Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: Ποιοτητα ζωης στην Αθηνα?ΜΠΑΑΑΑ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GABBER
    Παίδες , υπάρχει και μια ακόμα επιλογή...

Αυτή της "εσωτερικής μετανάστευσης" .

Εξηγούμαι...

Μετακόμιση εντός Αττικής σε καλύτερο προάστιο(όχι δεν εννοώ στην Εκάλη!!!)

Μιλάω για λίγο παραέξω.
    Ανατολικά , βόρειο-ανατολικά προάστεια , όπου και οι τιμές παλευοντε (ακόμα) και εξοχή είναι .

Μόνη βασική προϋπόθεση είναι να βολεύει , σχετικά , η εργασία μας.

Άσε που αν είναι και κοντά στην Αττική Οδό , οι χρόνοι , μειώνονται κατά πολύ.

Εγώ την "έκανα" πέρσι τέτοια εποχή από Τερψιθέα-Γλυφάδα που έμενα και κατέβηκα Rabbit -Island και είμαι super!!!!

Ησυχία , θάλασσα δίπλα , αγορά στο 10λεπτο και όλα καλά!!!

Να μην μιλήσω για την οικονομική διαφορά μεταξύ των σπιτιών που έβλεπα στη Γλυφάδα και αυτου που βρήκα στο "Νησί".

Κακά τα ψέμματα...Η δουλειές μας καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ζωή μας

Αυτά...

Αρχικά δημιουργήθηκε από GABBER
    Εγώ την "έκανα" πέρσι τέτοια εποχή από Τερψιθέα-Γλυφάδα που έμενα και κατέβηκα Rabbit -Island και είμαι super!!!!
    Ρε συ, σορυ κιολας, αλλα θες να μας πεις οτι ήσουν άσχημα στη Γλυφάδα και πηγες Λαγό...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GABBER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ρε συ, σορυ κιολας, αλλα θες να μας πεις οτι ήσουν άσχημα στη Γλυφάδα και πηγες Λαγό...

Ναι.Όσο και αν ακούγετε κάπως...
    Δεν το συγκρίνω με κέντρο που μένουν άλλοι , αλλά και η Γλυφάδα έχει χαλάσει πάρα πολύ όπως ξέρεις..

Το 85 που μετακόμισα από το Παγκράτι που γεννήθηκα στη Γλυφάδα , περνάγανε πρόβατα από την Α.Γλυφαδα. Τώρα παρκάρεις στο άλλο στενό...

Απλά κάποιες περιοχές τις ακολουθεί το όνομα του παρελθόντος. Ναι το 70-80 η Γλυφάδα ήταν θέρετρο...
    Τώρα είναι φέρετρο (και ακριβό κιόλας!!!)

Πάντα κατά την γνώμη μου και ας το τραβάω από τα μαλλιά.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ολα εχουν καλα και κακα.

αποφασιζει ο καθενας τι του ταιριαζει και επιλεγει.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

"Μια εικόνα έχω φίλε και δεν φεύγει απο μέσα μου με τίποτα, στην απέναντι πολυκατοικία ένας μπόμπιρας 3-4 ετών στο μπαλκόνι, πάνω σε ένα τρίκυκλο να παίζει. Το μπαλκόνι 6-7 μέτρα μήκος και 1 μέτρο πλάτος. Ο μπόμπιρας πήγαινε απο την μια πλευρά στην άλλη με το ποδηλατάκι του, μόλις έφτανε στο τέλος-κάγκελο σηκωνόταν στα πόδια του, σιγα σιγα το γύριζε στον αέρα ανάμεσα στα πόδια του και βουρ για την άλλη άκρη, τον έβλεπα επι 1.5 ώρα να κάνει βόλτες σαν ζώο στο κλουβί. ΜΑΛΑΚΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΕΤΣΙ..."

[/B][/QUOTE]

+750
    Θα κάνω τα πάντα για το παιδί μου (και το δευτερο που έρχεται) να μην ζήσει αυτές τις εικόνες.Ακόμα και αν μου στοιχίσει πολύ υλικά και ψυχικά.
    Εγώ μεγάλωσα μέσα στισ αλάνες και τις πλατείες. Αν θέλω θάλασσα σε 10 λεπτά είμαι με τον καφέ στο χέρι καθήμενος στην παραλία και αν θέλω βουνό και κοψίδια άντε λόγω εκάστοτε καιρικών συνθηκών φτάνω το 20λεπτο. Δεν ξέρω αν θεωρούμαστε επαρχία τυπικά (ΠΑΤΡΑ) πρακτικά όμως είμαστε ένα μεγάλο χωριό και μου αρέσει.Και στο "χωριό" έχεις κάποια ελευθερία κινήσεων.
    CAGIVA ELEFANT 750

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Οσοι ειναι να φυγουνε να φυγουνε ... και πολυ το εχετε καθυστερησει
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Η Αθήνα το μόνο που προσφέρει, είναι η "Ψευδαίσθηση της δυνατότητας"

Όπου δυνατότητα = διασκέδαση, θέατρο, σινεμά, μπαρ, κλάμπ, ότι θέλετε

Και είναι ψευδαίσθηση, γιατί ποτέ δεν έχεις χρόνο να πας....
    Κλεκλές

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Η Αθήνα είναι μια χαρά αν είσαι εργένης. Όντως έχεις επιλογές.
    Αν έχεις οικογένεια οι επιλογές που έχεις στην Αθήνα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
    Συζήτουσα με μια φίλη μου, πρόσφατη μητέρα αυτή, πατέρας εγώ, για το που μπορούμε να πηγαίνουμε βόλτα με τα μικρά. Πάνω από 5 μέρη δεν βρήκαμε. Πρέπει να πάρεις το αμάξι και να βγεις εκτός Αθήνας.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis79
    Eγω πιστευω οτι ο καθενας απο μας οριζει τους ρυθμους και το βιοτικο του επιπεδο ως ενα σημειο βεβαια . Και τι εννοω με αυτο ; Δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα τους ανθρωπους , στις κυλιωμενες σκαλες στο ΜΕΤΡΟ πουν τρεχουν να προλαβουν.....τι ;

Σε σπρωχνουν να περασουν , να βγουν πρωτοι απο το σταθμο ,να προλαβουν το λεωφοριο ή το τραινο λες και θα ειναι το τελευταιο που θα περασει!!!!

Ωραια φανταζει , και ειναι , η ζωη στην επαρχια αλλα αναλογιστειτε λιγο και τα ποσοστα ανεργειας , την νοσοκομειακη περιθαλψη και αλλα πολλα που μπορει να τα περιγραψει καποιος που ηδη ζει εκει .

Για να μην παρεξηγηθω απο κανενα που ζει στην επαρχια ειμαι απο αυτους που θα ηθελα να μενω εκτος Αθηνων , αλλα δεν υπαρχει η δυνατοτητα λογω δουλειας ,και δυσκολα θα υπαρξει και μελλοντικα , γμτ .

Το καθε μερος εχει τα καλα του εχει και τα κακα του . Εμεις οριζουνε ομως τους ρυθμους μας .
    Μην το ξεχνατε αυτο .
    ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Η Αθήνα είναι μια χαρά αν είσαι εργένης. Όντως έχεις επιλογές.
    Αν έχεις οικογένεια οι επιλογές που έχεις στην Αθήνα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
    Συζήτουσα με μια φίλη μου, πρόσφατη μητέρα αυτή, πατέρας εγώ, για το που μπορούμε να πηγαίνουμε βόλτα με τα μικρά. Πάνω από 5 μέρη δεν βρήκαμε. Πρέπει να πάρεις το αμάξι και να βγεις εκτός Αθήνας.
    Ελα ρε Θοδωρη , να πω οτι δεν εχουμε μερη εκει πανω ...

Το θρεντ ειναι το πιο ΚΛΙΣΕ ολων των εποχων απο τον τιτλο του μεχρι τις αποψεις του.

Και βεβαια θα παρεις αυτοκινητο για να πας το παιδι σου ,και υπαρχουν μερη δοξασοι ο Θεος

Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas

Το θρεντ ειναι το πιο ΚΛΙΣΕ ολων των εποχων απο τον τιτλο του μεχρι τις αποψεις του.

:
    Ειμαι μονο ενας,ομως ειμαι ενας.Δεν μπορω να κανω τα παντα,ομως μπορω να κανω κατι.Και επειδη δεν μπορω να κανω τα παντα δεν θα αρνηθω να κανω το κατι που μπορω

ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ.....

ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΔΩ.... ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ.....

:rotflmao: :rotflmao:

Οσο για τα καλα σας, σε δυο ΣΚ στην Αθηνα,τα εχουμε ολα...

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
    ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ.....

Οσο για τα καλα σας, σε δυο ΣΚ στην Αθηνα,τα εχουμε ολα...
    Ειμαι μονο ενας,ομως ειμαι ενας.Δεν μπορω να κανω τα παντα,ομως μπορω να κανω κατι.Και επειδη δεν μπορω να κανω τα παντα δεν θα αρνηθω να κανω το κατι που μπορω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    Ελα ρε Θοδωρη , να πω οτι δεν εχουμε μερη εκει πανω ...

Και βεβαια θα παρεις αυτοκινητο για να πας το παιδι σου ,και υπαρχουν μερη δοξασοι ο Θεος
    Κοίτα δεν είναι δυνατόν να κάνεις μιά ώρα δρόμο κάθε μέρα για να βγάλεις βόλτα το μωρό με το καροτσάκι. Αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο ΣΚ και αν.

Απο κει και πέρα εγω επειδή όπως ξέρεις μένω κοντά στο Αττικό Άλσος μπορώ να πηγαίνω εκεί και με τα πόδια. Αλλά για 15 λέπτά διαδρομή που απαιτείται χάνω χρόνια από τη ζωή μου από τα νεύρα μου όταν πρέπει να κάνω τον τραζαν μαζί με το καροτσάκι για να φτάσω μέχρι το άλσος.

Σου λέω τα έβαλα κάτω και πάνω απο 5 μέρη σε όλη την Αθήνα δεν υπάρχουν που να είναι φιλικά προς γονείς με μπεμπακια.

Κάποια στιγμή θα με καταλάβεις.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Θα εκανα μια ωρα δρομο καθε μερα με το αυτοκινητο ή θα πηγαινα πιο κοντα με τα ποδια.

Ποσσοι εχουν ομως την μια ωρα οταν δουλευουν μεχρι τις 7 ή 8 ?

Αυτο ειναι το προβλημα και οχι ο χωρος (ξερω αυτο που λες για τα εμποδια στο καροτσακι και εδω συμφωνω)

Γι αυτο τα βρισκω ανευ σημασιας τετοια θρεντ ... Αλλο η Αθηνα και η επαρχια και αλλο η δυνατοτητα που μου παρεχει η εργασια μου να χαιρομαι τα 5 ή 15 μερη για περιπατο μαζι με την οικογενεια μου.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2006, 08:57
  2. Water Wetter στην αθηνα
    από ea6gka στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2005, 23:20
  3. Απαντήσεις: 68
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2005, 09:56
  4. πόσοι εχουμε μείνει στην αθήνα???