Θα παρεις 43αρα και θα την εχεις σαν monitor; η δεν καταλαβα καλα;
Θα παρεις 43αρα και θα την εχεις σαν monitor; η δεν καταλαβα καλα;
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......
Μια τηλεόραση δε θα γίνει ποτέ οθόνη.
Όπως μια κονσόλα δε θα γίνει ποτέ πισί.
![]()
Life begins at 45°.
Συμπτωματικά κοιτούσα τη συγκεκριμένη νωρίτερα σήμερα και μου είχε κινήσει την περιέργεια η τιμή της για τέτοιες προδιαγραφές. VA panel, UHD, 43", καλή μάρκα.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα εξυπηρετούσε κάποιον, πέρα από γραφίστες και όσους φυσικά κάνουν επεξεργασία 4Κ video, αλλά θα είχα την περιέργεια να τη δοκιμάσω μερικές ώρες.
Προσωπικά έχω καταλήξει ότι η πιο άνετη διάσταση και ανάλυση για εμένα είναι 24" 1920x1200 (WUXGA), η οποία δυστυχώς τείνει να εκλείψει. Έχω δουλέψει σε αντίστοιχες 27", καθώς και σε QHD, αλλά δεν μου αρέσουν τόσο.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Δεν είμαι επαγγελματίας.
Κατα κύριο λόγο τη λειτουργώ για σειρές και scrolling στο moto.gr
Μερικές φορές κανένα ψαχτήρι ή καμία μικροεργασία σε excel για τη δουλειά.
Στη χειρότερη να βάλω κανένα παιχνίδι στο ξεχασμένο PS3(1 φορά στο 3μηνο)
Απλά θέλω όταν κάθομαι κοντά να μην με κουράζει όπως αυτή που έχω τώρα (TV 10ετία Mάρκας Mecapse's)
Αν κάθεσαι κλασικά σε γραφείο και την έχεις περίπου από 50cm έως 1 μέτρο ,είναι τεράστια.
Πότε δεν άκουσα τόσες ιντσες για μόνιτορ.
Τώρα το πιο σωστό μέγεθος είναι οι 27αρες και αν είσαι
extreme τύπος πας το πολύ σε 32αρα.
Μπορώ να την απομακρίνω στο 1,5 αν είναι τόσο πρόβλημα
Είναι όντως υπερβολική διάσταση από τόσο κοντά.
Αν θες όμως να κάνεις μια δοκιμή,πάρε μια αντίστοιχη με αυτή που ζητάς, αρκεί να είναι αρκετά δημοφιλής ώστε να μπορέσεις να την σπρώξεις όταν έρθει ο πονοκέφαλος και να αγοράσεις μετέπειτα μια 24" με χαμηλά ms , καλά χρώματα και τεχνολογίες blue light ώστε να δεις το φως το αληθινό
Χρησιμοποιώ 43άρα TV Samsung 4Κ σαν monitor εδώ και 4 χρόνια.
Την έχω στερεωμένη στον τοίχο μπροστά από το γραφείο μου σε απόσταση λίγο παραπάνω από 1μ.
Το "μυστικό" στις μεγάλες ίντσες είναι να παίξεις με ανάλυση 4Κ αλλά και ρυθμό ανανέωσης τουλάχιστον 60Hz
Οι περισσότερες κάρτες γραφικών όταν συνδέονται με τηλεοράσεις 4Κ ρυθμίζουν την ανάλυση αυτόματα, αλλά κρατάνε χαμηλά το refresh rate στα 30Hz. Πρέπει να πας να το αλλάξεις χειροκίνητα σε 60Hz και φυσικά να το στηρίζει και η κάρτα σου.
Τέλος στις Samsung καλό είναι να ορίσεις και την είσοδο HDMI που συνδέεις τον υπολογιστή σαν είσοδο PC.
(Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε τεχνικά το θέμα, αλλά το HDMI σαν πρωτόκολλο έχει κάποιες δυνατότητες "διαπραγμάτευσης" μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών, που ενώ συνήθως δουλεύουν για καλό μας, μερικές φορές μπορεί να μη μας δώσουν τα βέλτιστα αποτελέσματα)
Παιδιά εμείς δεν μπορούμε να εργαστούμε με οθόνη κάτω από 27", θα πρέπει να έχουμε και μια δεύτερη.
Τα βήματα που ξέρω μέχρι τώρα είναι τα εξής:
α) η οθόνη στο ύψος των ματιών πάση θυσία.
Κανένα σκύψιμο, σαν να βλέπαμε θέατρο.
β) Συγχρονισμός με κάρτα που μπορεί πάνω από τα 60hz. Όσο πιο γρήγορος ο Ρυθμός που "αναβοσβήνει", τόσο μικρότερη η αντίληψη του από εμάς και πιο ξεκούραστος.
γ) Τουλάχιστον τα βασικά των ρυθμίσεων. Κλείνουμε τελείως τη φωτεινότητα , ανεβάζουμε το κοντραστ τόσο όσο να διαβάζουμε καθαρά και μετά λίγο την φωτεινότητα να έρθουν τα λευκά ένα ελάχιστο ποσοστό κάτω από το τέλειο λευκό.
Ένα ζευγάρι γυαλιά με επίστρωση Α2 για οθόνη βρίσκονται φθηνά.
Έχετε δοκιμάσει το DeepSeek; Δείχνει καλό και λέγεται ότι είναι εφάμιλλο του ChatGPT.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Ζητά το να σου φτιάξει ΑΙ φωτογραφία την Kamala Harris με ζαρτιερες. Αν την φτιαξει, είναι καλό, αν όχι είναι μια από τα ίδια.
Για πείτε κανένα καλό (δωρεάν, βεβαίως) πρόγραμμα βελτιστοποίησης υπολογιστή;
Εκκαθάριση άχρηστων αρχείων, μητρώου συστήματος κ.λ.π. Για win11
Κάποτε το έκανα χειροκίνητα αλλά πλέον δεν σπαταλάω εκεί τον χρόνο μου...![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου