Θα γκρινιάξει κάποιο μαλάκιο που ανοίγουμε κουβέντα εδω μέσα αλλά ρε σεις έχετε δει τις τιμες των unior? 100€ για σετακι 1/4, σοβαρα μιλάμε;
https://www.skroutz.gr/c/2975/set_ka...&order_dir=asc
Εχω πιάσει τις καστανιες στα χέρια μου, τις λες λίγο καλύτερες απο BGS. Οκ ο σκρουτζ ας πουμε ειναι ακριβός αλλά πάνω κάτω εκεί παιζουν οι τιμές τους. Εχω δει και τα κλειδιά τους. Δεν συζητάω αν ειναι καλύτερα τα ταιβανέζικα Facom, ή και κάποια άλλα ταϊβανέζικα. Παντα για τα λεφτα που ζητάνε τα unior τα συγκρίνω.
Παίρνεις koken μ αυτά τα λεφτά. Παρε Bahco, αντίστοιχη ποιότητα με τα μισα λεφτά.
Για αυτό έγραψα το παραπάνω σχόλιο
Τελευταία τροποποίηση από silkman; 26/08/2025 στις 01:02.
Δε γράφω άλλα γιατί με πέτυχες στις καλές μου.
Καλά οι καστάνιες καμία σύγκριση ποιοτικά με bgs. Από χαρακτηριστικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο με χειρότερο το back drag αλλά δεν έχουν σχέση με την ποιότητα της bgs ή με την φθηνή σειρά της bahco.ρε σεις έχετε δει τις τιμες των unior? 100€ για σετακι 1/4, σοβαρα μιλάμε;
https://www.skroutz.gr/c/2975/set_ka...&order_dir=asc
Εχω πιάσει τις καστανιες στα χέρια μου, τις λες λίγο καλύτερες απο BGS. Οκ ο σκρουτζ ας πουμε ειναι ακριβός αλλά πάνω κάτω εκεί παιζουν οι τιμές τους. Εχω δει και τα κλειδιά τους. Δεν συζητάω αν ειναι καλύτερα τα ταιβανέζικα Facom, ή και κάποια άλλα ταϊβανέζικα. Παντα για τα λεφτα που ζητάνε τα unior τα συγκρίνω.
Για αυτό έγραψα το παραπάνω σχόλιο
Καρυδάκια δεν έχω χρησιμοποιήσει αλλά χρησιμοποιώ τα γερμ/να. Ποιοτικά είναι πολύ καλά. Σίγουρα δεν έχουν τη λεπτομέρεια κάποιων ακριβότερων αλλά δεν έχουν και την τιμή τους. Σίγουρα κάποια πολύ φθηνότερα από κίνα και taiwan έχουν τέλεια εμφάνιση, ακόμα και σε σύγκριση με τα premium, αλλά υπολείπονται σε ποιότητα. Και απ' την άλλη σίγουρα κάποια από κινα και taiwan είναι καλύτερα αλλά δεν είναι φθηνότερα.
Το φακομ είναι άριστο εμφανισιακά και ποιοτικό αλλά φθηνό, δεν είναι. Σε σχέση με το πιο "βιομηχανικό" unior είναι πιο χοντρό πιο κοντό και νομίζω πιο βαρύ, ενώ από θέμα αντοχής και ανθεκτικότητας το unior είναι εξαιρετικό.
Ανάμεσα στα δυο επιλέγω unior κυρίως επειδή δε μ' αρέσουν τα κλειδιά που έχουν πολύ χοντρά ακρα ενώ είναι σε στάνταρ μέγεθος. Και ναι, το φακομ είναι ένα στολίδι ενώ το unior έχει γραμμές από τη λιανση και σημάδια απ' τη σφυριλάτηση.
Όταν τα κοπανίσει και τα δυο ο γαυρος με το σφυρί του κάποιες διαφορές δε θα είναι και τόσο ορατές.
Mη μπερδεύεις την ποιότητα με την εμφάνιση. Δεν έχουν αντίστοιχη ποιότητα με τα μισά λεφτά.Παρε Bahco, αντίστοιχη ποιότητα με τα μισα λεφτά.
Tα κοκεν είναι ακριβότερα. Η κοκεν σαν καρυδοκατασκευαστής, πετυχαίνει εξαιρετικές τιμές για την ποιότητά της εφαρμόζοντας οικονομίες κλίμακας και πάλι στην zeal σειρά που έχει τις ανοχές των hazet και διαστάσεις της stahl οι τιμές της ξεφεύγουν. Στην απλή σειρά, δεν έχει καλύτερες ανοχές από τα unior, οι καστάνιες της είναι απ' το 70 και ποιοτικά είναι στα ίδια επίπεδα με τα unior αλλά με καλύτερη πιο προσεγμένη εμφάνιση και σε πολλά πιο καλή σχεδίαση.Παίρνεις koken μ αυτά τα λεφτά.
Μια χαρά είναι τα unior. Θυμίζουν λίγο εποχές rahsol αλλά και τα rahsol την ιδια τιμή με τα unior θα είχαν σήμερα, αν κατασκευάζονταν ακόμα.
Υγ. Η σειρά με τις γυλισμένες κεφαλές και με το λίγο μεγαλύτερο μήκος απ' το στανταρ ήταν και παραμένει άριστη επιλογή. Πένσικά είναι μια χαρά, κατσαβίδια παίρνει από κει που παίρνουν και οι μεγάλες. Τα καρυδάκια της δε μπορεί να είναι τόσο χάλια όσο λες.
Sent from me using a computer.
Ναι βλέπω πόσο καλά είναι από το 4αρι που είναι από πλαστελίνη. Επίσης έτυχε να μιλήσω κ με έναν Σλοβάκο η Σλοβένο μηχανικό στο Garage Journal και παρόλο που είναι εγχωρια η unior γι αυτόν δε μου είπε και τα καλύτερα. Γερμανοπολυγωνα και καρυδακια ίσως, allen και καστανιες για κανένα λόγο. (Έτυχε να χειριστω μια δουλεμένη και ήταν σα της force με τα 24 δόντια, ξεχειλωμενη εντελώς)
Κανονικά πρέπει να πάει στο θέμα με τις καστανιές, αλλά για να έχει συνέχεια το βάζω εδώ.
Η καστανια ανοίχτηκε καθαρίστηκε καλά και μπήκε γράσο BR2, δουλεύει ρολόι, επίσης στα δόντια και σε όλα τα εξαρτήματα δεν υπάρχουν σημάδια ότι έχει δουλέψει. Ας μήν ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη καστανια είναι σχεδίασης και κατασκευής μερικών δεκαετιών πίσω. Στην σύγκριση με την Facom που έχω, η Facom προφανώς είναι καλύτερη παντού.
Σχετικά με την ποιότητα των Unior, ότι έχω δουλέψει είναι μια χαρά εργαλείο (αλλά δεν έχω πολλά για να έχω πλήρη γνώση). Επίσης το συγκεκριμένο σετ, ο μόνος λόγος που το πήρα είναι ότι μου άρεσε, και σε αυτήν την τιμή δεν μπορούσα να πω όχι.
![]()
Sent from me using a computer.
Μπορείς να κάνεις χρήση της εγγύησης και να σου το αντικαταστήσουν...
Εμείς πάντως σε σκληρή χρήση σε συνθήκες εργοταξίου / δομικών μηχανημάτων γερμανοπολύγωνα και καρυδάκια 3/4 της Unior δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα..
Koken 1/4 μακριά καστανια. Όσο ποιοτική και αν είναι δε μπορώ να τη συστήσω. Χαλάρωσε η βίδα και σκόρπισε όλη στο πάτωμα (το ελατήριο και τα pawls είναι μικροσκοπικα) .απ τη συναρμολογηση η βίδα (η οποία είναι και torx plus τρομάρα τους) δεν έμενε σφιχτη, λογικό αφού πιάνει στο backplate με ίσως 1.5 χιλιοστά βάθος σπείρωμα (loctite και τέτοια δεν έκαναν τίποτα). Εν τέλει μου έδωσαν ένα κιτ επισκευής και μετά τη συναρμολογηση κόλλησα το κεφάλι της βιδας με κόλλα στιγμης. Την έχω δουλέψει πολύ τη συγκεκριμένη και μου χει πέσει και κάτω αλλά αυτό είναι αδικαιολογητο για 100€ καστάνια, σχεδιαστικά με 1 μόνο βίδα είναι 0/10. Επίσης η βίδα περνάει και κρατάει στη θέση του ένα κινούμενο μέρος, το οποίο την κάνει επιπλέον να λασκάρει
![]()