Σελίδα 19 από 43 ΠρώτοΠρώτο ... 9141516171819202122232429 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 271 έως 285 από 637

Θέμα: Knives n' tools

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    ...
    Μαχαιρια γδαρσιματος για επαγγελματίες. Με κυρτη σηκωμενη μυτη για να μην τρυπας κατά λάθος το δέρμα
    Συνήθως βάζουμε το χέρι μπροστά από το μαχαίρι και το οδηγούμε έτσι...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Έχω γδάρει αρκετά αμνοερίφια με διάφορα μαχαίρια, από τον voyager μέχρι και τα "κυνηγετικά" που έχω.

Για τα θηράματα (στο παρελθόν) είχα κι έχω ένα παρόμοιο με αυτό (έψαξα στα γρήγορα στο google για μια φωτό για να καταλάβεις).

Συνημμένο 393955

Βασικά το ποιο πολύτιμο εργαλείο που θες είναι μια καλή τρόμπα...
    Το συγκεκριμένο μαχαιρι το δουλεύουν οι Αμερικανοί κυνηγοί για να γδερνουν τα μεγάλα ελαφια που είναι σαν άλογα. Βασικό χαρακτηριστικό η ανασηκωμενη μυτη όπως έχω ξαναγράψει. Το ανάποδο αγγιστρο είναι για να σχιζεις το δέρμα της κοιλιάς από τα γεννητικα οργανα του ζώου μέχρι το λαιμό. Βασικά αποφεύγεις να κόψεις κατα λαθος τα εντερα του ζώου οπότε θα βρωμιστει το κρέας.
    Εμείς στα αμνοερίφια και τα γουρούνια βάζουμε τα δυο δάκτυλα του αριστερου χεριού κάτω από το δέρμα της κοιλιάς και προχωράμε τη μυτη του μαχαιριου προς το θωρακα σιγά σιγά.Αυτο το κόψιμο της κοιλιάς γίνεται με κανονικό μυτερο μαχαιρι.
    Σναιπερ με προλαβες πάνω στο νήμα.

Μια ένσταση μόνο, το να σχίσεις τα έντερα δεν βρωμίζει το κρέας. Το πλένεις και δεν τρέχει τίποτα, η χολή κάνει ζημιά.

Τεσπά, νομίζω ότι ξεφεύγουμε από το κυρίως θέμα του θρεντ.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SciTeF Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω, κυνηγός/εκδορέας δεν είμαι, αλλά μεγάλοι κατασκευαστές (όχι μαζικής παραγωγής) κατασκευάζουν μαχαίρια εκδοράς για κυνηγούς με κοίλη γεωμετρία, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με όσα γράφεις παραπάνω, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι μαχαίρια με κοίλη γεωμετρία είναι σχεδιασμένα για να κόβουν όσο το δυνατόν καλύτερα! Περισσότερα δεν ξέρω. Ο τύπος πάντως στο βίντεο, μιας και από αυτό ξεκίνησαν όλα, το εν λόγω μαχαίρι το χρησιμοποιεί για να κόβει το δέρμα από το οποίο φτιάχνει τις θήκες για τα μαχαίρια που κατασκευάζει κι όχι για εκδορά.
    1.Το ότι ένα μαχαίρι έχει λάμα κοιλη δεν σημαίνει ότι την κόψη δεν μπορείς να την κάνεις convex.
    2.Το ότι ο τύπος αυτός στο φιλμ χρησιμοποιεί το μαχαιρι αυτό για να κόψει δέρμα δεν σημαίνει τίποτα. Θα μπορουσε να κόβει και σαλάτα. Διεθνώς οι δερματαδες χρησιμοποιούν φαλτσετα για το κόψιμο των δερματων.Οι καλύτερες πριν χρόνια, όταν ακομα υπήρχαν παπουτσηδες, ήταν σφυρήλατες από την Τουρκία, έχω δύο κομμάτια. Τώρα φυσικά υπάρχουν οι φαλτσετες για μοκετες με ανταλλακτικές λεπιδες.

Παλαιό μέλος
    Μια ένσταση μόνο, το να σχίσεις τα έντερα δεν βρωμίζει το κρέας. Το πλένεις και δεν τρέχει τίποτα, η χολή κάνει ζημιά.

Τεσπά, νομίζω ότι ξεφεύγουμε από το κυρίως θέμα του θρεντ.
    Έχεις δίκιο αλλά σκέψου ότι στο δάσος αυτά τα ζώα γδερνονται στο έδαφος και όχι κρεμασμενα από το τσιγκελι και φυσικά δεν έχεις δίπλα σου τρεχουμενο νερό για πλύσιμο αν λερωθει. Επίσης αν δεις την σκοπευση τους επικεντρωνετε στο στήθος/λαιμό αποφεύγοντας μεταξύ άλλων και το τρυπημα των εντερων.

Έχεις δίκιο αλλά σκέψου ότι στο δάσος αυτά τα ζώα γδερνονται στο έδαφος και όχι κρεμασμενα από το τσιγκελι και φυσικά δεν έχεις δίπλα σου τρεχουμενο νερό για πλύσιμο αν λερωθει. Επίσης αν δεις την σκοπευση τους επικεντρωνετε στο στήθος/λαιμό αποφεύγοντας μεταξύ άλλων και το τρυπημα των εντερων.
    Σημαδεύουμε στο στήθος γιατί :

1. Το κεφάλι είναι μικρότερος στόχος (και το θες σε ορισμένες περιπτώσεις να το κρατήσεις και δεν θες να το καταστρέψεις)
    2. Στο στήθος (βασικά χτυπάς πίσω απο την σπάλα) γιατί εκεί βρίσκεται η καρδιά και δεν θες να υποφέρει ή να σου φύγει τραυματισμένο.

Καμία σχέση με τα έντερα.

Παλαιό μέλος
    Σημαδεύουμε στο στήθος γιατί :

1. Το κεφάλι είναι μικρότερος στόχος (και το θες σε ορισμένες περιπτώσεις να το κρατήσεις και δεν θες να το καταστρέψεις)
    2. Στο στήθος (βασικά χτυπάς πίσω απο την σπάλα) γιατί εκεί βρίσκεται η καρδιά και δεν θες να υποφέρει ή να σου φύγει τραυματισμένο.

Καμία σχέση με τα έντερα.
    Συμφωνω απόλυτα γιαυτό έγραψα <<μεταξύ των άλλων.>>
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 14/03/2018 στις 17:21.

Παλαιό μέλος
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	_20180314_212906.jpg 
Προβολές:	82 
Μέγεθος:	45,4 KB 
ID:	393996
    Nieto, η ισπανική εκδοχή για το μαχαιρι γδαρσιματος μικρών και μετριων θηραματων.
    Ατσάλι 440C, Full tang,λαβή από ρίζα ελιάς και φινίρισμα στο χέρι, ποιοτικό εργαλείο σε λογική τιμή.
    Η κόψη είναι 8 εκ και όπως βλέπουμε δεν έχει υποφυλακτηρα στη μέση για προστασία των δακτυλων. Αυτό δεν είναι μαχαίρι επιθετικό για να χρειάζεται υποφυλακτηρα. Ετσι γίνεται ελαφρυτερο και αφήνει χώρο για μια επιπλέον θέση στα δάκτυλα ακριβώς πίσω από την κόψη. Κρατώντας το μαχαιρι όσο γίνεται πιο κοντά στην κόψη έχουμε ακρίβεια στην δουλειά που κάνουμε,όπως με τις φαλτσετες.
    Το δερμάτινο κορδονι που προσθεσα έχει μεταβλητο μήκος για να αφήνουμε το μαχαιρι να κρέμεται όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο χέρια κατά το γδαρσιμο.Φρεσκογυαλισμενο για τη φωτογράφηση.
    *Κοίλη διαμόρφωση λάμας και ακονισμα κλασσικο στις 20 μοίρες σε γυαλοχαρτο.
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 15/03/2018 στις 16:39.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Πολύ ωραίο κυνηγετικό μαχαιράκι. Η σχεδίασή του είναι τέλεια για το σκοπό αυτό. Drop point, finger grooves και σωστό μήκος για το δάχτυλο οδηγό! Το 440C είναι αξιόλογο ατσάλι σε λογική τιμή. Το grind είναι hollow? Δε μπορώ να καταλάβω απ' τη φωτό.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Εγώ hollow το βλέπω!

Όνομα:	_20180314_212906.jpg 
Προβολές:	82 
Μέγεθος:	45,4 KB 
ID:	393996
    Nieto, η ισπανική εκδοχή για το μαχαιρι γδαρσιματος μικρών και μετριων θηραματων.
    Ατσάλι 440C, Full tang,λαβή από ρίζα ελιάς και φινίρισμα στο χέρι, ποιοτικό εργαλείο σε λογική τιμή.
    Η κόψη είναι 8 εκ και όπως βλέπουμε δεν έχει υποφυλακτηρα στη μέση για προστασία των δακτυλων. Αυτό δεν είναι μαχαίρι επιθετικό για να χρειάζεται υποφυλακτηρα. Ετσι γίνεται ελαφρυτερο και αφήνει χώρο για μια επιπλέον θέση στα δάκτυλα ακριβώς πίσω από την κόψη. Κρατώντας το μαχαιρι όσο γίνεται πιο κοντά στην κόψη έχουμε ακρίβεια στην δουλειά που κάνουμε,όπως με τις φαλτσετες.
    Το δερμάτινο κορδονι που προσθεσα έχει μεταβλητο μήκος για να αφήνουμε το μαχαιρι να κρέμεται όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο χέρια κατά το γδαρσιμο.Φρεσκογυαλισμενο για τη φωτογράφηση.
    *Κοίλη διαμόρφωση λάμας και ακονισμα κλασσικο στις 20 μοίρες σε γυαλοχαρτο.
    Χρειάζομαι ένα για σφάξιμο κουνελιών (το γδάρσιμο δε με απασχολεί γίνεται εύκολα με οποιοδήποτε μαχαίρι). Μου φαίνεται σωστό και με εύκολο τρόχισμα, αλλά βρίσκω κάτι παρεμφερές. Είναι κατάλληλο για όσο το δυνατό πιο γρήγορη και λιγότερο επώδυνη δουλειά και δέχεται εύκολο τρόχισμα? Επίσης έχω πρόσβαση σε επαγγελματικό ηλεκτρικό ακονιστήρι με γυαλόχαρτα που μόλις βρεθώ στο χώρο θα το φωτογραφήσω για τη γνώμη σας...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yes-u Προβολή μηνύματος
    Χρειάζομαι ένα για σφάξιμο κουνελιών (το γδάρσιμο δε με απασχολεί γίνεται εύκολα με οποιοδήποτε μαχαίρι). Μου φαίνεται σωστό και με εύκολο τρόχισμα, αλλά βρίσκω κάτι παρεμφερές. Είναι κατάλληλο για όσο το δυνατό πιο γρήγορη και λιγότερο επώδυνη δουλειά και δέχεται εύκολο τρόχισμα? Επίσης έχω πρόσβαση σε επαγγελματικό ηλεκτρικό ακονιστήρι με γυαλόχαρτα που μόλις βρεθώ στο χώρο θα το φωτογραφήσω για τη γνώμη σας...
    To ατσαλάκι του είναι λίγο χειρότερο απ' του jnp. Είναι στο επίπεδο του 420c. Με σωστή θερμική επεξεργασία είναι μια χαρά. Στο ακόνισμα δε βλέπω γιατί μπορεί να έχεις πρόβλημα. Όσο δεν μιλάμε για πολύ σκληρά ατσάλια (πάνω από 60 hrc) δεν αλλάζει κάτι. Το τρόχισμα (grind) φαίνεται για high flat που είναι μια χαρά. Εύκολο είναι.

Εργονομικά είναι ίδιο. Εγώ δεν ασχολούμαι αλλά θα έπαιρνα στον πατέρα μου ένα αν δεν είχε κανα 3αρι mora τα οποία του είναι πιο εύκολο να τα ακονίζει. (καθότι άσχετος)
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Πολύ ωραίο κυνηγετικό μαχαιράκι. Η σχεδίασή του είναι τέλεια για το σκοπό αυτό. Drop point, finger grooves και σωστό μήκος για το δάχτυλο οδηγό! Το 440C είναι αξιόλογο ατσάλι σε λογική τιμή. Το grind είναι hollow? Δε μπορώ να καταλάβω απ' τη φωτό.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SciTeF Προβολή μηνύματος
    Εγώ hollow το βλέπω!
    Σαφως είναι hollow ή αλλοιως κοιλο.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yes-u Προβολή μηνύματος
    Οποιοδήποτε τέτοιου τύπου μαχαιρι με λάμα 13-15 εκ είναι ΟΚ.
    Αν δεν θες να δώσεις τόσα λεφτά δες και τα επαγγελματικά σε λογικές τιμές.
    Τα ατσαλια τους ακονιζονται εύκολα και κόβουν φοβερά
    https://www.dimtsas.eu/el/products/ε...ξίματος
    Εγώ θα διάλεγα αυτό
    https://www.dimtsas.eu/el/products/ε...σης-15-εκ

Όνομα:	_________________51d164895262c.jpg 
Προβολές:	69 
Μέγεθος:	21,3 KB 
ID:	394012
    Όμως έχω μια αντίρρηση, τα κουνέλια δεν σφαζονται αλλά κρατώντας τα κρεμασμενα από τα πίσω πόδια με ενα κτυπημα στο σβέρκο πεθαίνουν αμέσως, ανωδυνα και χωρίς αίματα. Το κτυπημα γίνεται με ενα στρογγυλό ξύλο σαν τη λαβή του σκεπαρνιου.
    Ένας θείος μου στο χωριό το έκανε με την κόψη του χεριού στυλ καράτε κιντ αλλά θέλει εμπειρία.
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 15/03/2018 στις 22:30.

Οποιοδήποτε τέτοιου τύπου μαχαιρι με λάμα 13-15 εκ είναι ΟΚ.
    Αν δεν θες να δώσεις τόσα λεφτά δες και τα επαγγελματικά σε λογικές τιμές.
    Τα ατσαλια τους ακονιζονται εύκολα και κόβουν φοβερά
    https://www.dimtsas.eu/el/products/ε...ξίματος
    Εγώ θα διάλεγα αυτό
    https://www.dimtsas.eu/el/products/ε...σης-15-εκ

Όνομα:	_________________51d164895262c.jpg 
Προβολές:	69 
Μέγεθος:	21,3 KB 
ID:	394012
    Όμως έχω μια αντίρρηση, τα κουνέλια δεν σφαζονται αλλά κρατώντας τα κρεμασμενα από τα πίσω πόδια με ενα κτυπημα στο σβέρκο πεθαίνουν αμέσως, ανωδυνα και χωρίς αίματα. Το κτυπημα γίνεται με ενα στρογγυλό ξύλο σαν τη λαβή του σκεπαρνιου.
    Καλό κόψιμο και εύκολο τρόχισμα, μου κάνει και υιοθετώ τη συμβουλή σου!
    Όσο για τον τρόπο εκτέλεσης, έχεις δίκιο, αυτό είναι το πρώτο βήμα που κάνω, αλλά αμέσως μετά σφάζω ώστε να φύγει το αίμα από το κρέας...sorry για τις περιγραφές...

Παρόμοια θέματα

1. Eρχονται οι Tool???
    από nickmonstro στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2006, 01:07
  2. Data Tool
    από ewsd στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/02/2006, 12:59
  3. OVERCLOCKING TOOLs
    από sonic22 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 46