συνέχισε έτσι.
Φτύστε άφοβα......:a13:
Inox είναι....δε σκουριάζει...!!!!!!!![]()
Πολύ καλή δουλειά.
Παρακολουθώ το project και πιστεύω ότι θα βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Παρόλο που είναι το πρώτο μήνυμα μου και δεν είναι κομψό να γράφω < παρατηρήσεις > διαφορετικές γνώμες καλύτερα.
Έχω την εντύπωση ότι αν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις τον σωλήνα και για ντεπόζιτο, θα πρέπει να προσέξεις της υψομετρικές διαφορές σε σχέση με το καρμπιρατέρ.
Χοντρικά μέχρι της βίδες στήριξης του μοτέρ θα έχεις φυσική ροή, πιο κάτω απλά θα κουβαλάς βενζίνη, εκτός αν σκέφτεσαι για τρόμπα βενζίνης.
Τελευταία τροποποίηση από toulis; 16/05/2014 στις 09:33.
Καλλιτεχνίες φτιάχνεις
Κι εγώ άνθρωπος με χιλιάδες ιδέες είμαι αλλά συγκολλήσεις δεν έμαθα ποτέ και να φανταστείς ότι ο θείος μου είχε μηχανουργείο.
Άτιμα αλήτικα καλοκαίρια...![]()
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Πιστεύω ότι η ''χαμένη'' βενζίνη θα είναι περίπου κοντά στο μισό λίτρο. Το καρμπυρατέρ θα σηκωθεί λίγο πιο ψηλά γιατί έδωσα στο μοτέρ 1,5 μοίρα περισσότερη κλίση με κέντρο τον άξονα του ψαλιδιού.
Υπολογίζω τη χωρητικότητα του σωλήνα περίπου στα 3,8 lt . Αν έχω ωφέλιμα 3,3 lt, για τη χρήση που θέλω, είμαι ικανοποιημένος.![]()
Αν δεν είχες κολλήσει της σωλήνες για την βάση θα μπορούσες να ταπώσεις το σωλήνα πιο πάνω, όχι ότι έχει και τρελή σημασία.
Το καρμπιρατέρ εγώ θα το γυρνούσα προς τα πίσω, όπως πρότεινε και κάποιος παλιότερα.
Μου αρέσει και αισθητικά και πρακτικά περισσότερο.
υπάρχουν και κάτι ρότορες (νομιζω ετσι τα λενε) που βιδώνεις εκει πανω τον λαιμο, και εχει πολλες τρυπες κυκλικα για να το γυρίζεις οπου σε βολευει. Σε μοτομάγαζα θα βρείς σίγουρα.
Δεν ειναι κάπως επικίνδυνο η βενζίνη μέσα στον δοκό που θα σου μένει χαμηλά, να είναι τοσο κοντά στο μοτέρ?
λόγω θερμοκρασίας και μόνο εγώ θα το σκεφτόμουν...
Αυτό δεν παίζει γιατί αν ήταν έτσι τα αλυσοπρίονα θα έκαναν μπαμ για πλάκα, έχουν και πλαστικό ρεζερβουάρ.
Το κομματι που παταει η αναρτηση και πιανει η σελα δηλαδη,δεν θα ηταν καλυτερα για ρεζερβουάρ;Αν και είναι μικροτερο σε χωρητικοτητα.
Αν το ψάξεις θα βρεις άλλο λαιμό που θα σου κάνει, υπάρχουν και κάτι αντάπτορες που μπαίνουν ανάμεσα στο λαιμό και την κεφαλή και δίνουν δυνατότητα περιστροφής.
Αν ρωτήσεις κανένα πιτσιρικά θα ξέρει σίγουρα, εγώ δεν τα θυμάμαι.
Αν πάρεις καινούριο λαιμό να κοιτάξεις να μην είναι ορθή γωνία σαν αυτόν που έχεις αλλά καμπύλη ( για καλύτερη απόδοση )
Μακρια απο ανταπτορες για λαιμους. Καταστρεφουν την ροη.
Αφου εχεις τα μεσα, βρες που σε βολεβει να βγει το καρμπ, κοψε ενα λαιμο κολλησε τον με την TIG και φαε τις εσωτερικες ατελειες με ντρεμελ.