... φωτογραφίζοντας (και) τις μηχανές που περνάν ...
Σημείο φωτό #4 στον Χάρτη 03_02
.
![]()
... φωτογραφίζοντας (και) τις μηχανές που περνάν ...
.
![]()
... για να στρίψουν στην φουρκέτα από κάτω.
.
![]()
Τέσσερα χλμ. πιό κάτω σε μιά βρύση στα 1050μ. και λίγο έξω απ’ το Τροβάτο, ο Θανάσης μου ζητάει να σταματήσουμε για να τεντώσει λίγο το πόδι του που τον πονάει και του γίνεται το χατήρι. :smilea:
Σημείο φωτό #2 στον Χάρτη 03_02
.
![]()
Έχουμε σταματήσει λοιπόν όλοι...
.
![]()
... λίίίγο έξω απ’ το χωριό...
.
![]()
... σε τοπόθεσία με ωραία θέα...
.
![]()
... κι αφού ξεδιψάμε...
.
![]()
... κάνουμε τσιγαράκι και ξεκουραζόμαστε λίγο.
.
![]()
Κατεβαίνουμε στο Τροβάτο κι από ‘κει δίπλα στον Αγραφιώτη που τον ακολουθούμε για 8 χλμ. (σε καλοπατημένο δρόμο) μέχρι την διασταύρωση για Πιγγιανά.
Εδώ είναι που είναι κατεστραμένος (σπαστήρι σκέτο) ο δρόμος, λόγω της ασφαλτόστρωσης κι αρχίζει ο εφιάλτης μου.
Κάνουμε τα πρώτα 300μ. σ’ ένα μίγμα απο φρεσκοσκαμμένο χώμα με τεράστια κομμάτια σπασμένης πέτρας.
Κι εκεί που είμαι στο «το ‘χω - δεν το ‘χω» ...
κι Άφρικα πάει στην πραγματικότητα όπου θέλει αυτή χωρίς να μπορώ να επέμβω στην κατευθυντικότητα της
και τρέμω στην ιδέα πιθανής πτώσης που θα χειροτερέψει το πόδι του...
... βρήκαν την ώρα και μας περνάν κυριολεκτικά από πάνω (μπορεί και μέσα απ’ το τιμόνι, δεν είμαι σίγουρος![]()
), ο Θόδωρας, ο Αλέξης, ο Μάνος κι η Ειρήνη (μ’ αυτήν την σειρά) πετώντας πέτρα και χώμα εξαφανίζοντας τοπίο και δρόμο και κάνοντας την πτώση μας να φαίνεται αναπόφευκτη.
Η Άφρικα όμως είχε φιλότιμο μιάς και κρατήθηκε μόνη της όρθια, γιατί εγώ δεν θυμάμαι να μπορούσα να κάνω κάτι...
Φτάνοντας στο γεφυράκι στο Ασπρόρεμα (200μ. πιό πέρα) σταματάμε και καθόμαστε για τσιγάρο, κάνοντας σήμα και σ’ όλους τους υπόλοιπους να περάσουν ώστε να φτάσουν γρήγορα και να ξεκουράσουν τα «πονεμένα» τους κορμιά!
Μόνο στον Αντώνη ζητήσαμε κι έκατσε κι αυτός μαζί μας για τσιγάρο, επειδή και το υπόλοιπο ανέβασμα είχε αρκετό βαθμό δυσκολίας για δικάβαλη Άφρικα και μην έχουμε καμμιά συνενόηση «βερύκοκο» πάλι με τα κινητά, αν συνεβαινε τίποτα.
Τελικά τα πράγματα κύλησαν, όχι εύκολα, αλλά ομαλά μέχρι το χωριό.
Ο Θανάσης κατεβαίνει στο καφενείο κι εγώ πάω στην σκηνή κι αφήνω την μηχανή.
Αφού πλυθήκαμε (αυτοί των σκηνών) το κόβουμε ποδαράτο μεχρι το καφενείο με τον βάτραχο να μας περιμένει και πάλι στην βρύση.
Σημείο φωτό #2 στον Χάρτη 03_03
.
![]()
Η οδήγηση τέλειωσε, το φαγοπότι έρχεται!
Μου θυμίζει τις σκηνές του τέλους στο Γαλατικό χωριό!
Σημείο φωτό #2 στον Χάρτη 03_03
.
![]()
ΔΕΝ θυμάμαι τι ώρα το διαλύσαμε.
Θυμάμαι οτι ο Θανάσης έφυγε πιό νωρίς κι είχε πλακωθεί στ’ αντιφλεγμονώδη και τα παυσίπονα.
Θυμάμαι οτι ο Σωτήρης, ο Σπύρος κι ο Δημήτρης (dimzab) θα έφευγαν νωρίς το πρωί κι αποχαιρετηθήκαμε, όταν πήγαν για ύπνο.
Δεν θυμάμαι πως και πότε πήγα στην σκηνή, αλλά φαντάζομαι με τα πόδια...
Δεν θυμάμαι αν, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, κάναν πάλι φασαρία πριν πέσουν για ύπνο...
Θυμάμαι όμως σίγουρα οτι γιά άλλη μιά φορά, ευχαριστήθηκα ύπνο !!! :ZZZ:
Το ξημέρωμα της Δευτέρας (25/6/06) μας βρίσκει να πίνουμε τον (πρώτο) καφέ μας με μυρωδιές κι εικόνες που μας λείπουν στην καθημερινή μας ρουτίνα.
Σημείο φωτό #1 στον Χάρτη 04_01
.
![]()
Ο ήλιος λούζει σιγά-σιγά το καταυλισμό, προμηνύοντας μία ακόμη πολύ ζεστή μερά.
Έχει έρθει η ώρα να μαζέψουμε τις σκηνές μιάς κι είναι η μέρα της επιστροφής στις βάσεις μας...
.
![]()
Τα μηχανάκια έρχονται γιά φόρτωμα, με σκοπό να πάμε στου Κώστα να πιούμε καφέ όλοι μαζί.
.
![]()