Σελίδα 19 από 90 ΠρώτοΠρώτο ... 914151617181920212223242969 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 271 έως 285 από 1336

Θέμα: Ta Scooter ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ...

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Η χειρότερη φρίκη ήταν πριν αρκετά χρόνια όταν πρωταντίκρυσα αυτό το πράγμα που είχε βγάλει η bmw. Προηγείται πάντως ένα φριχτό μηχανάκι μου φαίνεται της gilera τσοπεροειδές το eaglet που μάλιστα μου καλάρεσε μέχρι που είδα κάποιον πιο αδύνατο από 'μενα να προσπαθεί ν' ανέβει μια ανηφόρα.
    Τελευταία είδα κι ένα φριχτότερο όχημα στο δρόμο που μοιάζει με τσόπερ αλλά είναι σκούτερ.
    Για να πω την αμαρτία μου πάντως μια απ' τις ομορφότερες κατά την άποψη μου μηχανές της τελευταίας πενταετίας είναι το dn της honda.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Artificial Spammer Το avatar του/της Elle
    Ρε τι μάχη γίνεται εδώ μέσα και δεν την έχω πάρει ακόμα πρέφα;
    :rotflmao:
    Τα scooter είναι επίσημα μοτοσυκλέτες εφόσον έχουν 2 ρόδες.
    Είναι απλά διαφορετικής κατηγορίας. Όπως λέμε street, OnOff,
    motard, enduro, Super sport κτλ. Διαβάσατε πουθενά εσείς οτι
    όσες μοτοσυκλέτες δεν έχουν το τεπόζιτο ανάμεσα απο τη σέλα
    και το τιμόνι δεν είναι μοτοσυκλέτες; Τι λετε βρεεεεεε??????
    Όπως και το παπί μοτοσυκλέτα θεωρείται. Απλά είναι άλλη η
    κατηγορία που συνήθως ονομάζουμε "μηχανάκι" αντί για
    "μηχανή". Μόνο το 50cc δεν θεωρείται επίσημα μοτοσυκλέτα
    αλλά μοτοποδήλατο, όσοι διαφωνείτε δείτε τα σχετικά διπλώματα
    καταλληλότητας οδήγησης μέχρι 50cc.
    :a36: Θεσσαλικό κλιμάκιο :a36:
    :a07:Τη λένε Μαίρη
    Ζητείται νεαρός για delivery σε πιτσαρία με GSXR hayabusa K8

Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
    Ρε τι μάχη γίνεται εδώ μέσα και δεν την έχω πάρει ακόμα πρέφα;
    :rotflmao:
    Τα scooter είναι επίσημα μοτοσυκλέτες εφόσον έχουν 2 ρόδες.
    Είναι απλά διαφορετικής κατηγορίας. Όπως λέμε street, OnOff,
    motard, enduro, Super sport κτλ. Διαβάσατε πουθενά εσείς οτι
    όσες μοτοσυκλέτες δεν έχουν το τεπόζιτο ανάμεσα απο τη σέλα
    και το τιμόνι δεν είναι μοτοσυκλέτες; Τι λετε βρεεεεεε??????
    Όπως και το παπί μοτοσυκλέτα θεωρείται. Απλά είναι άλλη η
    κατηγορία που συνήθως ονομάζουμε "μηχανάκι" αντί για
    "μηχανή". Μόνο το 50cc δεν θεωρείται επίσημα μοτοσυκλέτα
    αλλά μοτοποδήλατο, όσοι διαφωνείτε δείτε τα σχετικά διπλώματα
    καταλληλότητας οδήγησης μέχρι 50cc.
    Πολύ ευγενικός είσαι εσύ σήμερα. Τί έγινε σ' επηρέασε ο πνεύμας των Χριστουγέννων;
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................

Έτσι από περιέργεια η Harley Davidson Electra Glide θεωρείται μοτοσυκλέτα? Και αν ναι πως δικαιολογείται το γεγονός ότι επιταχύνει, στρίβει και φρενάρει "χειρότερα" από σκούτερ? Άσε που έχει και ραδιόφωνο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr Luv
    Έτσι από περιέργεια η Harley Davidson Electra Glide θεωρείται μοτοσυκλέτα? Και αν ναι πως δικαιολογείται το γεγονός ότι επιταχύνει, στρίβει και φρενάρει "χειρότερα" από σκούτερ? Άσε που έχει και ραδιόφωνο...
    Όχι ασφαλώς ΔΕΝ θεωρείται μοτοσυκλέτα, αλλά ΕΙΝΑΙ μοτοσυκλέτα.
    Πως το επιτυγχάνει να είναι; Όπως όλες οι άλλες που έχουν 2 ρόδες!!
    Άσε που έχει και ραδιόφωνο; Ας έχει! Ακόμα και καφετιέρα να είχε,
    πάλι μοτοσυκλέτα θα ήταν!! Απλά είναι διαφορετικές οι κατηγορίες,
    όταν κάτι είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε μας φαίνεται
    παράξενο και τόσο ξένο...

Κι η Goldwind είχε ράδιο κι είναι μοτοσυκλετάρα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
    Κι η Goldwind είχε ράδιο κι είναι μοτοσυκλετάρα
    +1000

Ακριβώς αυτό εννοώ κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου! Και δεν καταλαβαίνω τι σόι αντιπαράθεση είναι αυτή που διαχωρίζει τις μοτοσυκλέτες από τον τρόπο μετάδοσης, το συμπλέκτη ή ακόμη και από το πόσα πλαστικά μέρη διαθέτουν...

Ας το κλείσουμε εδώ λοιπόν. Και τα σκούτερ είναι μοτοσυκλέτες και οι Harley και τα XT και τα παπιά (μήπως κάποιος από εδώ ξεκίνησε κα καβαλάει με καμμιά BUSA?). Ακόμη και τα τρίτροχα τύπου MP3 ΕΙΝΑΙ μοτοσυκλέτες!

Θέλοντας και μη το μέλλον θα μας φέρει κι άλλες αυτόματες μοτοσυκλέτες τουρισμού, σκούτερ 1000 κε και άλλα εξωτικά και πανέμορφα τεχνολογικά επιτεύγματα. Ανοιχτό μυαλό χρειάζεται και όχι δογματισμό.

Το ότι δεν γουστάρω να καβαλάω Harley, για παράδειγμα, δεν την κάνει λιγότερο μοτοσυκλέτα, ούτε της αφαιρεί την αίγλη και το θρύλο μιας μοτοσυκλέτας που διασχίζει μιά ήπειρο από άκρη σ' άκρη.

Και αν μου έλεγε κανείς όταν καβάλαγα το 85 το XR500R και μάλιστα καγκουροψηλωμένο, ότι 24 περίπου χρόνια μετά θα καβάλαγα μηχανή με ABS, θα γέλαγα ίσως...

Και κλείνοντας θα σας εκμυστηρευτώ, ότι από τα ατελείωτα χιλιόμετρα που έχω κάνει σε 2 ρόδες στη ζωή μου και πάνω σε 26 διαφορετικές (ιδιόκτητες για να μην βάλω και τις δανεικές και χάσουμε τη μπάλα) μοτοσυκλέτες, μερικά από τα πιο απολαυστικά τα έκανα με ένα Honda Fusion, ένα σκούτερ απαράδεκτο οδηγικά από κάθε άποψη και όμως τόσο ξεχωριστό και ανέμελο που μου πρόσφερε απίστευτη απόλαυση!:smilea:

...μερικά από τα πιο απολαυστικά τα έκανα με ένα Honda Fusion, ένα σκούτερ απαράδεκτο οδηγικά από κάθε άποψη και όμως τόσο ξεχωριστό και ανέμελο που μου πρόσφερε απίστευτη απόλαυση!:smilea:
    Ο κάθε τύπος μοτοσυκλέτας όποιος και να είναι προσφέρει ξεχωριστή
    οδηγική απόλαυση! Απο παπί και σκουτερίδιο ανεξαρτήτως κυβισμού
    ως την τρισμέγιστη MVAgusta ή Harley Davinson ή οτιδήποτε! ΟΛΑ είναι
    μοτοσυκλέτες! Όλα!

Εκτός από το Κawasaki Versys φυσικά...
    που δεν είναι μοτοσυκλέτα αλλά ρετάλια κολλημένα από 'δω κι από
    κει! Όσο μοτοσυκλέτα είναι και ένα καροτσάκι super-market τόσο είναι
    και το Versys!!

Επειδή παρατράβηξε το θέμα : Μηχανές είναι μόνο όλες οι Yamaha, η Haya και η F312

Επειδή παρατράβηξε το θέμα : Μηχανές είναι μόνο όλες οι Yamaha, η Haya και η F312
    Άσε ρεεε

Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosKK
    Άσε ρεεε
    καλά χαρίζει η ομάδα. Άντε και το φουόκο

ΤΙ???Τώρα τώρα τώρα θα ποστάρω εγώ το πράσινο το Χmax!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
    ΤΙ???Τώρα τώρα τώρα θα ποστάρω εγώ το πράσινο το Χmax!!
    Ταπεινά συγνώμη

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ακόμη και τα τρίτροχα τύπου MP3 ΕΙΝΑΙ μοτοσυκλέτες!
    Αυτό είναι υπό αμφισβήτηση καθώς οι διαστάσεις μεταξύ των δύο μπροστινών τροχών , στον άξονα, πάντα σύμφωνα με του υπουργείο , μπορεί ο οδηγός του να το οδηγήσει με δίπλωμα αυτοκινήτου... Άρα είναι αυτοκίνητο;...
    :hypnotize

Όσον αφορά την "κόντρα" μεταξύ scooter και άλλων δικύκλων , περισσότερο θα το εστίαζα σε οδικές συμπεριφορές και στο πως είναι "Χτισμένο" το κάθε μηχανάκι.

π.χ. Τα περισσότερα scooter δεν διαθέτουν κεντρική δοκό (πλαίσιο - σωλήνα) όπως και έχουν πολύ μεγάλη ανισοκατανομή βάρους. Αυτό απο μόνο του δίνει διαφορετική οδική συμπεριφορά στα συγκεκριμένα δίκυκλα.

Επίσης.. το αυτόματο κιβώτιο μετάδοσης είναι κάτι που υφίσταται μόνο στα scooter κυρίως με γνώμονα την ευκολία που θα έχει κάποιος κατά την οδήγηση του. Για αυτό και είναι τόσο προσφιλή σε ανθρώπους που έρχονται μόνο απο τον χώρο των Ι.Χ. χωρίς εμπειρία πιο πριν σε άλλα δίκυκλα.

Να προσθέσουμε οτι ακόμα και σήμερα οι διαστάσεις τροχών ενός scooter είναι πάρα πολύ μικρότερες απο εκείνες μοτοσυκλετών στύλ On-off, enduro, supermotar.. ακόμα και των street (μπροστινό ελαστικό) , καθιστώντας την οδήγηση τους ακόμα πιο διαφορετική. Αν βάλεις για παράδειγμα τον ίδιο αναβάτη να οδηγήσει πρωτα ενα scooter και μετά μια άλλου τύπου μηχανή , θεωρητικά θα είναι πολύ πιο ασφαλής σε οριακά σημεία με εκέινες παρά με ενα scooter (Οι Harley και λοιπές "τράτες" εξαιρούνται , καθώς είναι σχεδιασμένες μόνο για ευθείες).

Το scooter γενικά (εξαιρούνται κάτι θηρία Burgman T-max κτλ... )είναι δίκυκλα με προσανατολισμό πόλης και πολύ λιγότερο να ανταπεξέρθουν σε πιο τεχνικούς και οριακούς τρόπους οδήγησης... είναι αυτόματα δίκυκλα commuters με προσανατολισμό σε κοινό αγοράς που έχει ελάχιστη ή μικρή σχέση με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Αλήθεια έχετε δεί πολλούς αναβάτες με κάποια εμπειρία οδήγησης, να επιλέγουν burgman 650 ας πούμε των 10-12.000? απέναντι σε ενα R6 ή κάποιο άλλο SS; Δεν είναι αυτό απο μόνο του τεκμήριο του τι εστί στο μυαλό του αναβάτη που γνωρίζει... "τι είναι μοτοσυκλέτα και τι δεν είναι; "

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παρόμοια θέματα

1. Γιατί δε θα γίνουμε *ποτέ* άνθρωποι
    από SF στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2007, 10:30
  2. Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 23/12/2006, 06:46
  3. Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2005, 22:15
  4. Απαντήσεις: 223
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2005, 00:15

Κανόνες δημοσιεύσεων