Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 21 από 21

Θέμα: 2 συμβουλες Αναρτηση και μιγμα

Επαναφερω ξανα το θεμα μετα απο πολι καιρο
    Τελικα αφησα την micron titanium επανω εχω και το ΚΝ και το μηχανακι ρυθμιστηκε με afr wide band και δυναμομετρο
    Το αποτελεσμα ειναι 55 αλογα ροδα με 80.000κμ ο κινητηρας και 5.8kg-n ροπη
    Η καμπυλη ροπης νομιζω ειναι γραμμικη.
    Το δυσαρεστο σε ολα αυτα ειναι οτι με 12λιτρα η αυτονομια εντος πολης και 1,2,3 συνηθος ταχυτητα ειναι 145κμ σε ταξιδι που πηγα ανεβηκε περιπου στα 200κμ τα 12 λιτρα με μεση ταχυτητα τα 120 και μονος χωρης φορτωμα.
    Θεωρω οτι μαλλον πρεπει να γυρισω στης κανονικες ρυθμισεις.
    Εχει κανει καποιος δυναμομετρηση την αφρικα με φιλτρο και εξατμιση χωρης να εχει πειραξει μιγμα?
    Θα μπορουσε να μου πει νουμερα?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	φωτογραφία.jpg 
Προβολές:	152 
Μέγεθος:	54,7 KB 
ID:	239798

...Και μυαλο δεν βαλαμε ! Το avatar του/της Africaptan
    Καταρχην δεν καταλαβαινω για ποιο λογο αναφερεις δυο φορες για 12 λιτρα βενζινης.
    Καθε 12 το μετρας, η γραφεις κατι αλλο απ αυτο που εννοεις;
    Αν λοιπον θεωρησουμε οτι σωστα τα εχεις γραψει, σημαινει οτι δεν εισαι ευχαριστημενος με 145 χιλιομετρα πολης απο 12 λιτρα βενζινης και 200 χιλιομετρα ταξιδιου, επισης με 12 λιτρα βενζινης;
    Εγω την εχω για φυσιολογικη καταναλωση (για να μην πω οικονομικη).
    Καλυτερα η αμαθεια, παρα η ημιμαθεια...

Λεω 12 γιατι της δοκιμες της εκανα με σχεδον αδειο τεποζιτο και εβαζα 20 ευρω τα οποια αντιστοιχουν σε 12 λιτρα.
    Ευκολα το υπολογιζεις και ποσο καιει στα 100
    Συνεπως εντος πολης καιει 8.52lt/100km
    και εκτος πεφτει στα 6lt/10km
    Απλα η ερωτηση μου ειναι αν ειναι καλα η πχ εντος πολης θα επρεπε να ειναι πχ 7λιτρα ή 6 λιτρα

...Και μυαλο δεν βαλαμε ! Το avatar του/της Africaptan
    Φιλε μου καταρχην με το "σχεδον" που γραφεις δεν μπορεις να κανεις μετρησεις. Και παρα το "σχεδον", μιλας για καταναλωση ακριβειας. (8,52. Ουτε καν 8,5. Τοση ακριβεια με το "σχεδον").
    Φουλαρε τεποζιτο, κανε τις βολτες σου, ξαναφουλαρε και τα ξαναλεμε.
    Παντως σαν μια πρωτη ιδεα, (βαση των γραφωμενων σου) το μηχανακι σου καει παρα πολυ.
    Οχι τοσο εκτος πολης, οσο εντος.
    Την περασμενη Κυριακη το εσπασα, (μιλαμε για οτι πολυ λιγα χιλιομετρα τα εκανα με λιγοτερο απο 7000 στροφες), και μου εκαψε περιπου 8 λιτρα, αλλα ξαναλεω, "σπασμενος". Και υπ οψιν οτι δεν μ αρεσει και τοσο η λειτουργια του. Κατι θελει στο μιγμα.
    Σημερα που η παρεα (αλλα και λογο καιρικων συνθηκων) δεν ειναι για γκαζια και θα παμε χαλαρα, θα το ξαναμετρησω και θα σου γραψω το βραδυ.
    (Οχι οτι εχει τεραστια διαφορα, αλλα εγω την καταναλωση στην πολη την εβγαλα 8,27 κι οχι 8,52 που λες εσυ. Καποιος απ τους δυο μας κανει λαθος...
    Επισης για να κανουμε καιι την πλακιτσα μας, τα 6 λιτρα εκτος, στα καιει στα 100 χιλιομετρα κι οχι στα 10...)

Καλυτερα η αμαθεια, παρα η ημιμαθεια...

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Κατ'αρχην η μηχανη δεν ειναι σωστα ρυθμισμενη, αν πιστεψουμε την καμπυλη AFR.
    Το μιγμα ειναι παντου φτωχο.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Η καμπηλη του αφρ οντως δειχνει φτωχο αλλα νομιζω οτι φταιει που εκανε εξτρα τρυπες στο φιλτροκουτι.Οποτε φανταζομε απο αυτο να δειχνει φτωχο.
    Οπως και να εχει καποια στιγμη θα το κλεισω οπως ηταν μανισιο το φιλτροκουτι και μετα θα παω ξανα για μια ρεγουλα το μιγμα γιατι και μενα μου φαινετε οτι καιει αρκετα.
    Βεβαια το καλο ειναι οτι παει πολυ καλα και αρπαζει απο χαμηλα ασχετος ελευθερης εξατμισης.
    Δεν κανει σκασιματα και δεν μπερδευει το μονο κακο ειναι η καταναλωση.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2010, 16:22
  2. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 24/05/2005, 14:36
  3. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 22/04/2005, 21:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία