αντε ξεκουνηστε!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από DrEvil
Αφού βρε συ, μόνο ο Μαϊκ ξεκουνάει και πάει καμμιά βολτίτσα...
παμε Β.Ευβοια Σ.Κ για μπανακι!
Αγ.Αννα μπανιο και φαγητο Ροβιες![]()
Εγω μεσα ειμαι παντως![]()
αντε ξεκουνηστε!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από DrEvil
Αφού βρε συ, μόνο ο Μαϊκ ξεκουνάει και πάει καμμιά βολτίτσα...
Αγ.Αννα μπανιο και φαγητο Ροβιες![]()
Εγω μεσα ειμαι παντως![]()
Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι... Να βάλω λάστιχα στο καβασάκι να το ζορίσω λίγο; Και μιά καινούρια τσάντα πλάτης... Χμ. Δεν είναι κακή ιδέα...Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικe 77
Mου φαινεται παλι ξυπνησε ο Rossi μεσα σου!!!!!!:wacko:
προσέχουμε για να έχουμε!...
Αντε βρε παλιοχαρακτηρες!Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι... Να βάλω λάστιχα στο καβασάκι να το ζορίσω λίγο; Και μιά καινούρια τσάντα πλάτης... Χμ. Δεν είναι κακή ιδέα...
Να πάτε, να περάσετε πολύ όμορφα! -καθώς εγώ Σ/Κ αυτή την περίοδο.... λόγω μπέμπη.... δεν![]()
Inochi, ρε!
Για οσο.
Kαλησπερα σε όλους...σκεφτομαι εδω και λιγες μερες σοβαρα για την αγορα μιας μηχανης, μιας και τωρα εχω ενα nexus 500, και κλίνω περισσοτερο προς την bandit μιας και μου αρεσει αρκετα αλλά ειναι και value for money...
Λεω να δωσω το nexus και να παρω το bandit αλλά ηθελα να ρωτησω και μερικα πραγματα...
1. καταρχην εχω διαβασει σε αρκετα forum για το βαρος της οταν ειναι σταματημενη ή σε μανουβρες με μικρη ταχυτητα! Τι ακριβως ισχυει; Ειναι οντως τοσο βαρια; Το nexus μου ειναι 195 κιλα...ποσο ειναι το bandit?
2. Eπίσης η καταναλωση ποσο περιπου κυμαινεται σε κανονικες συνθηκες πολης και ποσο σε ταξιδακια;; Το θελω για 50-50 χρηση δηλαδη και πολη και ταξιδακια και δεν θα ηθελα να καιει πολυ!!
3. Με την συντηρηση τι παιζει; Βγαζει τιποτα βλαβες που πρεπει να ξερω;
4. Απο ποια χρονια και μετα ειναι υδροψυκτα και οχι με το παλιο συστημα (ελαιοψυκτα) που διαβαζω;
5. Τι πρεπει να προσεξω εαν ψαξω για μεταχειρισμενο;
6. Επειδη ειμαι νεος οδηγος μοτο(οδηγω αμαξι μια δεκαετια τωρα...), μιας και ενα χρονο τωρα οδηγαω αυτοματο (nexus 500) θα δυσκολευτω με το bandit????
Ευχαριστω...περιμενω για τις απαντησεις σας!!!
4 ερωτήσεις ενός άσχετου banditάκια:
1.Έχω ακούσει ότι η μηχανή θα πρέπει να είναι ζεστή πριν "πιεστεί"...Εσείς τι κάνετε ξεκινάτε αμέσως ή την αφήνετε να ζεσταθεί πρώτα?
2. Το φρένο έχει 4 σκάλες ρύθμισης, το 1 είναι το πολύ μαλακό και το 4 το πολύ σκληρό (μπορεί να είναι και αντίστροφα). Δοκίμασα και τα δύο, όταν το είχα στο 1 ένιωθα πολύ εύκολο το φρενάρισμα αλλά (ίσως) δεν φρέναρε τόσο δυνατά σε ακραία περίπτωση φρεναρίσματος. (ξανα λέω "ίσως") Στο 4 ηταν πιο δύσκολη η πίεση αλλά με περισσότερη πίεση είχα καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η αίσθηση που μου άφησε και μπορεί να μην ισχύει τίποτα από αυτά. Εσείς σε ποια θέση το έχετε και τι αρνητικά/θετικά έχει η κάθε μία; (κάνοντας μια πολύ απλή σκέψη θα έλεγα το "μαλακό" είναι καλύτερο, αφού με λιγότερη πίεση φρενάρει...αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλα πράγματα που επηρεάζουν.)
3. Εν κινήσει, από νεκρό σε δευτέρα δεν έχετε πρόβλημα; Ακούγεται ένας ήχος, τραντάζεται το πόδι και αν η ταχύτητα είναι άνω των 40-45 δεν μπαίνει καν (κάνει σαν κομπρεσέρ). Συμβαίνει σε όλους αυτό ή πρέπει να το κοιτάξω; (κανένα άλλο πρόβλημα με τις ταχύτητες, μόνο αυτό, αν είναι πρόβλημα)
4. Η ζελατίνα MRA vario-touring καλύπτει άνθρωπο με ύψος 1.80? Αν όχι απόλυτα παρέχει βελτίωση σε σχέση με την εργοστασιακή; (σκέφτομαι να αλλάξω βλέπετε..τα μυγάκια δεν παλέβονται)
(τώρα είδα ότι πέχτηκε ανάλογο μήνυμα με ερωτήσεις πιο πάνω, πέφτει αρκετή δουλειά!:rotflmao: )
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
Kαλησπερα σε όλους...σκεφτομαι εδω και λιγες μερες σοβαρα για την αγορα μιας μηχανης, μιας και τωρα εχω ενα nexus 500, και κλίνω περισσοτερο προς την bandit μιας και μου αρεσει αρκετα αλλά ειναι και value for money...
Λεω να δωσω το nexus και να παρω το bandit αλλά ηθελα να ρωτησω και μερικα πραγματα...
1. καταρχην εχω διαβασει σε αρκετα forum για το βαρος της οταν ειναι σταματημενη ή σε μανουβρες με μικρη ταχυτητα! Τι ακριβως ισχυει; Ειναι οντως τοσο βαρια; Το nexus μου ειναι 195 κιλα...ποσο ειναι το bandit?
2. Eπίσης η καταναλωση ποσο περιπου κυμαινεται σε κανονικες συνθηκες πολης και ποσο σε ταξιδακια;; Το θελω για 50-50 χρηση δηλαδη και πολη και ταξιδακια και δεν θα ηθελα να καιει πολυ!!
4. Απο ποια χρονια και μετα ειναι υδροψυκτα και οχι με το παλιο συστημα (ελαιοψυκτα) που διαβαζω;
6. Επειδη ειμαι νεος οδηγος μοτο(οδηγω αμαξι μια δεκαετια τωρα...), μιας και ενα χρονο τωρα οδηγαω αυτοματο (nexus 500) θα δυσκολευτω με το bandit????
1.Ειναι βαρυτερη αλλα πατας πολυ καλυτερα κατω σε σχεση με το Nexus οποτε δεν ειναι τρομερο.
2.Μεσα στην πολη καιει το περισσοτερο αλλα στην εθνικη υπολογισε περιπου 6 με 6.5 λιτρα / 100 κμ
3.Εαν ειναι λογικα συντηρημενο δεν παθαινει πραγματικα τιποτα..μα τιποτα...
4.Απο το 2007 και μετα βγαινουν υδροψυκτα και με ψεκασμο - το καταλαβαινεις απο το ασημενιο
μοτερ (εαν δεν ξεχωριζεις το ψυγειο λαδιου απο του νερου)
5.Τους τυπικους ελεγχους για καθε μεταχειρισμενο δηλαδη
α)Να μην εχει γινει μπιλιες απο πτωση , πτωσεις απο το σταντ εξαιρουνται μιας και ειναι αρκετα συνηθισμενες και χωρις ουσιαστικο αντικτυπο στη λειτουργια τση μηχανης
β)Να μην ακουγονται ασχετοι μηχανικοι θορυβοι κατα τη λειτουργια του μοτερ
γ)Καλο και απαραιτητο ειναι να εχει βιβλιο σερβις
δ)Εαν πεφτει το ματι σου σε ζημιες οπως σπασμενο φλας , κωλοφαναρο , ραγισμενα παπαρακια κι οτιδηποτε φτηνο που φτιαχνεται ευκολα σημαινει οτι ο ιδιοκτητης του ειναι τσιπης και αυτο εχει επιπτωσεις συνηθως και στη συντηρηση της μοτο..
ε)Εαν εχει αλλαξει πραγματα οπως φλασακια - γκριπ - εξατμιση ζητα να σου δειξει / δωσει και τα εργοστασιακα - εαν δεν εχει τιποτα απο αυτα γιατι απλα τα πεταξε πιθανον να σου κρυβει μια τουμπα..
6)Στη Μεγαλη Βρετανια το χρησιμοποιουν οι σχολες οδηγων...τα κανει ολα και συμφερει![]()
- Omnia mea mecum porto -
1. Bandit πρώτη μότο και την χειρίζομαι πανέυκολα. Μέσα σε 1 εβδομάδα την έχεις μάθει. Εξαρτάται από την σωματική σου διάπλαση βέβαια αλλά είναι χαμηλή και δεν θα σε δυσκολέψει όσο μια on off ελαφρύτερη για παράδειγμα.Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
2. Δεν καίει πολύ. Εμένα μου πάει 5 - 7 ανάλογα με τη χρήση. Οδηγώ πολύ στην πόλη όμως!
3. Δεν ξέρω ακόμα αν και έχει καλή φήμη.
4. 2007
5. Δεν πήρα μεταχειρισμένο για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Δεν ξέρω τι να προσέξω και δεν ξέρω να προσέχω.(άσχετος με μηχανικά) Μάλλον τα πάντα.
6. Βλέπε απάντηση (1)
Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις...επειδη κανω αρκετα ταξιδακια οταν ο καιρος ειναι καλος και ειμαι και αρκετα ψηλος (1,87) θα εχω προβλημα με την προστασια απο τον αερα;;
Για ταξίδια θα έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα όπως έχω και εγώ. Πρέπει να αλλάξεις ζελατίνα.Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις...επειδη κανω αρκετα ταξιδακια οταν ο καιρος ειναι καλος και ειμαι και αρκετα ψηλος (1,87) θα εχω προβλημα με την προστασια απο τον αερα;;
Μπα..αλλα και παλι φτηνη ειναι μια aftermarket ζελατινα και την τοποθετεις πανευκολα και μονος σου..Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
- Omnia mea mecum porto -
Nαι αλλά υπάρχουν aftermarket ζελατινες που να εχουν επαρκη προστασια;; Ρωταω γιατι στο nexus μετα τα 140χαω οτι και να δοκιμασα δεν καταφερα τιποτα...Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
Μπα..αλλα και παλι φτηνη ειναι μια aftermarket ζελατινα και την τοποθετεις πανευκολα και μονος σου..
227 το αερο(ελαιό)ψυκτο, 245 το υδροψυκτο. Αν σκεφτείς ότι το πήρα και δεν είχα οδηγήσει ούτε παπί, μιά χαρά το κουμαντάρει ακόμα και ένας πανάσχετος το βάρος. Σαφώς και υπάρχουν πιο εύκολες μοτοσικλέτες στο ξεπαρκάρισμα, αλλά δεν ξέρω κανέναν που να αγόρασε μηχανή γιατί έπαιρνε ωραίες αναστροφές στο γκαράζ του.Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
1. Ειναι οντως τοσο βαρια; Το nexus μου ειναι 195 κιλα...ποσο ειναι το bandit?
Αυτό φίλε είναι άμεσα εξαρτημένο από το χεράκι σου... Από 5 λίτρα ως 10 ανάλογα το πως του φέρεσαι.Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
2. δεν θα ηθελα να καιει πολυ!!
όχι.Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
από τότε που βγήκε μέχρι και το 2006 ήταν αερο(ελαιό)ψυκτα, από το 2007 και μετά υδρόψυκτα. Ξεχωρίζουν από το πολύ πιο χοντρό πλαίσιο στα καινούρια και το ψυγείο νερού φυσικά. Α, και τον υδραυλικό συμπλέκτη.Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
οτι και σε κάθε άλλη μοτό. Να μην είναι τρακαρισμένο βασικά... Σκισμένα σπάνια είναι.Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
Νομίζω ότι όχι... Η δική μου εμπειρία δηλαδή ήταν μιά πολύ ωραία και ομαλή μετάβαση χωρίς αρνητικά.Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
Τι εννοείς πιεστεί; Κόκκινα κρύο αντενδείκνυνται σε κάθε μηχάνημα. Κατά τα άλλα, βάζεις μπρος και φεύγεις, "γλυκά".Αρχικά δημιουργήθηκε από Gazer
1.Έχω ακούσει ότι η μηχανή θα πρέπει να είναι ζεστή πριν "πιεστεί"...Εσείς τι κάνετε ξεκινάτε αμέσως ή την αφήνετε να ζεσταθεί πρώτα?)
Λάθος. Το φρένο και ο συμπλέκτης έχει θέσεις στις οποίες "κάθεται" η μανέτα σε ηρεμία. Κοντά στο γκριπ για όσους έχουν κοντά δάχτυλα, μακριά για όσους έχουν μακριά δάχτυλα. Ρυθμίζεις την απόσταση που σε διευκολύνει στις κινήσεις σου και τελειώνεις. Το σκληρό/μαλακό ουδεμία σχέση με τα νουμεράκια.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gazer
2. Το φρένο έχει 4 σκάλες ρύθμισης, το 1 είναι το πολύ μαλακό και το 4 το πολύ σκληρό (μπορεί να είναι και αντίστροφα). )
Περίεργο μου ακούγεται αυτό... Να υποθέσω ότι συμπλεξάρεις κιόλας, έτσι; Αν ναι, δεν θα έπρεπε να σε δυσκολεύει. Ένα γερό "κλονκ" το κάνει πάντως.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gazer
3. Εν κινήσει, από νεκρό σε δευτέρα δεν έχετε πρόβλημα;
Εμ... γενικά το fairing δεν καλύπτει τέλεια, αλλά ναι θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά με οτιδήποτε πιο ψηλό από τη "μαμά". Ο DrEvil λέει όμως ότι κάνει πολλούς στροβιλισμούς όταν είναι στην "ψηλή" θέση.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gazer
4. Η ζελατίνα MRA vario-touring καλύπτει άνθρωπο με ύψος 1.80? Αν όχι απόλυτα παρέχει βελτίωση σε σχέση με την εργοστασιακή; (σκέφτομαι να αλλάξω βλέπετε..τα μυγάκια δεν παλέΥονται)
Και στο Bandit μόνο μιά χειροποίητη σαν παλιάς βέσπας που πήρα από το mpf στην Καλλιθέα με κάλυψε. Τσολιάς και στα 200, αλλά με μπόλικους στροβιλισμούς. Δεν είναι τα street μηχανάκια για το μπόι μας... Και έχουμε το ίδιο περίπου.Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos147
Nαι αλλά υπάρχουν aftermarket ζελατινες που να εχουν επαρκη προστασια;; Ρωταω γιατι στο nexus μετα τα 140χαω οτι και να δοκιμασα δεν καταφερα τιποτα...