Σελίδα 19 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 91415161718192021222324 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 271 έως 285 από 375

Θέμα: Το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη για διαβαστε τι λεει ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    The face:
    Αν κάποιος σου πεί οτι αυτά που μου λές εδώ είναι "φανταστικά παραμύθια" και σου κολήσει την κάνη του όπλου στην φάτσα γιατί και αυτός πεινάει , και θέλει να σε βάλει κάτω απο άλλο πανί.. τι θα κάνεις;.. θα πείς είμαι αντιδραστικός και δεν με αγγίζουν αυτά, οπότε έλα στην χώρα μου και κάνε οτι θές;.. υποχρέωσε με να μάθω και την γλώσσα σου , να υπακκούω στους νόμους σου κοκ;... Ή θα πάρεις και εσύ ενα όπλο , οχι για τα λαμόγια που θα πάνε να διαφύγουν αλλά για σένα τον ίδιο και το πως ζείς κάθε μέρα σήμερα;

Σε παρακαλώ .. .να σκεφτείς προσεκτικά .. και με ανοιχτούς ορίζοντες .. εκεί που λέει οτι κάποιοι αυτά περί "διεθνοποίησης" κτλ.. τα έχουν γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια. Βλέπε ας πουμε τους γείτονες μας γύρω γύρω.

Gandalf
    Αφου γουσταρεις να συνεχισουμε τον "πολεμο των αστρων", ελπιζω να καταλαβαινεις κι απο μονος σου τουλαχιστον, οτι η παραπανω κατασταση ακομα και να συμβει, θα εχει παρα πολλες ΕΙΔΙΚΕΣ συνθηκες για το πως φτασαμε εκει που θα επιρεασουν την σταση και τη δραση ολων μας! Συμφωνεις?

Γι' αυτο επαναλαμβανω οτι τετοιου ειδους ερωτηματα ειναι λιγο-πολυ γραφικα!
    Κι αν σε αυτο προσθεσεις και τις συνθηκες που επικρατουν στον "πολιτισμενο" κοσμο και που ανεφερα στο παραπανω ποστ μου, μπορει αυτα τα ερωτηματα να ειναι εκτος απο γραφικα και γελοια επισης... τελος παντων!

Αφου λοιπον θελεις απαντηση στο ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ σεναριο, θα εκανα οτι ακριβως θα κανω σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ περιπτωση βρεθω να αμυνομαι για τη ζωη μου... i'll fight back, οπως θα εκανε ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μαχεται για τη ζωη του! Σε καλυπτει αυτο?
    Αυτου του ειδους η ενεργεια ομως για μενα δεν χαρακτηριζεται "πατριωτικη", αλλα ΕΠΙΒΙΩΣΗ!!

Επισης καπου λες: "... και σου κολήσει την κάνη του όπλου στην φάτσα γιατί και αυτός πεινάει , και θέλει να σε βάλει κάτω απο άλλο πανί..."
    Αποφασισε: πειναει Ή θελει να με βαλει κατω απο το πανι του?

... γιατι αν πειναει, θα του δωσω να φαει (και να πιει!) με μεγαλη μου χαρα και αντι πολεμο, θα εχουμε γιορτη!

Δεν νομιζω επισης οτι στον "πολιτισμενο" κοσμο της εποχης μας, βρισκεσαι με ενα οπλο στο στομα απο τη μια μερα στην αλλη οπως λες εσυ... ειναι αυτες οι ειδικες συνθηκες που σου 'πα παραπανω και που για μενα εκει ειναι και ολο το παιχνιδι!

ΥΓ. Επισης εχω βαρεθει να ακουω την καραμελα "θα μιλουσαμε γερμανικα, θα χεζαμε τουρκικα κτλ κτλ"... το θεμα για μενα ειναι ΟΥΣΙΑΣ και συνοψιζεται στο "που θα περνουσαμε καλυτερα σαν ανθρωποι" και οχι σε τι πανι θα εχει το κονταρι... αυτο το αφηνω στους τυπολατρες και τους λιακοπουλους!
    money cant buy me love !!!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
    ΥΓ. Επισης εχω βαρεθει να ακουω την καραμελα "θα μιλουσαμε γερμανικα, θα χεζαμε τουρκικα κτλ κτλ"... το θεμα για μενα ειναι ΟΥΣΙΑΣ και συνοψιζεται στο "που θα περνουσαμε καλυτερα σαν ανθρωποι" και οχι σε τι πανι θα εχει το κονταρι... αυτο το αφηνω στους τυπολατρες και τους λιακοπουλους!
    Τι λές?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Τι λές?
    Take it or leave it!
    money cant buy me love !!!

Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημεις άδομεν.

περαστικά μας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αφου γουσταρεις να συνεχισουμε τον "πολεμο των αστρων", ελπιζω να καταλαβαινεις κι απο μονος σου τουλαχιστον, οτι η παραπανω κατασταση ακομα και να συμβει, θα εχει παρα πολλες ΕΙΔΙΚΕΣ συνθηκες για το πως φτασαμε εκει που θα επιρεασουν την σταση και τη δραση ολων μας! Συμφωνεις?

Γι' αυτο επαναλαμβανω οτι τετοιου ειδους ερωτηματα ειναι λιγο-πολυ γραφικα!
    Κι αν σε αυτο προσθεσεις και τις συνθηκες που επικρατουν στον "πολιτισμενο" κοσμο και που ανεφερα στο παραπανω ποστ μου, μπορει αυτα τα ερωτηματα να ειναι εκτος απο γραφικα και γελοια επισης... τελος παντων!

Αφου λοιπον θελεις απαντηση στο ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ σεναριο, θα εκανα οτι ακριβως θα κανω σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ περιπτωση βρεθω να αμυνομαι για τη ζωη μου... i'll fight back, οπως θα εκανε ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μαχεται για τη ζωη του! Σε καλυπτει αυτο?
    Αυτου του ειδους η ενεργεια ομως για μενα δεν χαρακτηριζεται "πατριωτικη", αλλα ΕΠΙΒΙΩΣΗ!!

Επισης καπου λες: "... και σου κολήσει την κάνη του όπλου στην φάτσα γιατί και αυτός πεινάει , και θέλει να σε βάλει κάτω απο άλλο πανί..."
    Αποφασισε: πειναει Ή θελει να με βαλει κατω απο το πανι του?

... γιατι αν πειναει, θα του δωσω να φαει (και να πιει!) με μεγαλη μου χαρα και αντι πολεμο, θα εχουμε γιορτη!

Δεν νομιζω επισης οτι στον "πολιτισμενο" κοσμο της εποχης μας, βρισκεσαι με ενα οπλο στο στομα απο τη μια μερα στην αλλη οπως λες εσυ... ειναι αυτες οι ειδικες συνθηκες που σου 'πα παραπανω και που για μενα εκει ειναι και ολο το παιχνιδι!

Αν μου επιτρέπεις να παραθέσω κι εγώ την άποψή μου στον διάλογό σας.
    Να ξεκινήσω ανάποδα σε αυτά που γράφεις.
    Λες που θα περνούσαμε καλύτερα. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν κράτη, πόλεμοι και διαχωρισμοί είναι επειδή κάποιοι θέλουν να περνάνε καλύτερα από ότι περνούσαν. Σε ένα υποθετικό κόσμο που ο πλούτος θα δεν θα καθορίζονταν από δεδομένους πόρους αλλά θα προσφέρονταν άκοπα σε όλους, δεν θα υπήρχε λόγος για πολέμους, συμμαχίες, κράτη κτλ.
    Από τη στιγμή που για να παραχθεί ο πλούτος, αυτό δηλαδή που όλοι μας επιθυμούμε, πρέπει να δαπανηθούν δεδεμένοι πόροι, προφανώς ο πλούτος δεν φτάνει για όλους. Και όταν λέω πλούτος δεν έννοώ βίλλες με πισίνα και μερσεντέ στο πάρκινγκ . Πλούτος είναι να έχεις ένα λάπτοπ και να ποστάρεις στο μοτο, ασφαλής μέσα στο σπίτι σου, αφού έχεις φάει, πλυθεί και ντυθεί.
    Αυτά τα πράγματα είναι πλούτος. Δεν υπάρχουν στο 80% του πληθυσμού του πλανήτη. Είναι επιστημονική φαντασία για αυτούς .

Προφανώς λοιπόν τίθεται ένα ερώτημα. Τι θέλουμε. Θέλουμε να ανήκουμε στο ευπορο 20% του πληθυσμού, ή στο φτωχό 80%. Να είναι ευπορο και το 100% είναι ουτοπία. Να μειωθούν οι χαώδεις διαφορές είναι ευφικτό και επιδιώξιμο. Άλλά όπως και να έχει πάντα θα υπάρχει αυτός που περνά καλύτερα από τον άλλο . Από κει και πέρα κάνεις μια ερώτηση στον εαυτό σου και λες: "Είμαι διατεθιμένος να μειώσω το βιωτικό επίπεδο του εαυτού μου, της γυναίκας μου των παιδιών μου, προκειμένου να αυξήθεί το βιωτικό επίπεδο κάποιων άλλων συνανθρώπων μου, των γυναικών τους και των παιδιών τους?". Ο καθένας απαντά κάθημερινά σε αυτό.

Και η απάντηση που δίνει ο κόσμος εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι όχι. Ο κόσμος θέλει να έχει το βέλτιστο βιωτικό επίπεδο που μπορεί να έχει. Για αυτό και εργάζεται, για αυτό πολεμά , για αυτό και φτιάχνει κράτη. Φτιάχνει δηλαδή μία ομάδα από μονάδες που ομοιάζουν. Η ομοιότητα αυτή είτε λέγεται γλώσσα, είτε θρησκεία, είτε πολιτισμος, είτε παράδοση. Το κράτος είναι η συμμαχία ενός συνόλου ανθρώπων, προκειμένου να επιτύχουν καλύτερη μοίρα για τους ίδους και για τα παιδιά τους σε ένα διαρκώς ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το αν στην πορεία υπάρχει φυσική εκτροπή αυτού του απλού συστήματος, μια αναπόφευκτη εντροπια δηλαδή είναι γεγονός .
    Για αυτό και εσύ ο απλός πολίτης νιώθεις πολύ πιο κοντά με τον αντίστοιχο Ιταλό παρά με τον Κόκαλη πχ. όπως είπωθηκε.

Σκέψου όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γενικευτεί. Μπορείς να πεις ότι νίωθεις ακριβώς το ίδιο για τον αντίστοιχο Γερμανό? Του οποίου το βιωτικο επίπεδο είναι πολλαπλάσιο του δικου σου. Ακόμη και αν το νιώθεις εσύ, δεν το νιώθει αυτός. Γιατι αυτός ζώντας σε ένα πιο σοβαρό κράτος δεν νίωθει την ίδια ανάγκη με σένα να εξισωθεί με τον μεγιστάνα. Έχει όσα χρειάζεται για να ζήσει μία καλή και ευκολη ζωή.

Επίσης δεν μπορείς να πείς ότι νίώθεις πολύ πιο συντροφικά με τον αντίστοιχο Κινέζο. Ή τον αντίστοιχο Νιγηριανό. Και προφανώς αυτός θα έβαζε τα γέλια αν του έλεγες κάτι τέτοιο γιατι για αυτόν εσύ είσαι ότι είναι ο Κόκαλης για σένα.

Αυτό λοιπόν που συμβολίζει μία σημαία είναι ουσιαστικά η προσπάθεια ενός συνόλου ανθρώπων να ζήσουν τα παιδιά τους καλύτερα από ότι έζησαν αυτοί και από τα παιδιά των άλλων. Αν αυτό δεν ακούγεται και τόσο ιδανικό, είναι μια πραγματικότητα που ισχύει χιλιάδες χρόνια και θα ισχύει επίσης χιλιάδες χρόνια. Προφανώς και όλοι είμαστε διατεθιμένοι να προσφέρουμε στα παιδιά μας το καλύτερο δυνατό.
    Αυτή είναι η φύση μας.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Take it or leave it!
    To αφήνω και πάω για ζεμπεκιές όπως ειπώθηκε. Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

λεφτχαντιτ Το avatar του/της doctor x
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Μλκία φίλε αφού ο Κούντερα είναι πολύ light. Το ιδανικό είναι "Το Κεφάλαιο" που μένουν τάβλα, ή στη χειρότερη ο "Οδυσσέας" του Τζαίημς Τζόϋς. Η διάσειση είναι δεδομένη.
    για τα ...σκληρα εχω Κλαιβ Μπαρκερ με ..σκληρο εξωφυλλο {κανει την ιδια δουλεια με βιβλο απο καλο εκδοτικο οικο! }
    πρωταθλητης Ευρωπης

Παλαιό μέλος
    Και η απάντηση που δίνει ο κόσμος εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι όχι. Ο κόσμος θέλει να έχει το βέλτιστο βιωτικό επίπεδο που μπορεί να έχει. Για αυτό και εργάζεται, για αυτό πολεμά , για αυτό και φτιάχνει κράτη. Φτιάχνει δηλαδή μία ομάδα από μονάδες που ομοιάζουν. Η ομοιότητα αυτή είτε λέγεται γλώσσα, είτε θρησκεία, είτε πολιτισμος, είτε παράδοση. Το κράτος είναι η συμμαχία ενός συνόλου ανθρώπων, προκειμένου να επιτύχουν καλύτερη μοίρα για τους ίδους και για τα παιδιά τους σε ένα διαρκώς ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το αν στην πορεία υπάρχει φυσική εκτροπή αυτού του απλού συστήματος, μια αναπόφευκτη εντροπια δηλαδή είναι γεγονός . Για αυτό και εσύ ο απλός πολίτης νιώθεις πολύ πιο κοντά με τον αντίστοιχο Ιταλό παρά με τον Κόκαλη πχ. όπως είπωθηκε. Σκέψου όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γενικευτεί. Μπορείς να πεις ότι νίωθεις ακριβώς το ίδιο για τον αντίστοιχο Γερμανό? Του οποίου το βιωτικο επίπεδο είναι πολλαπλάσιο του δικου σου. Ακόμη και αν το νιώθεις εσύ, δεν το νιώθει αυτός. Γιατι αυτός ζώντας σε ένα πιο σοβαρό κράτος δεν νίωθει την ίδια ανάγκη με σένα να εξισωθεί με τον μεγιστάνα. Έχει όσα χρειάζεται για να ζήσει μία καλή και ευκολη ζωή. Επίσης δεν μπορείς να πείς ότι νίώθεις πολύ πιο συντροφικά με τον αντίστοιχο Κινέζο. Ή τον αντίστοιχο Νιγηριανό. Και προφανώς αυτός θα έβαζε τα γέλια αν του έλεγες κάτι τέτοιο γιατι για αυτόν εσύ είσαι ότι είναι ο Κόκαλης για σένα. Αυτό λοιπόν που συμβολίζει μία σημαία είναι ουσιαστικά η προσπάθεια ενός συνόλου ανθρώπων να ζήσουν τα παιδιά τους καλύτερα από ότι έζησαν αυτοί και από τα παιδιά των άλλων. Αν αυτό δεν ακούγεται και τόσο ιδανικό, είναι μια πραγματικότητα που ισχύει χιλιάδες χρόνια και θα ισχύει επίσης χιλιάδες χρόνια. Προφανώς και όλοι είμαστε διατεθιμένοι να προσφέρουμε στα παιδιά μας το καλύτερο δυνατό.
    Ως εδω συμφωνουμε, το ερωτημα που τηθετε μετα ομως ειναι το εξης...
    Ειναι εφικτο να δωσουμε και στους αλλους? Στο 80% δηλαδη?
    Κι εστω δινουμε εμεις κι ερχομαστε στα ισα απο κει και περα τι?
    Γιατι για να δωσεις στους αλλους πρεπει να θυσιασεις πολλα απο αυτα για τα οποια η δικη σου σημαια, ομαδα αγωνιστηκε..
    Ειμαστε διατεθημενοι να το κανουμε αυτο οποιες κι αν ειναι οι συνεπειες?
    Ειμαστε ακομη απολιτιστοι, ακομη σκοτωνουμε για ψιλοπραγματα αυτη ειναι η αληθεια.
    Και παμε παλι πισω στην πιστη απο κει που ξεκινησαμε και τι αγγιξε τοσο πολυ στα χρονια εκεινα ο λογος καποιον η καποιου περι αγαπης, συγχωρεσης κλπ.
    Το μεγαλυτερο κινημα στην ιστορια ηταν απλως παιχνιδι εξουσιας η μηπως κατι παραπανω?
    Ηταν αραγε για τον ανθρωπο η απο τον ανθρωπο?

Και για να γυρισουμε στο Θεοδωρακη, θεωρω πως ειναι ενας ανθρωπος που απλως πιστευει για πολλους λογους πως ειναι απαραιτητη ακομη η σημαια αυτη.

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Η σημαια δε σε κανει ανωτερο απο τους αλλους δηλωνει διαφορετικοτητα σε ολα αυτα που εχουμε συνηθισει. Δε σε χωριζει σε διαφοροποιει. Αλλο αυτος που μεγαλωσε στο Περου κι αλλο αυτος στην Ελλαδα.Η ιστορια των προγωνων του ειναι αυτο που τον διαφοροποιει. Η κοινη γλωσσα. Απο κει και περα η ζωη μου με τη δικη σου μπορει να εχει πολλα κοινα ως και πολυ λιγα...

Εδω ακριβως θα σου απαντησω με την πιστη, καποιος ενδεχομενως να εχει αποδεχθει αυτο που λες και να μη πιστευει οτι ο ανθρωπος μπορει να φτασει σε επιπεδο να μη φθειρεται αυτος σιγουρα θα φθαρει σε αντιθεση με μενα που το "πιστευω"

Τιποτα δεν ειναι δεδομενο κι ολα ειναι σχετικα!Δεν υπαρχει συστημα χωρις τετοιο κινητρο γιατι δεν υπαρχει ανθρωπος αφθαρτος. Δεν ειναι το συστημα που θελει βελτιωση αλλα ο ανθρωπος.

Αν αυτο για την ανωτεροτητα το λες για να με διορθωσεις, δεν ειπα τη λεξη ανωτερότητα, ουτε καν την υπονόησα. Τα εθνη χωρίζουν. Πόσοι πόλεμοι εχουν γίνει υπό εθνικες σημαίες; τι σκεφτεται ο μεσος ελληνας για τους τουρκους η τουλαχιστον τι προσπαθει ολη η κρατικη προπαγανδα να τον κανει να σκεφτεται με την βοηθεια του εθνικου διαχωρισμού;

Αυτο που λες με τη πιστη δε μπορω να πω οτι μου δινει απαντηση ουτε στην ερώτησή μου που εχεις στο quote, ουτε στο παραδειγμα που ζητησα. Ακομα βλεπω πως επιμενεις στη χρηση της λεξης "φθορα". Επειδη ειναι διαφορετικη η σημασια της απο την "διαφθορα" που εχω καταλαβει πως εννοεις, μηπως θες να πεις κατι αλλο; Εξηγησε μου αν εννοεις κατι αλλο για να συνεννοουμαστε

Λες:
    Δεν υπαρχει συστημα χωρις κινητρο διαφθορας

Πανω σ αυτο ηθελα να σε ρωτησω αν ειναι καποιο σμπερασμα απο καποιου ειδους επιστημονικης ερευνας ή κάτι τετοιο, ή ειναι μια απλή αισθηση που έχεις απο αυτα που βλεπεις γυρω σου;
    Προσπαθεις να βγαλεις συμπέρασμα για όοοοοολα τα συστηματα εχοντας ζήσει μονο ένα, το κατεξοχήν διεφθαρμένο.
    Ειναι μεσα στους μηχανισμους αυτοσυντηρησης του συστηματος να προσπαθει να σε πεισει οτι δεν υπαρχει κανενα λειτουργικο συστημα, καλύτερο απο το ιδιο.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Αν μου επιτρέπεις να παραθέσω κι εγώ την άποψή μου στον διάλογό σας.
    Να ξεκινήσω ανάποδα σε αυτά που γράφεις.
    Λες που θα περνούσαμε καλύτερα. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν κράτη, πόλεμοι και διαχωρισμοί είναι επειδή κάποιοι θέλουν να περνάνε καλύτερα από ότι περνούσαν. Σε ένα υποθετικό κόσμο που ο πλούτος θα δεν θα καθορίζονταν από δεδομένους πόρους αλλά θα προσφέρονταν άκοπα σε όλους, δεν θα υπήρχε λόγος για πολέμους, συμμαχίες, κράτη κτλ.
    Από τη στιγμή που για να παραχθεί ο πλούτος, αυτό δηλαδή που όλοι μας επιθυμούμε, πρέπει να δαπανηθούν δεδεμένοι πόροι, προφανώς ο πλούτος δεν φτάνει για όλους. Και όταν λέω πλούτος δεν έννοώ βίλλες με πισίνα και μερσεντέ στο πάρκινγκ . Πλούτος είναι να έχεις ένα λάπτοπ και να ποστάρεις στο μοτο, ασφαλής μέσα στο σπίτι σου, αφού έχεις φάει, πλυθεί και ντυθεί.
    Αυτά τα πράγματα είναι πλούτος. Δεν υπάρχουν στο 80% του πληθυσμού του πλανήτη. Είναι επιστημονική φαντασία για αυτούς .

Ο μονος λογος που υπαρχουν κρατη ειναι για να μπορουν να ελεγχονται οι ανθρωποι πιο αποτελεσματικα. Σιγα σιγα ο ανθρωπος καταλαβαινει οτι μπορει να πετυχει πιο πολλά οταν συνεργάζεται με τους αλλους παρά όταν μαζεται με αυτους.
    Παρτο στην τοπικη κοινωνια που ζουμε καθε μερα. η οικογενεια πως λειτουργει καλύτερα, με συνεργασια ή με ανταγωνισμό; στη γειτονια σου πως ειναι καλύτερα; ο συνδικαλισμος επισης μπορει να πετυχει περισσοτερα για ολους αποτι αν ο καθε εργαζομενος προσπαθει να υπονομευσει τη δουλεια του αλλου.Σε επιπεδο εθνους, ποτε ζουμε καλύτερα; οταν εχουμε εμφύλιες διαμαχες ή οταν συνεργαζόμαστε οσο γίνεται; Τι σε κάνει να πιστευεις οτι αυτο δεν ισχύει και σε διεθνες επιπεδο;

Επίσης που το στηριζεις οτι "προφανως" κιολας, ο πλουτος της γης δε φτανει για όλους;
    Γιατι σ'αυτο διαφωνουμε και μπορω να σου γραψω πολλα πανω σε αυτο. απλα πες μου πρωτα αν εχεις κατι που να τεκμηριώνει τη δικη σου αποψη.
    Ειχε πει κι ο γκάντυ αν λεει κατι αυτο:
    Earth provides enough to satisfy every man’s need but not any man’s greed.

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto

Αυτό λοιπόν που συμβολίζει μία σημαία είναι ουσιαστικά η προσπάθεια ενός συνόλου ανθρώπων να ζήσουν τα παιδιά τους καλύτερα από ότι έζησαν αυτοί και από τα παιδιά των άλλων. Αν αυτό δεν ακούγεται και τόσο ιδανικό, είναι μια πραγματικότητα που ισχύει χιλιάδες χρόνια και θα ισχύει επίσης χιλιάδες χρόνια. Προφανώς και όλοι είμαστε διατεθιμένοι να προσφέρουμε στα παιδιά μας το καλύτερο δυνατό.
    Αυτή είναι η φύση μας.

Αυτο με τη φυση εχει γινει καραμελα πια. Ολοι θεωρουν οτι η φυση του ανθρωπου διαφορα χαρακτηριστικά ενω στην πραξη πολύ λιγα ειναι γνωστα γι αυτην.

Σιγουρα ολοι θελουν να προσφερουν το καλυτερο στα παιδια τους, συμφωνω. Απλά το καλύτερο δε θα ερθει εις βαρος των άλλων , αλλα με τη συνεργασία . και το καλύτερο, ειναι η ποιοτικοτερη διαβίωση που δεν ταυτιζεται καθολου με τη συσσωρευση αγαθών ουτε με τη μεγαλη χωρικη εκταση.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Σχετικά με το θέμα πολέμου και γιατί και πως συνεχίζει να είναι μια κατάσταση που δεν θα εκλείψει ποτέ, νομίζω οτι ενας απο τους μεγαλύτερους συγγραφείς σχετικούς με το θέμα (Κονδύλης , Θεωρία Πολέμου) αναλύει απείρως καλύτερα το θέμα βάση των σκέψεων του Von Clausewitz.

http://www.ifestos.edu.gr/variousDia...ndStrategy.doc

΄Ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω url ... αξίζει τον κόπο.

επίσης σχετικά με Ειρηνιστές και Πόλεμο το παρακάτω κείμενο είναι άξιο ανάγνωσης...

Οι ειρηνιστές και οικουμενιστές ή «ευρωπαϊστές» έχουν τον δικό τους τρόπο για να παρακάμπτουν τις οδυνηρές πραγματικότητες. Φαντάζονται ότι είναι πιο ρεαλιστές, αφού ξεπέρασαν τους «εθνικούς αταβισμούς» και συμπορεύονται με τη νέα παγκόσμια κατάσταση, όπου τάχα το εμπόριο και ο διάλογος θα αντικαταστήσουν τον πόλεμο.

Οι θέσεις όμως αυτές διόλου δεν είναι ρεαλιστικότερες από τις πομφόλυγες του εθνικισμού, συνιστούν απλώς την αντίστροφη ιδεολογία, και μάλιστα μιαν ιδεολογία διόλου πρωτότυπη, αφού δεν περιέχει παρά κοινοτοπίες του καπιταλιστικού φιλελευθερισμού διατυπωμένες πριν από 300 χρόνια και διαψευσμένες επανειλημμένα έκτοτε.

Οντας ιδεολογία, εκπληρώνουν και τις ψυχολογικές λειτουργίες της ιδεολογίας, δηλαδή επιτρέπουν σε «προοδευτικούς» διανοούμενους ελαφρών βαρών και σε αστείους δημοσιογραφίσκους να αναβαθμίζουν το μικρό τους εγώ εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι υψηλών ιδεωδών· συνάμα υποθάλπουν σε μικρομεσαίους πολιτικούς την ανακουφιστική ψευδαίσθηση ότι μπορούν να συρρικνώσουν την πολιτική σε διαχείριση και διάλογο, αποτινάζοντας από τους ισχνούς ώμους τους το βάρος έσχατων ιστορικών ευθυνών.

Να υπενθυμίσω οτι ο παραπάνω συγγραφέας-κοινωνιολόγος-φιλόσοφος , θεωρείται απο τους καλύτερους της σύγχρονης Ελλάδος και έχει βραβευθεί δεκάδες φορές απο ιδρύματα και ακαδημίες του εξωτερικού για το έργο του. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο σημαντικές και ίσως αντικειμενικές είναι οι σχολιασμοί , παρατηρήσεις του.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro

.... επίσης σχετικά με Ειρηνιστές και Πόλεμο το παρακάτω κείμενο είναι άξιο ανάγνωσης...

"

quote:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Οι ειρηνιστές και οικουμενιστές ή «ευρωπαϊστές» έχουν τον δικό τους τρόπο για να παρακάμπτουν τις οδυνηρές πραγματικότητες. Φαντάζονται ότι είναι πιο ρεαλιστές, αφού ξεπέρασαν τους «εθνικούς αταβισμούς» και συμπορεύονται με τη νέα παγκόσμια κατάσταση, όπου τάχα το εμπόριο και ο διάλογος θα αντικαταστήσουν τον πόλεμο.

Οι θέσεις όμως αυτές διόλου δεν είναι ρεαλιστικότερες από τις πομφόλυγες του εθνικισμού, συνιστούν απλώς την αντίστροφη ιδεολογία, και μάλιστα μιαν ιδεολογία διόλου πρωτότυπη, αφού δεν περιέχει παρά κοινοτοπίες του καπιταλιστικού φιλελευθερισμού διατυπωμένες πριν από 300 χρόνια και διαψευσμένες επανειλημμένα έκτοτε.

Οντας ιδεολογία, εκπληρώνουν και τις ψυχολογικές λειτουργίες της ιδεολογίας, δηλαδή επιτρέπουν σε «προοδευτικούς» διανοούμενους ελαφρών βαρών και σε αστείους δημοσιογραφίσκους να αναβαθμίζουν το μικρό τους εγώ εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι υψηλών ιδεωδών· συνάμα υποθάλπουν σε μικρομεσαίους πολιτικούς την ανακουφιστική ψευδαίσθηση ότι μπορούν να συρρικνώσουν την πολιτική σε διαχείριση και διάλογο, αποτινάζοντας από τους ισχνούς ώμους τους το βάρος έσχατων ιστορικών ευθυνών.

:a57:

δυστυχώς το emoticon της μούντζας δεν υπάρχει σε αυτό το Forum

Φιλαράκι Gandalf μην με παρεξηγήσεις η αντίδραση μου δεν ειναι προς εσένα αλλά τον προς τον τρισμέγιστό που έγραψε το άνωθεν...

spyro .. θα ήθελα να διαβάσω τα δικά σου επιχειρήματα μιας και αυτος που το έγραψε είναι ο παρακάτω...

Ο Παναγιώτης Κονδύλης γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία το 1943 και πέθανε αιφνιδίως στην Αθήνα το 1998. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία, νεότερη ιστορία και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια Φρανκφούρτης και Χαϊλδεμβέργης. Στη Χαϊλδεμβέργη αναγορεύτηκε διδάκτωρ της φιλοσοφίας. Για το έργο του βραβεύτηκε με το μετάλλιο Γκαίτε και το βραβείο Χούμπολτ. Ήταν εταίρος του Ιδρύματος Ανωτάτων Σπουδών του Βερολίνου. Διηύθυνε τη "Φιλοσοφική και Πολιτική Βιβλιοθήκη" των εκδόσεων Γνώση και τη σειρά "Ο Νεώτερος Ευρωπαϊκός Πολιτισμός" των εκδόσεων Νεφέλη. Βιβλία του στην ελληνική γλώσσα: "Η κριτική της μεταφυσικής στη νεότερη σκέψη" 1983, "Ο Μαρξ και η αρχαία Ελλάδα" 1984, "Ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός" Ι-ΙΙ 1987, "Ο νεοελληνικός διαφωτισμός" 1988, "Ισχύς και απόφαση" 1991, "Η παρακμή του αστικού πολιτισμού" 1991, "Πλανητική πολιτική μετά το ψυχρό πόλεμο 1992, "Η ηδονή, η ισχύς, η ουτοπία" 1992 κ.ά. Επιπλέον έχει γράψει πολλά βιβλία στη γερμανική γλώσσα.
    Αν μη τι άλλο δεν είναι δηλαδή κάποιος τυχαίος.. σίγουρα κάτι θα ήξερε γράφοντας το. Αλλά επειδή κάθε άνθρωπος έχει δικές του πεποιθήσεις, γνώση και γνώμη, θα ήθελα να διαβάσω τα δικά σου επιχειρήματα στα λεγόμενα του.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    spyro .. θα ήθελα να διαβάσω τα δικά σου επιχειρήματα μιας και αυτος που το έγραψε είναι ο παρακάτω...

Αν μη τι άλλο δεν είναι δηλαδή κάποιος τυχαίος.. σίγουρα κάτι θα ήξερε γράφοντας το. Αλλά επειδή κάθε άνθρωπος έχει δικές του πεποιθήσεις, γνώση και γνώμη, θα ήθελα να διαβάσω τα δικά σου επιχειρήματα στα λεγόμενα του.

Gandalf

Η ζωή και το έργο του πατριώτη μου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί απο έναν σαν και μένα με τίποτα. Το έργο και η παρουσία του τεράστια ..... αλλά, αυτό δεν μας σταματά όμως απο το να ρίξουμε και κανα φάσκελο εκεί που του αξίζει...

ως βάση πρέπει να ξεκινάμε απο το πώς θα βρούμε τον τρόπο να ζήσουμε μαζί όχι χώρια Μάγε.

Δέν ξέρω αν η άνωθεν παράγραφος έχει παρθεί απο κάπου στο οποίο απορρέουν διαφορετικά συμπεράσματα, αλλά έτσι όπως κόπηκε να έχει χάσει το νόημα του... γιατί η ακόλουθη φράση απο μόνη της κομμένη είναι απαράδεκτη και χρίζει φασκέλωμα ....

" Οι ειρηνιστές και οικουμενιστές ή «ευρωπαϊστές» έχουν τον δικό τους τρόπο για να παρακάμπτουν τις οδυνηρές πραγματικότητες. Φαντάζονται ότι είναι πιο ρεαλιστές, αφού ξεπέρασαν τους «εθνικούς αταβισμούς» και συμπορεύονται με τη νέα παγκόσμια κατάσταση, όπου τάχα το εμπόριο και ο διάλογος θα αντικαταστήσουν τον πόλεμο"

Ωπ.. μισό λεπτό.. δεν ζητώ να απορρίψεις κάτι.. την γνώμη σου ζητώ να ακούσω με επιχειρήματα σε αυτό που ειπώθηκε.

Για την ιστορία το κείμενο δεν αναφέρεται φυσικά σε απλούς πολίτες αλλά σε εκείνους που ανήκουν στον λόγιο χώρο καθώς και σε οικονομικό-πολιτικό χώρο και διαθέτουν εξουσία/επιρροή στον απλό λαό. Κάπου έχω όλη την παράγραφο αλλά οχι στην εργασία που είμαι τώρα. Πάντως σε καμία περίπτωση σε όλα τα βιβλια του που έχω διαβάσει δεν απευθύνεται στον απλό λαό ώς πηγή των κάθε θεμάτων που απασχολείται.

Gandalf

Σελίδα 19 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 91415161718192021222324 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF