Σελίδα 18 από 49 ΠρώτοΠρώτο ... 8131415161718192021222328 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 256 έως 270 από 735

Θέμα: as mas sillavoun olous

@CPANTELO kai loipous:

O skopos tou na gkremiseis to iparxon katestimeno iparxei mono gia na to antikatastiseis me kati kalitero...mexri na ginei kai auto katestimeno kai na ksanaginei o kiklos...

O skopos tou ekastote siniditopoiimenou "oneiropolou" (valte edo anarxikos i oti protimate) einai akrivos autos...Oxi na katastrefei kati me mono skopo tin pliri isopedosi...Oxi na ekmidenisei me mono skopo to apolito 0....Kai to leo auto giati polloi (anarxikoi kai mi) sinifainoun tin ennoia "anarxismos" me tin ennoia "midenismos"...kati to opoio den isxiei

@CPANTELO mono:
    Logiki tou tipou "koita allou" otan milas gia themata pou kapoioi theoroun pos einai "iera", "osia" i telos panton aksia sevasmou dem xoraei...Giati an einai etsi kai esi na koitas allou otan oi mpatsoi dernoun foitites, otan to kratos se klevei mera me tin mera apo kathe ennoia anthropias exeis, otan pefteis se lakouves kai tsakizesai me to mixanaki sou
    I wait and I wait
    and what i really hate
    is the panic that stops me from breathing
    my knees hit the floor
    and I panic more

όπου γης Το avatar του/της iosif
    ας καταλάβουμε κατ αρχήν ότι άλλο "λαός " άλλο "έθνος" άλλο "κράτος"

ας ξεχωρίσουμε ποια σύμβολα είναι 'κρατικά" και ποια "εθνικά"

και τέλος ας αντιληφθούμε ότι ελευθερία (και λόγου) με περικοπές δεν υφίσταται σαν ελευθερία

η ελευθερία είναι απόλυτο μέγεθος

και όπως έλεγε ο βελεστινλής που αρέσει και στους εθνικιστές
    "από τη στιγμή που υπάρχει ένας σκλάβος, είμαστε όλοι σκλαβωμένοι"
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
    .....

η ελευθερία είναι απόλυτο μέγεθος

....
    Μπα; για πες....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

δηλαδή θέλεις να σου εξηγήσω το αυτονόητο?

ή είσαι ελέυθερος ή δεν είσαι

και μην αρχίσεις μαλακίες του τύπου "είσαι ελεύθερος να μου κάψεις το σπίτι?" διότι κάθε τι έχει ένα περιβάλλον και κάποιες συνθήκες που υπάρχει
    αλλά από τη στιγμή που κάποιος δεν μπορεί να κάψει μία σημαία ακόμα και αυτή που ΕΓΩ σέβομαι ε δεν ίναι ελύθερος και κατόπιν σε παραπέμπω στην ρήση ρήγα β.

α κάποτε τα ποήματα του μιχάλη κατσαρού ήταν καταδικαστέα διότι προσέβαλαν τα σύμβολα

και του καβάφη διότι υμνούσαν την ομοφυλοφιλία

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Eγω επιμενω πως απο ολη την ιστορια αυτο που με εχει τσαντισει περισσοτερο ειναι που καθομαστε και ασχολουμαστε με τα καπριτσια των βιαστων της τεχνης.

Ο καθε αταλαντος και προβληματικος παρουσιαζει οτι μ@λ@κι@ του ρθει στο μυαλο.

Φυσικα και υπαρχει υποκειμενικοτητα στην τεχνη αλλα μεχρι καποιο ορια...

Ο χορος εξελιχθηκε, δεν εμεινε στο κλασσικο μπαλετο και υπαρχουν πολλα δειγματα μοντερνου πρωτοποριακου χορου που ειναι αρτια αισθητικα ....ενας χορευτης που χοροπηδαει ατσαλα και αγαρμπα παυει να ειναι χορευτης....δικαιωμα του να το κανει, αλλα τεχνη δεν παραγει.

Η μουσικη τα ιδια ...τζαζ, δωδεκαφθογγισμος ....δυσκολα ακουσματα τα οποια απλως σε μερικους δεν αρεσουν , αλλα δεν παυουν να ειναι μουσικη...δηλάδη τεχνη....αν βαραω κατσαρολια και γκαριζω δεν ειμαι μουσικος

Τα εικαστικα (κακως ονομαζονται ετσι αυτες οι ανοητες επιδειξεις βλακειας και ελειψης ταλεντου) εχουν ξεφυγει προ πολλου......δεν εμπεριεχουν πλεον καμια τεχνοτροπια.... αλλος κρεμασε μια χεστρα σε ενα τοιχο και το οναμασε εργο τεχνης(εχει γινει οντως!!) αλλος πασαλειβοταν με περιττωματα (και αυτο επισης εχει γινει) και το φιλοτεχνο( κοινο παρακολουθουσε εκστασιασμενο τους μαιτρ να δημιουργουν......δικαιωμα τους δεν λεω, αλλα μην οικιοποιουνται τον τιτλο του καλλιτεχνη...

Υποτιθεται οτι μεσα απο τα εργα μοντερνας τεχνης παρουσιαζονται βαθυστοχαστα μηνυματα , οι συγχρονες αγωνιες του ανθρωπου κτλ-κτλ....

Το ερωτημα που προκυπτει ειναι οτι ο καθενας μπορει να κρεμασει μια χεστρα στον τοιχο, αλλα η απαντηση ειναι οτι αυτος το σκεφτηκε πρωτος και οτι ολη η τεχνη βρισκεται στην μετουσιωση ενος απλου αντικειμενου σε κατι το οποιο σε βαζει στην διαδικασια να σκεφτεις...

αυτη την απαντηση ελαβα τουλαχιστον οταν ρωτησα εναν γκαλεριστα που ετυχε να γνωρισω σε καποια φαση...

εγω προτινω να γραψουν κανα βιβλιο με τις σκεψεις τους....και πιο αντιληπτοι θα γινουν και θα διατυπωσουν με σαφηνεια αυτο που θελουν να πουν.

Εχεις δικιο οτι πολλες φορες βλεπουμε εκτρωματα και αλλες ''κα8οδηγουμαστε'' οσον αφορα στο τι 8εωρειται τεχνη και τι οχι και παλι 8α τονισω οτι ο κα8ενας εχει ματια και κρινει κατα πως νομιζει...

Οι εικαστικοι ειναι οι γλυπτες οι χαρακτες και οι ζωγραφοι / εικαστικος δηλ.απεικονιστικος δηλ. αυτος που απεικονιζει η που αναφερεται στην εικονα... και αυτο δεν εμπεριεχει απαραιτητα την υπαρξη ''τεχνοτροπιας'' με την εννοια που το λες εσυ....

Αν αναφερεαι στον Ντυσαμ σε πληροφορω οτι αρχικα το εργο του ειχε απορριφ8ει δια ροπαλου ..επειτα ομως συμφωνησαν ολοι με το γκαλεριστα...και δε 8α διαφωνησω κα8ολου...γιατι ο Ντυσαμ ηταν ενας απο τους μεγαλυτερους αντιπροσωπους της λεγομενης εννοιλογικης τεχνης....(κοινως ασχολεισαι με εννοιες και φρασεις και δημιουργεις η παρεμβαινεις με βαση αυτες..)

Αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι αρκετοι εδω μεσα 8εωρουν οτι ειναι ευκολο να κανεις μοντερνα τεχνη ...οτι απλα 8α ''παιξεις'' με καποια αντικειμενα ....ε...8α τραβηξεις 2 πινελιες και...οκ μωρε....καναμε Τεχνη...

Σε αυτους λοιπον εχω να πω πως καλα 8α κανουν να μη βιαζστουν να βρισουν μοντερνα εργα γιατι ΟΛΟΙ οι μοντερνοι καλλιτεχνες ειχαν μελετησει πααααααρα πολυυ τους κλασσικους και οτι συνεχισαν με τη μοντερνα τεχνη δε σημαινει οτι απερριψαν την κλασσικη απλα βασει αυτης εξελιχ8ηκαν διαφορετικα και παρουσιασαν κατι αλλο...

Τωρα για το συγκεκριμενο εργο δεν μπορω να εχω μια ξεκα8αρη αποψη αν δεν το δω εγω η ιδια ... αλλα προσωπικα δε καιγομαι και ιδιαιτερα να τρεξω να το δω....
    Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    να δίνει δείγμα γραφής τι εστί ακριβώς τέχνη...
    http://www.youtube.com/watch?v=TZtnthNUc-Y
    Σε αυτόν φίλε υποκλίνομαι με όλη την υπόσταση μου... αυτό πραγματικά είναι τέχνη...
    (χωρίς να έχω τίποτε με τον Μουστάκα...)

"Περίεργη" άποψη έχεις για την τέχνη ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

...

και μην αρχίσεις μαλακίες......

Ήμασταν μαζί φαντάροι ή πιναμε τίποτα τσίπουρα χθες το βράδυ μαζί; Γιατί πολύ ελεύθερα μου μιλάς

......
    αλλά από τη στιγμή που κάποιος δεν μπορεί να κάψει μία σημαία ακόμα και αυτή που ΕΓΩ σέβομαι ε δεν ίναι ελύθερος και κατόπιν σε παραπέμπω στην ρήση ρήγα β.

.......

Δλδ η σημαία και ο εθνικός ύμνος μιας χώρας δεν έχει περιβάλλον και συνθήκες για να υπάρχει;

δηλαδή θέλεις να σου εξηγήσω το αυτονόητο?

ή είσαι ελέυθερος ή δεν είσαι
    Simfono

..."είσαι ελεύθερος να μου κάψεις το σπίτι?" διότι κάθε τι έχει ένα περιβάλλον και κάποιες συνθήκες που υπάρχει

ta dio parapano stin ousia anairoun to ena to allo...apo tin mia milas gia sinthikes (i kanones)....apo tin alli tous katalieis

α κάποτε τα ποήματα του μιχάλη κατσαρού ήταν καταδικαστέα διότι προσέβαλαν τα σύμβολα

και του καβάφη διότι υμνούσαν την ομοφυλοφιλία
    auto simainei pos oi kairoi allaksan, oi anthropoi allaksan, oi sinthikes allaksan merika pragmata eginan apodekta..kapoia mera mporei oi sinthikes na allaksoun to idio kai oi anthropoi...kai tote na min xreiazotai simvola opos simaies kai imnous
    I wait and I wait
    and what i really hate
    is the panic that stops me from breathing
    my knees hit the floor
    and I panic more

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Ήμασταν μαζί φαντάροι ή πιναμε τίποτα τσίπουρα χθες το βράδυ μαζί; Γιατί πολύ ελεύθερα μου μιλάς
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon
    "Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"

"Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon

XAXAXAXAXAXAXAXA...

τσογλάνι...

Παλαιό μέλος
    Einai ena ergo pou antiparavalei tis aisthiseis kai tin somatikotita me ton akampto thesmiko logo paragontas mia idieteri aisthantikotita. Einai ena ergo pou sinexizei tin logiki tis proigoumenis doulias tis Evas.
    Έλα δεν το πιστεύω!!!!Τα κάνει όλα αυτά το έργο ρε παιδί μου...μπράβο μπράβο

κοίτα είμαι πολύ μικρός για να δείξω δρόμους και βαριέμαι και να γράφω
    προφανώς δεν έχω το τελέντο να γίνομαι κατανοητός

αυτοί τα έγραψαν καλύτερα
    ζαν ζακ ρουσώ, προχώρα σε κανά βολταίρο πιάασε ακόμα και τα απομνημονέυνματα του καραμανλή του πρεσβύτερου (διαθέσιμα στο ίδρυμά του ) και θα καταλάβεις τι εστί α μπορεί κάποιος να κάψει μια σημαία ελεύθερα

όσον αφορά το παράδειγμα με το "κάψιμο σπιτιού" εννοώ ότι κάθε πράξη έχει γίνει από άνθρωπο που έχει διαμορφωθεί με κάποιες συνθήκες κοινωνικές/ ιστορικές με κάποια συγκεκριμένη παιδεία, κοινώς από ένα κοινωνικό ον και σε αυτό το βαθμό η ατομική ευθύνη είναι άμεσα συνηφασμένη με την ευθύνη της κοινωνίας για τον άνθρωπο που δημιούργησε
    δεν εννο'ω ότι δεν είσαι ελύθερος να μου κάψεις το σπίτι εννοώ ότι είναι μία ενέργεια ποπυ ακυρώνει κατ αρχήν την ελευθερία του εμπρηστή

η ελευθερία όμως η ισότητα η αλληλεγγύη είναι έννοιες που οφείλουν να βιώνονται ανεξαρτήτως συνθηκών

(ουφ ήδη κουράστηκα):ZZZ:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αν και δεν έχω παρακολουθήσει την κουβέντα από την αρχή κι ευτυχώς δηλαδή δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως φτάσατε από το έργο και αυτό που έγινε στην έκθεση στο κάψιμο σπιτιών και στους εμπρησμούς. Πως δηλαδή έγινε ο συσχετισμός. Το αφήνω ασχολίαστο...

Παρόμοια θέματα

1. As Giortasoyme Kyrioi.. Hr8e To Neo Melos Mas! Oooo.... Oyk!!!
    από alexioannides στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2007, 11:09
  2. mas afora olous
    από afrotwin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2005, 11:36
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2004, 22:12
  4. Megia mas to forum...oloi pame Zappeio
    από Traveller στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 0