Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Καιρος ομως να πηγαινουμε...
Δινω μια ακομα υποσχεση στον εαυτο μου να επισκευτω καλυτερα αυτη την πανεμορφη πολη μια αλλη φορα, και κατευθυνομαι στο σπιτι του φιλου μου για να φορτωσω τη μηχανη και να τους χαιρετησω.![]()
Ενω τρωμε κατι για το μεσημερι στο σπιτι, καθομαι να δω λιγο το προγραμμα της ημερας.
Απο την Πραγα μεχρι την Βενετια ειναι 870 χιλιομετρα, και το πλοιο φευγει την επομενη μερα στις 12 το μεσημερι.
Η επιλογη του να κανω ολα τα χιλιομετρα σερι και να ξεκουραστω στο πλοιο γρηγορα απορριπτεται, μιας που ηδη εχω "χασει" τη μιση μερα και ουτως η αλλως δεν υπαρχει λογος να περασω μια τετοια δοκιμασια.
Βεβαια εχω ηδη αποφασισει να κινηθω απο Εθνικες Οδους πλεον για εξοικονομηση χρονου, οποτε αποφασιζω να "σπασω" τη διαδρομη σε 2 μερη: θα κανω ενα μεγαλο κομματι σημερα και θα αφησω οσο το δυνατον λιγοτερα για το πρωι.
Ετσι κλεινω ενα δωματιο σε ενα ξενοδοχειο στο Villach, οντας διπλα απο τα συνορα με Ιταλια και πολυ κοντα πλεον με Βενετια.
Αποχαιρετω τον φιλο μου πλεον Guy και την οικογενεια του, ενω η μικρη κορουλα του μαλλον με εχει ερωτευτει γιατι αρχιζει και μου δινει ενα σωρο ζωγραφιες που ειχε φτιαξει για εμενα, λεγοντας μου οτι ειναι "because I like you so much!"![]()
![]()
![]()
Μακαρι καποτε να με αξιωσει ο Μεγαλος εκει πανω να αποκτησω και εγω μια τετοια υπεροχη οικογενεια....![]()
4:30 μμ και καβαλαω τη Ducati μεσα απο την Πραγα, ενω σιγουρα οι γυρω οδηγοι θα αναρωτιουνται ακομα για αυτο τον τρελο τουριστα που σηκωνε σουζες με τη μηχανη τιγκα στα μπαγκαζια!!!![]()
"On the road again"....
![]()
Νίκος
Open Horizons
Εχω παρει την Εθνικη Οδο Ε50 και κατευθυνομαι προς Plzen, οπου 88 χιλιομετρα αργοτερα με βγαζει στον επαρχιακο Ε55 για Klatovy και συνορα.
Η διαδρομη απο εδω και περα γινεται σχετικα ορεινη και εχω μπροστα μου 108 χιλιομετρα μεχρι τα συνορα στο checkpoint Zelezna Ruda - Bayerisch Eisenstein.![]()
Η διαδρομη ειναι μαγικη και το λιγοστο φως της μερας που περναει μεσα απο τα βαρια συννεφα δημιουργει εικονες συγκλονιστικες....
![]()
Νίκος
Open Horizons
Η διαδρομη ειναι αρκετα δυσκολη διοτι εχει πολλες ευθειες αλλα ο δρομος ειναι πολυ στενος και εχει παρα πολυ κινηση.
Πολλες φορες πετυχαινω κομβοι 20+ οχηματων, οπου μου ειναι πολυ δυσκολο να κανω διηθηση και να τους περασω...![]()
Ετσι αποφασιζω να κοψω ταχυτητα και να κινηθω με τους ρυθμους της κινησης...
Αυτο ομως με ανταμειβει με ισως την καλυτερη φωτογραφια του ταξιδιου μου!
7:03 μμ στο δρομο για τα συνορα.
![]()
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Και οντως ετσι ηταν, τουλαχιστον μεχρι που βραδιασε....![]()
Φθανοντας τα συνορα Τσεχιας - Αυστριας ξαφνιαζομαι που ξαφνικα βλεπω κατι διμετρες κουκλαρες στους παραδρομους, οι οποιες ειναι ντυμενες σαν να πηγαινουν στα ...μπουζουκια, αλλα συντομα θυμαμαι τα οσα σχετικα ειχαν αναφερει τα παιδια που ειχαν περασει απο Τσεχια!
Για μια στιγμη μου περασε απο το μυαλο να σταματησω λιγο σε ενα απο τα τριγυρω ....αξιοσεβαστα μαγαζια, αλλα συντομα αλλαξα γνωμη οντας μονος, νυχτα, με μια πανακριβη μηχανη στην μεση του πουθενα...![]()
Περναω τα συνορα και ΑΜΕΣΩΣ η διαφορα ειναι τεραστια: εκει που πριν εβλεπες XXX Hotels και διαφορα αναλογα clubs, τωρα ειχε μονο δαση, και μεγαλα Rest.
1 ωρα αργοτερα περνουσα απο το Linz, εχοντας αλλα 306 χιλιομετρα για να φτασω στον προορισμο μου για το βραδυ.
Autobahn A1, Linz, 9:38 μμ
![]()
Νίκος
Open Horizons
Λιγο μετα και αφου ειχα κανει ακομα μια σταση για ανεφοδιασμο σε καυσιμα, τοσο για τη μηχανη οσο και για εμενα, βλεπω οτι αρχιζει και βρεχει, καθως χοντρες σταγονες αρχιζουν και πεφτουν στο fairing και στο κρανος μου.Γκρρρρ! Αυτο μας ελειπε τωρα!
ΠΑΛΙ νυχτα και ΠΑΛΙ βροχη!
![]()
Βαζω τα αδιαβροχα και συνεχιζω.... Οπως ομως εκεινη την νυχτα στην Τσεχια, η βροχη οσο πηγαινε ολο και δυναμωνε.
Παροτι οδηγουσα στην Autobahn, το σπρει απο τα φορτηγα και τα αυτοκινητα σηκωναν μια ομιχλη, η οποια σε συνδιασμο με τα φωτα των διερχομενων αυτοκινητων με εκανε να μην βλεπω ΤΙΠΟΤΑ!
Δεν ειχα επιλογες ομως. ΕΠΡΕΠΕ να συνεχισω γιατι αν σταματουσα καπου τωρα, το πρωι δεν θα εφτανα εγκαιρως στην Βενετια.![]()
Οδηγησα πανω απο 100 χιλιομετρα με αυτες τις συνθηκες, αλλα απο ενα σημειο και υστερα συνηδειτοποιησα οτι το μεγαλο μου προβλημα ΔΕΝ ηταν η βροχη που επεφτε, οσο το οτι εγω ενοιωθα να αποκοιμαμαι! :hypnotize
Αυτο δεν ηταν καλο!
Ετσι με συνεχεις στασεις σε Rest και μερικους επρεσσο αργοτερα περναω πλεον εξω απο το Salzburg. Η ωρα ειναι μεσανυχτα, και εχω αλλα 200 χιλιομετρα περιπου.![]()
Σταματαω λιγο μετα σε ενα Parking της Autobahn, οπου βλεποντας ενα αυτοκινουμενο παρκαρισμενο στο αλσακι μου ερχεται μια ιδεα! Θα κατασκηνωσω και εγω εδω!!! :wacko:
Ειχα μαζι μου τη σκηνη και sleeping bag, οποτε γιατι οχι; :smilea:
Η βροχη συνεχιζει να πεφτει απαλα, ολα μουσκεμα γυρω και εγω παλευω να στησω την σκηνη!!![]()
![]()
Parking Α1 Autobahn, εξω απο το Salzburg, 12:46 μμ
![]()
Νίκος
Open Horizons
HΜΕΡΑ 12: Salzburg Αυστρια - Βενετια Ιταλια
Πεφτω να κοιμηθω, αλλα κατι το αγχος μην γινει τιποτα στη μηχανη, κατι η βροχη που συνεχιζε, κατι το κρυο και η υγρασια, δεν μπορεσα να ηρεμησω.
Καταφερνω να λαγοκοιμηθω μερικες ωρες και γυρω στις 5 το πρωι τελικα αποφασιζω οτι πρεπει να συνεχισω.
Μαζευω τα πραγματα γρηγορα και βγαινω στην Autobahn. Η βροχη εχει σταματησει και συντομα αρχιζει να χαραζει. Τελικα δεν ηταν κακη η ιδεα μου να σταματησω εκει για μερικες ωρες!![]()
Το χαραμα στις Αλπεις ειναι κατι το μοναδικο, το απεριγραπτο... Αλλη μια στιγμη που θα μεινει χαραγμενη για παντα στο μυαλο μου.....
Αυστριακες Αλπεις, 6:09 πμ
![]()
Νίκος
Open Horizons
Η κινηση ειναι αρκετη αλλα κινειται με ανετους ρυθμους.
Προορισμος τωρα προφανως η Βενετια απευθειας. Αν συνεχισω ετσι θα φτασω στην Ιταλια κατα τις 10 το πρωι και θα εχω και 2 ωρες ανεση χρονου!![]()
Η χαρα μου ομως δεν κραταει για πολυ: ο λογος ακουει στο ονομα "Stau Zones".![]()
Ο αυτοκινητοδρομος στην Αυστρια εχει καποια ΠΟΛΥ μεγαλα τουνελ -μιλαμε για 6μιση χιλιομετρα μηκος- τα οποια υποθετω για λογους ασφαλειας ειναι ΜΟΝΗΣ κατευθυνσης.
Αυτο σημαινει οτι τοσο πριν οσο και μετα απο τα τουνελ, υπαρχουν ...φαναρια (stau zones) τα οποια κρατανε την κινηση σταματημενη επι 15 λεπτα ενω περναει το αλλο ρευμα!!
Ετσι δημιουργουνται κατι ουρες αυτοκινητων δεκαδων χιλιομετρων!![]()
![]()
Νίκος
Open Horizons
Παρολαυτα οι οδηγοι των αυτοκινητων δεν δειχνουν να ενοχλουνται ιδιαιτερα! Εχουν σβησει τις μηχανες και οι πιο πολλοι εινα εξω απο τα αυτοκινητα τους και μιλανε με τους διπλανους τους, κατι που μου δειχνει οτι μαλλον ειναι συνηθισμενοι σε αυτα τα μποτιλιαρισματα...
Εγω ομως ΔΕΝ ειμαι, και δεν εχω καμια προθεση να περιμενω στην ουρα -εξαλλου εχω να προλαβω και το πλοιο.
Σταματαω στο πρωτο Rest που βρισκω για να πιω ενα καφε και να παρω ενα σαντουιτς για πρωινο. Εκει λοιπον, για καλη μου τυχη συναντω κατι απιθανους τυπους Γερμανους, οι οποιοι ολως τυχαιως πηγαιναν στην Βενετια και μαλιστα για να παρουν το πλοιο για Ηγουμενιτσα!!!![]()
Οι Θεοι μου χαμογελουν παλι!
![]()
Νίκος
Open Horizons
Η αποθεωση ομως ηταν οι μηχανες τους!
Αρχαιολογιες που σε εκαναν να αναρωτιεσαι πως ειναι δυνατον ΑΥΤΑ να κινουνται ακομα, ποσο μαλλον να ταξιδευουν κιολας!!
Ενα Κawasaki 900 του '70κατι, μια BMW αγνωστων λοιπων στοιχειων, ενα Suzuki GSX 750 του 90, και ενα Kawasaki ZL600!
Αλλη μια αποδειξη του οτι δεν χρειαζεσαι να εχεις την πιο ακριβη τουρισταδικη μηχανη για να ταξιδεψεις!![]()
Ολα ειναι θεμα προοπτικης!![]()
Ετσι ξεκινησε η πιο παραταιρη παρεα μηχανων να ταξιδεψουμε μαζι μεχρι την Βενετια!
Στο δρομο οι Γερμανοι πηγαιναν εξαιρετικα, κρατοντας σταθερα 120-130, ενω οπου υπηρχε Stau Zone το περνουσαμε απο δεξια (βλεπε Λωριδα Εκτακτης Αναγκης).
Μπορει να μην ηταν νομιμο, αλλα ΟΛΟΙ οι μοτοσυκλετιστες εκαναν το ιδιο, οποτε εγω γιατι να διαφωνησω;![]()
Τα χιλιομετρα εφυγαν γρηγορα, περασαμε τα συνορα και συντομα κατευθυνομασταν προς Βενετια.![]()
Το τελευταιο εμποδιο το βρηκαμε εξω απο το Udine στην Autostrada: Ουρα χιλιομετρων, αλλα αυτη τη φορα ηταν απλα λογω μποτιλιαρισματος.
Εγω εδω ειχα συγκριτικο πλεονεκτημα, εχοντας χρονια εμπειρια απο την κινηση αναμεσα στα κουτια στις δικες μας Εθνικες Οδους, οποτε οι Γερμανοι αρκεστηκαν στο να ακολουθανε....
Τελικα φτασαμε στα μεγαλα διοδια της Βενετιας, και αφου πληρωνουμε μαθαινω οτι τα παιδια ναι μεν πανε στο λιμανι, αλλα ΟΧΙ για να παρουν το πλοιο των 12! :a53:
Για ΑΥΤΟ και δεν αγχωνονταν, παροτι η ωρα ειχε ηδη παει 11 το πρωι! :a53:
Χαιρεταω τον Ralf και την παρεα του και....... ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΛΟ ΜΟΥ GPSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!:hypnotize :hypnotize
Περναω ....σβελτα μεσα απο την πολη και τις λεωφορους, ενω το GPS μου δειχνει οτι θα φτασω στο λιμανι στις 11:55 πμ!!!!! :a53:
Τελικα οντως 10 λεπτα πριν φυγει το πλοιο, εγω ημουν εκει! Μπαινω μεσα, δενω την μηχανη, και εκει ηρεμω................ Προλαβα!![]()
![]()
Νίκος
Open Horizons
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Καθομαι στο καταστρωμα και βλεπω τον ηλιο να δυει, και πλεον μπορω να βαλω τις σκεψεις μου σε μια ταξη. Καλα! Ποια ταξη;![]()
Ολα τα συναισθηματα του κοσμου παλευουν μεσα μου να εκφραστουν!![]()
Το ταξιδι αυτο ηταν κατι παραπανω απο μαγικο...
Γνωρισα τοσους ανθρωπους, συνταξιδεψα με αλλους ταξιδευτες, ειδα μερη που η ομορφια τους δεν γινοταν να αποτυπωθει σε φωτογραφιες, οι φιλοι μου με αγκαλιασαν με την αγαπη τους και με τιμησαν με την φιλοξενια τους και τα ζεστα τους χαμογελα.....
Το μεγαλυτερο ταξιδι της ζωης τελικα ειναι αυτο που κανουμε στις καρδιες των αλλων ανθρωπων.... Τωρα πια ειμαι σιγουρος.....
Κοιταω τον ηλιο που γεμιζει χρωματα τον ουρανο και χαμογελαω... Δεν ειμαι μονος πια!
"Ειν΄ολοι οι δρομοι ακομα αγνωστοι και ξενοι,
Ειν΄ολοι οι δρομοι ακομα μπρος μας ανοιχτοι,
Ολος ο κοσμος ειναι δω και περιμενει,
Και εμεις ακομα του χρωσταμε τη γιορτη...."
ΤΕΛΟΣ
![]()
Νίκος
Open Horizons