the "Magic" tip:
Κάπου εκεί και με τη συνδρομή κυκλοφοριακού μποτιλιαρίσματος σε ένα χωριό κοπήκαμε στα δυο, χαθήκαμε με τον νπατ. Αφού κάναμε μια στάση για ανεφοδιασμό σε νερό και στερεά καύσιμα, το παραλήρημα του N116 έδωσε τη θέση του σε σκηνικό βγαλμένο από τον άρχοντα του δαχτυλιδιών είπα εγώ, για ξωτικά, μαγείες και άλλα τέτοια ειπε ο νπατ.
Εκεί μέσα στο D14-D84-D17 από Prades μέχρι Axat … Εκεί μέσα? τι εννοεί το ποιητή? εννοεί ότι πήγανε και φυτέψανε ένα δρόμο μέσα σε ένα μαύρο δάσος. Είχε αρχίσει να ρίχνει που και που καμιά σταγόνα, γενικώς μύριζε βροχή, το δάσος σκούρενε, δεν έμπαινε φως ήλιου εκεί μέσα. Το μέρος ήταν απόκρυφο, μυστικιστικό και κάποια στιγμή με είχε συνεπάρει τόσο πολύ που νόμιζα ότι άκουγα μυθικές σειρήνες. Τελικά θέλω να πιστεύω ότι ήταν βουητό από το αράι μου, αλλά είχα πάθει κοκομπλόκο… Το γιατί όμως ο νπατ, που έκανε μόνος του τη διαδρομή αφου είχαμε χωριστεί, θα μας πει ότι άκουγε και αυτός διάφορα δε ξέρω πόση σύμπτωση μπορεί να κρύβει. Μπρρρρ …
Φωτό: το Col de Jau βρίσκεται στο τελείωμα του D14 και στην αρχή του μαγικού D84