Ρε συ να σε ρωτήσω κατι που το βλέπω χρόνια αλλα δεν μπορώ να το αποφύγω;
Γιατί τσαντιζονται οταν τους λέω πόσο παχιές θέλω τις φέτες;
Πριν λίγες ώρες μιλούσα με φίλο στην Αγγλία, όπου δεν έχουν χούντα, δε δίνουν αναφορά όταν θέλουν να βγουν από το σπίτι (εκτός αν προκύψει έλεγχος, προφανώς), μπορούν να βγουν για ένα εκατομμύριο λόγους, μπορούν να πάνε 400 μίλια μακριά αν γουστάρουν, αυτό με τα αστεία sms λολ δεν το σχολιάζω καν, δε φορούν μάσκες υποχρεωτικά έξω, οι περισσότεροι δε φορούν μάσκες ούτε καν στα ΜΜΜ. Ο καθένας είναι υπεύθυνος και προσέχει τον εαυτό του και τους δικούς του, τηρώντας αποστάσεις κτλ. Βάσει κοινής λογικής. Όπως θα έπρεπε δηλαδή.
Η διαφορά μας σε νέα κρούσματα καθημερινά; Η Ελλάδα έχει περίπου 3 φορές περισσότερα, αναλογικά.
Υπάρχει πρόγραμμα.
![]()
Life begins at 45°.
Ρε φίλε, θα έρθεις ΕΣΥ να μου πεις πως θέλεις το φαγητό σου???
Για φαντάσου δηλαδης να είσαι στο μάστορα με το μηχανάκι , και να του λες ώπα μάστορα, σφίχτες με χχχ newton τις βίδες.
Σε παρακαλώ πάρα πολύ!!!!
Είναι σαν να πας σε μαγαζί με ρούχα να του πεις ότι θέλεις μαύρο παντελονι , και να μην υπολογίζεις την άποψη περί haute coutoure του κυρ-νικου με το κατάστημα "Νεωτερισμοί Ντετσικας".
Ρε χριστιανέ μου, μου έβγαλες άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε παντελόνια καμπάνα, εγώ ένα μαύρο τζιν θέλω.
Πλάκα πλάκα, τα τυριά και τα αλλαντικά κόβονται σε διαφορετικό πάχος.
Κάνουμε σεμινάρια επί σεμιναρίων για αυτό το θέμα,
Ένα προσούτο αν το κόψεις χοντρό, χάνει όλη τη γεύση, θέλει πάχος τσιγαροχαρτου. Ο παστουρμάς το ίδιο.
Στα τυριά, αν ζητήσεις να σου κόψουν μιλνερ πολύ πολύ λεπτό, το πιθανότερο να γίνει κομμάτια και να κολλάνε οι φέτες μέχρι να το πας σπίτι.
ΦΕΤΑ, που την κόβεις από το βαρέλι, πως στον λούτσο να την υπολογίσεις με το μάτι, από ένα στρογγυλό κομμάτι περίπου 15 κιλων, να σου βγει ακριβώς 750 γραμμάρια? Θα βγει συν πλην Χ βάρος, και αυτό έχει να κάνει με την εμπειρία του κοφτη. Από την άλλη, αν έχει ένα κομμάτι 600 γραμμαρίων και του ζητήσει κάποιος μισό κιλό, τι να κάνει, να κόψει 500 και να πετάξει στον κάδο τα 100? Γιατί 100 γραμμάρια δύσκολα θα πουληθούν μόνα τους.
Θα προσπαθήσει να τα σπρωξει, και καλά θα κάνει εφόσον δεν κλέβει κανέναν.
Φαντάσου σε κάθε δοχειο-βαρελι να πετιοταν το 20% του περιεχομένου. Και μαλακια να πετάς υγιές προϊόν, ειδικά όταν πεινάει κόσμος, και θα ανέβαινε η τιμή της φέτας αρκετά.
Δεύτερον, τώρα που όλοι έχουν γίνει μάστερ σεφ, έρχονται και ζητάνε 312 γραμμάρια regato, γιατί τόσο λέει η συνταγή του Άκη, της Βέφας και του κάθε μαλακα.
Όλοι είναι πλέον γκουρμεδες γευσιγνωστες και connaiseur.
Τρίτον, ανεξάρτητα από όλα αυτά, αν κάποιος υπάλληλος ξινισει τη μούρη επειδή ζητήσατε το Χ πάχος στη φέτα καπνιστής γαλοπούλας, μπορείτε ελεύθερα να παραπονεθείτε είτε στον ίδιο είτε στη διευθυνση του καταστήματος. Οι μηχανές κοπής έχουν διαβαθμίσεις και εύκολα κόβονται σε οποιοδήποτε πάχος ζητηθεί.
Απλά μισό κιλό σε στάνταρ πάχος είναι 30 φέτες,ενώ μισο κιλό στο μισό πάχος είναι διπλάσιες φέτες, οπότε ο υπάλληλος θα πρέπει να κάνει τις διπλάσιες κινήσεις με το χέρι, και προφανώς βαριέται.
Τώρα που όλοι είναι ονλαιν, εύκολα γίνεται το παράπονο και από το σπίτι, και σε εμάς τουλάχιστον διερευνώνται όλα, αν ευσταθούν και αν είναι συνέχεια από τον ίδιο υπάλληλο.
Πριν ένα μήνα είχε 10-12.000 κρούσματα/ημέρα. Δηλαδή και πάλι πολύ λιγότερα από τα δικά μας σήμερα, αναλογικά. 50-60 χιλιάδες είχε τέλη 2020-αρχές 2021.
Όπως και να'χει, τα νούμερα δεν κρίνονται ως σκέτα νούμερα μόνο, αλλά και αναλογικά με τις ελευθερίες που στερούμαστε.![]()
Life begins at 45°.
Εν πασει περιπτώσει , δικαίωμα του πελάτη να ζητήσει ο,τι μήκος πλάτος και πάχος γουστάρει.
Αυτοί που τσαντιζονται είναι συνήθως ως κάτι παλαιότερες με 20 χρόνια στο σέρβις, που το δέρμα τους έχει πάρει τη μυρωδιά της άλμης, και το βλέμμα τους τη σπιρτάδα της αγελαδιτσας.
Μιλάμε πάντα για μεγάλα και οργανωμένα σ/Μ ,
από τα οικογενειακά παντοπωλεία μίνι μαρκετ της γειτονιας, μην περιμένετε έλεος.
Ναι οντως για Γεναρη μιλαω αλλα να μετραμε τα πικς.Τα κρουσματα τωρα στην Ελλαδα ειναι "και καλα" στο πικ τους,στην Αγγλια ηταν τον Γεναρη.Επισης πλεον ο εμβολιασμος εκει παει τρενο.
Αλλα στο ξαναλεω.Εχεις απολυτο δικιο στο ουσιωδες που ειναι τα μετρα.
Εκει ειχαν διαφορετικη νοοτροπια απο την αρχη