Καλοδούλευτο και πάλι το στολίδι σου!
Για προληπτικό καθάρισμα, δλδ πριν δημιουργήσει πρόβλημα, όχι! Αυτό θα ήταν και πιο σωστό αλλά κανένας δε το κάνει.
Αν ο αισθητήρας έχει ήδη πρόβλημα μπορείς να τον καθαρίσεις με σπρέι καρμπυρατέρ αλλα σε λίγες μέρες θα σου κάνει πάλι τα ίδια. Ο ασθητήρας δεν είναι έξω, είναι καλυμμένος και βλέπεις μόνο κάτι μικρές τρυπούλες. Μπορείς να ρίξεις σπρέι εκεί μέσα και να τον βάλεις σε ένα ποτήρι με λίγο καθαριστικό αλλά δεν πρόκειται να μπορέσεις να τον καθαρίσεις αποτελεσματικά.
Για Μ18 που είναι το 22αρι καρυδάκι που πήρες οι ροπές αν θυμάμαι καλά είναι 45 με 50Nm. Αν δεν έχεις δυναμόκλειδο, σφίγγεις με το χέρι μέχρι να πατήσει και μετά 1/2 μέχρι 3/4 της στροφής. Αυτό με καινούρια ροδέλα, με την παλιά ροδέλα δε ξέρω, θες δυναμόκλειδο).
Επίσης το πρόβλημα στον τρόπο χωρίς δυναμόκλειδο είναι οτι οι βόλτες θα είναι τόσο σκουριγασμένες και "άγριες" που δε θα σε αφήσει να τον σφίξεις με το χέρι μέχρι εκεί που πατάει στη ροδέλα. Θες καλό καθάρισμα με συρμτόβουρτσα οπής. (στρογγυλή).
O καινούριος αισθητήρας μπορεί να έχει φακελάκι με γρασο για τα πάσα το οποίο νομίζω είναι γρασο χαλκού. Αν βάλεις πάλι τον ίδιο καλύτερα να έχεις λίγο γράσο.
Για διάγνωση υπάρχουν πολλοί τρόποι και με διαγνωστικό (ελεγχος τασης και fuel trim) και χωρίς (χοντροκομμένα πράγματα, Ωμική αντίσταση κρύος) αλλά το πιο σωστό είναι ελεγχος σε καλώδια και έπειτα διάγνωση σε όλα τα υποσυστήματα. Δε ξέρω τι σου κάνει αλλά με τα ίδια συμπτώματα αισθητήρα οξυγόνου,μπορεί να φταίει το οτιδήποτε. Αντλία, μπεκ, μαφ, μαπ, μέχρι να παίρνει αέρα στο θάλαμο από κάπου που δεν τον μετράει ο εγκέφαλος.