Σελίδα 18 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 81314151617181920212223 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 256 έως 270 από 334

Θέμα: Yamaha YBR 250

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mike.giann
    το δικο μου σερβις:
    λαδια: 19 ευρω
    φιλτρο λαδιου: 6 ευρω
    φιλτρο αερα: 3 ευρω
    μπουζι: 5 ευρω
    εργασια: δωρεαν!! (τα κανω μονος μου!!)

ΣΥΝΟΛΟ: 33 ΕΥΡΩ
    σιγα μην κανω πλουσια τη γιαμαχα που χρεωνει οτι θελει!!

τακακια μπορειτε να βρειτε απο 9 ευρω το σετ! δεν τα συνιστω ομως! εγω εβαλα ενα σετ
    της daytona (αν θυμαμαι καλα) με 17 ευρω! το επομενο θα δοκιμασω braking στα 26 ευρω!
    ασυζητητεί Μιχάλη.. εμένα με χρέωσαν για το μικρό.. τακάκια.. 35 ευρώ.. :hypnotize και εργασία 60 φιλική τιμή για τα ίδια πράγματα.. αν με ξαναδούν να μου γράψουν..
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    το κουκλι μου μετα τις εικαστικες παρεμβασεις:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dsc00836 (medium).jpg 
Προβολές:	549 
Μέγεθος:	72,6 KB 
ID:	204163

.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1 (41).jpg 
Προβολές:	561 
Μέγεθος:	77,6 KB 
ID:	204164

οι μπλε μανετες χαριζονται! θα βαλω αλλες!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Ωραίο είναι αλλά γιατί μας γύρισε την πλάτη;

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι, επανέρχομαι επαναλαμβάνοντας τις αρνητικές μου εντυπώσεις για το YBR250.
    Κάποιοι φίλοι αντιμετώπισαν την κριτική μου χωρίς να έχουν απόλυτη γνώση. Δεν πειράζει.
    Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι ουδέποτε νόμισα ότι το 250άρι θα συμπεριφερόταν σαν 600άρι. Είμαι 45άρης, και μια ζωή οδηγάω σεμνά συντηρητικά 250άρια μονοκύλινδρα. Στον ελεύθερο χρόνο μου μελετάω βιβλία για το πώς λειτουργούν τα επιμέρους συστήματα των μηχανών και των αυτοκινήτων, με έμφαση στην διάγνωση. Δεν τίθεται θέμα λοιπόν αν ξέρω τι αγοράζω κλπ κλπ.
    Δυστυχώς η παρτίδα της δικιάς μου μηχανής καθώς και ορισμένων άλλων βγήκε ελλατωματική, ως προς κάποιο περιφερειακό σύστημα που έχει να κάνει με την ανάφλεξη και την τροφοδοσία. Αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση στα πειράκια.

Παρένθεση: Ξέρετε τι μου είπε τελευταία ένας μηχανικός της ΥΑΜΑΗΑ για τα πειράκια ; Οτι είναι ο θόρυβος της μηχανής και ειδικά προέρχετε από τα ελατήρια των βαλβίδων που "παίζουν" πάνω στις βάσεις τους. Κάτι τέτοιες αηδίες ακούω και αρχίζω να βρίζω τις μηχανές τους και τις αντιπροσωπείες τους.

Πέρα από αυτά, σας παραθέτω κάποια συμπεράσματά μου και συμβουλές που ίσως σας φανούν χρήσιμα:
    1. Λάδια βάζω τα Spectro Golden 4 15/40 ή 20/40 ανάλογα. Το σασμάν δουλεύει "βούτυρο".
    2. Τακάκια θα συμφωνήσω για τα Nisin, δεν αξίζει να πληρώνεις 55 Ευρώ για τακάκια από ..... χρυσάφι;
    3. Προσοχή όταν πάτε για σέρβις, να σας κάνει και καθαρισμό injection. Μαζέυει πολλή μπίχλα. Επίσης ξέρετε ότι το φίλτρο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντλίας, και δεν αλλάζει; Αμα πάθετε καμμιά ιστορία με βενζίνη τι θα κάνετε; Χώρια που σε πολλές μηχανές μας έχει παρατηρηθεί ως ελλατωματική (εγώ την άλλαξα).
    4. Λάστιχα ο μηχανικός μου συνέστησε τα metzeler, και ομολογουμένως είδα διαφορά.
    5. Εχω βάλει και tank cover που χώρια το αισθητικό κομμάτι, το προστατεύει κιόλας.

Αυτά από τα 22500 χμ που έχω κάνει ψάχνοντας ακόμα να βρώ άκρη για τα επίμονα και αναιδέστατα πειράκια, που πέρα από εκνευριστικά, υπονομεύουν και την μακροζοία του κινητήρα.

Σε όσους είναι ευχαριστημένοι πάντως δεν θελω να αλλάξουν γνωμη, απλώς να χαίρονται πολλά πολλά χιλιόμετρα.

Χρήστος
    Χρήστος Σκανδάλης: Πριν αγοράσεις ρώτα, σκέψου γιατί αλλιώς ....... θα κλαίς τα λεφτάκια σου.....

Χρήστο είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που όταν είχαν την μηχανή άκουγα αυτό τον θορυβο.Στην δικιά μου περίπτωση είχα τις ίδιες απαντήσεις από την yamaha ότι έτσι κάνει και ότι απλά πρέπει να μάθω να ζω με αυτό.Το πούλησα πριν λήξει η εγγύηση και έτσι δεν ασχολήθηκα άλλο.Στην καινούρια μηχανή όλα ευτυχώς πανε καλά αλλά απ ότι μαθαίνω και από αυτόν που αγόρασε το YBR ευτυχώς δεν του έχει παρουσιάσει προβλήματα. Ελπίζω να μην σου παρουσιάσει ΠΟΤΕ κανένα πρόβλημα!

ΚΑΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Αγαπητέ Σώτο,
    εχω την εντύπωση πως εχουμε γνωριστεί από κοντά, και είχες μια κόκκινη YBR250. Μηπως κάνω λάθος? και είχες βρεί το repair manual αλλά στα Βραζιλιάνικα.

Πλάκα θα έχει έ;
    Χρήστος Σκανδάλης: Πριν αγοράσεις ρώτα, σκέψου γιατί αλλιώς ....... θα κλαίς τα λεφτάκια σου.....

Χρήστο ναι εγώ είμαι! Δεν κανεις λάθος.Ακόμα παλέυεις με τον θόρυβο του YBR ε? Νομίζω ότι απλά πρέπει να δετείς ότι έτσι θα κάνει και να ευχαριστηθείς το μηχανάκι όσο πάει. Αλλιώς...πούλημα και πάμε για το επόμενο!

Νέο μέλος
    Φίλε Χρήστο, είμαι ένας από τους ευχαριστημένους κατόχους της μηχανής.
    Είχα διαβάσει τα παράπονά σου για τη μηχανή πριν την αγοράσω και ευτυχώς μάλλον δεν έχω το ίδιο πρόβλημα.
    Ομολογουμένως κάνει ένα σπαστικό θόρυβο (πρίμα) με 1η και 2α μετά τις 3000- 3500 στροφές, αλλά με τις άλλες σχέσεις ο ήχος του κινητήρα ακούγεται φυσιολογικός με τη λίγη εμπειρία που έχω.
    Επιμένω στην άποψη που έχω γράψει παλαιότερα οτι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της μηχανής είναι το μπροστινό φρένο. Δεν έχει ούτε πολλή δύναμη, ούτε καλή αίσθηση.

Επίσης με τη σημερινή τιμή 5070, δεν αποτελεί και την καλύτερη επιλογή ως καινούργια.

Πώ πώ.... έχει πάει τόσο πάνω η τιμή της? Όταν την αγόρασα εγώ είχε 4.370?.

Βρε Σωτηράκη, αυτό είναι θράσσος !! Πήγε τόσο ακριβά !! Φίλε bitsakan, αρε γιου σουρ?
    Δηλαδή αν την κρατήσω λίγο και την πουλήσω στα 3000 μπορεί και να θεωρηθώ κερδισμένος. Η αλήθεια είναι ότι από την Μοτοδυναμική όταν τους είπα ότι θα της βάλω φωτιά να την κάψω, μου είπαν ότι θα ακριβύνει.
    Bitsakan, το μπροστινό φρένο τί αίσθηση σου δίνει? Εγώ καθότι σχεδόν μεσήληκας, δεν πάω πάνω από 90-100 (έτσι και αλλιώς από εκεί και μετά είσαι χειρότερα και από παπί) και πιστεύω ότι το μπροστινό φρένο παίζει ικανοποιητικά. Το πίσω είναι λίγο ψόφιο. Βασικά αν παίξεις με την πάστα των φρένων και πιθανώς με καμμιά αλλαγή υγρών ίσως βοηθήσει. Ιδέα ρίχνω.
    Τώρα, αν έχεις έρωτα με την συγκεκριμένη κυρία και διαθέτεις μεράκι και λίγα Ευρά, αλλάζεις τρόμπα και δαγκάνες (διπίστονες).
    Θα επανέλθω με extra ιδέες.

αν θελετε να εχετε καλα φρενα στη μηχανη βαλτε σωλινακι υψηλης καλα επωνυμα υγρα και
    επισης καλα aftermarket τακακια! θα μεινετε αφωνοι απο τη βελτιωση!! εγω που κινουμαι σχεδον παντα με ταχυτητες κοντα στη τελικη της (εχει φαει εθνικη και επαρχιακο με το κουταλι η κυρα!) ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τα φρενα μετα την αλλαγη αυτη!

Νέο μέλος
    100% σίγουρος. Είχα πάει στην αντιπροσωπεία και είδα τον καινούργιο τιμοκατάλογο. Αν μπεις και στο mototriti.gr στις τιμές καινούργιων για Γιαμάχα θα το δεις.

Φίλε Χρήστο ίσως είμαι επηρεασμένος από ένα τεστ που είδα διαβάσει στο POWERBIKES όπου και εκεί δεν είχαν τα φρένα του σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Γεγονός είναι πάντως οτι (με μένα αναβάτη) η μηχανή μόνο με μπροστινό δεν φρενάρει πάντα όπως πρέπει και δεν ξέρεις και πότε έρχεται το μπλοκάρισμα. Το πίσω μου δίνει πολύ μεγάλη βοήθεια. Στην πόλη με πολυ μικρές ταχύτητες έχω σχεδόν ξεχάσει το μπροστινό (έφαγα σαβούρα με 15χλμ!), ενώ σε 2-3 φρεναρίσματα πανικού η συνδυασμένη πέδηση έχει κάνει θαύματα.

Σαβούρα με 15χλμ είναι εφικτότατη. Εγώ είχα φάει μια με ένα suzuki 250 και σύρθηκα για 20-30 μέτρα. Είχα καμμιά 25 χλμ και ένιωσα ένα σουπερ μπλοκάρισμα του μπροστικού τροχού. Αυτό ήταν όλο. Σπεύσε να δείς το θέμα των φρένων και αν σκοπεύεις να κρατήσεις την μηχανή κάνε τις επεμβάσεις με τα σωληνάκια υψηλής πίεσης που προανέφερε ο φίλος μας.
    Θα σου πρότεινα και το εξής το οποίο μπορέι να ακούγεται πολύ σχολαστικό αλλά ... κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε: Δες αν τα καλάμια κλπ είναι σωστά γιατί όταν πήρα το YBR κάτι δεν μου πολυάρεσε στο στήσιμο του μπροστινού συστήματος μέχρι που έκπληκτος στο σέρβις των 1000 χλμ άκουσα την εξής ερώτηση: Εχεις τρακάρει ή πέσει ; Οταν τους διαβεβαίωσα ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε μου είπαν με την κλασσική αναισθησία (που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα) οτι μάλλον δεν θα συναρμολογήθηκε σωστά. Δεν πειράζει ψιλοπραματα έεε ;

Από ελαστικά τί έκανες; Γιατί και αυτά άμα έχουν γίνει σαν παξιμάδι .... τα βουτάς στο πρωινό σου.

Τα λέμε πάλι και καλό μήν σε όλους

Παρόμοια θέματα

1. Βαλίτσα Yamaha YBR 250
    από likoyrgos στο forum Yamaha
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 25/03/2010, 10:22
  2. Honda cbf 250 vs Yamaha ybr 250
    από saitis στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2009, 16:46
  3. honda cbf vs yamaha ybr 250 ....
    από stef.corfu στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6