Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 62

Θέμα: Προς υποψηφίους αγοραστές...

Drive It Like U Stole It Το avatar του/της zoudis

Cool

Ναι ρε σειρα δεν αντιλέγω ότι δεν ήταν εκεί ο άνθρωπός 30 χρόνια, ουτε για τον επαγγελματισμό του...

Απλώς λέω ότι δεν έπαιζε τετοια προσφορά στο Β-Στρομ όταν το έψαχνα εγώ. Μπορεί να μην είχε (το πιο λογικό) μηχανάκια ο άνθρωπός τότε ή απλά να μην είχε βγάλει προσφορά.

Drive It Like You Stole It

Υιοθετημένο... ...μέλος Το avatar του/της athandim
    ...Mε αφορμή κάποια πράγματα που ειπώθηκαν εδώ να διευκρινήσω κάτι σχετικά με τα ¨δώρα¨μιας και είχα ασχοληθεί αρκετά διεξοδικά με την αγορά της μότο :

1. Τον Ιούνιο 2005 που την πήρα είχε 7.950 επίσημη τιμή αντιπροσωπίας. Μετά από πολλές συζητήσεις με διάφορους εμπλεκομένους της αγοράς έμαθα οτι το κέρδος του κάθε εμπόρου στην πώληση κάθε V-strom είναι περίπου 900 ευρώ. Μάλιστα μου ειπώθηκε οτι αν ήθελε ο Σφακιανάκης θα μπορούσε να "σβήσει" όλες τις παράλληλες εισαγωγές με πιο επιθετική πολιτική (και μείωση φυσικά του κέρδους των εμπόρων). Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την παραπάνω - πολύ χρήσιμη - πληροφορία που προέρχεται και εκ των ¨έσω¨...

2. Με το παραπάνω δεδομένο η επίσημη αντιπροσωπία υποχρεώνει τους συνεργάτες της να πουλούν τα V-strom στην συγκεκριμένη τιμή (τώρα δεν ξέρω που έχει φτάσει, νομίζω στα 7.990) για να υπάρχει κάποια ισορροπία στην αγορά, αφήνοντας όμως την ευχέρια στους εμπόρους να δίνουν ¨δώρα¨ περιορίζοντας το κέρδος τους..

3. Εφόσον στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς είναι αδύνατον καποιος έμπορος να πουλήσει ¨γυμνή¨τη μηχανή 7.990 (όπως υποχρεώνεται από το Σφακ.), τί κάνει; Περιορίζει το κέρδος των 900 ευρώ δίνοντας κάποια δώρα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα πολιτικής του κάθε μαγαζιού : πιο πολλά δώρα=χαμηλότερο κέρδος ανά πώληση=περισσότερες πωλήσεις=μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο κέρδος (πολλές πωλήσεις με μικρό κέρδος)

4. Σε μια έρευνα αγοράς όμως μαθαίνει κανείς πολλά στην πορεία : Έτσι, αφού πήγα πρώτα στο Βύνιο, χωρίς να ρωτήσω πόσο θα μου άφηνε τη μηχανή ¨γυμνή¨, στις επόμενες επισκέψεις ρώτουσα :
    - Ο αντιπρόσωπος του Σφακιανάκη θα έκοβε ένα μικρό ποσό
    - Ο Γκουντούφας την άφήνε 7.600 (κέρδος 550 για αυτόν)
    - Ο Χαβέλλας μου είπε 7.400 (κέρδος 350)
    Το συμπέρασμα δηλαδή είναι οτι οι ίδιοι ενημερώνουν τον πελάτη για την τιμή της μηχανής (ανεξάρτητα από την επίσημη γραμμή) καθορίζοντας το κέρδος τους...[Σημ:αυτό σύμβαίνει μόνο δια ζώσης και ποτέ από το τηλέφωνο]

5. Αφού εγώ ήθελα και συγκεκριμένα αξεσουάρ ήρθε η τιμή και
    άγγιξε τα ¨προβλεπόμενα¨από την αντιπροσωπία. Πιο συγκεκριμένα :
    - κάγγελα Givi 100 ευρώ
    - βαλίτσα Givi 52lit μαύρη, μεταλλικό χρώμα + πλακάκι τοποθέτησης 275
    - κάλυμα τεπόζιτου Bagster 90
    - χούφτες Suzuki 45
    - τέλη+αριθμός 60

Σύνολο 570 + 7.400 = 7.970

Να βγαλε ο Χαβέλλας και 50 ευρώ από τα αξεσουάρ; Και πολλά λεω...

Τα επαναφέρω όλα αυτά - και ίσως γίνομαι κουραστικός - με αφορμή κάποια σύγχιση σχετικά με ¨δώρα¨, προσφορές και λοιπά....

Δεν είναι δυνατόν π.χ. costas 81 να λες οτι ο Βύνιος σου έκανε δώρα αξίας 1530 ευρώ!! Δεν είναι λογικό.....

Όταν εγώ του ζήτησα την συγκεκριμένη Givi (που έβαλα τελικά) μου είπε οτι θα αφαιρέσει την Givi 42lit + το συναγερμό (ΜΕΤΑ έδινε τότε) από την προσφορά. Εσύ αυτά τα δυο μαζί τα κοστολογείς 600 ευρώ και εγώ πήρα τη βαλίτσα (μαζί με το πλακάκι) 275...Εντάξει ήταν πολύ φιλική τιμή αν σκεφτείς οτι σήμερα ο μοτορόδας την κοστολογεί 290 χωρίς βάση στήριξης, αλλά και πάλι...

Ο Βύνιος κάνει εισαγωγή τα αξέσουαρ του και πετυχαίνει καλές
    τιμές, αλλά πιστεύω οτι είναι υπερβολικά τα όσα γράφεις (και βέβαια δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, ούτε με σένα φυσικά)

Όσο για τα γραφόμενα του Dvavoul περί Χαλκίδας, αδυνατώ να βγάλω συμπέρασμα, αφού είναι 900 ευρώ πάνω από την τιμή της αντιπροσωπίας.....

Φιλικά ε;

ουφ!
    'Ενα Jameson με πάγο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της makaronachis
    Athandim,θα διαφωνήσω ως προς το κέρδος που βγάζουν οι εμπόροι.Εγώ πιστεύω οτί το κέρδος τους στην δικιά μας μηχανή είναι περίπου 1300-1500 ευρώ.Όταν πήρα τη δικιά μου την ταξινόμησα μόνος μου.Ο έμπορος μου έδωσε τα τιμολόγια της τα οποία έγραφαν πόσο κοστολογείται από το τελωνείο και μετά.Τότε αν θυμάμαι καλά πρέπει να την αγόραζε αυτός γύρω στα 6500 ευρώ.
    Τρώω άρα υπάρχω.Τρώω περισσότερο,υπάρχω περισσότερο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από makaronachis
    Athandim,θα διαφωνήσω ως προς το κέρδος που βγάζουν οι εμπόροι.Εγώ πιστεύω οτί το κέρδος τους στην δικιά μας μηχανή είναι περίπου 1300-1500 ευρώ.Όταν πήρα τη δικιά μου την ταξινόμησα μόνος μου.Ο έμπορος μου έδωσε τα τιμολόγια της τα οποία έγραφαν πόσο κοστολογείται από το τελωνείο και μετά.Τότε αν θυμάμαι καλά πρέπει να την αγόραζε αυτός γύρω στα 6500 ευρώ.
    Δεν νομίζω να διαφωνούμε, γιατί εγώ μίλησα μόνο για το κέρδος του εμπόρου...Το πόσο κέρδος έχει ο αντιπρόσωπος όταν ¨πουλάει¨τη μηχανή στον έμπορο δεν το ξέρω...

Αθροιστικά λοιπόν ενδέχεται να είναι 1.500 ευρώ (900 ο έμπορος και 600 ο Σφακιανάκης)

Ε;Τί λες...λογικό μου φαίνεται.

Αλλά αν ισχύει αυτό που λες....θα φορτώσω άσχημα... 1500 ευρώ κέρδος άνα μηχανή στον έμπορο εκτός του κέρδους του Σφακ;;
    'Ενα Jameson με πάγο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της makaronachis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από athandim

Αλλά αν ισχύει αυτό που λες....θα φορτώσω άσχημα. 1500 ευρώ κέρδος άνα μηχανή εκτός το κέρδος του Σφακ;; [/B]
    ΝΑΙ.ΙΣΧΥΕΙ.
    Φόρτωσε τώρα.
    Τρώω άρα υπάρχω.Τρώω περισσότερο,υπάρχω περισσότερο.

Drive It Like U Stole It Το avatar του/της zoudis

Thumbs up

Εχετε και οι 2 δίκιο αδέρφια !

Τα νουμερα και τα δώρα είναι όπως τα λεει ο Αθαναντμιν... και το τελικό ποσό οπως το λέει το Κριτικάτσι.

Όντως η μηχανή μας έχει περί τα 6,500 ευρώ σε ΠΟΛΛΑ μερι του κόσμου. Στο Αμέρικα για παράδειγμα, έχει 6,500 δολάρια !!!! Και ξέρετε....το δολάριο έχει μικρότερη αξια απο το ευρω....Δηλαδη πρέπει να αξίζει περι τα 6,200 εκει....(αν την αγόραζες με Ευρώ).

Εδω τις φέρνουν συνήθως από Ιτάλια...αλλά και από Ολλάνδια-Γερμανία τόσο έχουν (6,500)...

Μόνο εδω στο Ελλάντα εκμεταλεύονται την κ@υλα μας και μας πιάνουν τον ποπο.....
    Drive It Like You Stole It

Φιλαρακι σε καμια περιπτωση δεν θελω να κανω διαφημιση στο καθε Βυνιο.Ισα ισα που ειχα αναφερει και παρεξηγηση που ειχε δημιουργηθει!
    Οσο αφορα τα δωρα ξερουμε ολοι οτι ειναι σταχτη στα ματια για να παρουμε απο αυτους την μηχανη και οχι απο καπου αλλου!
    Η καθε εταιρια βαζει μια στανταρ τιμη που πρεπει να πουλανε ολοι οι πελατες της και αυτοι μειωνουν το κερδος απο τα δωρα!
    Οι τιμες που εγραψα της εγραψα χοντρικα οσο φανταζομαι οτι θα εχουν χωρις να ξερω ακριβη τιμες!Ο καθε μαγαζατορας σου βαζει την βαλιτσα που εχει αγορασει σε 1,000,000 κοματια και την εχει παρει σε τιμη super ενω την 52 εχει παρει 10 κοματια.Οποτε τα περιθωρεια κερδους ειναι λιγοτερα γιαυτο και δεν θελει να σου βαλει την 52!
    Αν ομως πας να παρεις τα ιδια αξεσουαρ χωριστα θα σου ερθουν πιο πολυ ακριβα απο οτι αν τα παρεις δωρα!Παρε τα ενα ενα και τοποθετησε τα να δεις ποσο θα πανε.
    Εγω παλι επειδη δεν μου αρεσε το κρανος που μου εδινε συμπληρωσα αλλα 60? και πηρα αυτο που γουσταρα σε μαυρο ματ να πηγαινει και με την μηχανουλα μου!
    Τες πα εγω εκεινη την στιγμη ειδα οτι εκεινη η προσφορα μου εκανε καλυτερα και εκεινη προτιμησα!Α και κατι πολυ βασικο που με εκανε να την παρω απο κει ηταν οτι σε οποιους κι αν πηγα δεν ειχαν το strom σε ματ και προσπαθουσαν να μου πασαρουν αλλα χρωματα ενω εκει για να μην λεμε και πολλες φορες το ονομα τους πηρα το ματ που γουσταρα!Απο οτι ξερω ημουν απο τους τρεις πρωτους που ποαρελαβα μαυρο ματ (12 Ιαν)

Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
    Φιλαρακι σε καμια περιπτωση δεν θελω να κανω διαφημιση στο καθε Βυνιο.Ισα ισα που ειχα αναφερει και παρεξηγηση που ειχε δημιουργηθει.....
    Εννοούνται οι καλές προθέσεις...(θα το κατάλαβες και από το ύφος της απάντησής μου)

'Ενα Jameson με πάγο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από athandim
    Εννοούνται οι καλές προθέσεις...(θα το κατάλαβες και από το ύφος της απάντησής μου)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Μπουκωσαμε στα στικυ.
    Προς το παρον συγχαιρω τον φιλο athandim,και το "επαναφερω" για να το δουν οσο περισσοτεροι γινεται
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Ego ti peira apo moto Mourelatos stous Ag Anargurous 8000e antiprosopoias .

Apo tous ligous pou rotisa eitan o kaluteros. Tha mou pei kapoios oti peripou ta idia dinei kai o binios alla protimisa to sunikoiako giati sti teliki kai to KLE mou apo ekei to eixa parei kai osoi filoi exoun paei ekei exei ferthei APSOGA.

Tora mporei na epaize kati kalutero alla eixa elaxistes meres mprosta mou na to paragkeilo kai na to paro prin fugo pali gia Ko

Ta extra pou mou dose einai kagkela Givi , balitsa Givi 52l, sunagermo Meta sustems, xouftes, Pinakides kai sima.

opos endiaferetai to til tou einai 210 2611709

Επειδή είμαι έτοιμος να αγοράσω το V-storm 650 ABS νομίζω ότι δεν θα κάνω την χάρη στον Σφακιανακη …. μιλώντας με αντιπροσώπους που κάνουν εισαγωγή μόνοι τους διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε υποστηρίξει κάθε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Suzuki και λέω το εξής :

Παίρνεις την μηχανή καινούργια και πας ταξιδάκι στην Ιταλία και σου χαλάει το ψυγείο που είναι μέσα στην εγγύηση
    Υπάρχει περίπτωση να σου πουν πήγαινε πίσω στην Ελλάδα να το αλλάξεις ή δεν έχεις αγοράσει την μηχανή από τον Σφακιανακη???

Δεν ξέρω πείτε την γνώμη σας παρακαλώ!!

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Αρχικά δημιουργήθηκε από WebArts
    Επειδή είμαι έτοιμος να αγοράσω το V-storm 650 ABS νομίζω ότι δεν θα κάνω την χάρη στον Σφακιανακη …. μιλώντας με αντιπροσώπους που κάνουν εισαγωγή μόνοι τους διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε υποστηρίξει κάθε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Suzuki και λέω το εξής :

Παίρνεις την μηχανή καινούργια και πας ταξιδάκι στην Ιταλία και σου χαλάει το ψυγείο που είναι μέσα στην εγγύηση
    Υπάρχει περίπτωση να σου πουν πήγαινε πίσω στην Ελλάδα να το αλλάξεις ή δεν έχεις αγοράσει την μηχανή από τον Σφακιανακη???

Δεν ξέρω πείτε την γνώμη σας παρακαλώ!!
    Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου , έτσι ισχύει σε όλη την Ευρώπη....βέβαια εδώ στο ελλαδιστάν που ζούμε εμείς δεν θα ήμουν τόσο σίγουρος για αυτό και σου φέρνω για παράδειγμα την Yamaha η οποία δεν καλύπτει με εγγύηση τις παραεισαγωγής...Ελεεινό και αλητεία είναι αυτό αλλά δυστυχώς ισχύει....βέβαια εδώ θα έπρεπε να γίνει μαζική προσφυγή σε δικαστήριο για το θέμα αυτό και να βλέπανε μετά Τωρα για τα Σουτζούκια συγκεκριμένα δεν ξέρω τι παίζει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από zoudis
    Καλά τα είπαν οι προλαλήσαντές και ο Δημήτρης (συνονοματός...είναι δυνατόν Δημήτρης και να κάνει λάθος ? ποτε ) !!!

Καλορίζικη /καλοτάξιδη/Αγρατζούνιστη !!!

Αυξανόμαστε και πληθένουμε !!!

Εγώ να πω πως την πήρα από τον Βύνιο, 7950 με όλα τα σχετικά του δώρα, οινακ & τέλη. Με βολεύαν όλα οπότε...Οκ! Χούφτες και μπάγκστερ εβαλά μετά. Και όντως πήγα στον Βύνιο (εκπτωτική κάρτα και καλά) αλλά δεν είχε τίποτα....και με έστειλε στον μάστορα μου (χαίρω πολύ). Κατά τα αλλά ήμουν ευχαριστημένος. Έκανε βέβαια 1 μήνα και 1 βδομάδα να μου την φέρει αλλά είμουν απο τους πρώτους....δεν υπάρχαν μηχανές και να θελες (Μαρ. 2004). Χαβέλλας τότε δεν έπαιζε.

Φιλε Koyis αν έχει συνεργείο και ανταλακτικά από έκει που την πήρες εισαι ΟΚ. Θα σε καλύψουν. Αν όχι...πρόβλημα. ΜΗΝ την πας σε εξουσιοδοτημένο γιατι θα σου πουν μαμακίες και δεν θα σου αναγνωρίζουν την εγγύηση. Οπότε μείνε από εκεί που την πήρες

ME AYTO POU LES STON Koyis EISAI SIGOUROS GIATI KAI EGO EIMAI ETOIMOS NA AGORASO METAEISAGOGHS APO THN GLOBAL STHN L. ALEKSANDRAS!!
    EIMAI ARKETA DYXASMENOS AN PREPEI NA TO KANO KAI NA MIN AGORASO ANTIPROSOPEIAS!

Αψογο το post, αύριο κίολας πουρνό πουρνό, θα πάω μια βόλτα στον Χαβέλλα...
    Επίσης ήθελα να ρωτήσω, ο Βύνιος στην Μιχαλακοπούλου, μου έιπε ότι θέλει 250 ευρώ για έξοδα, πινακίδες κλπ...με βάση αυτά που διάβασα εδώ μου φαίνονται πολλα, υπερβολικά πολλά. Τι λέτε εσείς ?

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF