Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: Πρώτες βοήθειες σε ατύχημα.

Μάνος Το avatar του/της mankam
    ευχομαι να εχει την καλυτερη εξελιξη το παλικαρι
    Οσο για τα παραπανω εγω σας βρισκω λαθος!
    ξερετε οτι οι περισσοτεροι δεν θα παρακολουθησουν μαθηματα πρωτων βοηθειων ουτε θα αγορασουν βιβλιο.
    Δεν ειναι προτιμωτερο να γινει ενα στικυ να γραψουν ανθρωποι που ειναι γνωστες ξεχωριζοντας τα περισσοτερο πιθανα περιστατικα που μπορουν να τυχουν στον καθενα μας και να αξιοποιηθει θετικα η μεγαλη επισκεψιμοτητα του φορουμ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από mankam
    εγω σας βρισκω λαθος!
    ξερετε οτι οι περισσοτεροι δεν θα παρακολουθησουν μαθηματα πρωτων βοηθειων ουτε θα αγορασουν βιβλιο.
    Δεν ειναι προτιμωτερο να γινει ενα στικυ να γραψουν ανθρωποι που ειναι γνωστες ξεχωριζοντας τα περισσοτερο πιθανα περιστατικα που μπορουν να τυχουν στον καθενα μας και να αξιοποιηθει θετικα η μεγαλη επισκεψιμοτητα του φορουμ?
    Οχι δεν ειναι !
    Γιατι υπαρχει νομικο θεμα.

ξεψουτο λιγο διαφορετικα, εχει διαβασει οτι βιβλιο εχει γραψει το καθε παγκοσμιος για να στριβεις ταπα!!
    εφαρμοζεις επακριβως ολα τα βηματα αλλα και παλι δεν εισαι τοσο ταπα οσο πρεπει. Τι φταιει? πως αν δεν μπεις πιστα και να ειναι ο παγκοσμιος απο πισω σου να σε ελεγχει δεν προκειται να εφαρμωσεις σωστα οση θεωρια και να μαθεις!!!!

το ιδιο ισχυει και με τις Α' βοηθειες.
    Και οταν γινει καμια στραβη και βρεθεις καυηγορουμενος, ποιος θα σε πιστοποιησει πως εκανες οτι καθοριζε το πρωτοκολο??? το moto.gr?? δεν νομιζω...
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

....

πάμε άλλη μία :
    Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    οταν ξερεις απο τιποτα εως ελαχιστα το καλυτερο ειναι να μην κανεις τιποτα...γιατι μπορει να προκαλεσεις μεγαλυτερη ζημια...αν θες οντως να βοηθησεις προσπαθησε να κανεις μαθηματα πρωτων βοηθειων...

απλά διαβάζοντας περί πρώτων βοηθειών χωρίς να στα δείξει κάποιος και να χωρίς να κάνεις 1-2 προσπάθειες εξάσκησης με την καθοδήγηση του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συμβεί ένα απο τα εξής:

τη δύσκολη στιγμή δεν θα θυμάσαι τι πρέπει να κάνεις
    θα τα μπερδέψεις
    θα κάνεις ζημιά

πιστεύοντας ότι ξέρεις και έχοντας καλή θέληση για να βοηθήσεις... αλλά δεν...

έχω κάνει τα μαθηματα και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι ορισμένα περιστατικά θα μπορέσω να τα αντιμετωπίσω σωστά. Το καλύτερο που θα κάνω εκεινη τη στιγμή θα είναι να ΜΗΝ επέμβω και να ΜΗΝ αφήσω κανέναν άλλο που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι ξέρει να επέμβει

ευχομαι να εχει την καλυτερη εξελιξη το παλικαρι

με το flight simulator (εχω και ΓΑΜΑΤΑ joystick) εχω προσγιωσει και jumbo 747 ανετα και πολλες φορες χωρις προβλημα και με ολες τις συνθηκες...λεω να νοικιασω κανα cessna για καμμια βολτιτσα...θα ερθεις???
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ρε μην γραφετε οτι ναναι...αν δεν εχεις καποια στοιχειωδη εκπαιδευση με καποια πρακτικη εμπειρια να καθεστε οσο πιο μακρυα γινετε...μονο ετσι βοηθατε...και να εχετε το καθαρο μυαλο να καλεσετε οσο πιο γρηγορα μπορειτε το ΕΚΑΒ...γιατι στον πανικο ολοι λενε να τηλεφωνησουμε και κανεις δεν το κανει...

παω τωρα να διαβασω Keith Code για να κατεβω στα Motogp του χρονου....

παω τωρα να διαβασω Keith Code για να κατεβω στα Motogp του χρονου....
    εγω που το εχω μαθει απ'εξω να ερθω για τιμ-μειτ???

Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Μάνος Το avatar του/της mankam
    ο καθενας δικαιουται να εχει τη γνωμη του.
    Σκεφτητε: ειστε τερμα θεου αρχες αλλαχ μαζι με τον φιλο και τυχαινει η στραβη,τηλεφωνο δεν πιανει η το πλησιεστερο νοσοκομειο ειναι πολυ μακρια,υπαρχουν απλα πραγματακια που μπορουν να βοηθησουν να κρατηθει στη ζωη ο ανθρωπος γιαυτα μιλαω,δεν προτεινα να κανουμε χειρουργικη επεμβαση ουτε να υποκαταστησουμε τον γιατρο,βεβαια παλι μπορει να πει καποιος ας διαβαζε βιβλιο η ας πηγαινε στον ερυθρο σταυρο να μαθει.......

υπαρχουν απλα πραγματακια που μπορουν να βοηθησουν να κρατηθει στη ζωη
    οπως??

Δεν προκειται ποτε, μα ποτε να μαθεις μεσα απο φορουμ και site !!

Αν δεν στα δειξει καποιος εστω αυτα τα βασικα να τα κανεις και να σε επιβλεπει, δεν θα τα κανεις ποτε σωστα και θα βρεθεις και πλεγμενος...
    διαφορετικα υπαρχουν παρα πολλες πληροφοριες στο νετ και σε βιντεακια και σε οτιδηποτε θες.
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

ο καθενας δικαιουται να εχει τη γνωμη του.
    Σκεφτητε: ειστε τερμα θεου αρχες αλλαχ μαζι με τον φιλο και τυχαινει η στραβη,τηλεφωνο δεν πιανει η το πλησιεστερο νοσοκομειο ειναι πολυ μακρια,υπαρχουν απλα πραγματακια που μπορουν να βοηθησουν να κρατηθει στη ζωη ο ανθρωπος γιαυτα μιλαω,δεν προτεινα να κανουμε χειρουργικη επεμβαση ουτε να υποκαταστησουμε τον γιατρο,βεβαια παλι μπορει να πει καποιος ας διαβαζε βιβλιο η ας πηγαινε στον ερυθρο σταυρο να μαθει.......
    φανταζομαι οτι οταν αποφασηζεις να πηγαινεις τερμα θεου ξερεις και τα ρισκα και τους κινδυνους...αρα εχεις κανει απο πριν μαθηματα πρωτων βοηθειων για να εισαι ετοιμος...κοινη λογικη...φανταζομαι οτι οσοι ασχολουνται με χωμα και περνουν τα βουνα εχουν κανει τετοια μαθηματα...

Mc θα το μαθω τοσο καλα που θα ειμαι μια ομαδα μονος μου....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    maktalas και blackbusa το πήγατε στην απέναντι όχθη. Σαφώς και δεν έχω τις γνώσεις να στήσω υπαίθριο χειρουργείο, ούτε και να κάνω υπερβολικά πράγματα. Είμαι πάνω σε 2κυκλο από τα 16 και τώρα είμαι 42. Μέχρι προχθές ήξερα ότι δεν βγάζουν το κράνος σε οδηγό που έχει εμπλακεί σε τροχαίο, δεν ήξερα όμως το πολύ λογικό ότι του λύνουν τον ιμάντα συγκράτησης του κράνους. Και νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ακόμα λεπτομέρειες σε καθημερινά γεγονότα που αγνοούμε. Τώρα όσο για τον χρόνο του καθενός μας, αυτός είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το να κάθομαι να γράφω στο μοτο δεν σημαίνει ότι λείπω κι από τη δουλειά μου, άρα μπορώ να συνδιάσω το τερπνόν μετά του ωφελίμου, να διαβάσω 5-10 σημαντικά πράγματα που ίσως σε δεδομένη στιγμή αποβούν καθοριστικά για τη ζωή ενός συνανθρώπου μου. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα στον ερυθρό σταυρό αλλά αυτό ήταν τοοοοτε πριν χρόνια. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι μέθοδοι επίσης και σκέφτηκα θα ήταν καλό να υπάρξει μιαν ενημέρωση από νέους γιατρούς που οδηγούν μοτο, γιατί αυτά που έμαθα εγώ ήταν για καρδιακά επεισόδια, σπάσιμο χεριού και τσίμπημα από έντομα άντε και από κανένα φίδι. Επίσης ήμουν κι εθελοντής ναυαγοσώστης (λόγω waterpolo - έπαιζα χρόνια), αλλά δεν έχω γνώση από τροχαία κι αναρωτιέμαι τι κακό μπορεί να κάνουν 10 συμβουλές.

ΟΚ δεν σας αρέσει η ιδέα αλλά έτσι είναι τα πράγματα, σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι, εγώ απλά σκέφτηκα φωναχτά και με άκουσε το φόρουμ, αν οι μοντς αποφασίσουν να το υλοποιήσουν ή όχι , αυτό είναι άλλο θέμα.

Και όσο για το πάρε ένα βιβλίο να διαβάσεις, νομίζω αν τελικά κάποιος που το διάβασε κι έπραξε σύμφωνα με τις οδηγίες του βιβλίου, να κατηγορήσουν τον συγγραφέα ή τον εκδότη και να τους σέρνουν στα δικαστήρια, αν τελικά οι πρώτες βοήθειες που πρόσφερε ο αναγνώστης δεν ήταν σωστές.

Τελειώνοντας, είναι άλλη η αμεσότητα που έχεις σ' ένα φόρουμ και άλλη στο βιβλίο, που αν σου δημιουργηθούν απορίες δεν έχεις κάποιον να ρωτήσεις για να τις λύσεις.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Κατ' αρχήν περαστικά στον άνθρωπο και καλή του τύχη(θα χρειαστεί πολλή τύχη).

Σχετικά με το θέμα πρώτων βοηθειών τώρα.

Πιστεύω ότι είμαστε αρκετοί οι ιατροί στο φόρουμ ώστε να μπορούμε 1-2 φορές τον χρόνο να διοργανώνουμε μαθήματα πρώτων βοηθειών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα αντιφάσεων μεταξύ ιατρών μιας και οι αλγόριθμοι είναι διεθνείς, απλά κάθε τόσο κάποια πράγματα αναθεωρούνται και όποιος δεν τα παρακολουθεί δεν λέει λάθος πράγματα απλά λέει τα παλιά.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι όταν κάποιοι από εμάς αποφασίσουν να αφιερώσουν κάποιες ώρες να υπάρχει κόσμος να έρθει για να ακούσει αυτά που θα πούμε και όχι να μαζευτούμε 4 άτομα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
    Κατ' αρχήν περαστικά στον άνθρωπο και καλή του τύχη(θα χρειαστεί πολλή τύχη).

Σχετικά με το θέμα πρώτων βοηθειών τώρα.

Πιστεύω ότι είμαστε αρκετοί οι ιατροί στο φόρουμ ώστε να μπορούμε 1-2 φορές τον χρόνο να διοργανώνουμε μαθήματα πρώτων βοηθειών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα αντιφάσεων μεταξύ ιατρών μιας και οι αλγόριθμοι είναι διεθνείς, απλά κάθε τόσο κάποια πράγματα αναθεωρούνται και όποιος δεν τα παρακολουθεί δεν λέει λάθος πράγματα απλά λέει τα παλιά.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι όταν κάποιοι από εμάς αποφασίσουν να αφιερώσουν κάποιες ώρες να υπάρχει κόσμος να έρθει για να ακούσει αυτά που θα πούμε και όχι να μαζευτούμε 4 άτομα.
    Αν και η μεγάλη πληθυσμιακή μάζα της Ελλάδας βρίσκεται στη Αθήνα, αν μπορείτε να το κανονίσετε ίσως να το συνδυάσουμε και με εκδρομούλα, να είστε εσείς προετοιμασμένοι κι εμείς να παρακολουθήσουμε ευχάριστα. Δείτε κι έτσι, δεν είναι άσχημο...

Σχεδόν παθών . Δυσκολο να χάνεις μέλος ...Πόσο μάλλον το χέρι σου.
    Μισό δάχτυλο μου λήπει και έκανα να το ξεπεράσω δυο χρόνια ( 22 ετών τότε ) .

Τι να πω ! Περαστικά και καλή του τύχη .

Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
    maktalas και blackbusa το πήγατε στην απέναντι όχθη.
    σε καποιες περιπτωσεις πχ πρεπει να βγαινει το κρανος...αν υπαρχει στο σημειο γιατρος μπορεις να προσφερθεις (αν ξερεις) να εισαι ενας απο τους 2 που θα κρατανε ΣΩΣΤΑ το κεφαλι ακινητο...αν δεν και πρεπει να στο εξηγησει αστο καλυτερα...καταλαβες τωρα για τι πραγμα μειλαμε???
    τεσπα...πολυ το κουρασα...ο καθενας κανει οτι νομιζει...

σε καποιες περιπτωσεις πχ πρεπει να βγαινει το κρανος...αν υπαρχει στο σημειο γιατρος μπορεις να προσφερθεις (αν ξερεις) να εισαι ενας απο τους 2 που θα κρατανε ΣΩΣΤΑ το κεφαλι ακινητο...αν δεν και πρεπει να στο εξηγησει αστο καλυτερα...καταλαβες τωρα για τι πραγμα μειλαμε???
    τεσπα...πολυ το κουρασα...ο καθενας κανει οτι νομιζει...

Ρε Πάνο τα ίδια λέμε, να μάθουμε θέλουμε όχι να το παίξουμε γιατροί. Αν με τις γνώσεις που έχεις μπορείς να συνδράμεις κάποιον, τρέχεις, αν δεν ξέρεις κάθεσαι και κοιτάς αυτούς που ξέρουν. Δεν ζητάμε από ένα φόρουμ να μας κάνει υπεύθυνους.

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    +1 σε blackbusa και mctalas

απευθυνθείτε σε παράρτημα του ερυθρού σταυρού της πόλης σας... κάνουν δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών

Spirit, ο ερυθρος σταυρος δεν ειναι πιστοποιημενος οργανισμος εκμαθησης πρωτων βοηθειων.
    Το καλυτερο που εχει να κανει καποιος που θελει να μαθει α' βοηθειες ειναι να παρακολουθει τα σεμιναρια των ελληνικων διασωστικων ομαδων, που γινονται απο επαγγελματιες.

Οσον αφορα την ενημερωση του Forum με threads πρωτων βοηθειων, εγω ειμαι μεσα, και εχω πολυ υλικο στο pc που μπορει να τοποθετηθει.
    Επισης, να διευκρινησω οτι δεν ειμαι γιατρος, ειμαι αδιοριστος Διασωστης (ΕΚΑΒ), αλλα σπουδασα νοσηλευτικη, τραυματολογια, ειμαι μελος των ελληνων διασωστων, παρακολουθω σεμιναρια που απευθυνονται και σε γιατρους, και βεβαιως μπορω να συνεργαστω με οποιονδηποτε επαγγελματια υγειας για την προωθηση και προασπιση της υγειας μεσα απο την προνοσοκομειακη φροντιδα.

Διαθεση υπαρχει, οποτε καθε προταση συζητιεται.
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. πρώτες βοήθειες
    από nihristo στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2009, 00:08
  2. Πρώτες βοήθειες .....
    από STOYBI στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 03/12/2008, 16:16
  3. Πρώτες Βοήθειες (Πάρτ του)
    από Trans στο forum Off topic