Ο Χιώτης βελτίωσε τον ήχο, βαζοντας διπλες χορδές ή/και 4ο ζευγος.Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Γιατί έχω την εντύπωση πως αυτό το έκανε ο Μανόλης Χιώτης?![]()
Πάντως το αγαπημένο μουσικο όργανο του Χατζιδάκι ηταν το Μαντολίνο
Ο Χιώτης βελτίωσε τον ήχο, βαζοντας διπλες χορδές ή/και 4ο ζευγος.Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Γιατί έχω την εντύπωση πως αυτό το έκανε ο Μανόλης Χιώτης?![]()
Πάντως το αγαπημένο μουσικο όργανο του Χατζιδάκι ηταν το Μαντολίνο
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
...ας διορθώσει κάποιος λιγάκι τον τίτλο του θέματος, το "η" τον παχαίνει όπως έλεγε ο ίδιος.
Δεν βελτίωσε τον ήχο τού οργάνου,έβαλε πράγματι την τέταρτη χορδή στο μπουζούκι(δεν το έκανε πρώτος αυτό,αλλά το επέβαλε) και πρώτος έβγαλε ηλεκτρικό ήχο,με ενισχυτή που έφερε από την Αμερική.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ο Χιώτης βελτίωσε τον ήχο, βαζοντας διπλες χορδές ή/και 4ο ζευγος.
Ήταν όμως αυτός που που πήρε το μπουζούκι από την κακή του φήμη και τού έδωσε εντελώς άλλη υφή.
Πολύ μπροστά από την εποχή του ο Μανωλάκης![]()
![]()
ε βέβαια,άμα ακούς Django...
![]()
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
Κρίμα που σ αυτό το θρεντ, καταλήξαμε να μιλάμε για μπουζούκια ...
αλλά πρώτη φορά είναι?
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
Και κρίμα που ο Χατζιδάκις μαγευόταν από τον ήχο τού Ζαμπέτα,ε;Παλιοόργανο σού λέω...Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Κρίμα που σ αυτό το θρεντ, καταλήξαμε να μιλάμε για μπουζούκια ...
αλλά πρώτη φορά είναι?
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
Για όσους δεν το έχουν δει, υπάρχει και στο μοτο η φωνή του, και μάλιστα εντός... θέματος.![]()
safety doesn't happen by accident
Τελικα ο ομορφος λογος, ειναι ο καλυτερος τροπος για να καταλαβαινουμε τα αυτονοητα μου φαινεται... :a19:
Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
Marie Curie
Κοίτα Βαγγέλη, η ολικη συνεισφορά του μπουζουκιού στο lifestyle της ελληνικής μουσικής ειναι μαλλον αρνητική. Ξεκίνησε δε απο όταν δημιουργήθηκε η λογική του "αρχοντορεμπετικου" και ο καλός κόσμος θεωρουσε σικ να παει "στα μπουζουκια" να ακουσει τη μουσική του λαού.Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Και κρίμα που ο Χατζιδάκις μαγευόταν από τον ήχο τού Ζαμπέτα,ε;Παλιοόργανο σού λέω...
Ετσι φτάσαμε στα σημερινα σκυλοπόπ εκτρώματα.
Ο Χατζιδακις, προς τιμήν του, δεν εδωσε τοσο βαρος στο μπουζουκι όσο σε άλλα νυκτά οργανα (πχ μαντολίνο), συνέχισε να συνθέτει συμφωνική μουσική, στα τελευταία χρονια δε αφοσιώθηκε σε αυτον τον τομέα.
Δεν κεφαλαιοποίησε την ανάγκη του κόσμου για πολιτικο τραγουδι με εύκολη μελωδια/επικό ρυθμο όπως εκανε ο "έτερος πόλος", ο Μικης. Τον οποίο Μικη τον θεωρώ εξισου ταλαντόυχο συνθέτη.
Τεσπα, τότε υπήρχαν ανθρωποι σαν τους προαναφερθέντες που εδιναν στην Ελλαδα ενα διεθνες brand name, βαζοντας διπλα και ποιητές με νομπελ.
Τώρα;
"Opa"
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Συμφωνώ σε όλα,απλά να διευκρινήσω κάτι.Το μπουζούκι είναι μόνο ένα μουσικό όργανο.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Κοίτα Βαγγέλη, η ολικη συνεισφορά του μπουζουκιού στο lifestyle της ελληνικής μουσικής ειναι μαλλον αρνητική. Ξεκίνησε δε απο όταν δημιουργήθηκε η λογική του "αρχοντορεμπετικου" και ο καλός κόσμος θεωρουσε σικ να παει "στα μπουζουκια" να ακουσει τη μουσική του λαού.
Ετσι φτάσαμε στα σημερινα σκυλοπόπ εκτρώματα.
Ο Χατζιδακις, προς τιμήν του, δεν εδωσε τοσο βαρος στο μπουζουκι όσο σε άλλα νυκτά οργανα (πχ μαντολίνο), συνέχισε να συνθέτει συμφωνική μουσική, στα τελευταία χρονια δε αφοσιώθηκε σε αυτον τον τομέα.
Δεν κεφαλαιοποίησε την ανάγκη του κόσμου για πολιτικο τραγουδι με εύκολη μελωδια/επικό ρυθμο όπως εκανε ο "έτερος πόλος", ο Μικης. Τον οποίο Μικη τον θεωρώ εξισου ταλαντόυχο συνθέτη.
Τεσπα, τότε υπήρχαν ανθρωποι σαν τους προαναφερθέντες που εδιναν στην Ελλαδα ενα διεθνες brand name, βαζοντας διπλα και ποιητές με νομπελ.
Το πώς θα το χρησιμοποιήσει ο καθένας είναι άλλο θέμα τελείως.Οι περισσότεροι κοιτούν τον εύκολο δρόμο,με αποτέλεσμα τη σημερινή σκυλοκατάσταση που ανέφερες.
Πάντα κάποιος βρίσκεται να δείξει το δρόμο,να αναδείξει τίς δυνατότητες τού οργάνου.Στο μπουζούκι έτυχε να είναι ο Χιώτης.
Δεν είναι και λίγο πράγμα να γνωρίζεις τιμές από τον πρόεδρο τών ΗΠΑ,να τα λες και να ψάχνεσαι με τον Χέντριξ,τον Πρίσλεϊ,τον Σάμυ Ντέιβις Τζούνιορ,τον Σινάτρα κλπ
Τέλος πάντων..Ακριβώς!Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Τώρα;
"Opa"
![]()
![]()
![]()
moto perpetuo
hasta luego.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
.....
Τώρα;
"Opa"
![]()
Ώπα!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
.... ειχα την τυχει να τον δω ......![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Εδώ ένα όμορφο ραδιοφωνικό στιγμιότυπο με Χατζιδάκι και Ζαμπέτα να σπαμ..να τζαμάρουνε,μπαρδόν.![]()
Ακούστε και το Νο 2.![]()
![]()
moto perpetuo
hasta luego.
ΑπαπααααΑρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ώπα!!!!![]()
![]()
![]()
moto perpetuo
hasta luego.
ουπςΑρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ώπα!!!!![]()
![]()
διορθώθηκε![]()
Βαγγέλη (και λοιποι οργανοΜπαίχτες), μια και μιλάμε για μουσική, εχω σπασει το κεφαλι μου να θυμηθω σε ποιο sountrack πρωτοακουστηκε η μουσική που έγινε μετα το "αν θυμηθείς τ' ονειρό μου" του Μικη
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Δεν ξέρω γαμώτη...Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Βαγγέλη (και λοιποι οργανοΜπαίχτες), μια και μιλάμε για μουσική, εχω σπασει το κεφαλι μου να θυμηθω σε ποιο sountrack πρωτοακουστηκε η μουσική που έγινε μετα το "αν θυμηθείς τ' ονειρό μου" του Μικη![]()
moto perpetuo
hasta luego.
Το μπουζουκι είναι ένα όργανο. Δεν είναι ούτε καλό όργανο ούτε κακό. Είναι απλά ένα όργανο. Και αν θεωρήσουμε ότι η μουσική είναι καλό πράγμα, τότε όλα τα όργανα καλά είναι.Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Και κρίμα που ο Χατζιδάκις μαγευόταν από τον ήχο τού Ζαμπέτα,ε;Παλιοόργανο σού λέω...
Αυτό που είπα εγώ είναι ότι σε ένα θρεντ με θέμα τα 16 χρόνια από το θάνατο το Χατζηδάκη, είναι άκυρο να μιλάμε για τον Χιώτη που έβαλε 4 χόρδή στο μπουζούκι, άκουγε Χέντριξ και είχε και μία στρατοκάστερ στη ντουλάπα του για τις δυσκολες ώρες. Εσύ βλέπεις κάποιο συσχετισμό μεταξύ των δύο?
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.