Σελίδα 17 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 71213141516171819 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 284

Θέμα: Περί εκλογών και παραλίας... (συγχωνευμένα θέματα)

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
    Το πολίτευμα της χώρας ,είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία !!!
    Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Θεωρητικά τουλάχιστον μιας και ο Πρόεδρος έχει καταντήσει ... διακοσμητικό στοιχείο.

Στην Ιταλία είχαν 17 % συμμετοχή ,ακυρώθηκαν οι εκλογές ,έγινε επανάληψη και βγήκε αυτό που βγήκε....
    και βγήκε ο Silvio

Ωραία.......

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Εγω θα το σκεφτω εκεινη την χρονικη στιγμη.
    Αλλα επειδη μαλλον δεν βλεπω και να αλλαζουν πολλα μεχρι τοτε παλι στα ιδια με βλεπω.
    Εδώ η δική μου γνώμη διαφωνεί με την δική σου. Όπως έιπα στις Βουλευτικές θέλω να δώσω το δικό μου στίγμα , ακόμα και αν πάει στους Κυνηγούς. Οι λόγοι προφανείς.

Αν κάποιος δείξει έργα αντί για λόγια θα τον υποστηρίξω... αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θέλω να μπεί όποιος να είναι μέσα στην Βουλή , απλά και μόνο για να μην έχει αυτοδυναμία κανείς και να μην μπορεί να λέει πως η Ελλάδα είναι δική του.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Θεωρητικά τουλάχιστον μιας και ο Πρόεδρος έχει καταντήσει ... διακοσμητικό στοιχείο.

και βγήκε ο Silvio

Ωραία.......
    Ναι ορέ Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι ,απλά ήθελα να τονίσω το Κοινοβουλευτική !

Όσο για το μήνυμα , όπως το πάρει κανείς.....

«Οι ψηφοφόροι δεν έφυγαν από τη ΝΔ... έστειλαν μήνυμα» -Παυλόπουλος

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Εδώ η δική μου γνώμη διαφωνεί με την δική σου. Όπως έιπα στις Βουλευτικές θέλω να δώσω το δικό μου στίγμα , ακόμα και αν πάει στους Κυνηγούς. Οι λόγοι προφανείς.

Αν κάποιος δείξει έργα αντί για λόγια θα τον υποστηρίξω... αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θέλω να μπεί όποιος να είναι μέσα στην Βουλή , απλά και μόνο για να μην έχει αυτοδυναμία κανείς και να μην μπορεί να λέει πως η Ελλάδα είναι δική του.

Gandalf
    Η πλακα με αυτο το θρεντακι ειναι οτι σχεδον συμφωνω με ολους.
    Ο καθενας που υποστηριζει μια αποψη απο την μερια του εχει δικιο που την υποστηριζει.
    Εγω ομως ενιωθα οτι αμα πηγαινα να ψηφισω, την ωρα που θα ημουνα μπροστα στην καλπη θα ερχοταν ο αλλος μου εαυτος απο πισω και θα μου εδινε μια σφαλιαρα και θα ελεγε...τι πας να κανεις ρε λακαμα, να υποστηριξεις αυτους που σε κλεβουνε και σε πουλανε τοσα χρονια τωρα??
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Η πλακα με αυτο το θρεντακι ειναι οτι σχεδον συμφωνω με ολους.
    Ο καθενας που υποστηριζει μια αποψη απο την μερια του εχει δικιο που την υποστηριζει.
    Εγω ομως ενιωθα οτι αμα πηγαινα να ψηφισω, την ωρα που θα ημουνα μπροστα στην καλπη θα ερχοταν ο αλλος μου εαυτος απο πισω και θα μου εδινε μια σφαλιαρα και θα ελεγε...τι πας να κανεις ρε λακαμα, να υποστηριξεις αυτους που σε κλεβουνε και σε πουλανε τοσα χρονια τωρα??

Αρχηγέ , με συγχωρείς κιόλας που το μαθαίνεις απο εμένα , υπάρχουν και άλλα κόμματα από τα δύο της εξουσίας ....

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Αρχηγέ , με συγχωρείς κιόλας που το μαθαίνεις απο εμένα , υπάρχουν και άλλα κόμματα από τα δύο της εξουσίας ....
    Αυτοι μαλλον εχουν σκοπο να μας κλεψουν αφου συνεργαστουν πρωτα με τα κομματα εξουσιας
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Gantalf προσωπικά δεν απείχα ποτέ απο εκλογές, δεν θεωρούσα λύση την αποχή. Απλά ένα ποσοστό είναι τελικά. Ακόμα και τώρα που ΟΛΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ το μόνο που μου θυμίζουν αυτές οι δηλώσεις, είναι οι μαλακίες που λέμε στην γκόμενα μας όταν έχουμε κάνει την κουτσουκέλα και μας εχει γυρίσει την πλάτη.
    Το έπιασα το μήνυμα, και γύρνα πίσω και θα αλλάξω και θα δεις και συγχωρεσέ με και την ίδια στιγμή με την άκρη του ματιού κοιτάμε το κωλαράκι της σερβιτόρας...

Λόγια χωρίς ουσία...

Και σου λέω ότι πήγα και ψήφισα γιατί δεν ήθελα να είμαι απών. Απλά για αυτό. Για να μην νιώσω ότι αποφάσισαν μόνο άλλοι για εμένα.

Όμως ρε φίλε, έφτασα στην κάλπη.. πήρα το σωρό με τα ψηφοδέλτια, πέταξα όσα δεν ήξερα και όσα με έκαναν να ανατριχιάσω με την ιδέα ότι θα ρίξω ψήφο σε αυτά.
    Και έμεινα με 3-4. Και κοιτούσα τι θα ρίξω στην κάλπη... Πραγματικά εκείνη την στιγμή ένιωσα 100% τι σημαίνει "κάνω αποχή συνειδητά και όχι για να μην χάσω το μπάνιο μου" πραγματικά ένιωσα την ανάγκη να τα αφήσω εκεί να γυρίσω πίσω να πάρω το δίπλωμα(!!!!) και να φύγω...

Και να σκεφτείς ότι είμαι στα 31 και είμαι σε περίοδο εξετάσεων (ΕΑΠ) και τρέχω στην δουλειά και τρώω πολλές ώρες κάθε μέρα να διαβάζω και παρόλαυτα σπατάλησα 1.5 ώρα για να ψηφίσω.

Ε ρε φίλε με 4 ψηφοδέλτια ανοιγμένα μπροστά μου να με περιμένουν.. ένιωσα πόσο μα πόσο μα πόσο ανούσιο είναι όλο αυτό... αδιέξοδο και εγκλωβισμένος στις ίδιες επιλογές... δοκιμασμένες ΟΛΕΣ ξανά στο παρελθόν ( τα είχα ήδη ψηφίσει ξανά παλαιότερα) και όμως 2009 και πάλι τα ίδια... Μια δεκαετία τα ίδια και τα ίδια... Τι στο διάλο άλλαξε απο το 2000 που βρέθηκα για πρώτη φορά στην κάλπη σε βουλευτικές? Χειρότερα, κάθε χρόνο πιο σκατά, μεγαλύτερη βρώμα, μεγαλύτερη απαξίωση και συνεχίζει... κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Όχι ρε @@δια δεν θα σας αφήσω να παίξετε μόνοι σας. Τα κομματόσκυλα έξω απο την πόρτα, ίδιες φάτσες τόσα χρόνια, τα έχω ζήσει απο μικρό παιδί, με έκαναν να ξυπνήσω απότομα.
    Ρε μαλάκα ξύπνα αυτό θέλουν... απαξίωση και αποχή... Τα ζώα της εκλογικής τους βάσης ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!!! όσο λιγότεροι αντιδρούμε με την ψήφο και επιλέγουμε αποχή, τόσο θα ενισχύουν τα ποσοστά τους μιας και το 20% που έχουν σαν βάση δεν το χάνουν ποτέ...

Έφυγα εκνευρισμένος ψηφίζοντας με την λογική "μη χείρον, βέλτιστο" αλλά συμμετείχα.

Επέστρεψα στα βιβλία μου βλέποντας παραλίες γεμάτες και με το δικό μου πρόγραμμα ακόμα πιο σφιχτό με την ώρα που έχασα. Χαιρέτισα με κόρνα σε ένα γνωστό μπαράκι και κατάλαβα, δέχτηκα, δικαιολόγησα 100% όσους επέλεξαν τις μπύρες στην παραλία και να χαζεύουν κωλαράκια... Στην υγειά σας ρε παιδιά, εγώ έκανα την κάβλα μου κάντε και εσείς την δική σας...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ermiss....δεν βλέπω στο σκεπτικό να διαφωνούμε πουθενά... στην πράξη μόνο κάναμε κάτι διαφορετικό σε αυτές τις εκλογές.

Στις επόμενες ... είπα... αν δεν δώ κάτι σαν πράξη... θα ψηφίσω Βεργή, Δελλαπατρίδη, Κυνηγούς κτλ... γιατί αν χώσουμε όλους αυτούς μέσα στην Βουλή , τότε μόνο θα κατανοήσουν τι μαλακίες κάνουν. Αλλα΄εκεί θα είναι οι Βουλευτικές. Εκεί θέλω να μην έχει κανείς αυτοδυναμία αν δεν είναι ικανός.

Στις Ευρωεκλογές το λέω για χιλιοστή φορά... θέλω ανθρώπους ικανούς και με γνώσεις να μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Αλλιώς δεν στέλνω κανέναν και πάω να πιώ μπυρίτσα όπως είπες.

Για την ιστορία πάντως διάβασα περίπου 10-15 στόχους απο κόμματα μικρά και μεγάλα και το τι παπαριές έλεγαν μέσα δεν περιγράφεται. Οπότε επειδή το λευκό και το άκυρο ντε και καλά πάει υπερ πρώτου κόμματος... απουσία στις Ευρωβουλευτικές. Στις Εθνικές απλά δαγκωτό , τον πιο γραφικό αν επιμένουν να κοιτούν το "κωλαράκι της σερβιτόρας"

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    εγώ να πω μόνο ότι λόγω αποχής....ο Πλεύρης μας αντιπροσωπεύει στην Ευρωπαϊκή Βουλή

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Ο Πλευρης στην βουλη...βοηθεια μας...

Κατα τα αλλα οπως ειπα δεν γινεται να μενουμε σιωπηλοι και απραγοι απεχοντας απλα απο τις εκλογες και νομιζοντας οτι τωρα εχουν ολοι χεστει απανω τους και πηραν το μυνημα που στειλαμε...Στ'@ρχιδι@ τους αν ψηφισουμε ή οχι αρκει να βγαινουνε και να κρατανε γερα την κουταλα... Η κατασταση θελει δραση και αντιδραση και οχι ναζια και πεισματα απο τους ψηφοφορους... Να δουμε τι θα γινει και στις βουλευτικες...εκει μου φαινεται θα ξαναεμφανιστουν ολοι να στηριξουν οποιον τους ταξει...τωρα ετσι και αλλιως τιποτα δεν αλλαξε...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zvailakis
    εγώ να πω μόνο ότι λόγω αποχής....ο Πλεύρης μας αντιπροσωπεύει στην Ευρωπαϊκή Βουλή
    + Απειρο
    και να ηταν μονο αυτο ...
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mparmpanik
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zvailakis

εμενα μπορει να μου εξηγησει κανεις γιατι φταιει η αποχη που το Λάου-Λάου κομμα εβγαλε δυο βουλευτες?

Ζοχαδιασμέλος Το avatar του/της VGER
    Για μένα προσωπικά ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ το παράδειγμα που έθεσες είναι άστοχο.

Από κει και πέρα, στην περίπτωση που θέλεις να διαμαρτυρηθείς υπάρχει και το λευκό.
    Μη ψηφίζοντας εσύ, αυτομάτως μου δίνεις το δικαίωμα να αποφασίσω με την ψήφο μου ΚΑΙ για σένα.

Τέλος, θα πω το εξής:
    Για φαντάσου ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα είχε 50% λευκά και άκυρα!
    Αυτό δε θα ήταν πιο ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας;
    Τώρα ο κάθε χλιμίντζουρας πολιτικός, δημοσιογράφος και δεν ξέρω κι εγώ τι, προσπαθεί να με πείσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που δεν ψήφισαν, δεν το έκαναν επειδή θέλανε να διαμαρτυρηθούν αλλά επειδή προτίμησαν να πάνε για μπάνιο....

Τα παραπάνω, φυσικά χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης...

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Για ποιο λόγο να ψηφίσω; ψηφίζοντας καποιον σημαίνει πως τον εξουσιοδοτώ να με αντιπροσωπεύει, να αποφασίζει για μένα. κι οχι για μια δυο μερες.. για 4 χρόνια...
    Εχοντας υπ'οψιν οτι ειναι και εξαιρετικά δύσκολο να βρω καποιον στο πολιτικό προσκήνιο (και εκτός αυτου ακόμα) να ταυτίζεται με τις δικές μου ιδέες και αποψεις, και να του εχω εμπιστοσύνη οτι αυριο δε θα λεει άλλα πράγματα, χωρις, οχι μονο να μην τον γνωριζω, οχι μονο να μην εχω ανταλλαξει δυο κουβεντες μαζί του, αλλα ουτε καν να τον εχω δει καν απο κοντά, φαινεται καθαρά ο παραλογισμός της εκπροσώπησης στη δημοκρατία.

Εστω οτι σε καποιες βουλευτικές εκλογές πάνε να ψηφίσουν ενα μικρό μονο ποσοστό, ας πούμε 10% ξερω γω. Η διαδικασία, ακόμα κι αν στεκει νομικά, εχει απαξιωθεί, και είναι θεμα χρόνου να μετατραπεί σε μια απλά τυπική διαδικασία και μετα σταδιακά να εξαφανιστεί τελείως. και τοτε θα εχουμε παει σε κατι καλύτερο (γιατι χειροτερο δε γινεται κιολας).

Δεν υποστηρίζω πως δεν υπαρχει πολύς κόσμος που αδιαφορεί για τα κοινά και γι αυτο δεν ψηφίζει(σιγουρα μεγαλο ρόλο επαιξε και το τριήμερο) , αλλά υπαρχουν αρκετοί, που συνειδητά δεν συμμετεχουν στη διαδικασία καθως τη θεωρούν παραλογη, ανοητη, στημένη, δε ξερω γω τι ο καθένας, και αγνοώντας την, φερνουν πιο κοντα την καποια αλλαγή.

Πιστευει καποιος οτι αυτοι που πανε και ψηφίζουν μία μέρα και δεν ξαναασχολούνται με τα κοινά για 4 χρόνια είναι καλύτεροι απο αυτους που πήγαν για μπανάκι; τι (365*4), τι (365*4-1); η μια μερα κανει τη διαφορά;

Χίλιες φορές χρησιμότερος καποιος που ασχολείται ΕΝΕΡΓΑ με τα κοινά για τεσσερα χρόνια παρά μια μέρα εστω που δε θα παει να ψηφίσει, απο αυτον που θα ασχοληθει μία μέρα στα τέσσερα χρόνια και πιστευει οτι ειναι κι ενεργος πολίτης.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VGER
    Για μένα προσωπικά ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ το παράδειγμα που έθεσες είναι άστοχο.

Από κει και πέρα, στην περίπτωση που θέλεις να διαμαρτυρηθείς υπάρχει και το λευκό.
    Μη ψηφίζοντας εσύ, αυτομάτως μου δίνεις το δικαίωμα να αποφασίσω με την ψήφο μου ΚΑΙ για σένα.

Τέλος, θα πω το εξής:
    Για φαντάσου ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα είχε 50% λευκά και άκυρα!
    Αυτό δε θα ήταν πιο ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας;
    Τώρα ο κάθε χλιμίντζουρας πολιτικός, δημοσιογράφος και δεν ξέρω κι εγώ τι, προσπαθεί να με πείσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που δεν ψήφισαν, δεν το έκαναν επειδή θέλανε να διαμαρτυρηθούν αλλά επειδή προτίμησαν να πάνε για μπάνιο....

Τα παραπάνω, φυσικά χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης...

το λευκό σημαινει οτι απλά δεν εχω γνωμη και οποιον και να βγάλετε, εγώ συμφωνω.
    το ακυρο σημαινει οτι αποδέχομαι τη διαδικασία της εκλογής αντιπροσώπων δλδ το προβλημα μου δεν ειναι το σύστημα, αλλά τα πρόσωπα.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

Σελίδα 17 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 71213141516171819 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περί λίπανσης και καθαρισμού ο λόγος.....
    από xtapodias στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2006, 01:34
  2. περι ουσιων και περι ελενχων.
    από stavrogin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2006, 18:37
  3. περί βιβλίων και συγγραφής
    από cityfly στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2005, 00:42
  4. Περι Καμερών και Μπλόκων