Σελίδα 190 από 190 ΠρώτοΠρώτο ... 90140180185186187188189190
Προβολή αποτελεσμάτων 2.836 έως 2.844 από 2844

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

go copana... copacabana! Το avatar του/της periklisk
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Το ξέρω...
    Ειρωνικά το ειπα. Σιγά μη κάνεις raid 10 σπίτι σου για βάζεις φωτογραφίες..

Εγώ εχω μόνο εξωτερικούς σκληρούς που αποθηκεύω τα βίντεο και τις φωτογραφίες.
    Ορισμένα επεξεργασμενα τα ανεβάζω στο cloud.
    Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κανένα raid. Δεν θα σου πάθει τίποτα ο σκληρός.
    χεχε οκ
    Μωρε χαλάνε αλλά σε προειδοποιούν τις περισσότερες φορές. Ένα μικρό nas ή αποθήκευση σε δύο διαφορετικούς είναι μια χαρά γι αυτή τη δουλειά
    ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Υπερβολικό ενα μικρό NAS, τύπου Synology ή Qnap;
    Αν το κόστος παραμένει χαμηλό, το δέχομαι.

Προσωπικά, απλά πετάω σημαντικά αρχεία σε ένα εξωτερικό σκληρό 1-2 φορές τον χρόνο. Και πάλι δεν το έχω χρειαστεί ποτέ. ΑΛΛΑ, ξανά, αλλάζω σκληρό κάθε 4-5 χρόνια αυστηρά.
    Life begins at 45°.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Βάλε link
    Με τέτοιου τυπου θήκες συντηρώ stick και cd - dvd δεκαετίες. Με ενοχλεί που πρέπει να υπολογίζω αντίστοιχο αναγνώστη σε κάθε νέο μηχάνημα.
    Δίσκους σε συρτάρια είχα σε hard case, ελάχιστες απώλειες και σε αυτούς με πολύ βαρια χρήση.
    https://e-kontis.gr/cd-dvd/732-media...ce=chatgpt.com

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sorath Προβολή μηνύματος
    Δεν έχουν κανένα θέμα τα δισκάκια blu-ray σε βάθος χρόνου. Εδώ έχω απλά CD & DVD που έχουν κλείσει πάνω απο 20 χρόνια, και διαβάζονται κανονικά.
    Κολλητός μου, έχει γράψει άπειρες ταινίες σε BR δισκους εδώ και αρκετά χρόνια απροβλημάτιστα.
    Χάρη, θα το κοιτάξω και θα σου πω τι χρειάζεσαι.
    μην εστιάζουμε μόνο στο μέσο, να βλέπουμε και τι χρειάζεται για να έχεις τον αναγνώστη ενημερωμένο στα λειτουργικά που χρησιμοποιείς κ.λπ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Όλα αυτά γιατί; Συνηθίζετε να χάνετε σκληρούς και δεδομένα; Με 0 backup και αλλάζοντας σκληρό κάθε 4-5 χρόνια, δεν έχω χάσει ποτέ ούτε 1 byte.
    Με μόνη οδηγία το αργό γράψιμο, δεν είχα ποτέ απώλεια όλου του cd - dvd. Οι απώλειες που έχω παρατηρήσει είναι περισσότερο software oriented.
    Έχει να κάνει όμως και με την συχνότητα που τα δουλεύεις.
    Για πολλούς τα ασυμπίεστα, έτοιμα προς χρήση αρχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν βάση σε μια νέα εργασία ή να πάρουμε κομμάτια τους
    γλιτώνοντας χρόνο κ.λπ.

Στο δικό σου τρόπο, που προσπαθώ και εγώ, αν φυλάς "ανεκτίμητα" (φωτό αγαπημένων κ.λπ.) νομίζω είναι λογικό να έχεις έναν ίδιο δίσκο που ενημερώνεις.

Άσχετο αλλά..: διαλέγετε και τυπώνετε τις φωτογραφίες σας σε φωτογραφικό χαρτί ετήσια.
    Η διαδικασία κάνει πάρα πολύ καλό στο μυαλό, στις σχέσεις με τους αγαπημένους που οδηγούν σε καλύτερη διάθεση, πιο "στιβαρά δομημένη" απέναντι σε δυσκολίες.
    Με ελάχιστο κόστος δημιουργείται ένα μέσο που συνδέεται ακαριαία με τον δικό μας εγκέφαλο, χωρίς καμία άλλη ενέργεια, σύνδεση, συσκευή κ.λπ. ενώ είναι συμβατό και με ότι άλλο έχει μάτια.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Αν το κόστος παραμένει χαμηλό, το δέχομαι.

Προσωπικά, απλά πετάω σημαντικά αρχεία σε ένα εξωτερικό σκληρό 1-2 φορές τον χρόνο. Και πάλι δεν το έχω χρειαστεί ποτέ. ΑΛΛΑ, ξανά, αλλάζω σκληρό κάθε 4-5 χρόνια αυστηρά.
    Δε βρίσκω λόγο να αλλάζεται ο σκληρός κάθε 4-5 χρόνια, εκτός από το να αναβαθμίζεις σε χωρητικότητα.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THRESH Προβολή μηνύματος
    το offline είναι οτι ασφαλέστερο , θέλει οργάνωση όμως και σίγουρα κοστίζει παραπάνω

ίσως μια εκδοχή είναι μηχανικός δίσκος εξωτερικός και αντιγραφή αυτού ανα 2 χρόνια σε καινούργιο εξωτερικό + νέο περιεχόμενο
    Το παραπάνω είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη λύση.

Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα δεδομένα είναι:
    - Καταστροφή υλικού (φθορά δίσκου με τα χρόνια, κοπάνημα μηχανικού δίσκου, ηλεκτρική υπέρταση, φυσική καταστροφή)
    - Ransomware (γίνεται χαμός τα τελευταία χρόνια)
    - Ακούσια διαγραφή
    - Κλοπή

Σε επιχειρηματικό περιβάλλον ακολουθείται τουλάχιστον η πρακτική του 3-2-1 backup, ενίοτε και πολύ αυστηρότερη. Για οικιακά δεδομένα καλή λύση είναι του THRESH. Διατηρούμε τον παλιό δίσκο σε διαφορετική τοποθεσία και προσθέτουμε περιεχόμενο στον νέο, μαζί με τα παλιά δεδομένα.

Hot backup λύσεις όπως το NAS, χωρίς offline (cold) συμπλήρωμα, είναι εκτός εποχής λόγω των ransomware.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 25/10/2025 στις 18:18.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Μέλος Το avatar του/της geioann
    Αν ο όγκος των δεδομένων δεν είναι τεράστιος καλύτερη λύση είναι οι SSD. Θεωρώ τους μηχανικούς πιο επιρρεπείς σε προβλήματα.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από geioann Προβολή μηνύματος
    Αν ο όγκος των δεδομένων δεν είναι τεράστιος καλύτερη λύση είναι οι SSD. Θεωρώ τους μηχανικούς πιο επιρρεπείς σε προβλήματα.
    Για cold backups ξεχασμένα σε συρτάρια, θέλει προσοχή. Αν δεις τα πρότυπα JDEC για SSD αναφέρουν μεταξύ άλλων για 3 μήνες στους 40°C. ΟΚ, είναι υψηλή θερμοκρασία αυτή, αλλά υπάρχει time degradation στον στατικό ηλεκτρισμό.

Διατηρώντας την κουβέντα σε επίπεδο οικιακού backup, θεωρώ ότι ένας hot δίσκος SSD (όχι NVMe) για τις τρέχουσες ανάγκες μας και από ένας καινούριος 2,5άρης μηχανικός ανά μερικά χρόνια σε κάποιο συρτάρι, μπορούν να μας σώσουν από πλήρη απώλεια δεδομένων, χωρίς να χάσουμε μέρες από τη ζωή μας να στήνουμε και να συντηρούμε οικιακά συστήματα και χωρίς να γίνει οικονομικός και χρονικός αυτοσκοπός η διατήρηση των φωτογραφιών και των αρχείων μας. Ένας συνδυασμός σε κάποιο cloud, επίσης βοηθάει.

Σε εταιρικό επίπεδο πληρώνεται εξοπλισμός και κόσμος αδρά για να διατηρεί τα δεδομένα ασφαλή και ακέραια.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 25/10/2025 στις 19:29.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Hot backup λύσεις όπως το NAS, χωρίς offline (cold) συμπλήρωμα, είναι εκτός εποχής λόγω των ransomware.
    Όχι, εφ' όσον γίνονται delta/incremental backups με read-only snapshots. Και τα Synology με το BTRFS πρέπει να έχει. Φυσικά εδώ μιλάμε για σπιτική χρήση, οπότε στρατηγικές τύπου 3-2-1 δεν παίζουν. Οπότε θεωρώ πως incremental backups με read-only snapshots καλύπτουν μια χαρά.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Σελίδα 190 από 190 ΠρώτοΠρώτο ... 90140180185186187188189190

Παρόμοια θέματα

1. Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
    από blackbusa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2314
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2018, 16:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2017, 10:58
  3. Μια βοήθεια από androidάδες....
    από Ζεύκας στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2016, 12:46