από 212 ΠρώτοΠρώτο ... 712131415161718192021222767117 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 3169

Θέμα: GSF 600/650 s Bandit

Οπότε σε ένα χρονάκι θα τις έχεις... εκτός αν εννοούσες 11 Ιουνίου!

oups!!!!

iouniou nai.....

Παλαιό μέλος
    Πωπω.. Έλειψα λίγο καιρό και βλέπω νέα μέλη στην παρέα μας, νέο αίμα (λέγε με Κ7) προβλήματα στην καλωδίωση, πίστες, συζητήσεις για ABS... Πραγματικά έχω χάσει την μπάλα!! Για να κάνω ένα comeback θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα θυμάμαι απο τις σελίδες που διάβασα!

Πρώτα απ'ολα! Amyroukai με χτυπάς εκεί που (ακόμα) πονάω... Μέχρι στιγμής πάνω απο 250χμ ανα ντεπόζιτο δεν εχω δει! Αλλά είδες τι έπαθες που μου το θυμίζεις όλη την ώρα?? Η Θεία δίκη σε τιμώρησε με τα ηλεκτρικά! Τέλος καλό, όλα καλά πάντως

Καλορίζικη και καλοτάξιδη παιδιά για τους καινούργιους κάτοχους (αν και λίγο καθυστερημένα)

Όσο για την πίστα με αυτά που διάβασα μπήκα σε μεγάλο πειρασμό γιατι εγώ δεν νομίζω οτι θα της αποκτήσω ποτέ οικειότητα στις στροφές. Μέχρι στιγμής είμαι πιο άνετος στις στροφές αλλά δεν της έχω πάρει τον αέρα..

Για το ABS η δική μου εμπειρία είναι οτι για την χρήση που της κάνω εγώ (μέσα στην πόλη και με χάλια δρόμους) το έχω λατρέψει. Ενδεικτικά πάνω σε πεζοδρόμιο και φρένα πανικού μια και ένας πεζός εμφανίστηκε απο το πουθενά οδήγησαν στην ενεργοποίηση του ABS. Κάτι μου λέει οτι σε αντίθετη περίπτωση ο πεζός θα με βοηθούσε να σηκωθώ.. Σε κατηφόρα δε με μεγάλη κλίση και δρόμο με χαρακίες σε πλάκες (δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα) αν δεν είχε πιάσει θα είχα βγεί σε λεωφόρο και τώρα ίσως να μην ήμουν εδώ!

Αυτά προς το παρόν!!

Καλώς τον! Ναι η Θεία δίκη χτύπησε πάντως χωρίς πλάκα, έχετε το νου σας όλοι... Γιατί το καλωδιάκι είναι και ζημιά που δε φαίνεται! Ειδικά όσοι κινούνται σε πόλη και κόβουν συχνά το τιμόνι τέρμα, καλό θα είναι μαζί με τα σέρβις να ζητάνε να λύνεται και η κλειδαριά να το ελέγχουν κάτω από το μαύρο προστατευτικό.

Για το σχολείο στο προτείνω με κλειστά μάτια! Όχι ότι στο δρόμο θα το ξύνεις μετά, εξάλλου στην πίστα αυτό που σε βοηθάει ψυχολογικά είναι ότι δεν έχει κίνηση, δεν έχει μπαριέρες, φοράς και τα σούπερ δερμάτινα, αισθάνεσαι ασφαλής. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσεις να την πιέζεις για να δεις τα όριά της σε δημόσιο δρόμο. Μιλάμε για εμάς που υποθέτω έχουμε γνώση κινδύνων και μυαλό στο κεφάλι, άλλοι τις πάνε τέζα παντού.

Το άγιο ABS θέλει πολλά κεριά και τάματα... Και άσε τους άπιστους να λένε!

Χτες είδα και "συνάδελφο" με μπλέ, κατά τις 10, κατεβαίναμε μαζί την Κηφησίας-Βασ. Σοφίας, έστριψα για Συγγρού μετά και τους έχασα. Ζευγαράκι, με τα κράνη τους, μιά χαρά. Πολύ χάρηκα που δεν ήταν οι κλασσικοί κάγκουρες! Ο οδηγός κοίταξε λίγο τη μηχανή, κοίταξα και εγώ τη δικιά του, αλλά με πιάσανε οι ντροπές μου μετά "οι ψωνάρες θαυμάζουν το υπερεργαλείο τους" και δεν μίλησα/χαιρέτησα κλπ... Ήταν σκηνή από τη διαφήμιση με το VW Bora που αυτοθαυμάζονται στην κίνηση, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Σπάνιο θέαμα τα Bandit πάντως. Και μετά στη μπυραρία, με κράξανε και 2 φίλοι, κάτοχοι VFR. "Μόνο για αρχάριους κάνει το bandit ρε, μόνο έτσι δικαιολογείσαι..." Τουλάχιστον λέω, δεν είναι σούπερ τεχνολογίας και 250 κιλών... Ε πια...

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ symplekti για τα καλά σου λόγια, μακάρι να ξεπεραστούν και τα δικά σου προβληματάκια, αν δεν έχουν ξεπεραστεί ήδη, και να χαρείς τη μηχανή σου όπως πρέπει!
    Όσο για το abs, νομίζω ότι το παρακάνετε. Οδηγώ 15 χρόνια μηχανές χωρίς abs. Εγώ και κάμποσα εκατομμύρια σ’ αυτόν τον πλανήτη. Αν ίσχυαν όσα λέτε θα είχαμε πεθάνει όλοι τώρα! Το abs πιθανόν να σε γλιτώσει σε μια οριακή κατάσταση αλλά σίγουρα όχι τόσο συχνά όσο πιστεύετε εσείς. Το γεγονός ότι αισθάνεστε ενεργοποίηση του abs και άρα σώσιμο από σίγουρη πτώση δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Εμπειρία σημαντική από abs δεν έχω για να γνωρίζω ακριβώς τα περιθώρια στα οποία λειτουργεί. Αλλά έχω την εντύπωση ότι ενεργοποιείται πολύ νωρίτερα από το σημείο που θα πρεπε, όχι στο bandit αλλά γενικά στις μηχανές, και ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι σε έσωσε αλλά στην πραγματικότητα αν ήσασταν χωρίς abs θα σταματάγατε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς να αισθάνεστε την αναπήδηση που προκαλεί το abs. To λέω αυτό γιατί μου συνέβη όταν έκανα test ride με ένα cbf 1000 abs. Αισθάνθηκα κάποια στιγμή κάτι που λογικά ήταν το abs και ενώ πήγαινα εντελώς χαλαρός και με μικρή σχετικά ταχύτητα. Αν ήμουν άπειρος οδηγός θα πίστευα ότι σώθηκα από πτώση. Είμαι όμως σίγουρος (ξαναλέω ότι οδηγάω πολλά χρόνια) ότι αν δεν είχα εκείνη τη στιγμή abs θα σταμάταγα εξίσου καλά χωρίς να με προβληματίσει οτιδήποτε. Δεν είναι πανάκεια το abs και αυτό θα το καταλάβετε αν οδηγήσετε για κάποιο διάστημα μια μηχανή χωρίς αυτό. Ακόμα και στα πιο απλά συστήματα πέδησης της δεκαετίας του 80 για να μπλοκάρεις το μπροστινό σε στεγνό δρόμο πρέπει να προσπαθήσεις λίγο και αυτό σημαίνει να τσαρουχώσεις το φρένο με διάρκεια. Σε κάθε περίπτωση προσπαθείστε να οδηγάτε με δύο δάχτυλα στη μανέτα και αν πρέπει να τσαρουχώσετε κάποιο φρένο, αυτό ας είναι το πίσω που όταν μπλοκάρει το μόνο που προκαλεί είναι ένα μικρό μπαντιλίκι!
    Για αρχάριους κάνει το bandit; Κατά την άποψη μου σε αρχάριους μοτοσυκλετιστικά απευθύνεται το 90% των μηχανών που κυκλοφορούν σήμερα και αποτελούν είτε μηχανάκια μιας χρήσης, είτε υπερκυβισμένα μηχανάκια πόλης, είτε υποκυβισμένα τουριστικά, είτε ...και γω δεν ξέρω τι άλλα έχει βγάλει το marketing των εταιριών . Το bandit έχει την τύχη να εντάσσεται στο υπόλοιπο 10%.

Αρχικά δημιουργήθηκε από frapes
    Ευχαριστώ symplekti για τα καλά σου λόγια, μακάρι να ξεπεραστούν και τα δικά σου προβληματάκια, αν δεν έχουν ξεπεραστεί ήδη, και να χαρείς τη μηχανή σου όπως πρέπει!
    Όσο για το abs, νομίζω ότι το παρακάνετε. Οδηγώ 15 χρόνια μηχανές χωρίς abs. Εγώ και κάμποσα εκατομμύρια σ’ αυτόν τον πλανήτη. Αν ίσχυαν όσα λέτε θα είχαμε πεθάνει όλοι τώρα! Το abs πιθανόν να σε γλιτώσει σε μια οριακή κατάσταση αλλά σίγουρα όχι τόσο συχνά όσο πιστεύετε εσείς. Το γεγονός ότι αισθάνεστε ενεργοποίηση του abs και άρα σώσιμο από σίγουρη πτώση δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Εμπειρία σημαντική από abs δεν έχω για να γνωρίζω ακριβώς τα περιθώρια στα οποία λειτουργεί. Αλλά έχω την εντύπωση ότι ενεργοποιείται πολύ νωρίτερα από το σημείο που θα πρεπε, όχι στο bandit αλλά γενικά στις μηχανές, και ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι σε έσωσε αλλά στην πραγματικότητα αν ήσασταν χωρίς abs θα σταματάγατε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς να αισθάνεστε την αναπήδηση που προκαλεί το abs. To λέω αυτό γιατί μου συνέβη όταν έκανα test ride με ένα cbf 1000 abs. Αισθάνθηκα κάποια στιγμή κάτι που λογικά ήταν το abs και ενώ πήγαινα εντελώς χαλαρός και με μικρή σχετικά ταχύτητα. Αν ήμουν άπειρος οδηγός θα πίστευα ότι σώθηκα από πτώση. Είμαι όμως σίγουρος (ξαναλέω ότι οδηγάω πολλά χρόνια) ότι αν δεν είχα εκείνη τη στιγμή abs θα σταμάταγα εξίσου καλά χωρίς να με προβληματίσει οτιδήποτε. Δεν είναι πανάκεια το abs και αυτό θα το καταλάβετε αν οδηγήσετε για κάποιο διάστημα μια μηχανή χωρίς αυτό. Ακόμα και στα πιο απλά συστήματα πέδησης της δεκαετίας του 80 για να μπλοκάρεις το μπροστινό σε στεγνό δρόμο πρέπει να προσπαθήσεις λίγο και αυτό σημαίνει να τσαρουχώσεις το φρένο με διάρκεια. Σε κάθε περίπτωση προσπαθείστε να οδηγάτε με δύο δάχτυλα στη μανέτα και αν πρέπει να τσαρουχώσετε κάποιο φρένο, αυτό ας είναι το πίσω που όταν μπλοκάρει το μόνο που προκαλεί είναι ένα μικρό μπαντιλίκι!
    Για αρχάριους κάνει το bandit; Κατά την άποψη μου σε αρχάριους μοτοσυκλετιστικά απευθύνεται το 90% των μηχανών που κυκλοφορούν σήμερα και αποτελούν είτε μηχανάκια μιας χρήσης, είτε υπερκυβισμένα μηχανάκια πόλης, είτε υποκυβισμένα τουριστικά, είτε ...και γω δεν ξέρω τι άλλα έχει βγάλει το marketing των εταιριών . Το bandit έχει την τύχη να εντάσσεται στο υπόλοιπο 10%.
    Σωστότατος ο frapes. Τελικά το έβαλα το ABS στο fazeri παρόλο που δεν το θελα, με την λογική όμως του να οδηγώ σα να μην το χω και αν κάνω ποτέ λαλακία και ανοίξει καλοδεχούμενο να 'ναι

Το τελευταίο τεστ που έχω από το 0-300 είχε 10 μοτοσικλέτες με και χωρίς ABS, από όλες τις κατηγορίες και ήταν το δεύτερο που έκαναν. Στη δοκιμή που έκαναν, σε γνωστό δρόμο, με ελεγχόμενες συνθήκες, στεγνό, απέρριψαν όσα φρεναρίσματα ήταν με μπλοκαρίσματα, γιατί αυξανόταν σημαντικά η απόσταση φρεναρίσματος. Και πολύ ενδιαφέρον θα είχε αν το έκαναν και στο βρεγμένο, αλλά ακόμα... Ίσως την επόμενη φορά!

Αντιγράφω:
    Honda CBF600ABS
    Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 39.98μ, Έμπειρος 32.59
    Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 47.50, Έμπειρος 40.56 (+8 μέτρα!)

Honda XLV1000ABS
    Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 42.78μ, Έμπειρος 36.18μ
    Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 42.00μ, Έμπειρος 35.15μ (-1 μέτρο)

Honda VFR800ABS
    Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 39.26μ, Έμπειρος 37.87m

BMW R1200R ABS
    Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 39,53μ, Έμπειρος 39.4m

Yamaha Fazer600ABS
    Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 38.46μ, Έμπειρος 38.73
    Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 47.02m, Έμπειρος 40.04 (+1,30 μέτρα)

Yamaha TDM900ABS
    Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 40.26μ, Έμπειρος 40.02
    Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 44.01, Έμπειρος 39.87 (-0,15 μέτρα)

Yamaha Tmax500ABS
    Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 40.57μ, Έμπειρος 44.27
    Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 46.00, Έμπειρος 49.50 (+5 μέτρα)

Suzuki Vstrom650ABS
    Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 42.45μ, Έμπειρος 41.91m
    Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 44.00m, Έμπειρος 39.84m (-2 μέτρα)

KTM 990 Adv.ABS
    Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 42.50μ, Έμπειρος 43.60
    Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 43.00, Έμπειρος 43.27 (-0,33 μέτρα)

Aprilia CaponordABS
    Φρένα με ABS Άπειρος αναβάτης 51.92μ, Έμπειρος 40.63
    Φρένα χωρίς ABS Άπειρος αναβάτης 47.08, Έμπειρος 52.89 (+12 μετρα!)

Η αίσθηση που έχω και εγώ που είμαι ψάρακας και όποιος είναι έμπειρος, αν δεν επιβεβαιώνεται "μαθηματικά" μετρώντας αποστάσεις, δεν έχει σημασία. Δεν λέει κανείς ότι πεθαίνει όποιος δεν έχει ABS, όμως αυτός που έχει, είναι αποδεδειγμένο ότι απολαμβάνει μεγαλύτερης ασφάλειας. Ο έμπειρος πάντα φρενάρει καλύτερα αλλά το ABS βελτιώνει και τους δύο. Δεδομένου κιόλας ότι ήταν "τέλειες" οι συνθήκες, η νίκες του "χωρίς ABS" είναι ίσως όχι και τόσο σημαντικές. Και το ABS φρενάρει με απόλυτη επαναληψιμότητα... Όχι "ουπς εδώ το έχασα λίγο, έλα παιδιά ξαναμετράμε".

Α, για το θέμα των "αρχάριων" δεν το πιστεύω, απλά μετέφερα το σχόλιο.... ΟΚ μπορεί να μην έχει τίποτα σούπερ τεχνολογικά (το Κ5-Κ6, το Κ7 φρεσκαρίστηκε), αλλά είναι αυτό που είναι, κάνει αυτό που κάνει, χωρίς δήθεν φρουφρου και αρώματα. Αυτό μου άρεσε και εμένα, ότι είναι μοτοσικλέτα "παλιάς σχολής" που δεν ήταν μόδα για 6 μήνες και μετά φτου και από την αρχή... Δεν έχει πολλά άλογα. Ε και;;; 75 στη ρόδα που το μέτρησαν τα τα περιοδικά, δεν είναι και πολλά λιγότερα από τα street 600άρια νέας κοπής...

Νέο μέλος
    Ναι βρε, κατάλαβα ότι δεν λές εσύ για αρχάριους!
    Οι μετρήσεις και τα νούμερα είναι πάντα η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι η αίσθηση! Έχω την εντύπωση ότι σιγά σιγά οδηγούμαστε σε οδηγική κουλτούρα αυτοκινήτου. Αυτό που λέμε αποξενωμένο περιβάλλον του οδηγού από το όχημα του. Ένα από τα πολλά που ξεχωρίζει το αυτοκίνητο από τη μηχανή είναι ότι στη μηχανή αισθάνεσαι και το παραμικρό που συμβαίνει γύρω σου όπως επίσης επηρρεάζεις με την παραμικρή σου κίνηση τη συμπεριφορά της στο δρόμο. Ένα απλό λύγισμα της μέσης είναι ικανό να σου αλλάξει πορεία, ένα αμελητέο κόψιμο του τιμονιού δεξιά θα σε πλαγιάσει αριστερά, ένα δυνατό φρενάρισμα με το πίσω δεν θα σε σταματήσει απλά αλλά θα σε φέρει και σε άλλη κατεύθυνση αν το έχεις επιδιώξει, ένα απότομο καρμπυρατεράτο άνοιγμα θα σε βγάλει καλύτερα σε μια έξοδο στροφής και ένα σωρό άλλα πράγματα που τα καταλαβαίνεις οδηγώντας ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΙΣΤΑ, απ’ την οποία παρεπιπτόντως είμαι άσχετος, αλλά στην καθημερινότητα σου. Η αίσθηση που λέω είναι το άλφα και το ωμέγα στην οδήγηση μηχανής και αυτή καλώς ή κακώς κόβεται σιγά σιγά στο όνομα μιας υποτιθέμενης ασφάλειας και ελεγχόμενης οδήγησης. Το abs κόβει λίγο από την αίσθηση των φρένων, ο ψεκασμός κόβει λίγο από την αίσθηση της επιτάχυνσης, η παντελής έλλειψη κραδασμών κόβει λίγο από την αίσθηση μοτοσυκλέτας κλπ κλπ. Η ασφάλεια μάλιστα είναι τόσο πιασάρικο ζήτημα που εύκολα ο άλλος πείθεται για την αναγκαιότητα της και γι’ αυτό σε λίγα χρόνια μηχανές χωρίς abs δεν νομίζω ότι θα κυκλοφορούν στους δρόμους. Όμως τότε όλοι αυτοί οι καινούριοι οδηγοί που στην ουσία δεν θα έχουν μάθει ποτέ να φρενάρουν, γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε αφού έχουν abs, αν τους δώσεις μια μηχανή δεκαετίας χωρίς υποβοηθήματα θα φαν τα μούτρα τους και θα αναρωτιούνται τι έφταιξε. Και δεν θα μπορούν να καταλάβουν ότι τουλάχιστον στο επίπεδο των φρένων, τόσο καιρό οδηγούσαν αυτοκίνητο και όχι μηχανή! Η μηχανή, τουλάχιστον όπως τη γνώρισα και τη γουστάρω εγώ προσφέρει πολλά ευχάριστα συναισθήματα αλλά ταυτόχρονα απαιτεί πλήρη αυτοσυγκέντρωση, συνεχή εγρήγορση, ντελικάτες κινήσεις και αίσθηση του μέτρου σε κάθε κίνηση του σώματος, από το δείκτη του χεριού και τον καρπό μέχρι τον τελευταίο σπόνδυλο της μέσης!
    Ελπίζω να έγινα κατανοητός στο τι θέλω να πώ και να συμπληρώσω ότι όλες αυτές οι μετρήσεις, απλά είναι μετρήσεις, δηλαδή είναι ελεγχόμενες διαδικασίες με σκοπό το φρενάρισμα. Δεν είναι οδήγηση στο δρόμο κατά την οποία σκοπός σου δεν είναι το φρενάρισμα αλλά ...η οδήγηση! Εκεί λοιπόν το φρενάρισμα θα γίνει με όρους που αντικειμενικά είναι αδύνατο να διαπιστωθούν με ακρίβεια. Τέλος, να τονίσω ότι όντως το φρενάρισμα στο βρεγμένο πρέπει να έχει τεράστια διαφορά αλλά μόνο για ...αρχάριους. Κι αυτό γιατί κανένας συνετός και έμπειρος οδηγός δεν θα πάει μαλλιοκούβαρα σε βροχή, οπότε αν πηγαίνει σιγά σιγά πάλι το abs δεν έχει να του προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Αν πάλι θέλει κάποιος να τρέχει στη βροχή και να φρενάρει δυνατά, το abs θα τον σώσει στο φρενάρισμα αλλά είναι σίγουρο ότι θα τον πατήσει κάποιος άλλος οδηγός κάποια στιγμή γιατί η συμπεριφορά των ελλήνων σε βροχή είναι κάτω του μετρίου και όποιος τρέχει ανάμεσα τους δεν ξέρει τι του γίνεται!!!

Νέο μέλος
    Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι δεν παριστάνω τον έξυπνο, κουβέντα κάνουμε έτσι; Και ότι αυτά τα λέω έχοντας φάει δυο σούπες με μπλοκαρίσματα, γι’ αυτό και έμαθα πλέον πιστεύω! Επίσης μια φορά μπλόκαρα μόνος μου το μπροστινό επίτηδες για να πέσω μόνος μου πριν στουκάρω πάνω σε έναν άλλον τον οποίο δεν προλάβαινα να αποφύγω! Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά σε κλάσματα δευτερολέπτου και λειτουργώντας ενστικτωδώς σχεδόν αποφάσισα να το μπλοκάρω παρά να τρακάρω... Με abs δεν θα μπορούσα!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από frapes
    Το abs κόβει λίγο από την αίσθηση των φρένων, ο ψεκασμός κόβει λίγο από την αίσθηση της επιτάχυνσης, η παντελής έλλειψη κραδασμών κόβει λίγο από την αίσθηση μοτοσυκλέτας κλπ κλπ.
    Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Το ABS βοηθά στο να αντιμετωπίσεις το οριακό φρενάρισμα όταν η μοτοσικλέτα σου έχει ένα μπροστινό με κακή αίσθηση δρόμου και μανέτα με κακή αίσθηση φρεναρίσματος. Ακριβώς όπως και στα αυτοκίνητα... Γιατί η μανέτα να μην έχει καλή αίσθηση; Γιατί όπως λες, πανικοβάλλει συνήθως τον νέο, που δεν μπορεί να διαχειριστεί την πληροφορία. Άρα επίτηδες η εταιρία την κάνει λίγο... "φλου". Το ίδιο συμβαίνει και με τα τιμόνια, τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στη μοτοσικλέτα. Και το ίδιο συμβαίνει και με την συμπεριφορά του σασί γενικότερα, όλα ρυθμίζονται για να αντιδρούν πιο ήπια, μεταφέροντας λιγότερες "τρομακτικές" πληροφορίες για τον άπειρο, που όμως είναι καίριες στον έμπειρο. Ζούμε στην κοινωνία της ταχύτητας, άρα όλοι περιμένουν ότι θα ανέβουν στην μοτοσικλέτα/αυτοκίνητο και θα το πάνε τέζα με τη μία. Χρειάζεται λοιπόν και το ABS για να μην τσακιστούν, και το ESP, τα antispin που περνάνε και στις μοτοσικλέτες. Αλλιώς θα έπρεπε τα εργοστάσια να αλλάξουν τακτική, αντί να βγάζουν νέα μοντέλα κάθε χρόνο, να δίνουν χρόνο και να εκπαιδεύουν τον αναβάτη να χρησιμοποιεί αυτό που έχει. Δε συμφέρει οικονομικά, άρα... Τελικά τα εργοστάσια παραγωγής είναι "ο διάβολος" Υπαγορεύουν την ανάγκη ηλεκτρονικών, στην προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων, δηλαδή στο "χαμήλωμα" των απαιτήσεων για τη μοτοσικλέτα ώστε να είναι πιό προσιτή στους πολλούς. Φυσικά οι "πολλοί" χαμηλώνουν το μέσο όρο ικανότητας... Και φτάνουμε εκεί που έλεγες εσύ, αλλά από άλλα αίτια. Δεν κάνει ο "άσχετος" αναβάτης το κακό φρένο όμως. Μάλλον το αντίθετο... Τα κακά φρένα (σε αίσθηση) δεν αφήνουν τον αναβάτη να αναπτύξει ικανότητες.
    Για να σου αποδείξω ότι φρένα με καλή αίσθηση δεν επηρεάζονται και τόσο από το ABS, δες τις μετρήσεις του KTM, του TDM και της BMW. Η ΚΤΜ ως σκληροπυρηνική εταιρία, δεν κάνει εκπτώσεις στην αίσθηση, άρα ο καλός οδηγός ισοφαρίζει τα ηλεκτρονικά, που έτσι και αλλιώς είναι ρυθμισμένα τέλεια, για να επιτυγχάνουν τόσο καλό αποτέλεσμα. Το TDM έχει επίσης πολύ καλά σε αίσθηση φρένα κατά γενική ομολογία και παρ'ολο που το τιμόνι δεν είναι βολικό για τους πιο πολλούς τα πάει καλά.
    Η ΒΜW από την άλλη, έχει ιδιότυπα συστήματα, αλλά είναι τόσο καλά ρυθμισμένα που άσχετος/έμπειρος μπορούν να φρενάρουν το ίδιο!

Ο καλά ρυθμισμένος ψεκασμός, δε στερεί τίποτα. Απλά σπανίζουν οι καλά ρυθμισμένοι ψεκασμοί... "Για να μην τρομάζει ο οδηγός" βάζουμε μια καθυστέρηση στην απόκριση. Πάλι δε φταίει ο αναβάτης αν δε του δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξει ικανότητες. Υπάρχει όμως η λύση Dynojet πάντα, για όσους ψάχνονται και ενδιαφέρονται. Άσχετα αν συνήθως μπαίνει για λόγους... πουλ-μουρ στην καφετέρια!

Οι κραδασμοί ανέκαθεν μου έσπαγαν τα νεύρα... Το μόνο που δεν λυπάμαι που χάνεται! Εκτός αν γίνει καλή δουλειά στο σασί και μπορούν οι μηχανικοί να τους αφήνουν να περνάνε σε συγκεκριμένες στροφές και σε χαμηλές ποσότητες... Τώρα είναι σοβαρά πράγματα να πηγαίνεις με 100 με το Bandit και αντί να ακούς τη μοτοσικλέτα να ακούς το τσίκι τσίκι από το μπρελόκ που χοροπηδάει στην τιμονόπλακα και να έχεις δωρεάν μασαζάκι λόγω κραδασμών στην περιοχή των 5000rpm; Έλεος!

Για τη βροχή έχεις απόλυτο δίκιο... Αν και με τη μοτοσικλέτα δεν έχω βγει στη βροχή (καλοπερασάκιας) κρίνοντας από το πόσο περισσότερο γλιστράει το αυτοκίνητο, τα όρια της πρέπει να πέφτουν πολύ.

Πάντως είτε αυτοκίνητο, είτε μοτοσικλέτα, όλοι οι σύγχρονοι οδηγοί, ακόμα και σε επίπεδα αγωνιζόμενων, δυσκολεύονται με τις παλιότερες κατασκευές. Πράγμα που δείχνει για ακόμα μιά φορά, ότι η τεχνολογία υποκαθιστά τις φυσικές ικανότητες στον άνθρωπο.

καλησπερα σε ολους, αν και παρακολουθω το σιτε καιρο μολις πριν λιγο αξιοθηκα να γραφτω. Εδω και 2 μηνες ειμαι κατοχος του bandit (γυμνο) και μπωρο να πω οτι ειμαι κατενθουσιασμενος αν και ενα χτυπημα στην εξατμιση ενω ηταν σταθμευμενο με ξενερωσε αρκετα. Αν και η εμπειρια μου με μηχανες δεν ειναι αξια λογου θεωρο το εν λογο μηχανακι αρκετα υποτιμημενο αν κρινω με το ποσα εχω δει στο δρομο, σχεδων κανενα, και θα ηθελα να ρωτησω αν κανεις εχει καποια αποψη πανω στο θεμα, αφου μου δειχνει και αξιοπιστο και γρηγορο και σχετικα καλη κατασκευη σε σχεση τουλαχιστον με την τιμη του, καθως επισης το θεωρο ενα απο τα λιγα κλασικα μηχανακια χωρις ομως ρετρο στοιχεια (πολυ σημαντικο για μενα), αλλο ενα ειναι το hornet π.χ. και το cbf ισως και το monster. ειναι ετσι οπως τα λεω η θα αλλαξω γνωμη απο μελοντικα προβληματα?

Αρχικά δημιουργήθηκε από fliotsos
    καλησπερα σε ολους, αν και παρακολουθω το σιτε καιρο μολις πριν λιγο αξιοθηκα να γραφτω. Εδω και 2 μηνες ειμαι κατοχος του bandit (γυμνο) και μπωρο να πω οτι ειμαι κατενθουσιασμενος αν και ενα χτυπημα στην εξατμιση ενω ηταν σταθμευμενο με ξενερωσε αρκετα. Αν και η εμπειρια μου με μηχανες δεν ειναι αξια λογου θεωρο το εν λογο μηχανακι αρκετα υποτιμημενο αν κρινω με το ποσα εχω δει στο δρομο, σχεδων κανενα, και θα ηθελα να ρωτησω αν κανεις εχει καποια αποψη πανω στο θεμα, αφου μου δειχνει και αξιοπιστο και γρηγορο και σχετικα καλη κατασκευη σε σχεση τουλαχιστον με την τιμη του, καθως επισης το θεωρο ενα απο τα λιγα κλασικα μηχανακια χωρις ομως ρετρο στοιχεια (πολυ σημαντικο για μενα), αλλο ενα ειναι το hornet π.χ. και το cbf ισως και το monster. ειναι ετσι οπως τα λεω η θα αλλαξω γνωμη απο μελοντικα προβληματα?

apla einai jeperasmeno texnologika

skyli kata ta alla!

Αρχικά δημιουργήθηκε από fliotsos
    θα αλλαξω γνωμη απο μελοντικα προβληματα?
    Οπτικά και σαν απόδοση, είναι αρκετά καλό, εξάλλου αφού σου αρέσει εσένα (και σε εμάς προφανώς), σε όλους τους άλλους περισσεύει.

Δεν έχει και πολλά πράγματα να χαλάσουν... Είναι απλή μηχανολογικά μοτοσικλέτα. Αν την προσέξεις, εννοώντας μην κάνεις τσιγκουνιές στη συντήρησή της, αμφιβάλλω αν θα έχεις προβλήματα.

Καλές βόλτες!!!!

μπήκε η ζελατίνα givi
    και είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.....
    όχι σε ομορφιά τόσο αλλά σε προστασία
    πάω άνετα 120-170 (μετά θέλει να χαμηλώσω λίγο)
    όταν έσκυψα τέρμα δεν υπήρχε καθόλου μα καθόλου αέρας κ θόρυβος
    ούτε σε αμάξι...
    άξιζε τα χρήματα
    μπήκε κ η πίσω κεντρική βαλίτσα V46
    τις πλαινές σε 10 μέρες γιατί οι βάσεις τους από το Κ6 δεν ταιριάζουν καλά στο Κ7 οπότε έφυγαν πίσω κ σε 10 μέρες περιμένω τις καινούριες βάσεις για το Κ7

φωτό από βδομάδα γιατί τώρα θέλει να κάνω resize upload μπλα μπλα μπλα κ έχω προετοιμασία για ταξίδι οπότε δεν παίζει τώρα....
    πάντως κ η βαλίτσα όμορφα φαίνεται
    κ η ζελατίνα άσχημη δεν την λες

αυτά...
    το μηχανάκι μαμάει κ κάνει αυτά που ήθελα
    το είδα κ το cbf και ως εμφάνιση θα το χαρακτήριζα ως ψευτο-στρομ
    δεν μου άρεσε καθόλου
    προσωπική άποψη πάντα....

Ώπα, το CBF είναι προγενέστερο του Vstrom, μη τα λέμε όπως θέλουμε... Είπαμε, σουζουκάνθρωποι αλλά χαλλλαρά. Είναι αλήθεια ότι μοιάζουν κάπως. Προσωπικά το βρήκα πιό άνετο από το Bandit σαν θέση οδήγησης και πιό "χωστό" μέσα στη μοτοσικλέτα.

Με'γειά τη ζελατίνα!!! Κακό αγόρι αν την ανεβάσεις στο http://www.imageshack.us/ σου κάνει resize αυτόματα με το ανέβασμα... Έλα μη σε πιάνει βαρεμάραααααααααααααααααααααααααα

Η Givi αν θυμάμαι από τις φωτογραφίες της έχει ένα μαύρο "κορδόνι" στο τελείωμα της ζελατίνας, αυτό δεν ενοχλεί; Για αυτό είπα να παραγγείλω την Puig που δεν έχει τίποτα "ξένο" επάνω. Την χρησιμοποιεί και η Rizla Suzuki Team, να λέω ότι έχω και μια συγγένεια με την αγωνιστική οικογένεια Η αεροδυναμική "τρύπα" στη βάση της ζελατίνας διατηρείται;

Πάντως παρατήρησα ότι όντως ακούγονται οι βαλβίδες, ένα "κροτάλισμα" στο ρελαντί κυρίως... Εκτός αν με έχει κάνει παρανοϊκό ο symplektis και ακούω... φωνές. ΛΟΛ να πάμε για καφέ όλοι μαζί κάπου να μας "ακροαστεί" ο γιατρός!

Παρόμοια θέματα

1. καταναλωση gsf 600s
    από salivaras στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/03/2008, 20:28
  2. fazer 600 ή v-strom 650 ή bandit?
    από al6s στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2007, 06:22
  3. Repair Manual Transalp 600-650 & Africa 650-750
    από tifozif1 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2005, 12:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •