Σελίδα 18 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 81314151617181920212223 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 256 έως 270 από 375

Θέμα: Το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη για διαβαστε τι λεει ...

Παλαιό μέλος
    ΣΕ ποια πραγματα πιστευει αυτη η ομαδα που λες; με ποιο κοινο τρόπο ζει; Τι ειναι αυτο το τρομερο (και τρομερα αοριστο) που τους ενωνει γενικοτερα; Οι ελληνες και ολα τα υπολοιπα εθνη μεταξυ τους, ουτε κοινο τρόπο ζωης εχουν ουτε κοινες πεποιθήσεις ουτε τιποτα κοινό εκτος απο τη γλώσσα ισως κι απο το οτι δηλώνουν ελληνες , αλβανοι τουρκοι βουλγαροι οτι θες. Τιποτα αλλο κι αυτα τα παραπανω και παλι αμφιλεγόμενα ειναι. Προσωπικά νοιωθω πολύ πιο κοντά με ένα μέσο ιταλο αλβανο τουρκο παρά τον κοκκαλη. κι ας μιλαμε και την ιδια γλώσσα. Περα απο αυτο δε μας ενωνει τιποτα. Κατ επεκταση και "ελληνας" δε σημαινει τιποτα αν το καλοσκεφτεις. Το οτι ζεις εδω και σου αρεσει δεν ηταν επιλογή σου. Απλά ετυχε να γεννηθεις εδώ. Αν γεννιοσουν στην ιταλια, κατα 99% θα σου αρεσε καλύτερα εκει, κι αν γεννιοσουν οπουδηποτε αλλου θα σου αρεσε εκει περα. Τα γουστα σου προσαρμόστηκαν ή δημιουργήθηκαν με βαση τον τόπο και τροπο ζωής και δεν ετυχε απλα να γεννηθει ο καταλληλος ανθρωπος στο καταλληλο μερος. Συνηθισες ετσι, και το αποδεχτηκες. αυτο ειναι ολο.
    Αυτος ακριβως ο τροπος ζωης ειναι που σε ενωνει δεν ειναι τιποτα γενικο και αοριστο ουτε κατι ανωτερο ουτε κατι μαγικο και αυτος ο τροπος ζωης που πραγματι εχεις συνηθισει γιατι εδω γεννηθηκες και μεγαλωσες. Ετσι ακριβως αν ειχες γεννηθει καπου αλλου θα εκανες αλλα πραγματα και θα σε αντιπροσωπευε αλλη σημαια ενδεχομενως.
    Κι εγω ποιο κοντα νιωθω απο τον Κοκκαλη με τον μεσο Ιταλο δε διαφωνουμε σ'αυτο.Αλλο πραγμα η ανακατανομη του πλουτου κι αλλο η εθνικη συνειδηση.
    Η αναγκη για αποκτηση αγαθων(πλουτου αργοτερα) δημιουργησε την ενταξη σε ομαδες, πολεις αργοτερα και κρατη και λαους.Η ιδια αναγκη υπαρχει ακομη και σημερα, απλως την ξεχναμε διοτι δεν απειλουμαστε αμεσα η απειλουμαστε οικονομικα και δε μας φαινεται.

Παλαιό μέλος
    Δεν εχει καμια σημασια αν πιστευεις προσωπικα στο θεο κι ουτε ρωτησα κατι τετοιο. Δε μπορω να σου πω ουτε αν, ουτε ποσο η πιστη βοηθησε τον ανθρωπο, σιγουρα ο ανθρωπος θα είχε βοηθηθει περισσοτερο ομως αν ξεκιναγε νωρις να πιστευει στον εαυτο του και μονο. Διοτι ολα εδω ειναι, κι ο παραδεισος κι η κολαση. Μετα δεν υπαρχει τιποτα. Μπορει σε καποιες περιπτωσεις να ειναι πιο ευκολο να πιστεψεις σε καποιο θεο, ξεμπερδευεις απο καποιες καταστασεις πιο ευκολα, ομως με ψευτκη βαση, οσο και το παλεψεις, δε θα βγει κατι αληθινο. Στο τελος θα φας τα μουτρα σου.

Δε με καταλαβες μαλλον η δε το εδωσα να το καταλαβεις, δε μιλαω για παραδεισο και κολαση ουτε ανταμοιβη. Μιλαω για το τι μπορεις να καταφερεις πιστευοντας σε κατι ανωτερο.Γι'αυτο σου ειπα δε πιστευω αλλα ο σκοπος κανει τον ανθρωπο να χτιζει,να διαβαζει, να πιστευει σε κατι καλυτερο, κι ας μην υπαρχει αυτο. Αυτη ειναι η ουσια της πιστης, δε χρειαζεται να δεις για να πιστεψεις αλλα να πιστεψεις για να δεις. Αφου τοσοι πολλοι πιστευουν σε κατι που για μενα δεν υπαρχει δε μπορω παρα μονο να το σεβαστω και να το αποδεχτω δηλωνωντας αν ερωτηθω την αποψη μου.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ok...

Σπουδαιο θεμα-ερώτημα και το εχω σκεφτει πολλες φορες ομως δεν εχω καταληξει. μπορω να σκεφτω επιχειρηματα υπερ του ενος σεναριου και υπερ του αλλου. πιστευω οτι εχει να κάνει με τις εκάστοτε συνθήκες. επιφυλλάσομαι για εκτενες pm, ομως οχι αυτες τις μερες λόγω περιορισμενου χρόνου.
    Οπότε για να έχω και μια πλήρη ιδέα, θα περιμένω σεβόμενος οτι δεν έχεις εκφραστεί πλήρως ακόμα...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Εχεις δηλώσει δημοσια εδω οτι εισαι αστυνομικος. Προσωπικη αποψη ειναι παντα και πιθανολογω οτι διαφωνεις. Οποιος έχει εναν τοσο ενεργο ρόλο υπεράσπισης του συστηματος δε θα μπορουσα να πω οτι δεν το αποδεχεται. (χωρις καμια προσωπικη επιθετικη χροια)

Αν αποδεχομαι το συστημα? Ναι το αποδεχομαι, δεν αποδεχομαι τη φθορα του συστηματος αλλα ο ανθρωπος ειναι ον που φθειρεται και οτι συστημα και να εχεις θα υπαρξει διαφθορα, αυτο ειναι δεδομενο. Το θεμα ειναι να πας σε ενα συστημα που ειναι καλυτερο του προηγουμενου.
    Ειναι χαζο να κρινεις τον αλλο μονο και μονο λογω του επαγγελματος του.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
    Εχεις δηλώσει δημοσια εδω οτι εισαι αστυνομικος. Προσωπικη αποψη ειναι παντα και πιθανολογω οτι διαφωνεις. Οποιος έχει εναν τοσο ενεργο ρόλο υπεράσπισης του συστηματος δε θα μπορουσα να πω οτι δεν το αποδεχεται. (χωρις καμια προσωπικη επιθετικη χροια)
    Και γαμώ....
    Με την ίδια λογική εγώ είμαι ένας υπηρέτης της νέας τάξης ιμπεριαλιστών που εκμεταλλεύονται τον λαό μέσω του τραπεζικου συστήματος, ένας φιλαράκος που γεμίζει τα ψυγεία της Coca Cola τσάτσος των πολυεθνικών, και ένας τρίτος κακομοίρης που δουλεύει ως δημοσιογράφος, τσιράκι των βαρώνων των ΜΜΕ που αποπροσανατολίζουν τη κοινωνία.

Όποιος έχει κανένα κονέ για να στείλω CV στο WWF ή στη Unicef ας ρίξει ένα πμ σας παρακαλώ.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    jfx...

όπως θεωρείς οτι είναι κάποιοι παραπλανημένοι , ίσως να θεωρούν και άλλοι το ίδιο για σένα και τις δικές σου αντιλήψεις. Αυτό που θέλω να πώ είναι πως τα πολιτικά και τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός είναι εντελώς υποκειμενικά. Αν βέβαια αρχίζουν και επιβάλλονται διά βίας ή άλλου παρόμοιου τρόπου , σαφώς και πρέπει να υπάρχει αντίδραση.

Όπως ας πούμε σε κάποιους μπορεί να ενοχλεί να λες οτι η σημαία είναι μόνο ενα πανί. Ειδικότερα όταν πολλοί έχουν χύσει αίμα για αυτό το "πανί" και για να διατηρήσουν την Ελευθερία της χώρας τους πίσω απο αυτο το "πανί".

Και θα σου πω την ίδια φράση που είχα πεί και σε άλλον ομοιδεάτη ώς επιχείρημα.

Είναι καθαρό δικαίωμα σου να μην πιστεύεις σε σημαία, έθνος, κράτος δεν ξέρω τι άλλο. Αυτό σημαίνει άλλωστε δημοκρατία. Αν όμως βρεθείς σε επιτιθέμενο με όπλο που πιστεύει σε έθνος, κράτος κοκ... αλλά απο άλλη χώρα... θα του έλεγες περάστε στην χώρα μου για να κάνετε οτι θέλετε;

Απορία είναι ... διότι πολλές φορές έχω ακούσει τα περί "αδιαφορώ για πανιά, σύνορα κοκ..."...

Το θέμα είναι όμως όταν η απειλή είναι πραγματική .. και οι απέναντι δεν συμμερίζονται αυτές τις ιδέες τι κάνεις;... τους αφήνεις να κάνουν οτι θέλουν ώς "αντιδραστικός";... η παίρνεις το G3 και όπου τους πετύχεις;

Gandalf
    Αρχικα ειναι εντελως γραφικα τετοιου ειδους παραδειγματα, εν ετοι 2010 και μαλιστα οταν μιλαμε για κρατοι της ΕΕ! Εκτος αν θελεις να μπουμε σε σεναρια 3ου παγκοσμιου πολεμου... σταρ τρεκ κτλ κτλ

Δειχνεις μορφωμενος και θα επρεπε να εχεις μυριστει οτι οι εποχες εχουν αλλαξει και οι πολεμοι (στον "πολιτισμενο" κοσμο) δεν γινονται πλεον με οπλα, αλλα με ΛΕΦΤΑ!

Τα πεδια μαχης δεν ειναι πλεον στα βουνα και στις θαλασσες, αλλα στα χρηματηστηρια και στους πινακες αξιων! Και οι στρατοι κατοχης δεν ερχονται με τανκς, αλλα με δανεια!

Κατι τετοια ψευτοδηλειματα σαν αυτο που προβαλεις, ειναι που συντηρουν τα εξοπλιστικα προγραματα εχοντας φοβισμενους στους λαους (οχι μονο στον ελληνικο!) και αποφεροντας τεραστεια κερδη και δυναμη σε καποιους... λιγους!

Ακομα κι αν μπουμε ομως στη λογικη του επιχειρηματος σου, το οτι δεν θα πει καποιος "περαστε και καντε οτι θελετε" δεν σημαινει και αυτοματως οτι θα κατσει να πεθανει ή να γινει μακελαρης αυτος, για να δοξαστουν κατι "εθνοπατερες" που πρωτοι θα την εχουν κανει για να ηγηθουν του "αγωνα"... απο το εξωτερικο και απο τα καταφυγια!

Καποτε οι Κολοκοτρωνηδες και οι Μεγαλεξανδροι (μιας και μιλαμε για ελλαδα), δηλαδη ανθρωποι που πραγματικα ενεπνεαν τους Αγωνες και τις Επαναστασεις, πηγαιναν ΠΡΩΤΟΙ καβαλα στ' αλογο... τωρα???

Anyway, φιλικη συμβουλη για επιδοξους τουρκοφαγους ειναι πριν πανε στο μετωπο, να περασουν μια βολτα για ψωνια στην Κρητη , γιατι αμα πανε με τα g3... κλαφτα

Για ολους τους υπολοιπους:ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ !!!

ΥΓ. Οταν λες "οι απεναντι δεν συμμεριζονται αυτες τις ιδεες μπλα μπλα", ποιους ακριβως εννοεις? Το λαο, ή τους πολιτικους?
    money cant buy me love !!!

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Αυτος ακριβως ο τροπος ζωης ειναι που σε ενωνει δεν ειναι τιποτα γενικο και αοριστο ουτε κατι ανωτερο ουτε κατι μαγικο και αυτος ο τροπος ζωης που πραγματι εχεις συνηθισει γιατι εδω γεννηθηκες και μεγαλωσες. Ετσι ακριβως αν ειχες γεννηθει καπου αλλου θα εκανες αλλα πραγματα και θα σε αντιπροσωπευε αλλη σημαια ενδεχομενως.
    Κι εγω ποιο κοντα νιωθω απο τον Κοκκαλη με τον μεσο Ιταλο δε διαφωνουμε σ'αυτο.Αλλο πραγμα η ανακατανομη του πλουτου κι αλλο η εθνικη συνειδηση.
    Η αναγκη για αποκτηση αγαθων(πλουτου αργοτερα) δημιουργησε την ενταξη σε ομαδες, πολεις αργοτερα και κρατη και λαους.Η ιδια αναγκη υπαρχει ακομη και σημερα, απλως την ξεχναμε διοτι δεν απειλουμαστε αμεσα η απειλουμαστε οικονομικα και δε μας φαινεται.
    ΣΕ τι εγγειται τοτε ο τροπος ζωης;
    Υπαρχουν τα πραγματα που μας επηρεαζουν όλους θελουμε δε θελουμε επειδη ζουμε εδω περα, ομως απο το σημειο που αρχίζει η ελευθερη επιλογη σε ενδιαφεροντα γουστα ασχολίες , ο καθενας έχει και ένα τροπο ζωής.Τι το κοινο εχει η δικια μου ζωη με τη δικια σου με του τρίτου περα απο τον κοινο τόπο διαμονής; Ποια ουσιαστικη διαφορά έχει απο εκεινο ενος ιταλου πορτογαλου αγγλου κτλ;

Δε με καταλαβες μαλλον η δε το εδωσα να το καταλαβεις, δε μιλαω για παραδεισο και κολαση ουτε ανταμοιβη. Μιλαω για το τι μπορεις να καταφερεις πιστευοντας σε κατι ανωτερο.Γι'αυτο σου ειπα δε πιστευω αλλα ο σκοπος κανει τον ανθρωπο να χτιζει,να διαβαζει, να πιστευει σε κατι καλυτερο, κι ας μην υπαρχει αυτο. Αυτη ειναι η ουσια της πιστης, δε χρειαζεται να δεις για να πιστεψεις αλλα να πιστεψεις για να δεις. Αφου τοσοι πολλοι πιστευουν σε κατι που για μενα δεν υπαρχει δε μπορω παρα μονο να το σεβαστω και να το αποδεχτω δηλωνωντας αν ερωτηθω την αποψη μου.

Οταν λες ανώτερο,εννοεις υποθέτω στην υπαρξη καποιου ανωτερου όντος/πνευματος/μορφης απο τον ανθρωπο; Ο σκοπος τον κανει να προσπαθει να τον επιτυχει,λογικο ακουγεται αλλά:
    Επειδη δε σε καταλαβα καλα ακομα, μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα, πότε και με ποιο τρόπο η πίστη αυτή, βοήθησε τον ανθρωπο να πετυχει κατι προς οφελός του;

Αν αποδεχομαι το συστημα? Ναι το αποδεχομαι, δεν αποδεχομαι τη φθορα του συστηματος αλλα ο ανθρωπος ειναι ον που φθειρεται και οτι συστημα και να εχεις θα υπαρξει διαφθορα, αυτο ειναι δεδομενο. Το θεμα ειναι να πας σε ενα συστημα που ειναι καλυτερο του προηγουμενου.
    Ειναι χαζο να κρινεις τον αλλο μονο και μονο λογω του επαγγελματος του.

Αφου θεωρεις τον ανθρωπο ων που "(δια)φθειρεται" , τι εννοεις τοτε οτι δεν αποδεχεσαι τη (δια)φθορα του συστηματος; αν η (δια)φθορα ειναι δεδομενη για σενα τοτε τι ακριβως δεν αποδεχεσαι;

ΤΙΠΟΤΑ δεν εινα δεδομενο. το συμπερασμα σου ειναι αβάσιμο. Για να διαφθαρεί ο ανθρωπος πρεπει να υπαρχει κίνητρο και τρόπος να γινει αυτο. Αν εχεις ενα σύστημα χωρις τετοιο κίνητρο κι ακομα χωρις λειτουργικο τετοιο τρόπο, τοτε δεν έχεις διαφθορά.

Το επαγγελμα ειναι μια επιλογη του ανθρωπου και μαλιστα απο τις πιο σημαντικες. κι ο καθενας κρινεται απο τις επιλογές του.Κρινω ομως κυριως απο αυτα που διαβαζω.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    ρε φοιβο...

ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ και ασε τις αναλυσεις

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

λεφτχαντιτ Το avatar του/της doctor x
    και εμενα μια φορα που μου την επεσαν απειλησα να τους μορφωσω κ ακομα τρεχουν...απο τοτε κραταω κ ενα Κουντερα μαζι μου για καλο και για κακο....:wacko:
    πρωταθλητης Ευρωπης

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x
    και εμενα μια φορα που μου την επεσαν απειλησα να τους μορφωσω κ ακομα τρεχουν...απο τοτε κραταω κ ενα Κουντερα μαζι μου για καλο και για κακο....:wacko:
    Μλκία φίλε αφού ο Κούντερα είναι πολύ light. Το ιδανικό είναι "Το Κεφάλαιο" που μένουν τάβλα, ή στη χειρότερη ο "Οδυσσέας" του Τζαίημς Τζόϋς. Η διάσειση είναι δεδομένη.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

The face:

]Αρχικα ειναι εντελως γραφικα τετοιου ειδους παραδειγματα, εν ετοι 2010 και μαλιστα οταν μιλαμε για κρατοι της ΕΕ! Εκτος αν θελεις να μπουμε σε σεναρια 3ου παγκοσμιου πολεμου... σταρ τρεκ κτλ κτλ

Δειχνεις μορφωμενος και θα επρεπε να εχεις μυριστει οτι οι εποχες εχουν αλλαξει και οι πολεμοι (στον "πολιτισμενο" κοσμο) δεν γινονται πλεον με οπλα, αλλα με ΛΕΦΤΑ!

Τα πεδια μαχης δεν ειναι πλεον στα βουνα και στις θαλασσες, αλλα στα χρηματηστηρια και στους πινακες αξιων! Και οι στρατοι κατοχης δεν ερχονται με τανκς, αλλα με δανεια!

Κατι τετοια ψευτοδηλειματα σαν αυτο που προβαλεις, ειναι που συντηρουν τα εξοπλιστικα προγραματα εχοντας φοβισμενους στους λαους (οχι μονο στον ελληνικο!) και αποφεροντας τεραστεια κερδη και δυναμη σε καποιους... λιγους!

Ακομα κι αν μπουμε ομως στη λογικη του επιχειρηματος σου, το οτι δεν θα πει καποιος "περαστε και καντε οτι θελετε" δεν σημαινει και αυτοματως οτι θα κατσει να πεθανει ή να γινει μακελαρης αυτος, για να δοξαστουν κατι "εθνοπατερες" που πρωτοι θα την εχουν κανει για να ηγηθουν του "αγωνα"... απο το εξωτερικο και απο τα καταφυγια!

Καποτε οι Κολοκοτρωνηδες και οι Μεγαλεξανδροι (μιας και μιλαμε για ελλαδα), δηλαδη ανθρωποι που πραγματικα ενεπνεαν τους Αγωνες και τις Επαναστασεις, πηγαιναν ΠΡΩΤΟΙ καβαλα στ' αλογο... τωρα???

Anyway, φιλικη συμβουλη για επιδοξους τουρκοφαγους ειναι πριν πανε στο μετωπο, να περασουν μια βολτα για ψωνια στην Κρητη , γιατι αμα πανε με τα g3... κλαφτα

Για ολους τους υπολοιπους:ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ !!!

ΥΓ. Οταν λες "οι απεναντι δεν συμμεριζονται αυτες τις ιδεες μπλα μπλα", ποιους ακριβως εννοεις? Το λαο, ή τους πολιτικους?

Απο που να ξεκινήσω;...

Εχοντας την λογική που εκφράζεις παραπάνω , σήμερα θα μίλαγες Τουρκικά και θα έκανες κωλοτούμπες σε μιναρέδες... επίσης αν την είχες γλυτώσει εκεί μπορεί να μίλαγες Ιταλικά... ή μπορεί να μίλαγες Γερμανικά.

Σε δεύτερη φάση ... η ιδέα του να μην εξοπλιζόμαστε την συμμερίζεται και ο UCKA ή οι Γκρίζοι λύκοι; Χειρότερα ακόμα μήπως οι εθνικιστές της FYROM;

Είναι και αυτοί μέλη κάποιου οικονομικού trust;.. ή μήπως ανήκουν σε κάποιο σύμφωνο που δεν τους επιτρέπει να επιτίθενται σε άλλες χώρες;... το Κόσσοβο , Η Σερβία και άλλες χώρες το γνώριζαν αυτό;

Ο πόλεμος των όπλων ποτέ δεν σταμάτησε να υπάρχει... το Ιράκ, το Αφγανιστάν που είναι κατεξοχήν χώρες-θύματα οικονομικής εισβολής, δεν βομβαρδίστηκαν με χρήματα και ράβδους χρυσού αλλά με πυραύλους και όπλα.

Το ίδιο και οι Σέρβοι και οι Αλβανοί απο Σεράγεβο μέχρι και Κοσσυφοπέδιο-Κόσσοβο. Ναι πάντα παίζει ρόλο το χρήμα... είναι κύριος παράγοντας μαζί με το εξουσία και δύναμη για την διεξαγωγή πολέμου. Αλλά ο πόλεμος πάντα είναι το τελικό στάδιο. Εκεί πλέον που δεν υπάρχει δύναμη αντίστασης.

Τώρα όσον αφορά το ποιοί συμμερίζονται εθνικές και πατριωτικές πεποιθήσεις.. νομίζω η μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόσμου.. .ανεξαρτήτως χώρας. Οι αποσχιστικές τάσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου αυτό δείχνουν. Οπότε η ερώτηση μου είναι πιο καίρια παρά ποτέ...

Αν κάποιος σου πεί οτι αυτά που μου λές εδώ είναι "φανταστικά παραμύθια" και σου κολήσει την κάνη του όπλου στην φάτσα γιατί και αυτός πεινάει , και θέλει να σε βάλει κάτω απο άλλο πανί.. τι θα κάνεις;.. θα πείς είμαι αντιδραστικός και δεν με αγγίζουν αυτά, οπότε έλα στην χώρα μου και κάνε οτι θές;.. υποχρέωσε με να μάθω και την γλώσσα σου , να υπακκούω στους νόμους σου κοκ;... Ή θα πάρεις και εσύ ενα όπλο , οχι για τα λαμόγια που θα πάνε να διαφύγουν αλλά για σένα τον ίδιο και το πως ζείς κάθε μέρα σήμερα;

Σε παρακαλώ .. .να σκεφτείς προσεκτικά .. και με ανοιχτούς ορίζοντες .. εκεί που λέει οτι κάποιοι αυτά περί "διεθνοποίησης" κτλ.. τα έχουν γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια. Βλέπε ας πουμε τους γείτονες μας γύρω γύρω.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    ΣΕ τι εγγειται τοτε ο τροπος ζωης; Υπαρχουν τα πραγματα που μας επηρεαζουν όλους θελουμε δε θελουμε επειδη ζουμε εδω περα, ομως απο το σημειο που αρχίζει η ελευθερη επιλογη σε ενδιαφεροντα γουστα ασχολίες , ο καθενας έχει και ένα τροπο ζωής.Τι το κοινο εχει η δικια μου ζωη με τη δικια σου με του τρίτου περα απο τον κοινο τόπο διαμονής; Ποια ουσιαστικη διαφορά έχει απο εκεινο ενος ιταλου πορτογαλου αγγλου κτλ;
    Η σημαια δε σε κανει ανωτερο απο τους αλλους δηλωνει διαφορετικοτητα σε ολα αυτα που εχουμε συνηθισει. Δε σε χωριζει σε διαφοροποιει. Αλλο αυτος που μεγαλωσε στο Περου κι αλλο αυτος στην Ελλαδα.Η ιστορια των προγωνων του ειναι αυτο που τον διαφοροποιει. Η κοινη γλωσσα. Απο κει και περα η ζωη μου με τη δικη σου μπορει να εχει πολλα κοινα ως και πολυ λιγα...

Αφου θεωρεις τον ανθρωπο ων που "(δια)φθειρεται" , τι εννοεις τοτε οτι δεν αποδεχεσαι τη (δια)φθορα του συστηματος; αν η (δια)φθορα ειναι δεδομενη για σενα τοτε τι ακριβως δεν αποδεχεσαι;
    Εδω ακριβως θα σου απαντησω με την πιστη, καποιος ενδεχομενως να εχει αποδεχθει αυτο που λες και να μη πιστευει οτι ο ανθρωπος μπορει να φτασει σε επιπεδο να μη φθειρεται αυτος σιγουρα θα φθαρει σε αντιθεση με μενα που το "πιστευω"

ΤΙΠΟΤΑ δεν εινα δεδομενο. το συμπερασμα σου ειναι αβάσιμο. Για να διαφθαρεί ο ανθρωπος πρεπει να υπαρχει κίνητρο και τρόπος να γινει αυτο. Αν εχεις ενα σύστημα χωρις τετοιο κίνητρο κι ακομα χωρις λειτουργικο τετοιο τρόπο, τοτε δεν έχεις διαφθορά. Το επαγγελμα ειναι μια επιλογη του ανθρωπου και μαλιστα απο τις πιο σημαντικες. κι ο καθενας κρινεται απο τις επιλογές του.Κρινω ομως κυριως απο αυτα που διαβαζω
    Τιποτα δεν ειναι δεδομενο κι ολα ειναι σχετικα!Δεν υπαρχει συστημα χωρις τετοιο κινητρο γιατι δεν υπαρχει ανθρωπος αφθαρτος. Δεν ειναι το συστημα που θελει βελτιωση αλλα ο ανθρωπος.

Δυστυχώς, κάποιοι δεν εξετάζουν τα πράγματα υπό το πρίσμα της λογικής και ζουν σε άλλες, ρομαντικές μάλλον, εποχές...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=98389&cid=4

Έστω ότι αληθεύει ένα 10% από τα γραμμένα στο λινκ...θα έπρεπε να ανησυχώ γιατρε μου; Σας ερωτώ διότι από το 1974 και έπειτα δεν έχω κλέισει μάτι!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Και γαμώ....
    Με την ίδια λογική εγώ είμαι ένας υπηρέτης της νέας τάξης ιμπεριαλιστών που εκμεταλλεύονται τον λαό μέσω του τραπεζικου συστήματος, ένας φιλαράκος που γεμίζει τα ψυγεία της Coca Cola τσάτσος των πολυεθνικών, και ένας τρίτος κακομοίρης που δουλεύει ως δημοσιογράφος, τσιράκι των βαρώνων των ΜΜΕ που αποπροσανατολίζουν τη κοινωνία.

Όποιος έχει κανένα κονέ για να στείλω CV στο WWF ή στη Unicef ας ρίξει ένα πμ σας παρακαλώ.
    ...εχω κατι φιλους στα Unisex, σου κανει?
    "Is this all that's life of my life before me?
    Straitjacket memories? Sedative highs?
    No happy ending like they’ve always promised?
    There’s got to be something left for me."
    ------------------------------------

Αυτό ακριβώς λέω Εχετλαίος... ο πόλεμος διά οπλων και βίας είναι στην ανθρώπινη φύση. Πάντα θα είναι πιθανός και πάντα στο προσκήνιο. Οι συνεκτικοί κρίκοι που λέγονται "έθνος-σύμβολο-σημαία" είναι απο τα κύρια στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν σε ενα λαό για να μπορεί να αμυνθεί αν και εφόσον χρειαστεί. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος... γιατί ακόμα και σε περίπτωση ήττας , μόνο αυτό θα είναι που θα κρατήσει σε ύπαρξη μια φυλή. Και τα ιστορικά παραδείγματα άπειρα..

Φυσικά δεν λέω να γίνουμε υπερβολικοί και να σηκώνουμε μπαιράκια και ιστορίες τρέλας με το "να πάμε στην Πόλη"... αλλα ούτε να λέμε οτι δεν ανήκω πουθενά και όλα είναι παραμύθια... γιατί κάποιοι δεν θα συμμεριστούν την ουτοπική σκέψη μας και σίγουρα θα επιβάλλουν το δικό τους "παραμύθι" διά βίας και όπλων.

Gandalf

Σελίδα 18 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 81314151617181920212223 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF