Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 46

Θέμα: Αλυσιδογράναζα

Αυτό με το μόνο αλυσίδα το σκεφτόμουν, εκτός από μία φορά που έβλεπα με το μάτι το πίσω γρανάζι ότι ήταν φθαρμένο και είχε κάνει μεγάλο "λακουβάκι" ανάμεσα στα δόντια και τα είχε φάει λίγο λοξά, τα άλλα τρία που έχουν βγει ήταν -με το μάτι πάντα- χωρίς αισθητές φθορές. Είναι ένα 50άρικο τα γρανάζια, δεν είναι αμελητέο ποσό.

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    50 ευρώ = μισή αλυσίδα

-10% να φθαρεί γρηγορότερα η αλυσίδα σου λόγω παλιών γραναζιών ----> 30-40 ευρώ κέρδος.

Καθόλου αμελητέα.

Να τσεκάρετε μηπως θέλουν αλλαγή και τα σινεμπλόκ της γραναζιέρας και να υπόλογίσετε και αυτό το κόστος. Σε πολλά μαμά σετάκια αλυδισογράναζα τα σινεμπλόκ περιλαμβάνονται στο σετάκι και στην τιμή.

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA

σινεμπλόκ της γραναζιέρας

Γιαννηηηηηη (amyroukai) τι ειναι τα σινεμπλοκ ?

:rotflmao: :rotflmao:
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
    Γιαννηηηηηη (amyroukai) τι ειναι τα σινεμπλοκ ?

:rotflmao: :rotflmao:
    Ειναι το blog που γραφουνε οι σινεφιλ.

Το πίσω γρανάζι δένει πάνω στην γραναζιέρα και αυτή μετά πάνω στην πίσω ζάντα.

Εαν ξεβιδώσεις την γραναζιέρα σου θα δεις από πίσω γύρω στα 6 λαστιχάκια σε τριγωνικό σχήμα.

Αυτά παίζουν τον ρόλο αμορτισέρ που φιλτράρει την απότομη μετάδοση της αλυσίδας στον πίσω τροχό.

Ε, αυτά όπως και όλα τα άλλα θέλουν σε κάποια στιγμή άλλαγμα. Οπότε τσεκάρετε ενα θέλουν ή όχι.

Δες και το σχέδιο.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ya0409010034.gif 
Προβολές:	243 
Μέγεθος:	51,3 KB 
ID:	194760

Το πίσω γρανάζι δένει πάνω στην γραναζιέρα και αυτή μετά πάνω στην πίσω ζάντα.

Εαν ξεβιδώσεις την γραναζιέρα σου θα δεις από πίσω γύρω στα 6 λαστιχάκια σε τριγωνικό σχήμα.

Αυτά παίζουν τον ρόλο αμορτισέρ που φιλτράρει την απότομη μετάδοση της αλυσίδας στον πίσω τροχό.

Ε, αυτά όπως και όλα τα άλλα θέλουν σε κάποια στιγμή άλλαγμα. Οπότε τσεκάρετε ενα θέλουν ή όχι.

Δες και το σχέδιο.
    Απλως πειραζω τον Γιαννη που βλεπει "σινεμπλοκ" και φρικαρει. Θελει να βλεπει "silent block"

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    το κορυφαίο Άλεξ ήταν το εξής: Πάω να αλλάξω ρουλεμάν πίσω τροχού, τα οποία ψάχνοντας κάτι άλλο βρήκαμε ότι είχαν όντως αρκετό τζόγο. Και βγάζουμε όλο τον πίσω τροχό, βγάζουμε τα ρουλεμάν του τροχού και βάζουμε άλλα κλειστού τύπου (τα μαμά είναι ημίκλειστα) και βγάζουμε και το ρουλεμάν της γραναζιέρας και ρωτάω... ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ; Και τρώω μιά μούτζα, ένα μπινελίκι, πεθαίνω στα γέλια και ακολουθεί ατάκα "ΣΙΝΕΜΠΛΟΚ μαλακισμένο, άκου εκεί αποσβεστήρες" και εγώ δεν μπορώ να συνέλθω από το γέλιο με τίποτα... :rotflmao:

Regina πάντως στα KIT που έχει έτοιμα, δεν έχει τέτοια λαστιχάκια μέσα. Και DID που έχω δει, επίσης. Δεν φθείρονται και τόσο πιά που να θέλουν αλλαγή... Και είμαι και κάφρος γενικά και κλείνει και 60,000 το μηχανάκι και είναι καλά ακόμα.

Κι όμως εαν δεις τα parts manual στα αγγλικά, ABSORVERS τα γράφουν. Εαν τα ζητήσεις σαν σινεμπλόκ δεν θα καταλάβουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
    ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ;
    Μαστορας : Τι να σου πω ? Σαν σινεμπλοκ εχουνε γινει.
    :rotflmao:

Κι όμως εαν δεις τα parts manual στα αγγλικά, ABSORVERS τα γράφουν. Εαν τα ζητήσεις σαν σινεμπλόκ δεν θα καταλάβουν.
    Για αυτό είπα και εγώ αποσβεστήρες...

Το απολυτο το ειχα δει με εναν τυπο με κινεζικο παπι.
    Βασει μπροστα, πρωτη ταχυτητα, ανοιγει γκαζι να φυγει, τιποτα. Βαζει δευτερα , τιποτα.
    Ανοιγει πιο πολυ γκαζι, παλι τιποτα.
    Η αλυσιδα εφερνε γυρω κανονικα αλλα φαινεται το σινεμπλοκ ηταν τοσο χαλια που το μηχανακι δεν εκανε βημα.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Είμαστε της παλιάς καλής Γαλλικής σχολής γι αυτό ....

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
    Φίλε Kyko εμείς φοράμε 530 αλυσίδα Και αλουμίνιο γρανάζι στα κιλά του Bandit θα χαιρετήσει πολύ πολύ γρήγορα...

Ζαχαρία ΜΟΝΟ δύο τεντώματα στις 18,000 χιλιόμετρα; Την ψιλοχοντρομάμησες την κακόμοιρη! Από την άλλη, και εγώ που την τεντώνω "τακτικά" δεν βγάζει και πολλά παραπάνω, στις 22-24000 θέλει πέταμα. Τέλος πάντων, με το καλό την επόμενη Εγγύηση στην αλυσίδα δεν παίζει γιατί είναι αναλώσιμο. Ο pektis προτείνει DID με μαμά μπροστινό γρανάζι εμένα μου αρέσει και η Regina αλλά έχει ένα "ζουζούνισμα" όπως γυρίζει, ίσως φταίει και το ότι έχει Xrings και όχι Orings. Γρανάζια έχω βάλει AFAM, JT και τελευταία κάτι άσχετα ιταλικά, δεν έχω δει διαφορά σε ζωή αλυσίδας... Μιά φορά το χρόνο την αλλάζω.

Πέτρο μα το Θεό δεν μπορώ να καταλάβω πως βγάζετε τόσα και περισσότερα χιλιόμετρα μερικοί. Κάτι κάνω πολύ λάθος...

Ο μηχανικός μου είπε ότι χρησιμοποίησα εντελώς μάπα σπρέι για αυτό και χάλασε. Βασικά μου είπε για πολλές σκουριές κτλ κτλ. Στο Cb500s πάντως η DID μου έβγαλε 32.000κμ με 2 φορές πίστα!!!
    http://boomboomaround.blogspot.com/

Αρχικά δημιουργήθηκε από zvailakis
    Ο μηχανικός μου είπε ότι χρησιμοποίησα εντελώς μάπα σπρέι για αυτό και χάλασε. Βασικά μου είπε για πολλές σκουριές κτλ κτλ. Στο Cb500s πάντως η DID μου έβγαλε 32.000κμ με 2 φορές πίστα!!!
    Το 500άρι έχει τα μισά άλογα, δεν ταλαιπωρεί την αλυσίδα ιδιαίτερα. Το "μάπα" σπρέι παίζει, αλλά πιο πιθανό είναι ότι κυκλοφορούσες συνέχεια με ιδιαίτερα χαλαρή αλυσίδα και για αυτό την ρήμαξες τελικά. Θεωρητικά, κάθε 1000-1500 χιλιόμετρα θέλει έναν έλεγχο, ανάλογα τη χρήση και τις συνθήκες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
    Η αλυσιδα εφερνε γυρω κανονικα αλλα φαινεται το σινεμπλοκ ηταν τοσο χαλια που το μηχανακι δεν εκανε βημα.
    Ή το πίσω γρανάζι ήταν κουρεμένο...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2018, 10:40
  2. Αλυσιδογραναζα ποια??
    από gskrekos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 07/09/2007, 00:03
  3. Αλυσιδογράναζα, τοσο μεγαλη διαφορα τιμης?
    από froulis στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2007, 16:10
  4. Αλυσιδογράναζα...
    από Maira στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 16/05/2006, 11:05
  5. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2006, 23:31

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε