Σελίδα 18 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 813141516171819 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 256 έως 270 από 284

Θέμα: Περί εκλογών και παραλίας... (συγχωνευμένα θέματα)

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
    το λευκό σημαινει οτι απλά δεν εχω γνωμη και οποιον και να βγάλετε, εγώ συμφωνω.
    το ακυρο σημαινει οτι αποδέχομαι τη διαδικασία της εκλογής αντιπροσώπων δλδ το προβλημα μου δεν ειναι το σύστημα, αλλά τα πρόσωπα.

αναποδα τα λες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Για ποιο λόγο να ψηφίσω; ψηφίζοντας καποιον σημαίνει πως τον εξουσιοδοτώ να με αντιπροσωπεύει, να αποφασίζει για μένα. κι οχι για μια δυο μερες.. για 4 χρόνια...
    Εχοντας υπ'οψιν οτι ειναι και εξαιρετικά δύσκολο να βρω καποιον στο πολιτικό προσκήνιο (και εκτός αυτου ακόμα) να ταυτίζεται με τις δικές μου ιδέες και αποψεις, και να του εχω εμπιστοσύνη οτι αυριο δε θα λεει άλλα πράγματα, χωρις, οχι μονο να μην τον γνωριζω, οχι μονο να μην εχω ανταλλαξει δυο κουβεντες μαζί του, αλλα ουτε καν να τον εχω δει καν απο κοντά, φαινεται καθαρά ο παραλογισμός της εκπροσώπησης στη δημοκρατία.

Εστω οτι σε καποιες βουλευτικές εκλογές πάνε να ψηφίσουν ενα μικρό μονο ποσοστό, ας πούμε 10% ξερω γω. Η διαδικασία, ακόμα κι αν στεκει νομικά, εχει απαξιωθεί, και είναι θεμα χρόνου να μετατραπεί σε μια απλά τυπική διαδικασία και μετα σταδιακά να εξαφανιστεί τελείως. και τοτε θα εχουμε παει σε κατι καλύτερο (γιατι χειροτερο δε γινεται κιολας).

Δεν υποστηρίζω πως δεν υπαρχει πολύς κόσμος που αδιαφορεί για τα κοινά και γι αυτο δεν ψηφίζει(σιγουρα μεγαλο ρόλο επαιξε και το τριήμερο) , αλλά υπαρχουν αρκετοί, που συνειδητά δεν συμμετεχουν στη διαδικασία καθως τη θεωρούν παραλογη, ανοητη, στημένη, δε ξερω γω τι ο καθένας, και αγνοώντας την, φερνουν πιο κοντα την καποια αλλαγή.

Πιστευει καποιος οτι αυτοι που πανε και ψηφίζουν μία μέρα και δεν ξαναασχολούνται με τα κοινά για 4 χρόνια είναι καλύτεροι απο αυτους που πήγαν για μπανάκι; τι (365*4), τι (365*4-1); η μια μερα κανει τη διαφορά;

Χίλιες φορές χρησιμότερος καποιος που ασχολείται ΕΝΕΡΓΑ με τα κοινά για τεσσερα χρόνια παρά μια μέρα εστω που δε θα παει να ψηφίσει, απο αυτον που θα ασχοληθει μία μέρα στα τέσσερα χρόνια και πιστευει οτι ειναι κι ενεργος πολίτης.
    Τι σημαίνει ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά? Δηλάδή όκ, δεν ψηφίζεις αλλά ασχολήσαι ενεργά με τα κοινά. Τι κάνεις δηλαδή?
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αν αυτό το 50% που δεν του αρέσει το σύστημα, τα πρόσωπα και γενικά όλη αυτή η κατάσταση, έκανε μια καθηστική διαμαρτυρία για 3 μέρες σε κάθε πόλη που ανήκει....... τότε κι εγώ μαζί του ότι είναι ενεργός πολίτης και δεν γουστάρει να πάει να ψηφίσει! Έχει προσπαθήσει να το αλλάξει!!!!

Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!!!! Αυτό το 50% (με ελάχιστες εξεραίσεις) απλά βαρέθηκε, φοβίθικε να έχει ευθύνη, είχε άλλα σχέδια, δεν ήθελε να είναι ο μ@λ@κ@ς της παρέας που θα ψήφιζε, κλπ. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που πραγματικά αντιδρούν ενεργά και αδύναμοι λόγω ποσότητας να αλλάξουν το οτιδήποτε!!!!

Στις επόμενες εκλογές γιατί δεν κατεβαίνουμε όλοι σε διαμαρτυρία???? Όχι, να μην πάμε να ψηφίσουμε αλλά να είμαστε μπροστά στην βουλή, στα υπουργεία, στις πλατείες, κλπ για 4 μέρες!!!! Να μην τους αφήσουμε να κάνουν τις ομιλίες τους και να μην πάμε πουθενα!!!! Πού είναι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι στις ομιλίες αυτών που κατηγορούν?????

Μόνο σε πορείες ξέρουν να εμφανίζονται??

Δε συνεχίζω γιατί τα παίρνω με τα στημένα που μας δίνουν κι εμείς τα μασάμε τόσα χρόνια!!!!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Τι σημαίνει ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά? Δηλάδή όκ, δεν ψηφίζεις αλλά ασχολήσαι ενεργά με τα κοινά. Τι κάνεις δηλαδή?
    δεν ηταν ακριβως αυτο που ηθελα να περασω, η εκφραση "συμμετεχω στα κοινά", εννοω ομως:

ενημερώνομαι , ΚΡΙΝΩ , διαβαζω κι απο κει και περα συμμετεχω σε συλλογικές προσπαθειες διεκδίκησης (συνδικάτα,αλλοι σύλλογοι, ομιλίες(και στρογγυλής τραπέζης), πορείες και ο,τι αλλο μπορεις να φανταστείς, οργανώνονται παντού πολλά ομορφα πράγματα )

@panos

καλά τα είπα.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Αν αυτό το 50% που δεν του αρέσει το σύστημα, τα πρόσωπα και γενικά όλη αυτή η κατάσταση, έκανε μια καθηστική διαμαρτυρία για 3 μέρες σε κάθε πόλη που ανήκει....... τότε κι εγώ μαζί του ότι είναι ενεργός πολίτης και δεν γουστάρει να πάει να ψηφίσει! Έχει προσπαθήσει να το αλλάξει!!!!

Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!!!! Αυτό το 50% (με ελάχιστες εξεραίσεις) απλά βαρέθηκε, φοβίθικε να έχει ευθύνη, είχε άλλα σχέδια, δεν ήθελε να είναι ο μ@λ@κ@ς της παρέας που θα ψήφιζε, κλπ. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που πραγματικά αντιδρούν ενεργά και αδύναμοι λόγω ποσότητας να αλλάξουν το οτιδήποτε!!!!

Στις επόμενες εκλογές γιατί δεν κατεβαίνουμε όλοι σε διαμαρτυρία???? Όχι, να μην πάμε να ψηφίσουμε αλλά να είμαστε μπροστά στην βουλή, στα υπουργεία, στις πλατείες, κλπ για 4 μέρες!!!! Να μην τους αφήσουμε να κάνουν τις ομιλίες τους και να μην πάμε πουθενα!!!! Πού είναι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι στις ομιλίες αυτών που κατηγορούν?????

Μόνο σε πορείες ξέρουν να εμφανίζονται??

Δε συνεχίζω γιατί τα παίρνω με τα στημένα που μας δίνουν κι εμείς τα μασάμε τόσα χρόνια!!!!

δε χρειαζεται να περιμενεις μεχρι τις επομενες εκλογες.
    γινονται γυρω μας συνεχώς ΠΑΡΑ πολλες συλλογικες προσπάθειες για να αλλαξει κατι στο μπουρδέλο μας . μην περιμενεις ομως να ενημερωθεις απο τα τηλεοπτικά κανάλια.

τους γνωστους αγνωστους δεν καταλαβαινω για ποιο λόγο να τους στείλουν στις δικες τους συνελευσεις... δε βλεπω κανενα οφελος, καθως εκει θελουν να υπαρχει κοσμος κι οχι να φοβαται να ερθει.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Γενικές.

δεν ηταν ακριβως αυτο που ηθελα να περασω, η εκφραση "συμμετεχω στα κοινά", εννοω ομως:

ενημερώνομαι , ΚΡΙΝΩ , διαβαζω κι απο κει και περα συμμετεχω σε συλλογικές προσπαθειες διεκδίκησης (συνδικάτα,αλλοι σύλλογοι, ομιλίες(και στρογγυλής τραπέζης), πορείες και ο,τι αλλο μπορεις να φανταστείς, οργανώνονται παντού πολλά ομορφα πράγματα )

@panos

καλά τα είπα.
    Ωραία. Και από τα 17 κόμματα που υπήρχαν στις εκλογές δεν βρήκες κανένα που να συμμετέχει στις ίδιες συλλογικές προσπάθειες διεκδίκησης, τις ίδιες πορείες η ότιδήποτε άλλο?
    Αδυνατω να το πιστέψω.

Νομίζω το να είσαι ενεργός πολίτης δεν συμβαδίζει με το να απέχει κανεις από τις εκλογές. Υπάρχει παράδοξο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Ωραία. Και από τα 17 κόμματα που υπήρχαν στις εκλογές δεν βρήκες κανένα που να συμμετέχει στις ίδιες συλλογικές προσπάθειες διεκδίκησης, τις ίδιες πορείες η ότιδήποτε άλλο?
    Αδυνατω να το πιστέψω.

Όντως , υπήρχαν πάρα πολλά που συμμετείχαν …απλώς δεν ήξερα σε πια πλατεία να πρωτόπαω για να τα βρω και όλα μαζί δεν τα βρήκα ΠΟΤΕ….έτσι μείναμε μες την μέση μόνοι μας

πρωην μελος Το avatar του/της idi

γινονται γυρω μας συνεχώς ΠΑΡΑ πολλες συλλογικες προσπάθειες για να αλλαξει κατι στο μπουρδέλο μας . μην περιμενεις ομως να ενημερωθεις απο τα τηλεοπτικά κανάλια.
    ΓΙΑ ΠΕΣ!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΩ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ????

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    γιατι γινεσαι εμπαθης και θες να λαλησεις την κουβεντα τον ανθρωπων;
    αμα δεν γουσταρεις μπες σε κανα αλλο ποστ να παιξεις.
    μια χαρα τα λεγανε κ πεταγεσαι να πεις την εξυπναδα σου...

Ντύσου πρόχειρα και βγάλε το κραγιόν σου…

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Όντως , υπήρχαν πάρα πολλά που συμμετείχαν …απλώς δεν ήξερα σε πια πλατεία να πρωτόπαω για να τα βρω και όλα μαζί δεν τα βρήκα ΠΟΤΕ….έτσι μείναμε μες την μέση μόνοι μας

οκ

Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
    γιατι γινεσαι εμπαθης και θες να λαλησεις την κουβεντα τον ανθρωπων;
    αμα δεν γουσταρεις μπες σε κανα αλλο ποστ να παιξεις.
    μια χαρα τα λεγανε κ πεταγεσαι να πεις την εξυπναδα σου...
    εγω λεω εξυπναδες η καποιος που λεει οτι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν τον καλυπτει???

χαχαχα 2,500 χρονια πισω ειναι οι απόψεις σας :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

εγω λεω εξυπναδες η καποιος που λεει οτι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν τον καλυπτει???

χαχαχα 2,500 χρονια πισω ειναι οι απόψεις σας :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

εσυ γενικα εχεις την ταση να συνεισφέρεις στις συζητήσεις... αν θυμαμαι καλα, και σε αυτη με τα greeklish ειχες γραψει χρήσιμα πράγματα...

σε συζητήσεις του κωλου απανταω αναλογα... ακου εκει δε σου αρεσει η δημοκρατια και κανετε ενεργειες που δε τις μαθαινουμε απο τα καναλια... ρε καλα τα λεει ο Αλεφαντος!

Σελίδα 18 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 813141516171819 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περί λίπανσης και καθαρισμού ο λόγος.....
    από xtapodias στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2006, 01:34
  2. περι ουσιων και περι ελενχων.
    από stavrogin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2006, 18:37
  3. περί βιβλίων και συγγραφής
    από cityfly στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2005, 00:42
  4. Περι Καμερών και Μπλόκων