Λοιπόν το πιο παλιό ομόλογο, που το έχω τώρα μπροστά μου, είναι εκδόσεως 1893 από την "Τράπεζα του Παρισιού" προς την "Βασιλική Οθωμανική Τράπεζα" αξίας 500 Φράγκων υπογεγραμμένο στην Θεσσαλονίκη, με επιτόκιο 3% και δόσεις 15 φράγκων ετησίως!Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
Πριν λίγο καιρό έπεσαν στα χέρια μου κάτι κάδρα -που πλέον έχω στο γραφείο μου- όπου μέσα τους έχουν κρατικά ομόλογα πολύ μεγάλης διάρκειας και ποσού, και πάρα πολύ παλιά. Νομίζω ένα ήταν του 1930 (?)
![]()
Το βρίσκω πολύ αστείο, μου θυμίζει εκείνη την ατάκα στο "whatever works" του Woddy Allen όπου ο πρωταγωνιστής αναφέρεται (όπως και σε όλη την ταινία) στην χαζομάρα της ανθρώπινης φυλής δίνοντας ως παράδειγμα την αντίστοιχη δική μας "λαϊκή αγορά". Ακόμα και οι Αζτέκοι, και οι αρχαίοι Έλληνες και οι Βαβυλώνιοι περπατούσαν ζευγαράκια ψωνίζοντας ζαρζαβατικά και κάνοντας τις ίδιες κουβέντες που κάνουμε εμείς τώρα. Το γιατί φώναζε ο γείτονας το πρωί, το ότι πρέπει να πλύνω τα πιάτα που τα άφησα από χτες το βράδυ, τόσα λεφτά χρωστάω στον τάδε, πως η τάδε ομάδα πλούσιων εξουσιαστών παίρνει άδικες αποφάσεις ... κτλ... ένα σωρό ισόβιες αθάνατες μικροαστικές και κοινότυπες ατάκες δήθεν μεγάλης σημασίας!
καμία πρόοδος!!!
δείτε τι κάνουμε και εμείς τώρα. ανίκανοι είμαστε να συνεννοηθούμε και αναλωνόμαστε σε κοκορομαχίες και ποιος την έχει μεγαλύτερη! (εσείς δηλαδή, γιατί εμένα δεν με ανταγωνίζεστε!)![]()
Κάπου μέσα σε όλο αυτό τον οχετό απόψεων πήρε το μάτι μου τις λέξεις σημαία-καίω-Αλβανός!
Έλεος με την κοινοτοπία μερικών. Εδώ φτάσαμε να συζητάμε την καμπυλότητα του σύμπαντος και κάποιοι κάθονται ακόμα και σήμερα και ασχολούνται με σημαίες και σύμβολα!!!![]()
αρούρια!!!!!
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9HV0XuewOgg
![]()