Σελίδα 17 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 71213141516171819202122 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 375

Θέμα: Το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη για διαβαστε τι λεει ...

moda banana Το avatar του/της monstermind
    Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
    Πριν λίγο καιρό έπεσαν στα χέρια μου κάτι κάδρα -που πλέον έχω στο γραφείο μου- όπου μέσα τους έχουν κρατικά ομόλογα πολύ μεγάλης διάρκειας και ποσού, και πάρα πολύ παλιά. Νομίζω ένα ήταν του 1930 (?)
    Λοιπόν το πιο παλιό ομόλογο, που το έχω τώρα μπροστά μου, είναι εκδόσεως 1893 από την "Τράπεζα του Παρισιού" προς την "Βασιλική Οθωμανική Τράπεζα" αξίας 500 Φράγκων υπογεγραμμένο στην Θεσσαλονίκη, με επιτόκιο 3% και δόσεις 15 φράγκων ετησίως!

Το βρίσκω πολύ αστείο, μου θυμίζει εκείνη την ατάκα στο "whatever works" του Woddy Allen όπου ο πρωταγωνιστής αναφέρεται (όπως και σε όλη την ταινία) στην χαζομάρα της ανθρώπινης φυλής δίνοντας ως παράδειγμα την αντίστοιχη δική μας "λαϊκή αγορά". Ακόμα και οι Αζτέκοι, και οι αρχαίοι Έλληνες και οι Βαβυλώνιοι περπατούσαν ζευγαράκια ψωνίζοντας ζαρζαβατικά και κάνοντας τις ίδιες κουβέντες που κάνουμε εμείς τώρα. Το γιατί φώναζε ο γείτονας το πρωί, το ότι πρέπει να πλύνω τα πιάτα που τα άφησα από χτες το βράδυ, τόσα λεφτά χρωστάω στον τάδε, πως η τάδε ομάδα πλούσιων εξουσιαστών παίρνει άδικες αποφάσεις ... κτλ... ένα σωρό ισόβιες αθάνατες μικροαστικές και κοινότυπες ατάκες δήθεν μεγάλης σημασίας!

καμία πρόοδος!!!

δείτε τι κάνουμε και εμείς τώρα. ανίκανοι είμαστε να συνεννοηθούμε και αναλωνόμαστε σε κοκορομαχίες και ποιος την έχει μεγαλύτερη! (εσείς δηλαδή, γιατί εμένα δεν με ανταγωνίζεστε!)

Κάπου μέσα σε όλο αυτό τον οχετό απόψεων πήρε το μάτι μου τις λέξεις σημαία-καίω-Αλβανός!

Έλεος με την κοινοτοπία μερικών. Εδώ φτάσαμε να συζητάμε την καμπυλότητα του σύμπαντος και κάποιοι κάθονται ακόμα και σήμερα και ασχολούνται με σημαίες και σύμβολα!!!

αρούρια!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=9HV0XuewOgg

Και η σκέψη προσφέρει ηδονές,
    και η σκέψη έχει τις πόρνες της.

Happy New Fears to all!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται η διαφωνία μας, μιας και η κουβέντα έχει απομακρυνθεί απ΄τις δηλώσεις του Μ.Θ.
    Όταν είπα ότι θα μας διαλύσουν δεν κυριολεκτώ. Είναι γελοίο όμως για όλους εμάς και την πατρίδα μας που ενω είμαστε σε συγκριτικά πολύ καλύτερη θέση απ΄τους γείτονες μας, ενώ είμαστε μέλη της ΕΕ και της ΟΝΕ να χρειάζεται να πληρώνουμε 340 μονάδες παραπάνω απ΄ότι οι Γερμανοί για να μπορέσουμε να μαζέψουμε λεφτά. Και ακόμα πιο τραγικό οτι οι φόβοι τους ακόμα και αν είναι μαλακίες θα οδηγήσουν το κόστος χρήματος ακόμα πιο ψηλά.
    Το τι σημαίνει το κατανοούμε φαντάζομαι. Ότι μέτρα και αν ληφθούν με περικοπές δαπανών, μείωση μισθων και αύξηση της φορολογίας, πηγαίνουν στον διάλο μιας και αντί να μαζέψουν τις τρύπες μας φεύγουν για την πληρωμή των 340-400-500 μβ των spreads.
    Και αυτό με την σειρά του οδηγεί και σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, μιας και οι έννοιες εύρωστο- οικονομικά ανεξάρτητο κράτος και εθνική κυριαρχία είναι ταυτόσημες.

Το να μας κάνει έκπληξη οτι υπάρχουν συμφέροντα, εταιρίες, κερδοσκόποι τριγύρω μου θυμίζει μαντράχαλο που ανακάλυψε πως δεν υπάρχει ο Αι Βασίλης.
    Υπάρχει κάποιος που πιστεύει οτι τους τελευταίους 20 αιώνες δεν υπάρχουν φίλοι και σύμμαχοι, αλλά συγκυριακές συμμαχίες?
    Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η αναχαίτιση των αντιπάλων δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της κάθε χώρας και των κυβερνώντων της?
    Υπάρχει κάποιος που δεν πιστεύει ότι απ΄τη μεταπολίτευση τουλάχιστον και μετά δεν δημιουργήσαμε πουθενά ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό που θα είχε ως σκοπό την βελτίωση σε τομείς κρίσιμους για την συνοχή του κράτους, όπως οικονομία, παιδεία, υγεία, εξωτερική πολιτική, άμυνα?
    Είναι ψέμα δηλαδή ότι κινηθήκαμε με το δόγμα "ότι φάμε, ότι πιούμε, και ότι αρπάξει ο κώλος μας"?
    Όλοι αυτοί που πέρασαν τα τελευταία 40 χρόνια, με ποιανού την ψήφο και ανοχή κυβέρνησαν? Ποιος τους τοποθέτησε? Οι πολυεθνικές και τα ανθελληνικά λόμπυ? Ήμαρτον ρε....
    Μόλις προχθές ο πρώην υπουργός και μάγος Αλογοστούφης, που ξεφώνιζε προς καθε κατεύθυνση οτι μπήκαμε με πλαστά στοιχεία στην ΟΝΕ, οτι είχαμε κρυφά βιβλία και σκελετούς στη ντουλάπα, δήλωσε χωρίς να ντρέπεται ότι χμμμ...ξέρετε λάθος. Τα στοιχεία χονδρικά ήταν σωστά (!!).
    Το θέμα είναι ότι με τις δηλώσεις του ξεκίνησε και η αμφισβήτηση όλης της χώρας που ξεκίνησε με την επιβολή της 1ης επιτήρησης....

Και έρχεται ο Μίκης και μιλάει για "Ορισμένοι Έλληνες, ουσιαστικοί πράκτορες αυτών των ύποπτων διεθνών οργανώσεων εργάζονται εδώ και πολύ καιρό συστηματικά."....
    Ουάου ρε μεγάλε....Μήπως ο πολύς καιρός είναι ας πούμε....2 αιώνες και βάλε?
    Εχει διαβάσει κανείς την ιστορία του Ελληνικού έθνους ή της επανάστασης? Υπάρχει περίοδος που δεν υπήρξαν Ελληνες ατομικά ή οργανωνμένα που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν τα ατομικά κεκτημένα εις βάρος της πατρίδας τους?
    Υπάρχει περίοδος που δεν υπήρξαν έλληνες που έβαλαν το ατομικό-οικονομικό-κομματικό συμφέρον πάνω απ΄όλα?

Εφαγε ο Μίκης την πετριά στα 80 φεύγα και φοβάται τους σκοπιανούς οτι θα πάρουν τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι να αποκτήσουν εθνική κυριαρχία και ξεφύγουν απ΄το εθνικιστικό ντελίριο και την κατασκευή γύψινων αγαλμάτων του Μ.Α μπας και τονωθεί λίγο η εθνικιστική τους συνείδηση έχουμε καιρό ακόμα....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Λοιπόν το πιο παλιό ομόλογο, που το έχω τώρα μπροστά μου, είναι εκδόσεως 1893 από την "Τράπεζα του Παρισιού" προς την "Βασιλική Οθωμανική Τράπεζα" αξίας 500 Φράγκων υπογεγραμμένο στην Θεσσαλονίκη, με επιτόκιο 3% και δόσεις 15 φράγκων ετησίως!
    Ψάξτο λίγο περισσότερο, γιατί άλλης χώρας ομόλογο κοιτάς.

Για την ιστορία και μόνο, τα πρώτα ομολογιακά δάνεια δόθηκαν αμέσως μετά την επανάσταση και φυσικά με επαχθής για την Ελλάδα όρους.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Ψάξτο λίγο περισσότερο, γιατί άλλης χώρας ομόλογο κοιτάς.
    Έλα ρε θηρίο!!!
    από που το κατάλαβες!!! :rotflmao:

Happy New Fears to all!

Έλα ρε θηρίο!!!
    από που το κατάλαβες!!! :rotflmao:
    Διάβασες στο wiki για τους Βαλκανικούς πολέμους και επέστρεψες να ποστάρεις?
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος
    Η σημαια ειναι πανι λοιπον ετσι?? Κι οποιος απλως πιστευει στη σημαια ειναι ρομαντικος η χαζος τωρα στην εποχη της παγκοσμιοποιησης....
    Ομοιως και η εκλησσια ειναι μια μαλακια κι οποιος πιστευει στο θεο ειναι απλως χαζος ετσι??
    Ωραια ολα αυτα, αυτο που δε μπορω να καταλαβω εγω ειναι γιατι σας ενοχλει τοσο που καποιος ακομη πιστευει??Γιατι δε μπορουμε να σεβαστουμε τη διαφορετικοτητα καποιου που μπορει να πιστευει ακομη σε κατι??? Γιατι τον ταυτιζουμε με τον φασιστα??? Μαλλον ετσι συμφερει.
    Οπως αντιστοιχα ταυτιζουμε τον αναρχικο με τον αντιεξουσιαστη... Μαλλον κι αυτο συμφερει.
    Βεβαιως και δεν εχει σημασια τι πιστευεις, σημασια εχει η πιστη. Ο ανθρωπος χρειαζεται ενα σκοπο για να συνεχισει απο τοτε που καταλαβε οτι δεν ειναι μονο φαγητο, σκατα, και υπνο (μεγαλη ανακαλυψη...)
    Απο κει που καποτε πιστευαμε στο πατρις θρησκεια οικογενεια τωρα παμε στο οτι φαμε οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας οπως διαβασα και παραπανω.
    Μας ενοχλει ομως που και οι αλλοι σκεφτονται ετσι?? Σαφως και μας ενοχλει που και οι πολιτικοι που ψηφιζουμε σκεφτονται ετσι???
    Μας ενοχλει που εχουν πουλησει τα παντα για το συμφερον αλλα μαλλον κι εμεις αυτο θα καναμε.
    Παγκοσμιοποιηση λοιπον, οτι φαμε οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας, συνηθιστε το γιατι αυτοι ειμαστε!

Διάβασες στο wiki για τους Βαλκανικούς πολέμους και επέστρεψες να ποστάρεις?
    Ναι! Έχω μόνιμα ανοιχτά 5pc στο wikipedia για να το παίζω μάγκας στο moto.gr!!!
    Τι θες να μάθεις για τους βαλκανικούς; :rotflmao:

Happy New Fears to all!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Για τους Βαλκάνιους νομίζω οτι άκρως επιθετική κίνηση που έχει ξεβρακώσει τους δικούς μας πολιτικούς ήταν αυτή που γράφει παρακάτω στην zougla.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=98088&cid=6

Αν και στην ουσία ο εκεί πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δεν μπορεί να κάνει ή να δώσει κάτι ... η κίνηση του διπλωματικά ξεβρακώνει τους εδώ και μάλιστα δίνει και λαβή για πολλά και διάφορα όσον αφορά το θέμα Μακεδονία που δεν είναι μόνο η FYROM που ενδιαφέρεται... και το ξέρουμε καλά αυτό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Η σημαια ειναι πανι λοιπον ετσι?? Κι οποιος απλως πιστευει στη σημαια ειναι ρομαντικος η χαζος τωρα στην εποχη της παγκοσμιοποιησης....
    Ομοιως και η εκλησσια ειναι μια μαλακια κι οποιος πιστευει στο θεο ειναι απλως χαζος ετσι??
    Ωραια ολα αυτα, αυτο που δε μπορω να καταλαβω εγω ειναι γιατι σας ενοχλει τοσο που καποιος ακομη πιστευει??Γιατι δε μπορουμε να σεβαστουμε τη διαφορετικοτητα καποιου που μπορει να πιστευει ακομη σε κατι??? Γιατι τον ταυτιζουμε με τον φασιστα??? Μαλλον ετσι συμφερει.
    Οπως αντιστοιχα ταυτιζουμε τον αναρχικο με τον αντιεξουσιαστη... Μαλλον κι αυτο συμφερει.
    Βεβαιως και δεν εχει σημασια τι πιστευεις, σημασια εχει η πιστη. Ο ανθρωπος χρειαζεται ενα σκοπο για να συνεχισει απο τοτε που καταλαβε οτι δεν ειναι μονο φαγητο, σκατα, και υπνο (μεγαλη ανακαλυψη...)
    Απο κει που καποτε πιστευαμε στο πατρις θρησκεια οικογενεια τωρα παμε στο οτι φαμε οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας οπως διαβασα και παραπανω.
    Μας ενοχλει ομως που και οι αλλοι σκεφτονται ετσι?? Σαφως και μας ενοχλει που και οι πολιτικοι που ψηφιζουμε σκεφτονται ετσι???
    Μας ενοχλει που εχουν πουλησει τα παντα για το συμφερον αλλα μαλλον κι εμεις αυτο θα καναμε.
    Παγκοσμιοποιηση λοιπον, οτι φαμε οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας, συνηθιστε το γιατι αυτοι ειμαστε!

Ναι η σημαια ειναι ενα πανί και συμβολίζει το διαχωρισμο των ανθρώπων σε έθνη, πραγμα που δε συμφερει τους λαούς. Τι παει να πει πιστευω στη σημαία; Απαντησε μου σε αυτο για να συνεχισω αν θες.

Για την εκκλησια ειναι οπως το ειπες. Στην αρχή λόγω φόβου κι αργότερα λόγω αγνοιας δημιουργήθηκαν οι θεοι προκειμενου να ερμηνευθει το ακατανόητο. Πλεον γνωριζουμε πως η γνωση ως συνολο ειναι απλά ένα όριο και μάλιστα ουτε καν το προσεγγίζουμε οποτε ότι δεν μπορουμε να το εξηγησουμε σημερα, απλά δεν εχουμε φτασει ακομα στο επιπεδο να μπορουμε.
    Υστερα καποιοι εξυπνοι εκμεταλλευτηκαν τη συνηθεια αυτη των ανθρωπων προκειμενου να τους ελεγχουν.
    Τελευταια χρόνια η δραση της εκκλησιας (σε αυτον τον τομεα) ειναι λιγο υποτονικη καθως η εξουσια εχει βρει πλεον καλύτερους τροπους να καθοδηγει τις μαζες (βλεπε ΜΜΕ ας πουμε)
    Οποιος πιστευει, ναι είναι χαζός, οχι με την κακή έννοια, απλα παραπλανημένος που δε κανει το κοπο να σκεφτει 5 απλα πραγματα και να δει τα πραγματα απο μια αντικειμενικη μερια.

Ο πιστος ως πιστος δε θα ελεγα ότι με ενοχλει, μεχρι βεβαια να κανει κατι που με επηρεαζει και ενοχλει. Και η γιαγια μου πιστευει στο θεό αλλά δε θα μπορουσα να πω οτι έχει φασιστικες αντιλήψεις. Απλά είναι εντονα παραπλανημενη, τοσο που υπερασπιζεται πραγματα που δεν τα έχει δει ποτέ της. Η εκκλησίαAE ομως με ενοχλει διότι έχει συμβαλλει τα μεγιστα στη παραπλάνηση των ανθρώπων και στην εκμετάλλευση τους. Και δε μιλαω μονο για σημερα, αλλα και για πολλους αιωνες πριν.

Το "πατρίς θρησκεία οικογένεια" για καλό το λες; Το "οτι φαμε οτι πιουμε κτλ" είναι με άλλα λόγια ο καπιταλισμος. Αυτον υπερασπίζεσαι, μην παραπονιεσαι λοιπον.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
    Ναι η σημαια ειναι ενα πανί και συμβολίζει το διαχωρισμο των ανθρώπων σε έθνη, πραγμα που δε συμφερει τους λαούς.
    To οποίο έρχεται σε αντίθεση με την διάθεση των λαών να συνασπίζονται κάτω απ΄τη σημαία της ομάδας/έθνους που ανήκουν.
    Καλά τα λένε οι διεθνιστικές θεωρίες, στην πράξη η θεωρία πάει στα σκουπίδια μαζί με δεκάδες άλλες πολιτικές θεωρίες. Ιδίως μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, οι αποσχιστικές τάσεις λαών και μειονοτήτων είναι μεγαλύτερες απ΄ότι ποτέ. Το παράδειγμα του "πολιτισμένου" Βελγίου είναι χαρακτηριστικό.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος
    Ναι η σημαια ειναι ενα πανί και συμβολίζει το διαχωρισμο των ανθρώπων σε έθνη, πραγμα που δε συμφερει τους λαούς. Τι παει να πει πιστευω στη σημαία; Απαντησε μου σε αυτο για να συνεχισω αν θες.
    Η σημαια οντως ειναι ενα πανι, που συμβολιζει ομως κατι. Αυτο που συμβολιζει, οπως και οποιδηποτε αλλο συμβολο ειναι μια ομαδα ανθρωπων, στην περιπτωση της Ελλαδος μια ομαδα που πιστευει σε καποια πραγματα, ζει με καποιο τροπο και τους ενωνει κατι γενικοτερα. Αυτο συμβολιζει η σημαια.Πιστευω στη σημαια σημαινει μου αρεσει να ζω σ'αυτη την ομαδα, με τα ηθη τα εθιμα και τις παραδοσεις.Οπως και υποστηριζω τη σημαια γιατι ακριβως μου αρεσει να ζω ετσι και γιατι με συνδεουν πολλα με τον τροπο ζωης αυτο.

Για την εκκλησια ειναι οπως το ειπες. Στην αρχή λόγω φόβου κι αργότερα λόγω αγνοιας δημιουργήθηκαν οι θεοι προκειμενου να ερμηνευθει το ακατανόητο. Πλεον γνωριζουμε πως η γνωση ως συνολο ειναι απλά ένα όριο και μάλιστα ουτε καν το προσεγγίζουμε οποτε ότι δεν μπορουμε να το εξηγησουμε σημερα, απλά δεν εχουμε φτασει ακομα στο επιπεδο να μπορουμε. Υστερα καποιοι εξυπνοι εκμεταλλευτηκαν τη συνηθεια αυτη των ανθρωπων προκειμενου να τους ελεγχουν. Τελευταια χρόνια η δραση της εκκλησιας (σε αυτον τον τομεα) ειναι λιγο υποτονικη καθως η εξουσια εχει βρει πλεον καλύτερους τροπους να καθοδηγει τις μαζες (βλεπε ΜΜΕ ας πουμε) Οποιος πιστευει, ναι είναι χαζός, οχι με την κακή έννοια, απλα παραπλανημένος που δε κανει το κοπο να σκεφτει 5 απλα πραγματα και να δει τα πραγματα απο μια αντικειμενικη μερια.
    Στο θεο δε πιστευω αν θες να μαθεις αλλα επειδη τοσος κοσμος πιστευει και ειναι αμεσα συνδεδεμενος με τη θρησκεια δε μπορω παρα να τη σεβαστω, τηθρησκεια οχι την εκλησια, σεβασμος σε αυτα που πιστευουν οι αλλοι σημαινει και σεβασμος στα ορια του αλλου. Η πιστη εχει βοηθησει τοσο πολυ τον ανθρωπο, βεβαιως και την εχουν εκμεταλευτει αλλα η πιστη σου δινει μεγαλη δυναμη ψυχικη και οχι μονο.Ολοι μας οταν ειμαστε αδυναμοι νιωθουμε αναγκη καπου να πιστεψουμε. Για μενα δεν ειναι χαζος ουτε παραπλανημενος, ισως εν τελει να ειμαστε εμεις οι χαζοι...

Το "πατρίς θρησκεία οικογένεια" για καλό το λες; Το "οτι φαμε οτι πιουμε κτλ" είναι με άλλα λόγια ο καπιταλισμος. Αυτον υπερασπίζεσαι, μην παραπονιεσαι λοιπον.
    Για καλο ισως οχι τοσο αλλα για καλυτερο απο το οτι φαμε οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας συγουρα. Αρχικα δεν παραπονιεμαι, το οτι υπερασπιζομαι τον καπιταλισμο απο που το συμπεραινεις??

To οποίο έρχεται σε αντίθεση με την διάθεση των λαών να συνασπίζονται κάτω απ΄τη σημαία της ομάδας/έθνους που ανήκουν.
    Καλά τα λένε οι διεθνιστικές θεωρίες, στην πράξη η θεωρία πάει στα σκουπίδια μαζί με δεκάδες άλλες πολιτικές θεωρίες. Ιδίως μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, οι αποσχιστικές τάσεις λαών και μειονοτήτων είναι μεγαλύτερες απ΄ότι ποτέ. Το παράδειγμα του "πολιτισμένου" Βελγίου είναι χαρακτηριστικό.
    Αυτη η διαθεση που λες, δεν υπαρχει μεσα μας ή μαλλον οσο υπαρχει αυτη, τοσο υπαρχει και η αναγκη για κοινωνικοποιηση. Ο ανθρωπος σιγουρα θελει να ξεχωρισει(κι ενας τροπος ειναι να ενταχθει σε μια ομαδα), ειναι ομως και κοινωνικο ών(αποζηταει τις κοινωνικες σχεσεις). Οι ομαδες/εθνη, οσο ενωνουν τους ανθρωπους ( πχ Ελληνες μεταξυ τους) αλλο τοσο τους χωρίζουν ( Ελληνες με ολους του υπόλοιπους).

Απλά ο χωρισμός για την ωρα υπερισχύει διότι γαλουχύμαστε από μικροί με "εθνικοφροσυνη".

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    jfx...

όπως θεωρείς οτι είναι κάποιοι παραπλανημένοι , ίσως να θεωρούν και άλλοι το ίδιο για σένα και τις δικές σου αντιλήψεις. Αυτό που θέλω να πώ είναι πως τα πολιτικά και τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός είναι εντελώς υποκειμενικά. Αν βέβαια αρχίζουν και επιβάλλονται διά βίας ή άλλου παρόμοιου τρόπου , σαφώς και πρέπει να υπάρχει αντίδραση.

Όπως ας πούμε σε κάποιους μπορεί να ενοχλεί να λες οτι η σημαία είναι μόνο ενα πανί. Ειδικότερα όταν πολλοί έχουν χύσει αίμα για αυτό το "πανί" και για να διατηρήσουν την Ελευθερία της χώρας τους πίσω απο αυτο το "πανί".

Και θα σου πω την ίδια φράση που είχα πεί και σε άλλον ομοιδεάτη ώς επιχείρημα.

Είναι καθαρό δικαίωμα σου να μην πιστεύεις σε σημαία, έθνος, κράτος δεν ξέρω τι άλλο. Αυτό σημαίνει άλλωστε δημοκρατία. Αν όμως βρεθείς σε επιτιθέμενο με όπλο που πιστεύει σε έθνος, κράτος κοκ... αλλά απο άλλη χώρα... θα του έλεγες περάστε στην χώρα μου για να κάνετε οτι θέλετε;

Απορία είναι ... διότι πολλές φορές έχω ακούσει τα περί "αδιαφορώ για πανιά, σύνορα κοκ..."...

Το θέμα είναι όμως όταν η απειλή είναι πραγματική .. και οι απέναντι δεν συμμερίζονται αυτές τις ιδέες τι κάνεις;... τους αφήνεις να κάνουν οτι θέλουν ώς "αντιδραστικός";... η παίρνεις το G3 και όπου τους πετύχεις;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Η σημαια οντως ειναι ενα πανι, που συμβολιζει ομως κατι. Αυτο που συμβολιζει, οπως και οποιδηποτε αλλο συμβολο ειναι μια ομαδα ανθρωπων, στην περιπτωση της Ελλαδος μια ομαδα που πιστευει σε καποια πραγματα, ζει με καποιο τροπο και τους ενωνει κατι γενικοτερα. Αυτο συμβολιζει η σημαια.Πιστευω στη σημαια σημαινει μου αρεσει να ζω σ'αυτη την ομαδα, με τα ηθη τα εθιμα και τις παραδοσεις.Οπως και υποστηριζω τη σημαια γιατι ακριβως μου αρεσει να ζω ετσι και γιατι με συνδεουν πολλα με τον τροπο ζωης αυτο.

ΣΕ ποια πραγματα πιστευει αυτη η ομαδα που λες; με ποιο κοινο τρόπο ζει; Τι ειναι αυτο το τρομερο (και τρομερα αοριστο) που τους ενωνει γενικοτερα;

Οι ελληνες και ολα τα υπολοιπα εθνη μεταξυ τους, ουτε κοινο τρόπο ζωης εχουν ουτε κοινες πεποιθήσεις ουτε τιποτα κοινό εκτος απο τη γλώσσα ισως κι απο το οτι δηλώνουν ελληνες , αλβανοι τουρκοι βουλγαροι οτι θες. Τιποτα αλλο κι αυτα τα παραπανω και παλι αμφιλεγόμενα ειναι.
    Προσωπικά νοιωθω πολύ πιο κοντά με ένα μέσο ιταλο αλβανο τουρκο παρά τον κοκκαλη. κι ας μιλαμε και την ιδια γλώσσα. Περα απο αυτο δε μας ενωνει τιποτα.
    Κατ επεκταση και "ελληνας" δε σημαινει τιποτα αν το καλοσκεφτεις.

Το οτι ζεις εδω και σου αρεσει δεν ηταν επιλογή σου. Απλά ετυχε να γεννηθεις εδώ. Αν γεννιοσουν στην ιταλια, κατα 99% θα σου αρεσε καλύτερα εκει, κι αν γεννιοσουν οπουδηποτε αλλου θα σου αρεσε εκει περα. Τα γουστα σου προσαρμόστηκαν ή δημιουργήθηκαν με βαση τον τόπο και τροπο ζωής και δεν ετυχε απλα να γεννηθει ο καταλληλος ανθρωπος στο καταλληλο μερος.
    Συνηθισες ετσι, και το αποδεχτηκες. αυτο ειναι ολο.

Στο θεο δε πιστευω αν θες να μαθεις αλλα επειδη τοσος κοσμος πιστευει και ειναι αμεσα συνδεδεμενος με τη θρησκεια δε μπορω παρα να τη σεβαστω, τηθρησκεια οχι την εκλησια, σεβασμος σε αυτα που πιστευουν οι αλλοι σημαινει και σεβασμος στα ορια του αλλου. Η πιστη εχει βοηθησει τοσο πολυ τον ανθρωπο, βεβαιως και την εχουν εκμεταλευτει αλλα η πιστη σου δινει μεγαλη δυναμη ψυχικη και οχι μονο.Ολοι μας οταν ειμαστε αδυναμοι νιωθουμε αναγκη καπου να πιστεψουμε. Για μενα δεν ειναι χαζος ουτε παραπλανημενος, ισως εν τελει να ειμαστε εμεις οι χαζοι...

Δεν εχει καμια σημασια αν πιστευεις προσωπικα στο θεο κι ουτε ρωτησα κατι τετοιο. Δε μπορω να σου πω ουτε αν, ουτε ποσο η πιστη βοηθησε τον ανθρωπο, σιγουρα ο ανθρωπος θα είχε βοηθηθει περισσοτερο ομως αν ξεκιναγε νωρις να πιστευει στον εαυτο του και μονο. Διοτι ολα εδω ειναι, κι ο παραδεισος κι η κολαση. Μετα δεν υπαρχει τιποτα. Μπορει σε καποιες περιπτωσεις να ειναι πιο ευκολο να πιστεψεις σε καποιο θεο, ξεμπερδευεις απο καποιες καταστασεις πιο ευκολα, ομως με ψευτκη βαση, οσο και το παλεψεις, δε θα βγει κατι αληθινο. Στο τελος θα φας τα μουτρα σου.

Για καλο ισως οχι τοσο αλλα για καλυτερο απο το οτι φαμε οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας συγουρα. Αρχικα δεν παραπονιεμαι, το οτι υπερασπιζομαι τον καπιταλισμο απο που το συμπεραινεις??

Εχεις δηλώσει δημοσια εδω οτι εισαι αστυνομικος. Προσωπικη αποψη ειναι παντα και πιθανολογω οτι διαφωνεις. Οποιος έχει εναν τοσο ενεργο ρόλο υπεράσπισης του συστηματος δε θα μπορουσα να πω οτι δεν το αποδεχεται. (χωρις καμια προσωπικη επιθετικη χροια)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    jfx...

όπως θεωρείς οτι είναι κάποιοι παραπλανημένοι , ίσως να θεωρούν και άλλοι το ίδιο για σένα και τις δικές σου αντιλήψεις. Αυτό που θέλω να πώ είναι πως τα πολιτικά και τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός είναι εντελώς υποκειμενικά. Αν βέβαια αρχίζουν και επιβάλλονται διά βίας ή άλλου παρόμοιου τρόπου , σαφώς και πρέπει να υπάρχει αντίδραση.

Όπως ας πούμε σε κάποιους μπορεί να ενοχλεί να λες οτι η σημαία είναι μόνο ενα πανί. Ειδικότερα όταν πολλοί έχουν χύσει αίμα για αυτό το "πανί" και για να διατηρήσουν την Ελευθερία της χώρας τους πίσω απο αυτο το "πανί".

Οποιους ενοχλουν αυτα που λεω πρόβλημα δικό τους. Η αναγνωση των ποστ με το χαρακτηριστικο jfx και το μπλε αβαταρ διπλα δεν ειναι υποχρεωτική.
    Δε νομιζω οτι υπαρχει κατι που δε χωραει αμφισβητησης, ακομα κι αν ειναι καποιοι που εχουν χυσει αιμα. Η δημιουργια ενος ποστ με την αποψη μου δε νομιζω οτι θεωρειται επιβολη δια της βιας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    jfx...

Και θα σου πω την ίδια φράση που είχα πεί και σε άλλον ομοιδεάτη ώς επιχείρημα.

Είναι καθαρό δικαίωμα σου να μην πιστεύεις σε σημαία, έθνος, κράτος δεν ξέρω τι άλλο. Αυτό σημαίνει άλλωστε δημοκρατία. Αν όμως βρεθείς σε επιτιθέμενο με όπλο που πιστεύει σε έθνος, κράτος κοκ... αλλά απο άλλη χώρα... θα του έλεγες περάστε στην χώρα μου για να κάνετε οτι θέλετε;

Απορία είναι ... διότι πολλές φορές έχω ακούσει τα περί "αδιαφορώ για πανιά, σύνορα κοκ..."...

Το θέμα είναι όμως όταν η απειλή είναι πραγματική .. και οι απέναντι δεν συμμερίζονται αυτές τις ιδέες τι κάνεις;... τους αφήνεις να κάνουν οτι θέλουν ώς "αντιδραστικός";... η παίρνεις το G3 και όπου τους πετύχεις;

Gandalf

Σπουδαιο θεμα-ερώτημα και το εχω σκεφτει πολλες φορες ομως δεν εχω καταληξει. μπορω να σκεφτω επιχειρηματα υπερ του ενος σεναριου και υπερ του αλλου. πιστευω οτι εχει να κάνει με τις εκάστοτε συνθήκες. επιφυλλάσομαι για εκτενες pm, ομως οχι αυτες τις μερες λόγω περιορισμενου χρόνου.

Σελίδα 17 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 71213141516171819202122 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ