tdm φίλε...![]()
Δεν λέω,ωραίο και το tdm,αλλά μήπως είναι παραπάνω και για τις δυνατότητες μου ως οδηγός αλλά και οικονομικά?Είπαμε...junior είμαι..Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
tdm φίλε...![]()
![]()
ελπίζω να μείνω όρθιος...΄
Σαν οδηγός Fazer θα σου πω μερικά πραγματάκια για το μηχανάκι και εσύ θα αποφασίσεις αν σου κάνει και αν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά και οδηγικά.
1.Αρκετό γκάζι που φοβίζει κάποιον χωρίς πείρα.Μετά τις 9.000 στρ/λ μπορεί να δεις άνετα τον πίσω τροχό να σε προσπερνάει ειδικά σε όχι πολύ καλό δρόμο ακόμα και με τρίτη στο κιβώτιο.Θέλει σύνεση.(υπάρχει και η ήρεμη έκδοση των 78 ίππων)
2.Όσα ταξίδια έχω κάνει ακόμα και δικάβαλος τα έχω καταευχαριστηθεί χωρίς γκρίνια από την πίσω.
3.Σε δρόμους με στροφές είναι απόλαυση!!!!
4.Στην κίνηση της πόλης πας άνετα όπου πάνε τα παπιά.
5.Θες μεγαλύτερη ζελατίνα.Εμένα που είμαι 1,70 δεν με καλύπτει η μαμά και στα ταξίδια τρως μπόλικο αέρα.
6.Τα λάστιχά του είναι ακριβότερα από ότι για το V-Strom όπως και το σέρβις του.
7.Έχει ένα θέμα με τα ρουλεμάν του τιμονιού αλλά τα αλλάζεις με κωνικά με μικρό κόστος και είσαι ΟΚ.
8.Σχετικά ανεκτό κόστος επισκευής από μικροπτώσεις, αν και δύσκολα να πάθεις ζημιά αν σου πέσει από στάση και φοράς κανένα μανιτάρι.(μετά από πρόσφατη τούμπα φέρινγκ και φανάρι=330?,καινούριο φανάρι και μεταχειρισμένο φέρινγκ)
9.Έχω πάνω από 40.000χλμ και δεν έχει πάθει τίποτα.(λάδια κάθε 5.000χλμ περίπου 35-40?, σέρβις των 40.000χλμ περίπου 400?-600? ανάλογα με το τι θα αλλαχτεί )
10.Μπορείς να το φορτώσεις αρκετά και να μη σε δυσκολεύει στην οδήγηση.Μικρό κόστος για βαλίτσες και σαμάρια αφού βγάζουν αρκετές εταιρίες και ρίχνουν τις τιμές.
11.Η τρύπα που λένε ότι έχει στην ροπή του μεταξύ 6.000 και 9.000 στροφών μη σε τρομάζει δεν θα την καταλάβεις παρά μόνο στα ταξίδια αλλά δεν κουράζει.
12.Αρκετά σταθερό ακόμα και με πλάγιους ανέμους στο ταξίδι.
13.Όταν αποφάσισα να φύγω από τα γυμνά η επιλογή ήταν σχεδόν μονόδρομος στα 600cc
14.Είναι σχετικά ελαφρύ μηχανάκι οπότε δεν θα σε δυσκολέψει πουθενά στο ξεπαρκάρισμα.
15.Καλή αυτονομία (περίπου 300+ χλμ σε ταξίδι και περίπου 250 χλμ στη πόλη)
δεν θελω να δημιουργω εμπαθειες αλλα...
οτιδηποτε αλλο εκτος απο στρωμα
![]()
περα απ' την πλακα παρε οποιο σου αρεσει περισσοτερο, και τα δυο ειναι φιλικα και αξιοπιστα και ουσιαστικες διαφορες δεν θα βρεις.
αν μπορεσεις να τα κανεις μια βολτα τοτε ακομα καλυτερα, αλλιως κατσε πανω και δες ποιο σου ταιριαζει καλυτερα...
![]()
Ωραία και τα δύο .
Όμως αν είσαι για ταξίδια (με το ύψος σου ) το στρώμα με μία ψιλή ζελατίνα ή και όπως είναι , προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ως προς τον αέρα και ότι μπορεί να το φορτώσεις περισσότερο .
Όσο αναφορά το ύψος που λες , Φαντάσου ότι έχω vstrom και είμαι 1.77 ...Και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν καίει τα άντερά του , είναι φιλικό αν δεν το πιέσεις ,άνετο για τον τυχόν συνεπιβάτη με βασιλική δεύτερη θέση και αν είσαι αρχάριος σου δίνει την αίσθηση ότι έχει το γκάζι που θέλεις και με το παραπάνω.Αυτά για το στώμα που το ξέρω και μπορώ να πω.
Τώρα εγώ στη θέση σου θα έπρατα ως εξής .
Θα κοίταζα να βρώ την καλύτερη δυνατή ευκαιρία και εκεί θα πήγαινα .Είτε αν έβρισκα φέιζερ ή στρώμ ή ακόμα και κάποια άλλη τρίτη μοτο που θα μου παρουσιαζόταν σαν ευκαιρία .
Στα λέω αυτά γιατί δε σε βλέπω πορωμένο με κάποια συγκεκριμένη μοτο, οπότε και δεν ισχύει αυτό που λέμε καμιά φορά ...Το είδα και κόλησα .
Ότι και να βρείς πάντως να πας εάν δεν ξέρεις να το κοιτάξει κάποιος σε εξουσιοδοτημένο ή αν έχεις κανένα γνωστό .
Δες για τυχόν πτώσεις , αναλώσιμα (που μπορεί να σε βγάλουν από πολλά ευρώ ) αλυσογράναζα ,τακάκια ,λάδια στις μπουκάλες ανάλογα τα χιλ που θα έχει και μην πέσεις στην παγίδα να πάρεις κάτι μόνο και μόνο επεδή θα έχει κάποιο έξτρα που θα σου αρέσει .Δες το σφαιρικά.
![]()
Και καλως ήλθες .
:a51:
Ps Όχι TDM .
ελπιζω να μην απογοητευτεις πολυ οταν διαπυστωσεις οτι 1 στα 2 μηχανακια που θα βλεπεις θα ειναι fazer (τα υπολοιπα θα ειναι v strom).Αρχικά δημιουργήθηκε από thanos8527
Καλημέρα!Αρχίζω και κλίνω προς το fazer για να πώ την αλήθεια...Είναι και κάτι που δεν βλέπεις παντού(είμαι απο τους κάγκουρες που δεν θέλουν να έχουν κάτι πολύ κοινό)
οχι τιποτα αλλο για να μην απογοητευτεις στο τελος
![]()
![]()
Και όπως είπε ο από πάνω καλύτερα αν έχεις να διαλέξεις μεταξύ 2 μηχανών με πχ 30.000χλμ και 45.000χλμ(για fazer) καλύτερα να πας σε αυτή με τα περισσότερα χλμ αν έχει κάνει το μεγάλο σερβις γιατί έχουν αλλαχτεί σχεδόν τα πάντα και γλυτώνεις λεφτά από το σέρβις που δεν είναι και λίγα.
Εκ πείρας σου λέω ότι όταν ένα fazer μπει για το μεγάλο σερβις οι περισσότεροι κάνουν τα πάντα γιατί το επιπλέον κόστος που έχουν αυτά είναι σχετικά μικρό οπότε τα κάνουν όλα μαζί για να γλυτώσουν ταλαιπωρία.Πχ εγώ μαζί με τις βαλβίδες έκανα σερβις στο μπροστά αμορτισέρ, ντίζα συμπλέκτη, ρουλεμάν τιμονιού, τακάκια μπρος πίσω, αλλαγή υγρών φρένων, αλυσιδογράναζα, μπουζί,κλπ.Γενικά άλλαξα τα πάντα εκτός από λάστιχα που ήταν καινούρια με περίπου +250? από το κυρίως σερβις.
Φτου ρε γμτ, εγω πηρα το πορνετ F8 και καιει τα αντερα του. 250 χλμ σε ταξιδι και καμια 180-200 σε ποληΑρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
15.Καλή αυτονομία (περίπου 300+ χλμ σε ταξίδι και περίπου 250 χλμ στη πόλη)
Φιλαρακι το TDM να το ξεχασεις, ειναι για εμπειρα χερια, οποιος εχει τετοιο 300ριζει για πλακα.Αρχικά δημιουργήθηκε από thanos8527
Δεν λέω,ωραίο και το tdm,αλλά μήπως είναι παραπάνω και για τις δυνατότητες μου ως οδηγός αλλά και οικονομικά?Είπαμε...junior είμαι..![]()
![]()
Και εγώ hornet είχα πρίν και μάλιστα με καρμπ και με το ζόρι έφτανα τα 200χλμ με ένα τεπόζιτοΑρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Φτου ρε γμτ, εγω πηρα το πορνετ F8 και καιει τα αντερα του. 250 χλμ σε ταξιδι και καμια 180-200 σε πολη
τώρα το διάβασα αυτόΑρχικά δημιουργήθηκε από thanos8527
Καλημέρα!Αρχίζω και κλίνω προς το fazer για να πώ την αλήθεια...Είναι και κάτι που δεν βλέπεις παντού(είμαι απο τους κάγκουρες που δεν θέλουν να έχουν κάτι πολύ κοινό).![]()
:rotflmao:
Ειχες ενα μηχανακι που ειχε το ιδιο ονομα με το δικο μου απλως. Καμια σχεση το παλιο με το νεο.Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
Και εγώ hornet είχα πρίν και μάλιστα με καρμπ και με το ζόρι έφτανα τα 200χλμ με ένα τεπόζιτο
Πιστευεις το φαζερ με το πορνετ εχουν τοση διαφορα στην καταναλωση ?
Αν υπολογίσεις την διαφορά της αεροδυναμικής σε ένα γυμνό και σε ένα φεριγκάτο ειδικά σε ταξίδι τότε ναι μπορούν να έχουν τόση διαφορά στην κατανάλωση.Επίσης δεν ξέρω τι ρεζερβουάρ έχεις που σημαίνει ότι παίζει να παίρνει λιγότερη βενζίνη το δικό σου.
Στην πόλη αν κοφτιάζεις από φανάρι σε φανάρι και το καις όπου βρεθείς και όπου σταθείς και 150 χλμ μπορεί να βγάλει.
Το λιγότερο που μου έχει βγάλει πάντως σε ταξίδι είναι 270 χλμ δικάβαλος και φορτωμένος.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου κάνει τέτοια εντύπωση πάντως το θέμα αυτονομίας του Fazer.με 19,5 λιτρα τεπόζιτο και από αυτά τα 3,5 λίτρα είναι ρεζέρβα, στο ταξίδι έχει μία κατανάλωση περίπου 5.5 λιτρα/100χλμ με μέση ταχύτητα 120-130.
Δεκεμβριο του 2009 πηρα ενα καινουριο Vstrom (πρωτη μου μεγαλη μηχανη) με σκοπο την ανετη και ξεκουραστη μετακινηση και σκεπτομενος οτι το γκαζι του θα ειναι αρκετο για μενα που ημουν αρχαριος.
Μετα απο 6 μηνες την πουλησα και πηρα Fazer S2 του '08.
Το συμπερασμα ειναι οτι εκανα μαλακια που δεν πηρα το Yamaha εξ αρχης.
Οποτε, αν θεωρεις τον εαυτο σου καποιον που θα εχει την μηχανη απλα ως μεσο μετακινησης, παρε το Vstrom με κλειστα ματια.
Αν σου αρεσει εστω και λιγο η σπορ οδηγηση, οι γρηγορες βολτες με φιλαρακια και η ποιοτητα λειτουργιας ενος τετρακυλινδρου κινητηρα, παρε το Fazer.
Οτι κι αν παρεις, φροντισε να εχει ABS.
Ότι σου λέει το παλικάρι από πάνω...ακριβώς...εγώ απλώς δεν αγόρασα το στρώμα και πήγα κατευθείαν στο fazer, αλλά κι εγώ έτσι ακριβώς σκέφτηκα.Αρχικά δημιουργήθηκε από EliasKir
Δεκεμβριο του 2009 πηρα ενα καινουριο Vstrom (πρωτη μου μεγαλη μηχανη) με σκοπο την ανετη και ξεκουραστη μετακινηση και σκεπτομενος οτι το γκαζι του θα ειναι αρκετο για μενα που ημουν αρχαριος.
Μετα απο 6 μηνες την πουλησα και πηρα Fazer S2 του '08.
Το συμπερασμα ειναι οτι εκανα μαλακια που δεν πηρα το Yamaha εξ αρχης.
Οποτε, αν θεωρεις τον εαυτο σου καποιον που θα εχει την μηχανη απλα ως μεσο μετακινησης, παρε το Vstrom με κλειστα ματια.
Αν σου αρεσει εστω και λιγο η σπορ οδηγηση, οι γρηγορες βολτες με φιλαρακια και η ποιοτητα λειτουργιας ενος τετρακυλινδρου κινητηρα, παρε το Fazer.
Οτι κι αν παρεις, φροντισε να εχει ABS.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.