Σελίδα 19 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 91415161718192021222324 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 271 έως 285 από 359

Θέμα: Συμπλεγματικός ο Χώκινγκ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    αυτο που λες ειναι λαθος...

το αντιθετο θα γινει...
    Όχι βρε!

Ο πατέρας μου θα φύγει για κάπου μακρυά σήμερα, 40 χρονών και εγώ είμαι 20. Καθώς ο χρόνος επιβραδύνεται όσο αυξάνεται η ταχύτητα του, για αυτόν θα περάσουν μέχρι να πάει και να έρθει -ξέρω γω- 30 χρόνια και για μένα που είμαι εδώ στη γη -ξέρω γω πάλι- 60 χρόνια. Άρα όταν επιστρέψει στη γη θα είναι 70 ετών και εγώ θα είμαι 80.

Κάνω κάπου λάθος στον με αυθαίρετα νούμερα συλλογισμό μου;

Κάνω, κάνω;

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Εγω που τον καταλαβαινω απολυτα ,εχω προβλημα?
    Aν κάνεις το καλό (και εσύ το κάνεις, το κατέχω) όχι.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Όχι βρε!

Ο πατέρας μου θα φύγει για κάπου μακρυά σήμερα, 40 χρονών και εγώ είμαι 20. Καθώς ο χρόνος επιβραδύνεται όσο αυξάνεται η ταχύτητα του, για αυτόν θα περάσουν μέχρι να πάει και να έρθει -ξέρω γω- 30 χρόνια και για μένα που είμαι εδώ στη γη -ξέρω γω πάλι- 60 χρόνια. Άρα όταν επιστρέψει στη γη θα είναι 70 ετών και εγώ θα είμαι 80.

Κάνω, κάνω;

οντως ...

ειπες "θα γυρισει πισω νεοτερος απο σενα "...

χοντρικα σωστο ειναι...

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Όχι βρε!

Κάνω, κάνω;

Για σένα θα περάσουν 60 .....γιαυτόν είναι ΣΧΕΤΙΚΟ........

.....θα κινείται με ταχύτητα που τείνει στο φώς..???
    .....θα κινείται με την ταχύτητα του φωτός, ακριβώς, χωρίς να την ξεπερνάει...???
    .....θα κινείται (και δω σε θέλω) με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτος οπότε δεν θα τον ξαναδείς γιατί απλά δεν θα σε είχε γεννήσει........
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Το πιο κοντινό άστρο , εκτός ηλιακού συστήματος , απέχει 4,37 έτη φωτός από εμάς
    Χεχε, ο Proxima Centauri (Εγγύτατος Κενταύρου), που είναι ερυθρός νάνος, είναι μόνο 4,24 έτη φωτός.

.....θα κινείται με την ταχύτητα του φωτός, ακριβώς, χωρίς να την ξεπερνάει...???
    .....θα κινείται (και δω σε θέλω) με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτος οπότε δεν θα τον ξαναδείς γιατί απλά δεν θα σε είχε γεννήσει........
    Μιλάμε για ταχύτητα που τείνει στο φως. Συγχωρέστε με αν δεν το έχω κάνει νωρίτερα λιανά.

Ταχύτητα ίση ή μεγαλύτερη του φωτός, δεν έχει νόημα σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας.
    Η ταχύτητα του φωτός, ως η μεγαλύτερη δυνατή, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεωρίας και το αξίωμά της αν θέλεις.
    Ο ορισμός.
    Με βάση αυτή, που είναι σταθερή, συγκρίνονται (συ-σχετίζονται) όλα τα άλλα.

Παρόλαυτα, αν κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή, και δε με έχει γεννήσει, κακό του κεφαλιού του γιατί μάλλον σε παράλληλο σύμπαν θα έχει πάει

Ταχύτητα ίση ή μεγαλύτερη του φωτός, δεν έχει νόημα σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας.
    Νενίκηκά σε

Η ταχύτητα του φωτός, ως η μεγαλύτερη δυνατή, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεωρίας και το αξίωμά της αν θέλεις.

θείο Αλβέρτο ....

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig

Το σχετικο αφορα και τους δυο (γι αυτο λεγεται και θεωρια της σχετικοτητας, μπρε!)
    Και για τους δυο, τοσο αυτον που καθεται οσο και για αυτον που ταξιδευει, τα βιολογικα ρολογια θα δειχνουν κανονικο χρονο, απλα ο επιταχυνομενος θα φαει πολλα G στη μαπα και ως εκ τουτου, τα χρονικα πλαισια των δυο θα παψουν να ειναι συναφη. Με αλλα λογια θα βρισκονται σε δυο διαφορετικες πραγματικοτητες και οι δυο εξισου αληθινες.

Τα ατομικα ρολογια ειναι πολυ ακριβη, για παραδειγμα εχει μετρηθει η διαφορετικη ροη του χρονου στο υπογειο του Empire state building απο το ρετιρε.

Τελος, η εξισωση που δειχνει τη διαφορετικη ροη του χρονου ειναι πολυ απλη και θα την βρειτε αν ψαξετε για 'Lorentz transformations'.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Νενίκηκά σε

θείο Αλβέρτο ....
    Βρε άσε τις απάτες :

While relativity holds that the speed of light in a vacuum is a universal constant (c), the speed at which light propagates in a material may be significantly less than c. For example, the speed of the propagation of light in water is only 0.75c. Matter can be accelerated beyond this speed during nuclear reactions and in particle accelerators. Cherenkov radiation results when a charged particle, most commonly an electron, travels through a dielectric (electrically polarizable) medium with a speed greater than that at which light would otherwise propagate in the same medium

Όχι βρε!

Κάνω, κάνω;
    δεν κανεις, δεν κανεις!

Νενίκηκά σε

θείο Αλβέρτο ....
    Πάντως, σωραίος.

τα τα χιόνια ταχα ξεχάσει.

Βρε ξεσκούριασμα που χρειάζομαι.....
    Με φάγατε με τα γυροσκοπικά και τα στρίβω με τα μάτια και τα φρύδια και ξεχνάω τα σοβαρά.

Πάμε και για άλλα, πάμε....

Η ταχυτητα του φωτος αποτελει ανω οριο ΜΟΝΟ για σωματιδια με μαζα. Γιατι απλα ασυμπτωτικα στην ταχυτητα του φωτος αυτη απειριζεται, οποτε δεν υπαρχει διαθεσιμη ενεργεια για την επιταχυνση τους εως αυτη.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf

Με φάγατε με τα γυροσκοπικά και τα στρίβω με τα μάτια και

και αυτα φυσικη ειναι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Η ταχυτητα του φωτος αποτελει ανω οριο ΜΟΝΟ για σωματιδια με μαζα. Γιατι απλα ασυμπτωτικα στην ταχυτητα του φωτος αυτη απειριζεται, οποτε δεν υπαρχει διαθεσιμη ενεργεια για την επιταχυνση τους εως αυτη.
    Όχι, όχι.

Η ταχύτητα του φωτός είναι η σταθερά (το λέω και πιο πάνω). Μιλάμε πάντα ΜΟΝΟ για τη θεωρία της σχετικότητας.

Δηλαδή (Βάζω άσκηση) :

Καβαλάω ένα Vsrtom (μπλε) και ξεκινάω με τη ταχύτητα του φωτός προς τα Πατήσια.
    Καβαλάς ένα Vstrom (κόκκινο) και ξεκινάς προς την αντίθετη κατεύθυνση (Σούνιο), πάλι με τη ταχύτητα του φωτός.

Ποια είναι η σχετική μας ταχύτητα;

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Του φωτός βρε όρνια, έτσι ορίζεται αυτή. Είναι η σταθερά. Τίποτα δεν πάει πιο γρήγορα γιατί έτσι το ορίζω εγώ. Με λένε Αλβέρτο και έτσι γουστάρω. ΟΥ ΟΥ ΟΥ 666.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig

Σωστός....άμα μΕ εξηγήσεις, πως σταδιάλα, δεν παραβιάζουν τον 2ο της θερμοδυναμικής θα κεράσω μπυρόνια.....

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ